mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2003 şimdi paticikte arattım php ye yeni başlayanlar için yardımcı olacak konuları, ama bazı sorularımı yanıtlamaya yetmedi. Birisi 150mb demiş öh oldum. php.net e gittim 5.0.1 mi ne onu indirdim (6mb), bu arada easyphp diye bir php programı daha indirdim. neyse php.net te browscap. dosyası yok, php ayarlarını şöyle böyle yaptım pear içinde variable ayarla hata var diyor . php uzantılı deneme amaçlı birşeyler yazayım dedim. localhost kurma işini yaptığımı sanmıyorum. Yani uzun sözün kısası en baştan yükleme kısmında sorun var. Bir sürü php sitesi gezdim ama hepsi ilk adımı atlamış nerdeyse!! Yardımlarınızı bekliyorum
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Çok fazla yardım edemem ben de yeni yeni uğraşıyorum ama en azından şunları söyleyeyim. Yüklemen gerekenler: Apache PHP PHPMyAdmin MySQL Genelde bu şekilde tavsiye ediliyor. Eğer bunları kurma konusunda çok zorlanıyorsan o zman http://www.foxserv.net/ adresinden Foxserv isimli programı indirip kurabilirsin. Bu sana Apache, MySQL ve PHP' yi kolayca kurmanı sağlayacaktır. En azından bu şekilde çalışmaya başlayabilirsin. İnternette bir çok öğretim sitesi var. Bir arama motorundan arama yaparsan göreceksin. Buralardaki dersleri çalışmanın ve uygulamanın yanında script yayınlayan sitelerdeki basit scriptleri indirip kurcalayarak da öğrenebilirsin. Yine de takıldığın bir yer olursa burada thread açarak sorularını sorabilirsin. Valla açıkcası ben öyle yapacağım. ;) Bu arada Sitem Yayıncılığın çıkardığı ve Kayra Otaner' in yazdığı PHP ve MySQL ile Web Yazılımı Geliştirme isimli de bir kitap var. Bu kitap kurulumdan itibaren başlangıç düzeyinde bir kitap. İstersen bunu da satın alabilirsin. Yardımı olabileceğini düşünüyorum. Ama almasan da net üzerinde bu konuda yeterince kaynak var. Hele ingilizcen iyiyse o zmanhiç gereği yok çünkü inanılmaz geniş bir kaynak kapasitesi var net üstünde. [hline] Dans le noir, tous les Chats sont noir's
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 saol, ingilizce iyi sayılır 13 seneden sonra :) öyle yaparım da, easyphp diye bir program kurdum mysql ile apache kuruyor da sanırım diğer php ayrı yerde kaldığından ayar sorunu yaşatıyor. eskiden pascal da birşeyler yazardım, biraz bakınca tanıdık geldi php, hele bir kurabilsem gerisi gelir.
Sorj Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 olm ne isin war hph de :P php de asp ye alak senı ? (bende yenıyım)[hline]--------| . (= ..../_/ .. /| .(='o'=) ./. | ..| .. / ...| _/. . _.| --------|
Smokey Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 www.nusphere.com gir orda programı indir herşey var zaten bide orda editor istiyorsan phpED var onuda indir cillop gibi olsun[hline]www.gamerbug.com
wastiee Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 ben kendi bilgisayarımda php'yi apache ile değili xitami (www.xitami.com) ile kullanıyorum, daha amatör bi http sunucusu, ama development için iş görüyo, ayarı az, pratik falan kurulumda da dert olmuyo. önce xitamiyi kuruyosun, daha sonra php'nin cgi version'unu kuruyosun, orda zaten 'abi ben ayarliyim mi sende server varsa, hangisini ayarliyim seç' diye soruyo, xitami var o listede. ondan sonra rahatça kullanabiliosun phpyi. mysql zaten kendi başına bi sunucu, php'den, http sunucusundan bağımsız bir şey. www.mysql.comdan çekilip kurulabilir, ondan sonra default username şifresi root root 'tur, onu da c:windowsmy.ini 'den değiştirebilirsiniz. (tam emin diilim bu dosya adından, böyle bişi olması lazım, readmesinde falan yazıyo zaten) mysql'in yanında winmysqladmin diye bi program geliyo, onunla rahatça başlatıp durdurabilirsiniz gerektiğinde, pratik oluyo. mysql'deki tabloları, databaseleri falan manage etmek içinse, phpmyadmin (www.phpmyadmin.com - .net de olabilir emin diilim, olmadi googleda aratın) indirip kurmanız (http sunucusu üzerinden erişilebilecek bi yere koyup (http://127.0.0.1/phpmyadmin/ diye mesela yani), bi de config.inc.php 'sini editlemeniz notepad'le ya da bi programla, işinizi görür. bu kadar yani. 0dan başlıyosanız, başlangıçta mysql'e fazla bulaşmayın, biraz php'nin mantığını kavrayın derim, kolay bi dil. www.php.net'i kullanarak rahatça öğrenebilirsiniz, windows için chm dosyasını indirin, ordaki dökümanları windows help dosyası şeklinde görürsünüz o zaman nete bağlı olmaya gerek olmadan, pratik oluyor. böyle yani. eğer renklendirmeli falan bi editör arıyorsanız nette onlarcası var, ama yine de www.styxstudios.com'dan PHPNotepad 'i çekip kullanmanız hoşuma gider :) sorun olursa falan yazın yardım ederim[hline]wastiee
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2003 said: wastiee, 02 July 2003 14:24 tarihinde demiş ki: eğer renklendirmeli falan bi editör arıyorsanız nette onlarcası var, ama yine de www.styxstudios.com'dan PHPNotepad 'i çekip kullanmanız hoşuma gider :) Vay be son sözde Wastiee yine karizmasını konuşturdu. Yürü be wasti bee. :-p Bu arada bu program tam olarak neye yarıyor. Yani yeni başlayan biri için bir kullanımı yada bir yardımı felan olabilir mi?
MrMedia Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 yeni başladıysan PhpTriad ı kuracaksın içinde apache/php/mysQL hazır herşeyi kuruyor phpmyadmin vs de dahil[hline]Freeware.WeB.Tr IpAdresimNe.Com Matrix Code System Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
s3ns3i Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Bence de amator olarak site tasarimi yapmak istiyorsan lafim yok, ama ileride bunu para kazandiran bir is haline getirmek istiyorsan siddetle ASP.Net oneririm PHP yerine. Sahsen bende ekmek parami MS urunlerinden cikariyorum.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 php suz asp.net rules accsess sux sql rules :)[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 sadece site tasarımı için öğrenmek istedim, db li daha işlevsel siteler yapmak için... foxserv ü kurdum odsb3.dll mi ne eksik dedi fitil etti. phptriad ı kurarım herhalde, wastie nin notdefterini çektim. Ama wastiee tavsiyem projects kısmına notepad dışındada birşeyler geliştiren :) projects deyince tek proje yakışmıyor oraya..
wastiee Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 zaten var onlarca proje, library bilmemne, release etmedim ama orda.[hline]wastiee
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 said: senko, 03 July 2003 17:30 tarihinde demiş ki: php suz asp.net rules accsess sux sql rules :)[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu C#,SQL,ASP.NET combosu ownz all
Öne çıkan mesajlar