Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünya futbolu üzerine (italyanlar, ingilizler, ispanyollar ..? )

jankis

Öne çıkan mesajlar

futbolla ilgilendiğimden ve çakmaya başladığımdan bi süre sora ingilizlerin futbolu doğal olarak hoşuma gitmeye başladı ..
eh malum nedenlerden: hızlı futbol (top bi orada bi burada)
seyirci etkeni (stattaki yankılar hasta ediyo insanı)
premier league çılgınlığı vs daha gider bu liste

anca bu adamların oynadıklarına futbol diyebiliyosun ..

sora bakıyosun italyanlara.
futbol namına bişiy yok
ne bir adam kaçırma ne bir güzel futbol
biraz teknikle işi götürüyolar
zaten futbolları kapalı defansif oynuyolar
anca gol yerlerse akılları başlarına geliyo
hele bi 1-0 öne geçmesinler .. yandı o italyan takımı! dk.90+ atıyorum 5 e kadar defans yaparlar

ama her nası oluyosa adamların milli takımları genelde iş yapıyo ve ingiltereden bile genelde başarılı oluyolar .. ben bunu annamış değilim hala
bu sene şampiyonlar ligi finaline bakıyosun: iki italyan takımı final oynuyo
bu futbolla bu işi nası yürütüyolar hala anlamış değilim !?
şunu kabul ediyorum adamlar işe spordan öte ticaret falan diye bakıyolar ve yatırımları bu yönde. deli gibi de para kırıyolar futboldan ..
dünyada böle futbol piyasası yok bi ispanyadan real madrid patlatıyo ortalığı onu saymazsak italya işi götürüyo

ama ben hala oyunun güzelliğindeyim
yok kardeşim bu adamlar başarılı olmamalı

sizce ?[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Sosyal ağlarda paylaş

sen olayı anlamamışın, asıl olay milli takımlara bakarak anlaşılır.

inter ilk 11:
toldo
cordoba materazi cannavaro zanetti
almeyda recoba emre okan
crespo vieri
8 yabancı futbolcu var

milan ilk 11:

dida
kaladze nesta maldini roque junior
serginho seedorf rui costa
inzaghi shevchenko (11. adamı hatırlayamadım)
3 tane italyan var sadece

al sana italyan takımları final oynayan
Sosyal ağlarda paylaş

Abi italyan futbolundan aynen nefret ederim sampiyonlar liginde maçlarını seyrettiğim zaman hep sıkılırım.Ama adamların özelliği genellikle italyan oyuncularla defans yapıp,top tekniği yüksek yabancılarla gol atıyolar,adamların sistemi bu.İngiltere ve İspanyadaki futbol daha bi hoş,keyif verici,özellikle ingilterden maçlarda dediğin gibi top bi o kalede bi oteki kalede çok çekişmeli oluyo.Hele Arsenal,Liverpool,Manchester United,Newcastle United,Leeds United bunların aralarında yaptıkları maçlar çok güzel geçiyo.Ama onların tek kusuru yabanı sayısının sınırsız olması.Sırf bu yüzden altyapıya onem vermek yerine kaliteli yabancıları transfer ediyolar sonra da alttan gelen yeni adam az olduğu için İngiliz milli takımı basarısız oluyo sadece Beckhamla idare etmeye çalışıyolar o frikik atacak yada Owen ani bi atakla gol atacak diye.İspanyada da çok yabancı var ama en azından çoğu Güney Amerikadan ispanyolca konusan ülkelerden uyum sorunu yok ama onların da milli takımları eskisi gibi diil.Yani yeni ispanyol yetenekler fazla gözükmüyor,özellikle Real Madrid saolsun .Tek İspanyol yıldız Raul yani[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 01 July 2003 19:56 tarihinde demiş ki:
sen olayı anlamamışın, asıl olay milli takımlara bakarak anlaşılır.

inter ilk 11:
toldo
cordoba materazi cannavaro zanetti
almeyda recoba emre okan
crespo vieri
8 yabancı futbolcu var

milan ilk 11:

dida
kaladze nesta maldini roque junior
serginho seedorf rui costa
inzaghi shevchenko (11. adamı hatırlayamadım)
3 tane italyan var sadece

al sana italyan takımları final oynayan

yok abi olur mu öle şey
istediğin adamı koy italyan takımı italyan futbolu oynar[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bLaQ, 02 July 2003 00:07 tarihinde demiş ki:
At gözLüğünü çıkar, bi daha bakmayı dene..[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =-
Hey ben sakince sordum yani İngiltere ligindeki futbol kalitesi varken neden İspanya?????[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Sosyal ağlarda paylaş

Sakince sormadığın bariz belli ya neyse. İngiltere ligindeki futbol kalitesi ne bu arada, hangi yıldız maç çeviriyo? 1.90 boyundaki bir yarmaya defanstan çıkan uzun toplarla gol attırmaya çalışmak bana güzel gelmiyo. Çekişme desen o da yok. Man UTD götürüyo herşeyi, arada bir de ArsenaL parLıyo..

Bi İspanya Ligine bak bi İngiltereye. Real Madrid, Barça, Valencia, Deportivo... Yıldızlar toplulukları...
Ronaldo, Figo, Zidane, R. Carlos, Raul, Riquelme, Saviola, Aimar, Makaay, Tristan...
Futbol kalitesi desen İngiltere'nin on fırın ekmek yemesi lazım İspanyayı yakalaması için. Bi maçları izle, küçük takımlar bile iddialı, geçen yıl küme düşmekten kurtulan takım bu yıl şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayabiliyor, bol gollü maçlar, mükemmel goller, süfer hareketler, çekişme, kısacası herşey var İspanya Liginde.. Ayrıca milli takımları da bence iyi futbol oynuyo, ve aldıkları bazı başarısız sonuçları haketmiyor..[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =-
Sosyal ağlarda paylaş

ispanya oyun biçimi açısından süperdir. her takım birbirii yenebilecek güçte olduğundan iyice zevk verir hele de böyle sürpriz sonuçlarla.
brezilya liginde genelde kişisel yetenekler ön planda. güzeldir, ama pek taktiksel hede hödö olduğu söylenemez
italya fransa almanya ligleri bayar genlede.
ingiliz ligi daha bi ağır abidir, elitedir (l33t), ticarettir, zaman zaman güzeldir, zaman zaman güzel değildir.

şöyle bi bakarsam ülkelerin iyi olduğu mevkilere:
defansta: italya ligi ve italyanlardır. klasiktir. üstüne söz eklemeye pek gerek olmayacağını düşünüyorum ben
orta sahada: brezilyalılar. bunda -dır kullanmıyorum ama. direk tekniğe bakarak söyledim bunu.
forvette: ispanyol ligidir. zaten bol gollü maçlar fazladır. üretkendir. forvette iyidirler güzeldirler işte :)

belki artık türkiye de bu yazı içinde yer alabilir ama türkiyenin maçlarını tarafsız şekilde izlemediğim için doğru şekilde yorumlayamayabilirim[hline]"C" is for cookie / thats good enough for me
Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.
Sosyal ağlarda paylaş

ingiltere ligi bence de sux genelde hep aynı sistem defanslar hep sux oluyor yan toplar çok kullanılıyor yani td nin çıkıp sihirli değneğiyle maç değiştirip aha işte taktik budur abicim dediği maç sayısı daha az oluyor halbuki italyada futbol zevksiz de olsa tdlerin olayı taktikle bitirme şansları daha fazla oluyor

ispanya zaten apayrı bana göre dünyanın en güzel en zevkli ligi
Sosyal ağlarda paylaş

italyan futbolundan nefret ediyorum.sampiyonlar ligininde icine ediyorlar.ingiliz futbolu onceden bana da zevk verirdi.artık en baba lig ispanya derim.butun yıldızları toplamaya basladılar.hızlı futbol oynanıyor ve gecen sene kumede kalmaya oynayan sociedad bu sene sampiyonlugu kılpayı kacırdı.boyle olaylar eskiden ing. liginde de oluyordu ama son 4-5 yıldır manch. unit. samp. oluyor arsenal arada renk veriyor.barcelona da yeni baskanla super takım yapar bir daha ki sezon ispanya ligi cosar[hline]Est solarus oth mithas
Sosyal ağlarda paylaş

ingiliz futbolu bence en gzl ve en zevk wereni. çünkü ingiliz forvet oyuncularında gerçekten iş war. forvet oyuncuları bam-küt oynamaktansa akıllıca oynamayı tercih edio. özellikle genç olanları ii performans gösterince daha da kral oluyo ingiliz ligi

ayrıca ingiliz liginde rekabet hat safhada. şampiyonlar ligine uefa'ya hep farklı takımlar gidio[hline]lllllllllllllllllllBLACKlllllllllllllllllllMETALlllllllllllllllllll
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kermit_frog, 01 July 2003 20:08 tarihinde demiş ki:
ya italya rulz[hline] Sothi nuinqua Tsalarioth

bunu değiştiriyom geçen gün bi ispanya maçı tekrarını gösteriyolardı
real sosiedad mı nasıl yazılıyosa
deportivo maçı
ispanya rulz :)[hline] Sothi nuinqua Tsalarioth
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...