Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başı bozuklar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Osmanlılarda bulunan bu birim bildiğim kadarıyla delilerden oluşuyorlarmış.Bunları dağlarda yıllar birbirleriyle kavga ettirip ellerini güçlendirip sınır kasabalara bunları yollayıp ele geçirip arkasındanda akıncıları yolluyorlarmış.Deliler işte korkusuzca dalıyorlar.Daha fazla bilgisi olan varsa yazsın bu sene dönem ödevine bunları yazacağım. :)[hline]Yumuşatma eklerine hayır.
Biz AntiPatik'iz.UltimaTR
Mesaj tarihi:
Ayrıca yabancı sitelere bakarsanız bashı-bozuklar olarak tarihteki yerini almış olduklarını görebilirsiniz.[hline]Yumuşatma eklerine hayır.
Mesaj tarihi:
bashi-bazouks diye var yaw
hemde tonla sey yazmislar uzerine :)

yabanci bi sozlukte de mercenary nin es anlamlisi diye vermis hatta eahaeh[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Mesaj tarihi:
medieval'da ghazi infantry diye koymuşlardı o tarz da iyi gülmüştüm. gazilikle ne ilgisi var deliliğin, beyinden mi darbe yemiş adamlar savaşta.. :-p

en iyi terapi yolunu bulmuşlar işte, hem tımarhane gerekmez hem de topluma ve kendilerine katkı sağlıyorlar. froyd yırtsın bir yerini bastırılmış cinsel hedeler diye yüzyıllar sonra.. :)[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Mesaj tarihi:
Biraz daha araştırdım,dağlarda yıllarca bunları çıplak elle kayaya vurduruyorlarmış.Yıllarca taşlara vurulan bu eller zamanla iyice nasırlaşıp sertleşiyormuş ve düşmana saldırırken adama vurduğunda beyin tramvası geçirttiriyorlarmış.Ayrıca bunları büyük savaşlara yollarken çıplak olarak önden atıp avazları çıktığı kadar bağırtarak düşmanın üzerine yollanan bu manyaklar zamanla 'Osmanlı tokatı' hadisesine yol açmışlar.İsyan çıkan kasabalarda bunları yollatıp düşmanı moralman çökertiyorlarmış.Daha araştırıyorum,bizansıda bunlar yoketmiş olabilir. :)[hline]Yumuşatma eklerine hayır.
Mesaj tarihi:
said:
Apache, 24 June 2003 22:28 tarihinde demiş ki:
Biraz daha araştırdım,dağlarda yıllarca bunları çıplak elle kayaya vurduruyorlarmış.Yıllarca taşlara vurulan bu eller zamanla iyice nasırlaşıp sertleşiyormuş ve düşmana saldırırken adama vurduğunda beyin tramvası geçirttiriyorlarmış.Ayrıca bunları büyük savaşlara yollarken çıplak olarak önden atıp avazları çıktığı kadar bağırtarak düşmanın üzerine yollanan bu manyaklar zamanla 'Osmanlı tokatı' hadisesine yol açmışlar.İsyan çıkan kasabalarda bunları yollatıp düşmanı moralman çökertiyorlarmış.Daha araştırıyorum,bizansıda bunlar yoketmiş olabilir. :)[hline]Yumuşatma eklerine hayır.

turklerede bu yuzden barbar diyolar diye biliyorum[hline]
Mesaj tarihi:
said:
Apache, 24 June 2003 22:28 tarihinde demiş ki:

senin bu bahsettiğin kişiler "tokatçılar"dır. Delilerse bunlardan farklı olup vikinglerde "berserker" denilen tipler gibi zırhsız silahsız deli gibi dalmaktadırlar(çoğunluğun yüzleri boyalıdır) Hatta tarih hocamız bu delilerin kalın kumaşlara sarılıp mancınıklarla kale içlerine atıldığını söylemişti.[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.
Mesaj tarihi:
40 kat kumasa sarsan adam kumastan cikana kadar delik desik olur zaten :-P[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Mesaj tarihi:
adamlar greater rage çekip kafadan dalıyorlar işte, AC yok ama hp heyvani.. :-p[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Mesaj tarihi:
bildigim kadarı ile başıbozuklar pek egitimli degiller deli falanda degiller genelde hırıstiyan ve yahudi oluyorlar önden yolluyorlar bunları cagu ölüyor zaten (bkz.istanbulun fethi)

başıbozuklar 1600 lerden sonra kullanılmıyor gerekduyulmuyor

ben bunları hatırlıyorum[hline]
Mesaj tarihi:
Tokatçılar farklı.Onlar ellerinin kullanmalarının yanında kısakılıçlarda kullanıyorlar ve hafif zırh giyiyorlar.Başı-bozuklar tamamiyle delilerden oluşuyor.Genelde bunlar müslümanlardan değilde hristiyanlardan oluşuyorlar,deliren müslümanları tokatçılar birimi olarak ayrı yolluyorlar.Ayrıca bu başı bozukların üstüne savaşa gitmeden aylar önce keçi kanı sürülür ve yara aldıklarında kendi kanları olduklarını anlayamazlar ve ölene kadar gene savaşırlar.
Mesaj tarihi:
Başı bozuklar anadolunun bağrında toplanıp getirilmiş deliler takımıdır.Osmanlı orsunun ön saflarınada tal taşşak olarak bu kişililer garip bağıırşları ve naralarıyla Düşmanı psikolojik olarak yıpratanlardır.Tokat olayına gelince Devşirme olarak alınanlar arasından En iri güçlü olanlara 2 kaya verilirmiş eğitimleri boyunca bu kayaları tokatlarmış...Kayayı parçalayan eğitimini tamamlayıp özel bir birliğe katılırmış..[hline]Shake that thing Miss Kana Kana
Shake that thing Miss Annabella
Shake that thing yan Donna Donna
Jodi and Rebecca
Mesaj tarihi:
...muhtemelen savaş alanında yerde, organları dısarı cıkmıs ve eliyle karnındaki halberdi sokan adamın kafasını tutan bir başı-bozuk görüntüsü olur.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Mesaj tarihi:
Başı bozuğun özelliği zaten gerisi. Ya bacakları koptuğu için elleriyle amuda hareket edip kafanı koparır. Yada karnına giren halberde rağmen inatla sopa boyunca ilerleyip adamın kafasını koparır. :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Mesaj tarihi:
e işte onlar devreye girdiği sırada kalkmışlar zaten ortadan muhalif100 pardon unity100 kardeş.. :)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
ne zaman unity'nin bir mesajını görsem ezici sayı üstünlüğüne sahip fikrin yandaşlarına taban tabana zıt gidiyor, bilhassa da tarih bölümünde. itirazım yok, tersine hoşuma da gitmeye başladı tarzı (bende de vardır aslında biraz bu huy) ama sadece bir kere "evet katılıyorum" dediği tek mesajını dün attı lotr 3 konusuna, 1000 mesajın hemen hepsi birilerine laf yetiştirme yoksa.. :-p böyle tv'de engin ardıç mı ne vardı ille bişiye muhalefet ederdi onu anımsadım şimdi.. :)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Mesaj tarihi:
bak gene yaptın..

takılıyorum ya, felsefeye dayandırmana gerek yok bu sefer.. ;)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
  • Yeni Oluştur...