Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptopu PC+X4 modem ile wireless bağlamak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir sabit bilgisayarım var ve x4 modem ile ethernet ile adsl hattına baglı.
Şimdi bir tane laptop almak istiyorum. Fakat bunu wireless olarak evde internette kullanmak istiyorum.
Bilgisayarımın açılması ya da kapanması gibi bir sorunum yok çünkü zaten 24 saat açık.
Fakat eger bir wirelles adsl modem almam gerekiyorsa x4 gibi kılcık bir modem olmamasını tercih ederim. Özellikle firewall fonksyonu ya olmamalı ya da var ise on/off secenegi ile iptal edilebilmeli. Zoom modemlerde hem modem ayarları hem de bilgisayar ayarlarında çok değişiklik yaparak firewall iptal edilebiliyor bu da tam bir problem. Sonuc olarak da emule ile bilgisayarımın problemi olsun istemiyorum.
Laptopu alıp cafeye gittigimde sorunsuz internete baglanabilmek sonra eve geldigimde de yine sorunsuz ayarsız direk nete baglanmak istiyorum. Ama butun apartman da benimle kullansın istemiyorum.
Bu tip bir sey için nasıl bir sey yapmalı ne almalı ne ozellikler aramalı ve hangi markalara bakmalıyım.
Biraz karışık oldu ama network işlerinden anlamadıgımdan biraz karışık anlattım umarım anlaşılmıştır.
Mesaj tarihi:
sadece access point alip var olan modemine takabilirsin
bi sifre koyarsan butun apartman senle girmez her eve girdigindede bilgisayarin o sifreyi gonderip networkune otomatik olarak baglanir

sifreleme ozelligi butun a.p.lerde var[signature][hline] sdf
Mesaj tarihi:
2 adet wireless ethernet kartı ve adhoc bağlantı seçeneği ile interneti paylaştırabilirsin.ben o şekilde yapacaktım.ama şimdi yeni bir wireless modem(usr9106 olucak büyük ihtimal) almayı planlıyorum bende de zom x4 var şuan, memnunum aslında baya.
Mesaj tarihi:
acıkcası ben x4 modeme bayagı kıl oldum aldıgımda bayagı zorlandım baglanmak için.
Normal internete baglanmak sorun değil tak baglan fakat eger emule kullanıyorsan ve senin için önemli ise işte o zaman problem başlıyor. Ben aldığım zamanlarda oyle bu işten pek anlayan da yoktu bayagı bir kastırmıştı firewallu iptal etmek.
x4 de firewall iptal etmek için bilgisayarda firewallun ipsini göstermek gerekiyor. Modeme de ttnet iplerini.
Eğer yeni bir modem alarak bu işi halledeceksemö (adsl wireless modemlerden) o zaman bu problemi bu şekilde çözmek istemiyorum. Ya firewallsuz bir modem olmalı ya da firewall iptali on/off secenegi kadar kolay olmalı. Sonra sinir krizlerine neden olabiliyor o yüzden dedim.
Mesaj tarihi:
emule dc++ torrent falan hepsini kullanıyorum.x4'te benim anlamadığım bir olay firewall'ı kapatıyorum menulerinden fakat portları açmadığım sürece hiçbir p2p programından verim alamıyordum.sonra açtım gerekli olan büyük udp ve tcp portlarını rahatladım.

bende usr'nin usb wireless'ı var daha kullanacak bişey çıkmadı modemi alınca anlatırım =)
yalnız ciddi bir ısınma olayı var bunda baya sıcak oluyor alet 1 saat usb'de takılı kaldıktan sonra.
Mesaj tarihi:
2 adet wireless aldığın zaman usr9106 fiyatına geliyor aslında.
onun yerine, şuan mavi bilgisayar bir kampanya yapıyor usr 9106 için modem+usb wireless 124$+kdv
sadece modem 102$+kdv 30milyon gibi bir fiyata geliyor usb wireless.normal piyasa fiyatı 50ytl civarlarında.

usr9106 alıp elindeki modemi satarsan ki zoom pahalı bi modem olduğu için 2.eli de iyi gider.senin için baya uygun olur.
tabi usr9106'nın incelemelerine bi bak netten gene.ben araştırdım. baya bi memnun olan insan var.ciddi bir şikayete rastlamadım.hatta darkhardware.com'da incelemesi de vardı.

edit: şimdi farkettimde 2 tane wireless kartı alman gerekio gibi düşündüm ben. yeni alacağın notebookta wireless vardır büyük ihtimalle.bu durumda sadece bi tane masaüstü bilg. için wireless kart alman yeterli olur.oda 50-60ytl civarında.Ama para var diosan wireless modem daha iyi.(kapsama alanı olarakta iyi bildiğim kadarıyla)

[Bu mesaj Mosquito tarafından 05 Ağustos 2005 19:55 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...