DeadSouL Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Yarına Akışkanlar Mekaniği programlama ödevim ve finalim var. Hoca basit bir program yazmamızı istedi ama ben bu işten anlamadığımdan ödevi yapamadım. Ödev şu şekilde; Program kullanıcının gireceği bir T değeri için program 10000-0,0178(T-4)^1,7 değerini hesaplayıp sonucu yazmalı. Sanırım programlama bilenler için bu programı yazmak 5 dakika bile sürmez. Yardımcı olabilecek arkadaşa sanırım 6 haneli ICQ numarasından başka birşey verecek birşeyim yok maalesef :). Programı yazıp [email protected] adresine yollayan arkadaşla ben daha sonra irtibata geçeceğim. Programın bu sabaha kadar elime geçmiş olması gerekiyor çünkü saat 10'da teslim edeceğim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü [Bu mesaj DeadSouL tarafından 03 Ağustos 2005 00:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 T için bir değer ve sonucunu söylermisin[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feandreu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Konunun kişisel ile alakası ne ayrıca hangi dilde yazılacak assembly ilemi ?[signature][hline]Legend ,Dream or Music... Pink Floyd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FallenAngeL Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 kardes yanlıs yer yanlız burası melankolik ve kalbi kırıkların kosesi yukarıya bak gorursun[signature][hline]An old man dies, young women lives fair trade I love you Nancy..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 said: Arthur_HellsFire, 03 Ağustos 2005 01:18 tarihinde demiş ki: T için bir değer ve sonucunu söylermisin Genellikle 9990 civarı sonuçlar çıkıyor. T değerini 1 ile 100 arasında seçiyoruz. Yanılmıyorsam T=1 için 10000'e yakın bir sonuç çıkıyordu. Program herhangi bir programlama dilinde yazılmış olabilir. Yalnız tıklanınca yazıldığı program yüklü olmasa bile çalışması gerekiyor. Kişisel bölümüne açmamın nedeni, bunun çoğu insanı ilgilendirmeyecek kişisel bir istek olması. İlginiz için teşekkürler.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FallenAngeL Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ayıp ediyosun su denklemle bari askın acılımına da yapta su bolume uysun artı buraya yazdığın hiç bir sey değersiz değildir her insanın isteği yada dusuncesi baska bir insanınki kadar değerlidir[signature][hline]An old man dies, young women lives fair trade I love you Nancy..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feandreu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Burda ^ işareti üs oluyor sanırsam ? :D Onu da şey edersen belki hazırlayabilirim birşeyler...[signature][hline]Legend ,Dream or Music... Pink Floyd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 said: Feandreu, 03 Ağustos 2005 01:29 tarihinde demiş ki: Burda ^ işareti üs oluyor sanırsam ? :D Onu da şey edersen belki hazırlayabilirim birşeyler... Evet üs oluyor (T-4) üzeri 1,7 manasında. Hazırlarsan cidden çok makbule geçer.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Ben bilgisayar başında daha fazla bekleyemeyeceğim son bir açıklama daha yapayım. 10000-0,0178x(T-4)^1,7 denklemin ana hali. Burada T değeri değeri programı kullanan kişi 1-100 arası bir değer girecek ve sonuç elde edecek. Sanırım programlarken dikkat edilecek en önemli nokta 4'ten küçük T değerleri için (yani T=1,2 veya 3 için) sonucun sapıtabilmesi. Bunun için galiba ek bir komut yazmak gerekiyor. Şimdiden ilgilenenlere çok teşekkür ederim. Aynı anda yazan birden fazla arkadaş da olsa hepsine tek tek geri döneceğim. İlginiz için teşekkürler.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ya bu topic nie buraya açılmış cidden[signature][hline]Karanlık mı git karanlıkta dolaş ne olduğunu hisset ve anla,gizlilik mi ağzını kimseye açma,sessizlik mi sabırlı ol ve o anın gelmesini bekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 El atardım da klavyedeki numara tuşları çalışmıyo yarın yeni klavye alacam, numara olmayınca da işte parantez cart curt da olmuyo c/p le kasamadım kusra bakma[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 ya işte sayının 1,7 üssü negatif mi oluyo pozitif negatif sayılarda negatif değer için bişi çıkmıyo 1,7 ile bilgisayar hesaplayamıyo sapıtıyo mutlak değere almak lazım :) [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 03 Ağustos 2005 01:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 C ile yazabilirim belki de uykusuzluktan olucem, hmm sabah kalkabilirsem yazmayı denerim. Bi de sey 1-3 gibi degerlerde sapıtmamak derken ne kastediyosun? O degerlerde sonuc yaklasık ne olmalı?[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Edit: yapmışken tam yapalım. Açim bakalım charmap i... Off klavye alim kesin yarın ya olcak... oy charmap kastım. Doğru olması lazım da kontrol etmedim.[ aha pardon bi dk daha bitmedi.. bi de 1 100 arasındaymış galiba. [signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... [Bu mesaj Rewendor tarafından 03 Ağustos 2005 01:47 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Rewendor tarafından 03 Ağustos 2005 02:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 http://64.92.175.190/akiskan.rar aşa yukarı böyle bişi iyi geceler[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 #include int main (void) { double T; printf("T degerini girin"); scanf("%lf" ,&T); if (1= { T=T-4; T=10000 - pow(T, 1.7)*0.0178; printf("%f", T); } else printf("Girdiğiniz deger 1 ile 100 arasinda olmalidir."); return (0); } Doğru olması lazım edit: smileyleri iptal[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... [Bu mesaj Rewendor tarafından 03 Ağustos 2005 02:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Bunun çalışıyor olması lazım, elimde data yoktu tam test edecek ama doğru gibi gözüküyor, compile edilmiş versiyonu ve source unu mailladım, @Arthur :. çözmüşsündür ama 1,7 yi algılama "," yerine "." koyman gerekiyor "," function içi parameter seperator çünkü.. merak edenler için c++ source u böyle bişi #include #include int main() { double T; float result; cout<<"Enter a value for T"< cin>>T; cout<<"T ="< T=T-4; result= 10000-(pow(T,1.7)*0.0178); cout<<"Result = "< cout<<"T must be between 1 and 100"< return(0); } [signature][hline]MVAB [Bu mesaj Berk tarafından 03 Ağustos 2005 02:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 bi dahaki patchle turkce ekle buna berk...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Yaw o kadar karizma yapalım diye işlemleri ayrı ayrı yaptık altalta yazdık uzun gözüksün diye, bi anda bitirdin berk beni :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 command promptda türkçe karakterler düzgün çıkmıyor ki? alışkanlık olmuş artık ng variable kullanmak =9 @ Rew :: ya aslında bu bile uuzn biliyosun, iki int main in içinde iki satırla da biterdi de o zaman user nereye ne giriyo ne oluyo anlmazdı, standard olarak alının datayı bi print edip öyle devam etitm yola, ama mesela ben validaiton girmekle hiç uğraşmadım , evet tembelim =), nasılsa akradaş çok basit bi rogram istedi diye, [signature][hline]MVAB [Bu mesaj Berk tarafından 03 Ağustos 2005 02:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 neyle yaziyosun?[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 rew C kullanmış, ben c++ kullanıyorum, bu arada dikkatimi çekti 4 den az bir sayı girince, pow function'ı anlamsız bir sonuç veriyor, askıdna oturup uğraşmak lazım =) 0 vermeli... bakınız programı tarzanca yapmak istersek, yine çalışyıor, herhangi bir sayı girince, #include #include int main() { double T; cin>>T; cout<<10000-(pow(T-4,1.7)*0.0178)< return(0); }[signature][hline]MVAB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 T 4ten buyuk olmali yap onu, 4- 100 degerleri kabul etsin sadece...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 ben mutlak değere bağladım :) uyku tutmadı ya bi türlü uyuyamadım off[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 ya yardim ettiniz mi arkadasa mail cektiniz mi? merak ettim[signature][hline] [Bu mesaj Anelor tarafından 03 Ağustos 2005 13:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar