Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Morrowind

Half_Cow

Öne çıkan mesajlar

Uzun bir aradan sonra MEB'in gönderdiği laptop sayesinde (Eski bilgisayarla zor oluyordu baymıştım kısa sürede) Morrowind'e yeniden başladım. Bir karakter açtım lvl4 oldum. Karakter şöyle:
Imperial,Lady burcu, Combat, STR-AGI
Major skills: Long Blade,Heavy armor, Block, Marksman, Speech
Minor skills: Alchemy, Enchanting, Athletics, Security, Armorer

Sizce bu karakter nasıl? Birkaç sorum olacak:
-Enchant için gerekli olan soul gemlere nasıl soul alacağım? Soul trap büyüsü var, yapıyorum (fail olmuyor) ama soul gemlere tıkladığımda bir değişiklik olmuyor.
-Heavy armor bayağı ağır :) Medium armor mu kullansam?
-Redoran, Hlaalu ve Telvanni evlerinin özellikleri neler? Hangi eve girmeli? Daha doğrusu bu evlerin getirileri nelerdir?
-Bu dwemer soul mudur nedir onlara vuramıyorum nasıl vurabilirim?
-Oyun için hangi pluginleri önerirsiniz? Ben yüzleri güzelleştiren bir plugin duymuştum. Onu nereden bulabilirim? İşe yarar başka pluginler var mı?[signature][hline]Kuzgun'dum ben...
Sosyal ağlarda paylaş

hedefe bu büyüyü yaptıktan sonra öldürmen lazım..
heavy armor ağır evet... ama en iyi defans onda :). ayrıca athletics çalışırsan pek sorun olmaz bence..
redoran savaşçı bir evdir..
hlaalu politik bir evdir.. empire yalakalığı yapar..(ev verir)
telvanni en sevdiğim evdir.. büyücüler takılır genelde .
pek ilerlemedim evlerde ondan bilemedim..
dwemer soul ne hatırlayamadım ama.. baktın demirle çelikle vuramıyosun.. ebony daedric yada silver bişiler dene :) (daedric bulman zor tabi)
plugin olarak birşey gelmedi aklıma ama tribunal ve bloodmoon ek paketlerini de kur derim :)[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

Dwemer soul şu caius tan aldığımız ilk görevdeki bir dungeon var ya orada daha ileriye gittikçe robotik örümceklerle birlikte olan hayaletler.Ben birşey yapmasam da saldırıyorlar. Vuramıyorum onlara daha içlerine giremiyorum zindanın. Ev işi bir tek Hlaalu da mı oluyor? Ayrıca yardımlarınız için teşekkürler...[signature][hline]Kuzgun'dum ben...

[Bu mesaj Half_Cow tarafından 06 Temmuz 2005 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hlaalu da olması lazım ev işi çölde bir yerdi değilmi orası ? orasıysa orasıdır yani .

Bende heavy armor vardı belli bir süre sonra atletics falan arttıkça rahat taşımaya başlıyorsun ama yinede light ve medium kadar hızlı olamıyorsun .

En çok sevdiğim şey artık lvl 40ı geçtikten sonra guardlara saldırıp hayvani atletics ile guardları peşime takmaktır zaten acrobatic falanda var resmen uçuyorsun havada
Sosyal ağlarda paylaş

evet çöl redoranların.. paso fırtına oluyor..
hlaalu ya ilk gittiğin (büyük ihtimalle ilk) şehir olan balmorada üye olabilirsin.. onlar ev veriyo.. evi naparsın bilemem ama :P
dwemer soul hatırlamıyorum ben ilk görevde..
bana bi kaç parça dwemer eşyası getir diyo.. kapıdan giriyosun. aşağı atlıyıp en üst tarafa bi rampamsı yer var. ona gidiyosun.. 2 3 adm dalıyo. kesiyosun.. soldaki kapıda bi baltalı dalıyo.. magesen ölüyosun.. (:P) ordan dwemer goblet midir nedir alıp gidiyosun...
görev bu mu?[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

Addon surusuna cevap olarak deli gibi parası olan vendor addonunu tavsiye ediyorum. İsmini hatırlamıyorum gerçi.
Satacağın güzel eşyalara paraları yetmiyor garibim NPC'lerin.[signature][hline]BoneC title'ını alanları protesto ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ogrim the trader vardı... bu arada oyuna başladığın yerlere yakın suda küçük bir taşın üstüne merchant crab olucak.. onuda bulmanı tafsiye ederim..
(gel dotaya gell werewolf.. ztn dynalar g3nk leri nbaşını boş bıraktı...) :P [signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsi ev veriyo tek Hlalu veriyo diye bişey yok :) Oyunu baya oynamıştım hepsindende ev almıştım farklı charla. (tek gruba üye olabiliyon çünkü) karakterine baktığım kadarıyla Redoranı tercih et ederim savaşçı evi nede olsa :)

Enchant olayı şöyle oluyo. O enchant büyüsünün süresi olur 30 sn falan. cast edersin 30 sn içinde yaratığı öldürürsen otomatik geme geçer ruhu.

Dwemer soullara ben rahatça vuruyodum ama hatırlamıyorum nasıldı. Oyundaki en janjanlı yaratık bile max 2 vuruşta falan yatıyodu ehe günlerimi harcamıştım deli oyundu ya. Şimdi yenisi geliyomuş bakalım. Ben hep Heavy Armor kullandım oldukça iyiydi

Plugin olarak ev pluginleri var öneririm. Açıkcası ben çok zevk alıyodum döşemekten evi bilemicem sen severmisinde lootları falan diziyodum süfer oluyodu :) Kocaman ev pluginleri var[signature][hline]oh yeaa
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
said:
Gryphonheart, 06 Temmuz 2005 17:41 tarihinde demiş ki:
Karakter için fazla endişelenmene gerek yok, oyunda biraz ilerleyince daedric ruinlerde golden saint fln kesmeye başlayınca para sorunun da kalmaz sonra da skilleri trainle arttırabilirsin. Yüzleri güzelleştiren plugin de bu sanırım: http://home.wnm.net/~bgriff/MW_Home.html
[signature][hline] Sezercik, 11 Haziran 1981 tarihinde demiş ki:
Vurmayin abiler ,vurmayin ablalar...

Haydi kafalar Telekoma[/b]
Yukarda yazılanların hepsi geyiktir...
Sosyal ağlarda paylaş

soul trap büyüsünü öldürecegin yaratıga yapıyorsun, ondan sonra yaratıgı öldürüyorsun, ruhu soul geme geçiyor, soul gem onun ardından değerleniyor

iyi bir para kazanma yöntemidir ayrıca bu-en pahalı gemlerden alıp golden saint kestiğinde gem başına 60000 ya da 80000 altın(artık para birimi her neyse ondan) kazanabilirsin

plug-in olarak da bu gemlerden 20şer veya daha fazla satan bir npc koyan bir plug-in vardı, onu tavsiye edebilirim, biraz uğraşıp oldukça yüksek miktarda para kasabilirsin[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Morrowind çok tatlı oyunda, Npc lerle olan diyaloglar sesli olsaymış tam olacakmış. Rotasını online oyunlara çevirmiş biri olarak oyunda yalnız hissettim kendimi ve yarım bıraktım...[signature][hline]Why is it every move I make turn out to be a bad one
Where's my guardian angel
need one, wish I had one
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Andre, 09 Ağustos 2005 07:25 tarihinde demiş ki:
Morrowind çok tatlı oyunda, Npc lerle olan diyaloglar sesli olsaymış tam olacakmış. Rotasını online oyunlara çevirmiş biri olarak oyunda yalnız hissettim kendimi ve yarım bıraktım...

oblivion çıkıo 2005 yılbaşında onu al npc'ler yaşayan insanlar gibi olcak yeni AI sistemi sayesinde

plug-in'ler için http://www.rpgplanet.com/morrowind/modcontrols/mods.asp
buraya baktınız mı

[Bu mesaj Aytoz tarafından 09 Ağustos 2005 13:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

game spy'a üye olman lazım çekmek için dosyaları, o da bedava
ben çektiimde bedavaydı ya da, paralı yaptıklarını sanmıorum
giants ultimate plug-in'ini şiddetle tavsiye ederim, hatta top10'a gir ordakilerin hepsini çek direk =)
bu konuyla ilgili bi topic de wardı bi ara morrowind die ara eğer silinmediyse duruodur

hatta buldum http://forum.paticik.com/view.php?id=109951&page=2

[Bu mesaj Aytoz tarafından 10 Ağustos 2005 16:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Konuyu hortlatıyorum bir iki sorum olacak. Morrowind ve iki expansion'ı da var elimde ve oynamak istiyorum. Yıllar önce morrowind'i çok az oynamıştım ama çok yavaş diye bırakmıştım. Şimdi oblivion çok yavaş diye bıraktım morrowind'e başlıyorum. =)

1) Başlarken hangi expansion'lar / yamalar yüklenmeli? Bir kaç yerde okumuştum, yeni başlayan biri expansion yüklemesin çok zor olur falan diyordu. Başka bir yerde okuduğuma göre de, her türlü expansion ve yamayı yüklesin, ama ana quest'lerine bulaşmasın diyordu. Ne yapmalı?

2) Her zaman yaptığım gibi warrior oynamayı düşünüyorum. Skill seçerken kullanacağımız skill'leri major skill olarak mı seçmek lazım? Bir yerde yine okuduğuma göre, böyle yapınca çok çabuk level atlıyormuşuz, stat'lar az gelişiyormuş oyun zorlaşıyormuş falan... nedir bunun aslı?

3) Yine bir yerde duydum, level atlarken dikkat edilmesi gereken şeyler varmış, yoksa karakter güçsüz kalıyormuş. Stat almak için skill'leri özel bir şekilde geliştirmek mi ne gerekiyormuş, nası yani?

Teşkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

senin skillerin geliştikçe level atlıyorsun..
mesela major skillerin (3 tane) toplam 10 artınca level atla artık diye yazıcak..
ayrıca major ksillerin daha hızlı artıcak..
misal :
restoration magic major skillin.. bu skill personality kullanıyor.
skillin statından yükseğe train edilemez.. kalanını kendin kasıcan ynai (genelde hepsini çünkü train pahalı) :)
restoration(major) 50.. destruction 50 olsun.. 0/100 arasında bi seviyesi var 50 den 51 e geçmek için. restoration büyüsü yaptığında 5/100 oluyorsa (20 büyüde 51 e geçiyorsun yani) destruction yağptıgında daha yavas bi ilerleme oluyor. majorun ana teması o..

ayrıca level atladığın zaman 3 tane puan veriyor sana.. diyelim ki sırf restoration kasarak level atladın o zmn bu puanlardan birini personality ye verirsen personality 9 artıcak
digerleri 1..

levelı major ksillerini kasarak atlıyorsun o yüzden onların primary attributelarına dikkat ederek karakter yarat böylece tüm statların bi derece iyi olur.

büyüleri kasmak kolaydır. mage guilde gider dandik büyü yaratır /tekrar/ mana bitene kadar büyü yapar uyursun /tekrar/..

zırh kasmakda en koaly full giyinip sonra bi fare bulup yanında beklemekle olur.. silah en zoru :( seçtiğin silah türünün en az vuranını alıcaksın ve mümkünse en hızlısını.. sonra güçlü yaatıklara vura vura kesicen :) (çok da güçlü olmasın paso hp kaybetmek işine gelmez tabi)

athletics kascaksan silt strider fln kullanma hiç , yürüyerek git heryere.

bloodmoon expansionını oynamadım ama tribunal yükleyeceksen dikkatl olmakta fayda var cünkü assassinler basıp duracak bi yerden sonra.. ve yaratıkların gücü senin levelınla birlikte artıyor. lv1 asassinler çerez diye inerken benim gibi guild içinde level/skill kasıp dışarı cıktıgında basılınca çok korkunç oluyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...