MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 ahahahahahhahaha[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
arina Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 türkçe zor bi dil ama bizim bebelerimiz akıllı olduğundn çabuk öğreniyolar olay bu:)[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 öğreniyorlarda yanlış öğreniyorlar, sonra ''ok baba geliom bye'' gibi dialoglar ortaya çıkıyor.[signature][hline]Voic3 arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki: kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki: en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 leet language her dilde var.. edit: tam leet aolmuo ama demek istediğimi anlamışsındır..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv********** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 29 Temmuz 2005 03:34 tarihinde değiştirilmiştir]
CusTodeM Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Hangimiz türkçeyi tam olarak öğrendi ki kolay bir dil deyip sonra kolay öğrendğimizi savunuyoruz? Gidipte bu dilin sadece 4te 1 ini konuşursa bu halk tabiki cocukları cabuk ogrenir o cabuk ogrenen cocuklarda anca 300-400 kelimelik(daha da az normalde) bir kelime haznesiyle konusurlar butun hayatları boyunca bu mu dil ogrenmek?[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life|Myrande B@B th3 G3NK
tAKA Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 bildigimiz kelime sayisi bile komik denebilecek sekilde az. bos bir vaktinizde sayın bakalım kac kelime biliyorsunuz. biz bi kelimeyi bi cok yerde kullanıyoruz olay bu, daralıyor.[signature][hline]gamers.gen.tr karakedi, 25 Temmuz 2005 20:59 tarihinde demiş ki: ya sabır a.k.
Masteis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 evet .. çocuk 4 aylık ana avrat küfrediyor maşallah[signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯| Solda!t Ownz Solda!t --> Masteis - [ AOTG ] Death is just depth of chaos DwN
othinn Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 arapça-farsça-fransızca-ingilizce olmasaydı tükçe de çok yavan bir dil olurdu, e onlarda dilin saflığını bozuyor. yapacak bir şey yok. bütün dilleri bebeklerin öğrenmesi kolaydır. çünkü bebek duyduğu şeyi öğrenir. dillerin hepsi sonuçta aynı eksende dönen şeyler, bazı farklılıklar olsa da amaç ve araç aynı, farklı kural ve kelimeler olması bir bebeğin öğrenmesini değiştirmez, bebek zaten aklı boş, tabula rosa, ne duysa öğrenir. türkçenin zorluğu kural eksikliğinden, daha dorusu kuralların yanlış yerlerde odaklanmasından kaynaklanıyor, bir de bizim kullandığımız "türkçe" windows türkçesi gibi eklenti bir dil olduğu için diğer dillerle karışlaştıramayız, ki zaten biz türkçe değil, anadolu türkçesi konuşuyoruz.
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 helal olsun sıpalara.[signature][hline]Lölö Mustafa sizleri pek severdi...
Wanqhinox Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: Dwn, 29 Temmuz 2005 04:41 tarihinde demiş ki: evet .. çocuk 4 aylık ana avrat küfrediyor maşallah Harbiden ha..Zaten türkçe en zor dillerden biri bunun nedeni ise bir sözcüün bissürü anlamanin olmasi kullanim sekilleri imalar vs vs[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya---- Uodan Sakinalim Baslamaya Çalisanlari Uyaralim
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 lol annem anlatmisti... kardesim konusmaya yeni yeni basliyormus... amcam onu sevmek icin: '' gel bakiyim sen buraya '' demis... kardesimden gelen cevap : '' giiiiittttt piiiiicc !!!!'' sonuc malum: herkes dumur... bunu ona ögretense , kuzenimmis.[signature][hline] Bazi yalanlar güzel,bazi gercekler aciymis.... Bazi ölümler uzun,bütün hayatlar kisaymis... lylide..
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: trapt, 29 Temmuz 2005 02:27 tarihinde demiş ki: said: MartinLGore, 29 Temmuz 2005 02:26 tarihinde demiş ki: evet ben de okudum bu haberi bugün.. türkçe zaten kolay bi dil, öğrenilmesi kolay diye biliyorum.. avantajlıyız.. yapma abi en zor diller arasında.. ben hayatım boyunca bunun aksini savundum bence türkçe en kolay dillerdendir , ben 1 yaşımda konuşmaktaymışım :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Geyyik [Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 size göre türkce tabii ki kolay gelecek . ana diliniz oldugu icin . ama kalkipta yabanci bi adam ,bu dili ögrenmeye kalksa ne kadar zaman gerekir acaba...[signature][hline] Bazi yalanlar güzel,bazi gercekler aciymis.... Bazi ölümler uzun,bütün hayatlar kisaymis... lylide..
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: Selamon, 29 Temmuz 2005 02:52 tarihinde demiş ki: said: Penthesilea, 29 Temmuz 2005 02:39 tarihinde demiş ki: Her dil yazildigi gibi okunur ama, bikac istisna haric - ki onlar bizde de var. Türkce'de A karakteri A seklinde okunurken, Ingilizce'de A karakteri EY seklinde okunur. Yani sanki Türkce yazildigi gibi okunur gibi geliyor ama aslinda iniglizler de A yazarken EY diye yaziyor yani anlatamadim ama ğhhühühü Bu adamlar u harfini "yu" şeklinde okuyor. Ama "run" kelimesinde ki "u" harfi "a" sesi veriyor. Budurumda senin tezin suya mı düşüyor ben mi yanlış anladım? ingilizlerdeki hece yapısından kaynaklanıyor o.[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58: Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun. gay olduk geeey
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Türkçe zor bir dildir arkadaşlar.Bunun sebebi geçmişindeki arapça farsça ve ikisinin karışımı olan osmanlıca kelime ve gramer bilgisi içermesidir.Aynı zamanda 8.yy orta asyasından günümüze kadar pek çok coğrafyaya yayılması ve buralarda ki halkın dili geliştirmesi,aynı zamanda osmanlı ve türk kültürünün sanata büyük önem vermesi ve bir sanat dili olması dili zorlaştırmıştır.Özellikle geçmiş dönemlerdeki müslüman ülkelerde görsel sanatların yasak olması insanları edebiyat gibi sanatlarla uğraşmaya itmeside dil üzerindeki uğraşların artmasına ve dolayısıyla dilin zorlaşmasına sebebdir. Ancak eklemeli bir dil olması gibi bir de avantajı vardır.Bu sayede kelime ve cümle kurulumları sistematik bir biçim almışdır.Ama bence çocukların bu denli zor bir dili kolay örenmelerinin sebebi günümüzde insanların dile önem göstermemesidir.Burdan kastım diğer yabancı dillerde günlük kullanılan kelime sayısı 10.000gibi bir rakamken Türkiye'de bu rakam 2000 gibi komik bir değer(rakamlarda yanılma olabilir)Bu da dilin öğrenilmesini kolaylaştırıcı bir etken bence.Yani o kadar sevinmememiz gerekir aslında en kolay öğrenilen dil diye. (bunlar benim kişisel görüşlerim)[signature][hline]Viva la creativa!!! ThIs gAmE LoVeS Me mon bloque
nindalf Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Ben Türkce'nin pek kolay oldugunu dusunmuyorum hatta zor ögrenilen dillar arasında oldugunu duymustum.[signature][hline]SupeRock
redge Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 türkçeyi konuşmak kolay ama dil kurallarını daha ben bile yapamıyorum benim türkçem 3 ing 4 dür ing yi türkçeden ağır gösteriyolar okulda haftada 14 saat yok küçük ünlü uyumu falan asla yapamam :)[signature][hline]Bir şeyi beceremiyorsan ya onu çok istemiyorsundur yada onun için pazarlık ediyorsundur *!Bir Bakış Atar*
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 türkçeyi sonradan öğrenmek göt ister. kolay dil ama ana dili ingilizce olan birisinin öğrenmesi bildiklerini unutup 0 dan düşünmeye başlaması gibi birşey.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k.
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: tAKA, 29 Temmuz 2005 04:35 tarihinde demiş ki: bildigimiz kelime sayisi bile komik denebilecek sekilde az. bos bir vaktinizde sayın bakalım kac kelime biliyorsunuz. biz bi kelimeyi bi cok yerde kullanıyoruz olay bu, daralıyor. Bence bu iyi birşey. Az ve öz en iyisidir her zaman :D[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Türkçe gerçekten zor bir dil bize kolay gelebilir aslında bir çok yabancının dili dönmüyor kelimeleri telafuz etmeye ama bizim bi çok dile dilimiz dönebilio :p [signature][hline]uleaa şülü şülü fülfülü bülbül.. [Bu mesaj kingpin tarafından 29 Temmuz 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Todesengel Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 biraz abzürt olacak ama o resmin ne alakası var ya :D çok acaip geldi bana[signature][hline]Berk,17 June 2003 00:12 tarhinde demi$ ki: eheh ikiyol hatun değilmiydi BonePART, 17 June 2003 00:13 tarihinde demi$ ki: ikiyol aslında erkek processor kullanıyo kız sesi olsun diye [/b]Birazda Reklam
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Bence resim guzel olmus, degisik bir hava vermis. konuyu daha ilgi cekici hale getiriyor. :)
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Koca dil bilimi profesorleri, kongrelerde yillar suren arastirmalar sonucunda aciklamalarda bulunuyorsa bir bildikleri vardir. Turkce temelde ogrenilmesi kolay, ama ustalasmasi cok zor bir dildir.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 :) Haberin içeriği ve başlıktaki yazım hataları oldukça ironik bir zıtlık oluşturmuş. Sanırım konuşmayı çabuk sökmemizden mütevellit, yazmayı bir türlü beceremiyoruz.Bir de hep merak etmişimdir. Bu tür araştırmalar nasıl yapılıyor diye.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Mix Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: MartinLGore, 29 Temmuz 2005 02:34 tarihinde demiş ki: evet ayunen en büyük avantajlarından biri, yazıldığı gibi okunması.. 3 yasında cocuk için cok büyük bir avantaj:)[signature][hline]"Think of me long enough to make a memory..." Nightwish TarjaT.
Öne çıkan mesajlar