Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 milyar yetermi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
tBF, 08 Ağustos 2005 04:22 tarihinde demiş ki:
Pwki arkadaşlar 1 milyar zengin değilse soruyorum herkeze.

Telefon araba lüks ev(500 kira bence çok) su elektirik 200 tutuyorsa sizce rahat bi hayat hatta çok rahat bi hayat değilmi.

Bu arada ben kendim çalışıp didinen biriyim hayatın ne olduğunu iyi bilirim.Aylık 120 milyona kreşlerde çalışıp bunuda bulamayanlar diyip şükrediyorum.

Ayrıca ne kadar kazanmak gerekitki zengin olalım 1 milyar dolar falanmı.Tabiki o zaman zengin olursun.Ama ben makul bi rakam söyledim.Kaç kişi şu zamanda 1 milyar ayda görmüşki yetmiyor.
Millet askari maaşla ki bu net 350 milyon olur bilmiorsa 5 kişilik aile geçendiriyor.He belki bu uç bi örnek ama kendi harcamalarınızı bi düşünün nelerin lüx olduğunu düşünün sonra karar verin.En basitinden sizce manowar konserine 45 milyon verebilen bi kişi zengin sayılmaz mı? Yada her gün 2 paket sigara içen biri zengin değilmidir?

Neyse fazla başınızı ağrıttığımı biliyorum ama bidaha düşünseniz iyi olur bence.

senin gonlun zengin bea ;) eger zenginlikten kastın bı ınsanın mutlu yasaması falansa bu ınsandan ınsana deısır kımı azla yetınır kımının gozu hep luxtedır, ama yınede 1 mılyar bırak zengını.....
ulan dunya ne kadar pahalı beah!
Mesaj tarihi:
said:
Cafein, 08 Ağustos 2005 11:34 tarihinde demiş ki:
Atıp tutmadan önce beyler bayanlar, Türkiye'de açlık sınırının 750 YTL olduğunu belirtmek isterim... 1 milyar bu durumda fakir olur, bırak zengini, yoksulluk sınırı da son 1250 YTL civarındaydı.

Ayda 15.000 YTLden fazla kazanan bir aile eğer 2 ve daha az çocuğa sahipse zengindir. 10.000 YTL civarındaysa aile geliri "orta halli" denen durumun üstlerine doğrudur.

cafein'in söylediği gayet mantıklı ve doğru bencede[signature][hline]Güç kiminse,o benimdir
Mesaj tarihi:
1 milyara evin araban olsa geçinir misin? Ufak bir hesap, oturduğun evin aidatı olur, hadi diyelim ortalama 75 milyon falan. Araba da durduğu yerde durmaz yürür, çok mesafe yapmasan da ayda 2 depo alırsın, bu da 250 milyonu bulur. Zaten 325 milyonu kafadan ev ve arabaya verdin. Bunların yıllık vergileri de var. Haydi onları şimdilik hesaplamıyorum. Ev dediğin şey para yer, elektrik su vs, senin boğazın var sen de yemek yiyeceksin. 1 kişi olsan ve azıcık keyfime bakarım dersen ayda 1 milyar seni bile kurtarmaz.

Arkadaşlar hepiniz muhtemel belli bir gelir seviyesi üzerindesiniz, bilgisayara sahipsiniz veya ulaşabiliyorsunuz. Oysa gecekonduda "kirada" oturan, işine otobüsle gitmeyi lüks olarak gören, bilgisayarı ancak mağaza vitrinlerinde, haber programlarında görebilen, karnını zar zor doyuran insanlar var ve sayıları da çok.

Türkiyede milli gelirin %95i nüfusun %5inin elindedir, bir de böyle düşünün. Geçen iki tip konuşuyordu, "babamdan her gün 200 nakit alıyorum yetmiyor, zam isteyeceğim" diyordu çocuk, ki kredi kartı harcamaları dahil değilmiş. Baksanıza adam keyfi için ayda 6 milyar trink nakit yiyor bir tarafta, öbür tarafta daha 1 milyarı bir arada görmemiş aileler var.

Bunlara gözlerinizi kapamayın, ne kadar şanslı olduğunuzu da bilin.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
1milyar YTL ise süper zengindir. Muhteşemdir!! :D Herkeste olamamalıdır. Sadece bende olmalıdır[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Mesaj tarihi:
1 milyarla yasayacak kisi sayisina bagli olsada tek kisi icin bile 1 milyar ,ferah bir hayat saglamiyor ,tabiki kisinin icinde yasamak istedigi hayat standartlarina bagli birazda zira 4 kisilik bir ailenin aylik mutfak gideri zaten 1 milyar ediyor. 2-5 milyar arasina orta halli diyebiliriz fakat 6 milyar zengin etmiyor :)[signature][hline]Ne kadınlar sevdim,zaten yoktular.

[Bu mesaj daverc tarafından 08 Ağustos 2005 13:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
aile bireylerinin sayısına bagli bi olay ama 1 milyar kötü bi para degil yani hatta iyi bi para ama iste 4 kisilik bi aile vede düzgün bi semtte oturuyosa isler degisir[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
ailenin nerde yaşadığına bağlı.. ankara istanbul gibi bi yerde zengin olamz.. ama bi mesela kütahya da ya da konya da bi ilçede yaşıyorsa aile, fazladan bi tarafa para bile koyabilir..[signature][hline]Eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...
Mesaj tarihi:
yalnız yeme içmeyle yaşam olmaz..1 milyar geçinen aile sınırda diyebiliriz...yani ben tek başıma 1 milyar rahat harcıyorumdur aylık...çok zor yani..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Mesaj tarihi:
Nerde olursa olsun 1 milyar adamı zengin yapmaz. knt bile olmuş 12 ytl.[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..."

Mesaj tarihi:
1 milyar nedir yafs..
bütün ailenin toplam geliri 1 milyarsa zengin sınıfıyla hiç ama hiç alakası olmuo.. türkiye şartlarında en azından.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Mesaj tarihi:
girmez

patiye anket olayı konulsa ya işe yarar[signature][hline]Anubis the Sexy
Voys, 06 Ağustos 2005 23:25 tarihinde sayıklamışki:
tartarlı su , müsil hapı atılmış su , karbonhatlı su gibi şeyler gelıyor rakı görünce aklıma. müsil ne alaka demeyin hastahanede verdiler... verdiler... verdiler...
Mesaj tarihi:
said:
DiabloTyrael, 08 Ağustos 2005 16:12 tarihinde demiş ki:
150-200 milyar zengine girebilir.

[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 08 Ağustos 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir]

delimisin bap =) 10 milyar da fena bir ortalama değil aylık 30 40 milyar zengine girer[signature][hline]Anubis the Sexy
Voys, 06 Ağustos 2005 23:25 tarihinde sayıklamışki:
tartarlı su , müsil hapı atılmış su , karbonhatlı su gibi şeyler gelıyor rakı görünce aklıma. müsil ne alaka demeyin hastahanede verdiler... verdiler... verdiler...
Mesaj tarihi:
hakkaten dünyadan haberi yok bazılarımızın 1 milyar ile geçinmek. :) tartışmaya açık bi konu bile değil.[signature][hline]Dextra, 29 Ekim 2001 00:40 tarihinde demiş ki:
Minoc'da fisherman'e Igor buy dedim. Göctük.
Mesaj tarihi:
said:
Fransua, 08 Ağustos 2005 08:36 tarihinde demiş ki:
Milletvekilleri 15 milyar maaş alıpta geçinemiyoruz diyo naaber

Milletvekili maaşları 7 küsür milyar diye biliyordum.[signature][hline]By The Hammer of Moradin!
Mesaj tarihi:
Parasını bilmeden harcayan zengindir desek?[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..."

Mesaj tarihi:
biz 35 kazanıoz da giremioz zengin sınıfına adam 1 le nası girsin[signature][hline]Ucanadamla msn sohbeti:
boğaç (seçilmiş kişi):
kadın olmak ister miydin
Lexius || Alkoliğim ben...:
hastır lan

• Yeni Oluştur...