Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 milyar yetermi?

tBF

Öne çıkan mesajlar

Gecenin bu saatinde alakasız bişi belki ama bu konuyu buraya taşımaya karar verdim.Arkadaşımla beraber tartıştık o bana 1 milyar kazanan bi ailenin zengin sınıfına girmeyeceğini bende ona giracağini söyledeim.Öncelikle bu konu hakkındaki düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.Eğer varsa bu konu hakkında daha bilimsel bir bilgiye ulaşabileceğimiz bir site link verirseniz çok sevinirim.

Lütfen sallama bir konu olduğunu düşünüpte geyik yapmayın vede boş geçmeyin.Düşünceleriniz bizim için çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

girmez, 300-400 arası kira desek, 200 gibi yakıt desek. 200 erzak. 200 milyon kaldı bununla diğer giderleri mi ödeyeceksin veya cocuk falan mı okutacaksın?

ne zengini :) kendini idare eden bir aile denilebilir..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 1 milyar dan bahsedioz ya.

bi ay 1 milyarla sen nasıl geçincen 3 kişi gozunu seveyim

ev kirasi elektirk su dogalgaz cartı curtu.en az 600 zaten
e hiç mi yemek yemicen.cocuguna hiç mi bişi alamican

1 milyar cok dusuk bi rakam abi[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sabah gaztesi 14/07/2005 de yazmış ki

Yoksulluk sınırı 1802 YTL
Türkiye Kamu-Sen, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının, geçen ay 1802 YTL 49 YKr'ye düştüğünü bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2005'te 1807 YTL 95 YKr olan 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı, geçen ay yüzde 0.3 oranında azalarak, 1802 YTL 49 YKr oldu. Öte yandan, Mayıs 2005'te 678 YTL 87 YKr olan çalışan tek kişinin ''açlık sınırı'' ise yüzde 0.47 oranında artarak, 682 YTL 5 YKr'ye yükseldi.

Araştırmada, 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamının, geçen ay 650 YTL 94 YKr olduğu ifade edildi.

Geçen ay itibarıyla 718 YTL 28 YKr maaş alan bir memurun, maaşının ortalama yüzde 90.62'sini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldığı kaydedilen araştırmada, diğer gereksinimler için ise maaşın yüzde 9.38'inin kaldığına dikkat çekildi.

aha da link; http://www.sabah.com.tr/2005/07/14/eko97.html[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 08 Ağustos 2005 04:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Pwki arkadaşlar 1 milyar zengin değilse soruyorum herkeze.

Telefon araba lüks ev(500 kira bence çok) su elektirik 200 tutuyorsa sizce rahat bi hayat hatta çok rahat bi hayat değilmi.

Bu arada ben kendim çalışıp didinen biriyim hayatın ne olduğunu iyi bilirim.Aylık 120 milyona kreşlerde çalışıp bunuda bulamayanlar diyip şükrediyorum.

Ayrıca ne kadar kazanmak gerekitki zengin olalım 1 milyar dolar falanmı.Tabiki o zaman zengin olursun.Ama ben makul bi rakam söyledim.Kaç kişi şu zamanda 1 milyar ayda görmüşki yetmiyor.
Millet askari maaşla ki bu net 350 milyon olur bilmiorsa 5 kişilik aile geçendiriyor.He belki bu uç bi örnek ama kendi harcamalarınızı bi düşünün nelerin lüx olduğunu düşünün sonra karar verin.En basitinden sizce manowar konserine 45 milyon verebilen bi kişi zengin sayılmaz mı? Yada her gün 2 paket sigara içen biri zengin değilmidir?

Neyse fazla başınızı ağrıttığımı biliyorum ama bidaha düşünseniz iyi olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Kirada oturuyor olmasa (hasbelkader bi ev sahibi olsa, babadan mesela) ya da lojman gibi düşük kiralı bi evse, 1000 YTL bugünün şartlarında iyi para sayılır. Yapılan hesaplarda ev kirası en büyük gider, onu çıkarınca bayağı bi para elde kalıyor. Diğer giderler ise zaten temel ihtiyaç, onlar "gitmeden" olmaz.[signature][hline]Anamı dinleseydim, şimdiye doktor çıkmıştım, ne okulmuş, oku oku bitmedi, canımı okudu ya!
Sosyal ağlarda paylaş

aylık hesap yaparken yıllık vergi hede hödöleride sayın. 1 milyarın aileyi rahat bir hayata kavuşturması imkansız gibi.[signature][hline] harvester
İşte post kasan TW..kınıyoruz..
vaniLLe 1 Ağustos 2005 tarihinde msn de demiş ki:
1290 postum war senin de 1500lerde yakinda yetiscem sana =P
lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada şu yoksulluk sınırının içinde neler tüketiliyor bi bilseniz şeşersınız hatta inanamazsınız sizin 5 ayda tükettiğiniğinizi millete herkez bir ayda tüketirmişcesine kakalıyorlar nereden bulacağınızı bilemiyorum ama içeriğini okumanızı tavsiye ederim.
Bu rakanlar tamamen devletin kemer sıkma politakısının bir parçası millete siz aslında çok fakirsiniz mantığını aşılayarak harcamaları kısmaya ve azla etinmeye teşvik amaçlı olduğuna inanıyorum bilmem siz ne düşünüyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tBF, 08 Ağustos 2005 04:22 tarihinde demiş ki:Neyse fazla başınızı ağrıttığımı biliyorum ama bidaha düşünseniz iyi olur bence.
düşünecek bir şey yok, bunların hesapları var. yapıyorlar çıkıyor sonuç.

tabi şehire göre de değişir bunların hepsi, istanbulda ev kiraları diğer şehirlerden çok daha yüksek. maaşlarda bi kuple daha yüksek olur. tahminim.

sorun olan gelir dağılımının adaletsizliği. düşünülmesi gereken nokta bu. [signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 08 Ağustos 2005 04:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede 2 çocuklu bir ailenin fakirlik sınırı 1.5 milyardan biraz daha fazla.

şaka yapmıyorum, bu konuda bir hesaplama var idi, fırıl fırıl onu arıyorum, linkini bulduğum an buraya koyarım.

iyi kötü bir evde (ev kira iken) oturan,
2 çocugunda (devlet okuluna özel degil) okula gittiği,
evin erkeğinin çalıştığı (işe en az 1 otobüs ile gidip geliyor)
bir ailenin geçim tablosu var idi. 1.5 milyardan fazla bir harcaması oluyor bu ailenin.

ki yatırım yapmak falan hak getire dogal olarak.
yani bırakın zenginliği, fakirlik sınırının bile altındadır 1 milyar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...