Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitede zorlanır mıyım?

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Arkadaş malum öss gençliğiyiz,dolayısıyla lisede ne türev ne integral(hatta limit) öğrendim.Zerre kadar bilmiyorum bunları.Gİdeceğim yerler büyük ihtimalle mühendislik bölümleri,çok zorlanır mıyım?Zorlanmamam için ne yapmam gerekiyor?Tavsiyelerinizi bekliyorum.[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dela, 08 Ağustos 2005 00:47 tarihinde demiş ki:
otur calis desem yeterince acik olur mu?
artik prof.lar da baymis durumda; bastan gosteriyolar bi cok seyi...

ama sen yine de git calis. hic bilmiyosan ozel ders falan al yoksa isin cok zor. onundeki bi kac sene isin sadece bunlardan ibaret olacak, ne kadar once algilamaya baslarsan, o kadar cabuk sindirirsin...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Mühendislik alcaksan calculus dif lineer alıcaksın 3 ana ders olarak mutlaka.Calculus accelerated olabilir,yani ivmelendirilmiş,o biraz kasıo işte :) Ama şöle söliim ben calc. 2 yi dd ile geçip dif ten ve lineerden aa getirdim.Sonra gidip calc 2 yi tekrar alip ba yaptım.Calc 2 çok zevklidir ve bence en kapsamlı ve zor olanı.Difte hocan deli diilse çok zorlanmazsın.(bizimki tahtayı iki defa silip çözdüğü soruda problem çıkınca 5-10 sn bakıp soruyu deiştiriodu) birazda ezberdir çünkü dif dediim gibi derine inmezsen.Ross un kitabını tavsiye ederim.Bunun haricinde fizik ilk dönem mekanik ikinci dönem elektrik olur genelde.Zorluğu ve işleniş şekli tabii ki mühendislik tipine göre deişir.Kimya yı hiç sevmem ama oda aynı sayılır işte.1 dönem olunca konular biraz sıkışıyor.Bazı yerlerde biyoloji veriolardı.
Çok gözünü korkutmasın ama özel dersi de asla düşünme bence.Mühendislik okumak için geldiysen bu bölüme zaten kafan çalışıyordur (tamam bazılarının çalışmıyor olabilir) o yüzden oturup uğraşırsın,hocalarda yardım edebilir yoğun olmazlarsa.Üniversiteyi liseden ayıran en önemli şeylerden biri bence oluşması gereken birey bilinci ve sorumluluk.Şİmdiden kafana takma,çalışırsan herşeyi yaparsın (hemen herşeyi :P)
Sosyal ağlarda paylaş

SİSTEM DEĞİŞMEDİ KENDİNİZİ KANDIRMAYIN..SİSTEM HALA AYNI

ÇALIŞANN KAZANIYOOOO[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM |
Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim.
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
taz, 08 Ağustos 2005 01:02 tarihinde demiş ki:
oh valla ben bu sene össden çok limit türev kastım
çok kral biliom
integraldeki salak formülleri bilmiorum ama mantığı biliyorum :)
organik kimya desen süper
bikaç kere 97 almıştım ;)
fizikte dalga hiç bilmeden geçtim
bu kadar benim lise3 :p

işte yeni sistemin iyi yanlarından biri de bu
lise 3 te adam gibi bunları öğrenebilecez çünkü öss de bunlarda çıkcak[signature][hline]when he reigns all was stopped...
reignman rulezzz...
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite ilk sene matemetiği zaten türev ve integral. bi sene bunları görüyosun. yani bilmediğini biliyorlar. üniversitede de yatmazsan bişicik olmaz.
mühendis olacaksan hayatınbu olacak türevle yatıp integralle kalkacaksın. şimdiden alış derşm. aa onların dabir yığın programları var bir yere kadar yırtıyorsun.
iktisat okursan da 3. seneden sonra bi daha matematik görmüyorsun, sonraki matematik hayatını da excel hallediyor
tavsiye: panik yapma, üniversitede yatma, git bir yerden grafikli ufak bilgisayar gibi takılan bir hesap makinası al hayatın kurtulsun.
ama şimdi dinlenme vaktin geztoz dolaşöss yorgunusun sen işin ne[signature][hline]Borbag=kaleidoscopic
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

For those About to ROCK..
We SALUTE you

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...