jazzyjam Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 her ne kadar kurban kesmek kutsal bir olay olduğuna inansak da biz bağış yapmayı tercih ederiz..[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 boğa güreşi mi? ispanya'daki şu festivallerle ilgili olmasın. o güreşin sonunda boğaya acımasızca saplanan koca ve büyük iğrenelerle hayvanların koşurak, can çekerek ölmesinin neresi zevkli?!?1[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 O acıdığınız boğalar 4 yıl boyunca krallar gibi besleniyor. Herhangi bir çiftlikte asla göremeyeceği bir rahatlıkta bakılıyor. 4 yılın sonunda arenaya salınıyor ve öldürülüyor. Bence muhteşem bir yaşam. Nesi kötü bunun? Size 70 yıl krallar gibi yaşayın son günde çıkın arenada aslanlarla kapışın deseler kapışmaz mısınız? Ben kapışırım.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 tabi canım zaten boğalara tutupta soruyorlar, bile bile kesinlikle öleceği bir alana gidip; öleceğini bile bile savaştıklarını anlayabiliyorlar. eğer o tarz bir seçimleri olsa bence seçimleri çok çok daha farklı olurdu. hayvanlar ve insanlar arasındaki en büyük farkta bu olsa gerek. 4 yıl boyunca krallar gibi bakıldığını nerden biliyorsunuz ki..[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 said: Selamon, 10 Ağustos 2005 02:58 tarihinde demiş ki:Size 70 yıl krallar gibi yaşayın son günde çıkın arenada aslanlarla kapışın deseler kapışmaz mısınız? Ben kapışırım. iyi de maceraperest arkadasım gotunde pençe izleriyle ölmek var, adam gibi yatagında olmek var[signature][hline]biz sultani için şoyle boyle deseler şoyle boyle oluruz, severiz çünkü keratayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Hindiyi iyice besleyip yiyorlar noelde . Şimdi o hindi de krallar gibi yaşıyor , sonunda ölüyor . Ama bi geleneke için noel sonuçta . Ona yazık değilmi ? Ona yazıksa bizim kestiğimiz kurbana da yazık bence .[signature][hline]WoW : Xaenin-Night Elf Priestess Alexi_Septimus, Türkiye-Yunanistan maçı sırasında Taksim'de demiş ki: Pes.Maç oynanırken ezan okuyorlar . Az bi oyuna saygı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 said: orc_lord, 10 Ağustos 2005 03:03 tarihinde demiş ki: 4 yıl boyunca krallar gibi bakıldığını nerden biliyorsunuz ki.. İpsanya'nın geleneğidir bu. Saygı duyarlar boğalara. Boğa güreşi ülke için çok önemli bir değerdir ve bu değerin çeşitli kriterleri vardır. Sallamıyorum merak etme o dediğim doğru. said: elvyn, 10 Ağustos 2005 03:05 tarihinde demiş ki: iyi de maceraperest arkadasım gotunde pençe izleriyle ölmek var, adam gibi yatagında olmek var 70 yıl dertsiz tasasız yaşadıktan sonra iki pençe izi koymaz adama.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 said: Alexi_Septimus, 09 Ağustos 2005 22:20 tarihinde demiş ki: Ne farkı var arkadaşım ? O da ölüyor. Sen öldürülen boğaların eti yenmiyor mu sanıyorsun ? Nasıl ne farkı var ya? Ben sana 1 saat işkence yaparak,hertarafına şiş saplayarak mı öldüreyim yoksa bikerede boğazını kesip mi öldüreyim hangisini tercih ederdin başka şansın olmasa? Diğer fark da şu ki;biri dini inançlar için,biri eğlence ve zevk için öldürülüyor. Bunların arasındaki bu koca farkları görmek çok zor olmasa gerek. [signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid Burning Legion [Bu mesaj Sensible tarafından 10 Ağustos 2005 03:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 said: Selamon, 10 Ağustos 2005 03:11 tarihinde demiş ki: said: elvyn, 10 Ağustos 2005 03:05 tarihinde demiş ki: iyi de maceraperest arkadasım gotunde pençe izleriyle ölmek var, adam gibi yatagında olmek var 70 yıl dertsiz tasasız yaşadıktan sonra iki pençe izi koymaz adama. cok da guzel koyar. sallamanın sınırı yok, geyikle oynaşırım bogayla guresirim aslanla pençeleşirim gider bu.[signature][hline]biz sultani için şoyle boyle deseler şoyle boyle oluruz, severiz çünkü keratayı [Bu mesaj elvyn tarafından 10 Ağustos 2005 03:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 said: Sensible, 10 Ağustos 2005 03:16 tarihinde demiş ki: Nasıl ne farkı var ya? Ben sana 1 saat işkence yaparak,hertarafına şiş saplayarak mı öldüreyim yoksa bikerede boğazını kesip mi öldüreyim hangisini tercih ederdin başka şansın olmasa? Diğer fark da şu ki;biri dini inançlar için,biri eğlence ve zevk için öldürülüyor. Bunların arasındaki bu koca farkları görmek çok zor olmasa gerek. İki şekilde başka bir canlıyı öldürme hakkını kendinde görüyor insan. Öldürmek yada acı çektirip öldürmek, farketmez. Kurban bayramında sokaklarda hayvanlar koşuyor, arkasından satır atıyor insanlar. En azından tarihleri boyunca yaptıkları boğa güreşlerinde öldürdükleri boğa sayısı bir kurban bayramında bilinçsizce katledilmiş hayvan sayısına yetişemiyor. Yada en azından böyle manzaralar çıkmıyor ortaya ;[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Ayrıca şöyle birşey var, o boğalara gerçekten iyi bakılıyor. Roma dönemindeki aslanlar gibi aç bırakılmıyorlar yani insanları yesin diye. Iyi besliyorlar, oldukçada iyi yaşıyorlar. Ayrıca her gün 1000000000 tane boğa öldürmüyorlar zevk için. Bunun yanında bu bir gelenek. Buna ek olarak boğanın kazanma şansı var eheh. Ikiside beni rahatsız etmiyor aslına bakılırsa. Hayvanlar her şekilde her gün öldürülüyor. Iyi veya kötü, öldürülüyorlar. Önüne geçmeninde yolu yok hani. Ama ben şeyi anlamıyorum "KURBAN BAYRAMINDA FAKİRLER DOYUYO HEP". Ancak kurban bayramında geliyorsa aklına yoksullara yardım etmek, fakirleri doyurmak, sen zaten insanlıktan nasibini alamamışsındır. Bunun neden dini bir bayram olduğunu böylece anlam kazanıyor mesela. Bunu yapmazsam günah zihniyetiyle yapıyor insanlar, yada kavurma yemek için, başka bir anlamı yok bence. Geleneksel bir şey haline gelmiş olduğunu da söyleyebiliriz herhalde. Yani savunun istediğinizide, ikiside mantıksız hani. Boğa güreşi yerine, silahlı bi adamın üstüne silahlı 10 tane zenci salabilirler mesela. Yada kurban bayramı yerine herkes birbirine taze sebze meyve verabilir mesela. Alternatif bol, işine geliyorsa.[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 genel olarak çevrenize bakarsanız yada televizyonu açıp veya gazeteden biraz inceleme yaparsanız, hayatta "insalık dışı" olan onlarca şeye denk geliceksiniz ki bunlar hayvanlara degil "insanlara" yapılan şeyler olucak. burdaki konu ise bi ülkenin gelenekleri ile ilgili, yani burda noeldeki hindiyle farkı hayvanın kütlesinin büyük olması mı? her yıl balık tutmanın yasak olduğu dönemlerde (ismini unuttum) bi aletle suyun altındaki bütün havyarları falan topluyolar, bütün balık neslini tehtit ediyolar, bunlar sizce çok mu insancıl bi ölüm, yumurtada ölüm? ispanyada sürdürülen bu geleneği ağzımdan sular akarak izlemiyorum, ama saygı duyuyorum, onlar için önemli bi olay. Boğalar onlar için büyük önem taşır, büyük bi saygınlık ifadesidir.[signature][hline]Boo, are you happy now? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar