Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk küpe takan padişah ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir çoğunuzun bildiği gibi Osm. Padişahlrının resimlerinde sol kulağında küpe olan tek padişah Y.S.S. ama geçenlerde birkaç kişi ile tartışırken onlar küpe takan ilk padişahın Orhan Gazi olduğunu öne sürdüler. Bu durum karşısında bende tereddüte düştüm ve bu konuyu buraya taşımaya karar verdim.

Sizce ilk kim küpe taktı ?

Not : İşin suyunu çıkarmayalım. Şurda ciddi bi soru soruyorum.[hline]Rhoderndron Cüceleri Lideri ; Khanum !!!
Mesaj tarihi:
bildiime göre y.s.s halkın durumunu görmek için halk arasına indiinde kupe takan bazı herifler gördü yardımcısına bunu sorduğunda "onlar köle efendim halka karışmasın ve köle oldukları anlaşılsın die takıyorlar" cevabını aldı... bu cevap karşısında y.s.s de kendi kulağına küpe takarak "onlar köleyse ben de allahın kölesiyim.." cevabını yapıştırdı. etraftakiler dumur oldu...[hline]memati...... sustur şu iti...
Mesaj tarihi:
o resim yavuz sultan selim'e ait değil, iran şahı ismail'e ait benim hatırladığım. zaten küpe takılı resmi olan başka padişah da görümüyor, bu da yavuz sultan selim'in diye bilinen resmin ona ait olmadığının bir işareti. zaten dikkat edilirse kıyafeti ve sarığı da diğer osmanlı padişahlarına benzemiyor. bunu ilk murat bardakçı yazmıştı..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Mesaj tarihi:
delikanlılıkla ilgisi yok, şiiler takıyordu küpe..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Mesaj tarihi:
Daha dogrusu iranlılara küpe geleneği Perslarden gelmiştir ki Büyük İskender de Pers fetihlerinden sonra kupe takmaya baslamıstı.Bu iranlılar bozzuuyyooooo erkek adamı ah ah! :D[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Mesaj tarihi:
perslerden gelmemiştir persler zaten araptır yani sami ırkı araplar yani perstir ikisi ayrı ırklar deyildir.Mısırlılar birtek arap deyildi Hz. Ömer zamanında araplar mısırı fetedince onlarda asimile oldu gitti takvim, piramit, ra abdes suyuna karıştı.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 22 June 2003 22:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bir çok hikayesi var bunun.
Bir tanesi de benden:
Y.S.S'nin babası(sanırım 2. Beyazıt'tı, Fatih de olabilir.) ona bir öğüt vermiş ve YSS bu öğüdü dinlememiş. Babası yeniden uyarmış ve eklemiş: "Kulağına küpe olsun, bir daha unutma" ve yanında bir küpe hediye etmiş.[hline]Remember, the death is not the end, only a transition.
Mesaj tarihi:
said:
TheSilver, 22 June 2003 22:15 tarihinde demiş ki:
perslerden gelmemiştir persler zaten araptır yani sami ırkı araplar yani perstir ikisi ayrı ırklar deyildir.Mısırlılar birtek arap deyildi Hz. Ömer zamanında araplar mısırı fetedince onlarda asimile oldu gitti takvim, piramit, ra abdes suyuna karıştı.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 22 June 2003 22:17 tarihinde değiştirilmiştir]

Persler arap değildir ki pers derken bu gunku iran toprakları uzerinde yasayan zerdust kişilerden bahsediyorum ki iki kabile varrdı Persler ve Medler.Persler ustunluk kurup devlet kurdular.araplar o donemde collerde emeklerken adamlar devlet kuruyolar.Ona bakarsan Yahudiler de Sami ırkından ama arap değillerdir[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
aklıma gelen bir örnek vermem gerekirse prince of persia arap prensi gibi bir anlamı var yani pers arap anlamında kullnılıyor yabancılardada böyle benim bildiğim şimdiki araplar pers yani nasıl biz Osmanlının torunuysak o hesap onlarda perslerin torunları.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 25 June 2003 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yaw no cumle orientalizmi betimlemek için kullanılan bi cumledir zaten.Araplarla Persler zaman içinde karışmışlardır ozellikle islamiyet sayesinde ve ortak bir kultur meydana getirmişlerdir ama her şeye rağmen dikkat edilirse gorulur ki arapçayla farsça aynı değildir[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
olabilir biz tarih dersinde ikisi aynı ırk falandır diye gömüştük yani öyle yazıyordu kitapta fakat araştırmak lazım bu araplarda ne millet be adamlarla temas kurmaya gör 5 sende asimle ediyorlar örmısır ve perslerle atnı deyillerse persler ve bizide herifler etkilemiş bir bölüm hatta biraz büyük bir bölüm.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 25 June 2003 21:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
zaten turkler ozellikle halifelik alındıktan sonra uzun sure arap asimilasyonuna ugramıslardır.Farkedersiniz ki padişah isimleri bile değişmiştir ,Osmanlıca denen dil de bu donemden sonra olusmustur[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
halifelik alınmadan önceki isimler de islam isimleridir, osmanlı kurulmadan yüzyıllar önce türklerin çoğu müslüman olmuş ve arap hizmetinde askerlik yapmaya başlamıştı..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
HAyır sundan bahsediyorum murat,mehmet ,selim giderken birden Abdülaziz,Abdülmecit,Abdülhamit gibi isimleer gelmiştir[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
Türkler arplarlan yapılan bir savaşatan sonra abbasiler döneminde olması lazım savaşı kazandıkları halde arap kültürü etkisi altında kalmış müslümanlıkla tam anlamıyla ozaman
tanıştımışllar ve kobul etmişlerdi.
Mesaj tarihi:
said:
Khirsah, 26 June 2003 12:20 tarihinde demiş ki:
HAyır sundan bahsediyorum murat,mehmet ,selim giderken birden Abdülaziz,Abdülmecit,Abdülhamit gibi isimleer gelmiştir[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar

Onlar dönemin modaları güzel insan. Osman bey ilk osmanlı ve adını üçüncü halifeden almış. Sallamayalım yani. Zaten tarih ulan bu konu al karşılaştırmalı oku kitaplardan nedir yani.

Küpe konusuna gelince "kulağına küpe olsun", "ben olmuşum halkın kölesi..." tarzı efsaneler dışında, şöyle bi enteresan yorum okumuştum ( çok okuyan çok bilir ) yavuz selim pala bıyıklı ( ki burun kıllarıyla birleşecek tarzda) acaip sarıklı, enteresan bi insan. Küpe de var kulakta. Hah adam diyo ki bu adam bir iranlı. Fakaat irana kök söktüren adam da Yavuz bi yandan, o nasıl olacak? Olmuyo işte...

En mantıklısı en basit olanıdır der agatha christie ve bence de en basiti şu: Ressamın içinden öyle gelmiş öyle çizmiş. Yavuz sultan selim asla bi ressama poz verecek bi insan diildi. Bi çocuk yapmaya zor vakit buldu adamcağız zaten...[hline]I'm here to kick some ass, and chew bubblegum. And I'm all out of bubblegum.
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 26 June 2003 19:18 tarihinde demiş ki:
said:
Khirsah, 26 June 2003 12:20 tarihinde demiş ki:
HAyır sundan bahsediyorum murat,mehmet ,selim giderken birden Abdülaziz,Abdülmecit,Abdülhamit gibi isimleer gelmiştir[h

Onlar dönemin modaları güzel insan. Osman bey ilk osmanlı ve adını üçüncü halifeden almış. Sallamayalım yani. Zaten tarih ulan bu konu al karşılaştırmalı oku kitaplardan nedir yani.

1)Güzel insan sozu için tedekkur ederim
2)Aynı seyden bahsediyoruz Arap kültürünün Osmanlıyı asimile etmesinden bahsediyoruz.Sen buna moda diyosun ben asimilasyon diyorum güzel insan:P[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
zaten asimilasyon bir süreçtir moda adı altında yada başlka süsülerle beyeniyle gelir sonra yavaş yavaş halkın kültürüne karışır birkaç nesil sonra adamlar artık dedelerinden fark tarzda takılıyordur şidide yaşandığı gibi.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 26 June 2003 19:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
horace yavuz sultan selim'in başka bir resmi var küpesiz ve alakası yok zaten o bilinen resimdeki adamla. küçük sarık üzerinde taç değil o dönemin osmanlı padişahları gibi büyük sarığı ve görkemli bir elbisesi var.

osmanlı araplar tarafından da asimile olmamıştır, osmanlıca da farsça'nın da önemli bir etkisi görülür zaten. (bugün halen pekçok farsça kelime kullanırız, bugün bir iranlı'nın konuşmasını dinleyin kaç kelimeyi anlayacaksınız bakın) osmanlı'da balkan slavları ve yunanlıların da etkisi görülür arapların da, her imparatorlukta vardır zaten onu oluşturan halkların kültürünü kaynaştırma..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
Yaw ben de Osmanlı derken Osmanlı içersindeki Türklerden bahsediyodum.Gorulur ki Orta Asyadaki birçok adet yani Türk adetleri bırakılmıstır[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
o olay bütün milletlerde görülebilir (sonradan hristiyan ya da müslüman olanlara bakarsanız) çünkü zaten adet, gelenek, göreneğin önemli bir kısmı dinden kaynaklıdır. din değişince bunlar da değişir tabii..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
peki sen bunu biliyormusun adetler dini etkiler mesela müslümanlıktan öncede kabe kutsaldı ve müslümanlıktan önce kabedeki en büyük baş putun adı Allahtı yani gelnekler dini etkileye biliyor.
  • Yeni Oluştur...