Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çizgiroman fiyatları nolacak?

cenin

Öne çıkan mesajlar

Ya harbiden n'olacak çizgiroman fiyatları eskiden cilt cilt olmuyodu geçerken 3-4 milyona alıyoduk haftada bir iki tane... Hem her ay çıkıyodu beklemiyodukta...Şimdi baktım hepsi ciltli orjinaller 35 ten Türkçeler 12 den başlıyor. Sadece bana mı çok geliyor bu fiyatlar? Valla koleksiyon yapmak istiyen biri olarak internetten indirip bilgisayarda okumaktan başka birşey yapamaz hale geldim :(
Nasıl edecem napacam bilmiorum....
Bu mesajı yazarken öyle pis bir dejavu yaşadım ki hadi hayırlısı diyorum...
[signature][hline]you know we Ain't gonna die!

[Bu mesaj cenin tarafından 03 Ağustos 2005 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arka bahçe çok yanlış politikalara gidiyor, neden böyle yapıyor onu anlamıyorum, ama herhalde vardır bir bildikleri...

cilt sistemi çok saçma oldu. artık çizgi roman almıyorum. heveslenip batman ve wolverine ciltlerini almıştım ama uzun süredir yeni bir cilt daha çıkarmadılar, bekliyor öyle.
ayrıca normal dergi okumak, küçük ciltleri okumaktan kat kat daha keyifli.

sanırım sadece yeni çizgi romanları çıkartıyorlar. wolverine vol 3, uncanny x-men vol 3, ultimate x-men, hulk vs vs.
şimdikilerin hiç tadı tuzu yok gibi geliyor bana.
kargacık burgacık çizimler, iç bunaltıcı atmosfer, sıkıcı senaryolar vs..

eski çizgi romanları tekrar piyasaya sürseler,
timeline'a göre uncanny x-men ve x-men serilerini baştan sonra kadar tamamlasalar,
gen 13, diablo tales of sanctuary gibi diğer çizgi romanları da çıkarsalar.

NR1 ve Arkabahçe bize çok güzel bir hizmet sunuyordu başlarda. Ama NR1 kapandı, Arkabahçe de olayı salladı.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım cilt haline gelince 1-2 sayı bedavaya geliyodu fiyatta millette o mantıkla saldırdı ciltlere açıkçası ciltlerden tiksinitırum çizfiroman ruhundan bu kadar mı uzak olubilunabilinir işi ekonomiye döktüler galiba.[signature][hline]you know we Ain't gonna die!
Sosyal ağlarda paylaş

cilt'in mantığı zaten çıkmış olan bölümleri tekrar satmaktır,
bizde daha normali yayınlanmadan, ciltlere geçildi. aslında çok yanlış bence
arka bahçe ÇRleri renkli yayınlamaya başladığında aslında iş kopmuştu: renkli, janjanlı olunca doğal olarak fiyat arttı, fiyat artınca okuyucu kitlesi daraldı
satışlar düşünce baktılar olmuyor ama her zaman da belli bir kitle var sürekli takip eden, fiyatlar arttı. kısır döngü hesabı
ben hala alıyorum gerçi ama eski çinili çizgiromanları da aramıyor değilim[signature][hline]Hello my friend, let's trade
Gheed

Anime listem
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben kendim için ya da benden satın alanlar için bastırıp klasörletiyorum, neredeyse o fiyata geliyor. (Mangasına göre)
Bu adamlar deli gibi sürüm yapıp neden o kadar pahalı tutuyorlar, akıl alır gibi değil...[signature][hline]Türkiye'nin en geniş anime arşivi için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 03 Ağustos 2005 18:30 tarihinde demiş ki:
Valla ben kendim için ya da benden satın alanlar için bastırıp klasörletiyorum, neredeyse o fiyata geliyor.

sen dağıtım maliyetine girmiyorsun da ondan
ayrıca baskıyı nasıl yapıyorsun? renkli felan mı? klasörletiyorsun ama ciltletiyor musun?
hele bir de orijinal kapak resmi yaptır sonra bak bakalım maliyeti kaça geliyor
(bunları meraktan sordum, agresif değilim)
cenin: sende abartmadın mı? orijinalleri saklanır tabi poşetinde[signature][hline]Hello my friend, let's trade
Gheed

Anime listem

[Bu mesaj tanoren tarafından 03 Ağustos 2005 18:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tanoren, 03 Ağustos 2005 18:47 tarihinde demiş ki:
sen dağıtım maliyetine girmiyorsun da ondan
ayrıca baskıyı nasıl yapıyorsun? renkli felan mı? klasörletiyorsun ama ciltletiyor musun?
hele bir de orijinal kapak resmi yaptır sonra bak bakalım maliyeti kaça geliyor
(bunları meraktan sordum, agresif değilim)
cenin: sende abartmadın mı? orijinalleri saklanır tabi poşetinde

Yanlış düşünüyorsun.
Öncelikle, çizgi roman dağıtımcıları taşıyıcı ara dağıtım firmalarıyla anlaşmalıdır. Hiçbir firma "çizgi roman dağıt" diye takılmaz, muhakkak bir gazete, dergi ağının içinde yer alır ve maliyet ödemez.

İkinci olarak, peder beyin Güneşli tarafında bir matbaası var, o yüzden baskı maliyetlerinden haberim var tabi ki.
Çizgi romanlardaki renk, grafik kalitesi ile baskıya girmesi demek, elinize geçen derginin yaklaşık 3, 3.5 YTL maliyete sahip olması demek.
Sürümlü bir üretim olduğu için maliyet giderek sıfıra yaklaşır.

Son olarak da kim nasıl isterse öyle veriyorum.
Kapaklı, kartonete baskılı, ciltli, dosyalı, kim nasıl isterse. Koleksiyon yapan kişi alıcı kişidir, onun zevkinde hazırlanır illa ki. Ayrıca renkli manga renkli, siyah beyaz ise gene siyah beyaz basılıyor tabi ki tarafımdan, orjinalitesini bozmamak lazım.[signature][hline]Türkiye'nin en geniş anime arşivi için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...