Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

görünmezlik uygulanabilir mi?

tamirci

Öne çıkan mesajlar

aradım ama buna uygun bi başlık daha önce açılmamış sanırım.sizce görünmezlik uygulanabilir mi herhangi bir nesneye.kısa sürede olsa nesneler görünmez kalabilir mi?
olursa nasıl yapılabilir?tartışalım.
bütün atomlara etkiyen onları saydam yapıcak bi kimyasal bulmak şart mı yoksa elektromanyetik dalgalarla (philedelphia deneyi) yapılabilir mi?[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak!
Sosyal ağlarda paylaş

imkansız bana gore.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

o bahsettiğin şey zaten görünmezlik oluyor.
bir nesnenin görünmemesi iluzyonunu (göz bağı ki bu büyü ile olmıyacağı için burda tartışılan şey ile aynı şey oluyor) yapmak demek görünmez yapmak demek işte.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

görünmezlik dediğiniz şey: moleküllerin hepsine transparanlık ve trancelucientlık özelliği verilmesidir. saf, en azından insan gibi komplike olmayan kütlelerde uygulanmıştır. benim dediğim ilüzyon modern teknolojinin yardımıyla, aynalar kameralar vs ile yaratılan görüntü. discovery channelda izlemiştim, amerikan askerleri için yaplacak olan bir görünmezlik üniforması. askerin arkasındaki görüntüyü kameralar ve mini LCD ekranlarla önüne yansıtıyorlar. tabi gerekli zoom ayarlarıyla, asker hareket etmezken görünmez oluyor.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....

[Bu mesaj Caglar35 tarafından 29 Temmuz 2005 21:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lifespan, 29 Temmuz 2005 21:28 tarihinde demiş ki:
Bencede imkansiz.

Bana göre nedeni ise şuanda görünmez bir varlik yok ( varsada tıutup inceleyemiyoruz inceleyemedigimiz yapisini bilmedigimiz bir şeyi yapmamiz imkansiz .

nükleer bombayı nası yaptılar o zaman , inceleyip bulacakları bi nükleer başlık varmıydı sence ?[signature][hline]NEVER give up...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LasT_SuRviVoR, 29 Temmuz 2005 22:41 tarihinde demiş ki:
alıp jelatin ın yada cam ın moleküler yapısını incelesinler saydamlık veren olayı bulsunlar diğer atomlara enjekte etsinler dicem ama bi taşta bile milyonlarca atom var .)

+1 Elimizde saydam olan sınırlı sayıda cisim var cam,jelatin,plastik vs.. bunların ypaılarını inceleyip diğer maddelerin fiziksel özellikleride bu maddelere benzetilirse bence görünmezlik olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yapılamaz..
Örneği yok çalışması yok..

Bi kere neyin üzerine nasıl ve ne maddeyle çalışacaklar?
Bu bi spreymi olacak veya hapmı?

Çok soru var.
O yüzden İMKANSIZ...[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | | ForuM |
Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim.
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..Ûstad Necip Fâzıl.
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 sene öncemiydi neydi japonlar yaptılardıydıydıdıdı...

Opera Notes folder ı sağolsun bi koşu getirdi adresi... Alem browser valla. Opera olm, git bi de çay koy.. Aferin!
Hmm ne diyorduk... Link evet link

Caponların yaptığı budur. Önümüzdeki senelerde ne çıkar bilmem. Ama görünmez olma amacına ulaşma yolunun şeffaf olmaktan değil, göz yanıltmaktan geçtiği aşikar :)
Videolar falan da vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Edit:Çok yorgunum, bugün habire typo
[signature][hline]
Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog

[Bu mesaj dasaaa tarafından 29 Temmuz 2005 22:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

butun elektronlara saydamlik verecek kimyasal bisey nasi olsun

belki bir alan yaratilacak fotonlari o noktadan dairesel olarak uzak tutacak boylece sen arkadan gelen fotonlari cismin etrafindan tutup yollayarak arkasini gostereceksin yani bir nevi gorunmez olacak ama cok zor[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

valla bence olamaz
çunku hayatta gözlerimizle gorduumuz yherşeyin bi kuytlesi var ve bunların her bırının milayarlarca atomunda renk var
bu renklerı nasıl yok edebilirz
ha ben şu an ki kafamla bunları düşünüyorum
ona bakarsam 100 sene once 100 km ye cıkan arabayı dusunemıyorlardı :P[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...