revhas Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 launch pad/options daki grafik ayarlarını nasıl yapmam lazım oyunda yüksek fp alabilmem için? laptoptan oynuyorum oyun içindeki tüm grafik ayarlarını en alta indirdim ama hala fps yeterli değil...[signature][hline]"Join the Empire rule the Galaxy" Revhas & Satto of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Hmm Laptopta ne kadar ram var ve ekran kartı markası ne laptopun ? herneyse ne olursa olsun performanstan memnun olmadığın için bu ayarları yapmak zorunda Araştırmalarım sonucunda oyundaki lagın büyük bir bölümünü oyunun saçma sapan kodlanmasından kaynaklanıyor. Oyunda sürekli bir huzursuzlluk sürekli bir takılma var. High detailde oyunu oynamak için çook çok para dökmeniz gerekmekte, high detail de oynasakta ne farkedecek demeyin çünki gölge efektlerini açınca oyun hayli kastırıyor ama mükemmel bir görüntü oluşuyor , atmosferi çoğumuz açıp denemiştir bütün ayarları.. Launchpad den game options u aç graphics bölümünden use low detail textures use low detail normal maps advancede dan ise disable file caching i tikleyeceksin. File caching i tiklemen oyunda atıyorum theed deyken yüklenen texture lar theed den 2km uzaklaşınca bi kısmı ramden silinecek , tekrar theede gelince yine yükleme bekleyeceksin ama makinanın ram leri dolmamış olduğundan page file kullanmayacak ,böylece hem hdd ye yazmasını hemde rami boşaltıp arkada işletim sistemini öldürmemesini ve performansın düşmemesini sağlayacaksın (1 gb üstü raminiz varsa pek birşey farketmiyor file caching) rami düşük makinanız varsa ( örnek ben. eskiden 3 4 saat oynadıktan sonra makinam ağlamaya başlardı kapat beni kapat beni diye) bu opsiyon loadinglerdede bayağı performans artırıyor. bunun dışında klasik önerilerim olacak Ekran kartının son sürümünü indir =) birde hdd ne defrag at defrag atıp dosyaları düzenledikten sonra kıtır kıtır (oyunda yükleme görüntüye aktarım) olayları biraz azalıyor , hdd daha rahat erişiyor Bu arada low textures ı açınca karakterler üçgen üçgen olabilir =) oyunun içinden ise character detailleri bayağı bir düşür , çeyreğin altına insinler. Birde tam ismini hatıurlamıyorum ama uzaktaki karaktleri beyaz gösterm i ne seçeneği vardı , oyun açınca kalabalık yerlerde pek sorun yaşamazsın laptop ile . gölgeleri kaldırmayı unutma iyi oyunlar[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
revhas Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 toshiba 64 mb ekran kartı 512 ram (ama nedense oyunun başında 494mb ram var diyo) 1.7 centrino ekran kartı paylaşımlı intel galiba...[signature][hline]"Join the Empire rule the Galaxy" Revhas & Satto of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2005 oyunun başında 494 ram mi var diyor ? o büyük olasılıkla xp ile SOE nin ortaklaşa bir saçmalığı. bende 1 gb ram varken 750 sini kendisine ayırıyordu SWG . 512 varkende 250 sini alıyors sanırım ctrl shift + g di sanırım , oradan bir bak ne kadar ram rezerve ediyor kendisine. hdd ye defrag atman şart bu arada , laptopların hdd lerin rpm leri ısınma nedeniyle düşük olur, bu yüzden biraz uzun sürebilir bu arada laptopun yok efendim pilmiş yok ortadaki touch pad miş(eğer varsa) onların programları sürekli aşağıda yada task managerda açık durur , fişten kullanıyorsan pili çıkar , mouse kullanıyorsanda arkada alakasız ne varsa kapat , touchpad olanlar belli olur zaten. Laptoplarda arkada çalışan program sayısı daha fazla . zaten 512 ramin var 5 mb ram bile yer açsan daha az swaptan yemek için bir neden. Toshiba laptopumda oynuyorum ben senin konfigürasyona benzer bir konfigürasyon var pek sorun yaşanmıyor dediğim ayarları yapıp taskmanagerı temizleyip birde defrag atınca ... Anti virüsleri kapamayı unutma oyuna girmeden =)[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
revhas Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 ok dediklerini uyguluyorum şimdi... çok sağol... :)[signature][hline]"Join the Empire rule the Galaxy" Revhas & Satto of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 en basiti.. anti-alliasing i kaldır.. rahat et[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger Hüsam - Level 50 Invul/NRG -(retired®) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 oha be anti aliasing zaten default olarak kapalı laptoptada kalite için daha önceden açılmış olması düşük bir ihtimal[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 oha be arkansis , benimkinde 2.0 açıktı default oha olmuştum bende birden , sonra oha dedim kapattım i, grafiklere önceden oha diyodum şimdi oha demiorum ama fps oha oldurtuyor beni[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger Hüsam - Level 50 Invul/NRG -(retired®) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 öhe:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 anti alias olayı en büyük faktör valla.ben onu kapatmayı akıl edene kadar 2-3 saat cebelleşmiştim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
revhas Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 sizde fps ne durumda akşamları?[signature][hline]"Join the Empire rule the Galaxy" Revhas & Satto of Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 client npc city lerde yerdeki mermerlerin bile sayısını serverdan aldığı için arada kötü oluyor =P[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 tunch : oha be arkansis , benimkinde 2.0 açıktı default oha olmuştum bende birden , sonra oha dedim kapattım i, grafiklere önceden oha diyodum şimdi oha demiorum ama fps oha oldurtuyor beni pixel shader mı diyorsun anti aliasing mi ? 2x 4x 6x 8x ... şekilnde gider eğer oyunun ayarlarından yaptıysan doku kaplaması ile ilgili birşey o. Ha görüntü ayarlarından yaptım diyorsan senden önce birisi kurcalamış yada sen önceden 2x e almış olmalısın , default kapalı optimum yüklenir driver. yada driver yüklerken saçmalattın üzerine yükledin eskisini silmeden.[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar