Wendigo Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 surda yazanlarin cogu hicbir dayanagi olmadan sıkıyor. Neymis sokak kopeklerinin sayisi hizla artiyormus da cogaliyorlarmis da... Sokak kopeklerinin itlafina ne zaman baslanmis? O itlaf baslanana kadar, mesela istanbulun binlerce yillik tarihinde hic hayvanlar istila etmis mi sehri? Binlerce yildir olmayan hayvan istilasi, nufus artsis simdi mi oluyor? Bu sorularin yanitlari hakkında hicbir fikri olmayanlar burada, hayvanlarin nufusunun tehdit seviyesinde oldugunu hicbir dayanaklari olmadan rahatca soyleyebiliyorlar. Tek sebebi de korkulari. Absolut cocuguna tehdit olarak gordugu icin sokak hayvanlarini, en dogal savunma mekanizmasini harekete geciriyor. Cocugunu korumak icgudusu dogal olarak icindeki dogal, saf, vahsi yani ortaya cikariyor. Normalari ve mantigi bir kenara birakiyor. Sokakta tehditkar gorunen hayvanlarin neden o halde olduklarini dusunmeden ortadan kaldiralim keselim bicelim denilebiliyor. En komiğide hayvanlarin bizim yasam alanimizi istila ediyor olduklari fikri. Bencilce, cahilce ve dusuncesizce ortaya konulmus bir sav. Evrim tarihinin, yeryuzu tarihinin bilinmemesinden kaynaklaniyor.. Bu tartismada uc tip insan var. İki zit fikir ve iki tarafin dusuncelerinden parca parca benimsemiş olanlar. Asla sonuca ulamayacak bir tartisma. Ki taraflardan bircogu acikcasi tartismanin nasil yapilacagindan bile bihaberler. Birkac post once curutulmus tezlerini bir baska teze taban yapip komik duruma dusmekten rahatsiz olmuyorlar.... Sonuca ulasmayacak bir tartisma, dedigim gibi. Hayvanlarin katledilmesini isteyenler ve kendilerini bu topraklarin sahibi zannedenler dilediklerini yapsinlar ya da soylesinler, gucleri yetmeyecek.... ya da ne diye bagiriyorduk kizilay meydaninda "insanlik onuru, iskenceyi yenecek" Cozum uretmek, yardimci olmak isteyenler icin Sokaktaki Melekler ps: konu hakkında herkesin gorusu az cok ortada. tartismanin da yersiz ve gereksiz oldugu asikar sanirim. o yuzden kendimce konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. herkes kendi dogru olduguna inandigini yapsin. burda bos bos konusmanin manasi yok![signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: DiaBLeSSe, 29 Temmuz 2005 10:01 tarihinde demiş ki: said: Suark, 29 Temmuz 2005 01:09 tarihinde demiş ki: Sen bu mantıkla devam et,hayvanlara insanlardan fazla değer ver kuzum. Gerçekçi olmaya başladığında pm at. Sadece bu kısmı quote ettim çünki laf olsun torba dolsun muhabetine dönmüş olay. Ancak şu kuzum lafına koptum sabah sabah Kim kimin nesi oluyor burda anlıyamadım =o) haha yesilcam quote u olmus :) Suark ickine ilac atabilir Diab, dikkatli ol :)[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress Head, 27 Temmuz 2005 20:15 tarihinde demiş ki: "orospu kırmızı" "ben senin beni şikayet etme ihtimalini sevdim." "nietzche ve çocuk kestiğinde" gibi.
Wendigo Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 kuzum dedigi benim ama ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Tüh, daha vahim o zaman :)[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress Head, 27 Temmuz 2005 20:15 tarihinde demiş ki: "orospu kırmızı" "ben senin beni şikayet etme ihtimalini sevdim." "nietzche ve çocuk kestiğinde" gibi.
DiaBLeSSe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Vahim ki ne vahim[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn... Energizer tav$ani / Gizli Ninja2 Diablesse [Black Sabbath] Burning Legion Karakedi, 23 Temmuz 2005 17:14 demişki: accaz be güzelim. bi server gelsin. acmayan dynamik gibi kel olsun
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 diaba desem kan çıkarır wendigo ondan. wendigo sen bilirsin antalya da kedi eti satıolarmış dorumu :D mis mis[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Absolut çocuğu için mantığını bir kenara bırakmıyor aksine çocuğunu bir köpek ısırmadan evvel tedbirini alıyor. Köpek ısırdıktan sonra öldürsen kaç yazar öldürmesen kısırlaştırsan kaç yazar. Hayvan istilası demedim sadece sayıları kontrol altına almak için kısırlaştırma şu anki uygulamalar ile yeterli değil ve yeterli olamayacak gibi görünüyor. Hayvansever biriyim ama başıboş hayvanları, özellikle de tehllikeli olabilecek türleri sevmiyorum. Yoksa evinizdeki hayvanlarla alıp veremediğim yok, tabi sokakta tasmasız bırakırsan ve o da sevdiğim birine birşey yapmaz ise.
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Abso seni hiç köpek ısırdı mı? Beni veletken alanyada 2mlik alman kurdu köpeğimizle bırakırmış babamlar vallahi, akşama kadar güreşirmişim. Hiç de ısırmadı, ondan sonra 1 alman kurdu aldım yavruyken, 4.5 yaşına kadar besledim yine hiç ısırılmadım. Yani bu hayvan dediğiniz varlığı zergling olarak mı görüyorsunuz ya da alien falan mı herkesi ısırıyor. Kuduz dersen, görülme ihtimali o kadar düşük ki.. Yani seni yolda bir köpeğin gelip ısırma ihtimali, bir tinercinin gelip cart diye bıçaklaması ihtimalinin onda biri bile değil. Peki sen btün tinercileri öldürelim mi dersin bu işe çözüm olarak, yoksa onları rehabilite edip yeniden kazanalım mı dersin?[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes!
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Pirvan baban seni sokak köpeklerinin ortasına bıraktı mı hiç? Bırakmadı, bırakmazda bu yüzden konuşma lütfen. Farkında isen ama farkında değilsin konumuz sokak köpekleri. Ev veya sahipli köpekler ile alıp veremediğim yok ayrıca bacanağımın oğlunu kayınpederin doberman dişledi /ısırsaydı zaten ölürdü çünkü 2 yaşındaydı) yani dunyada tek sen varmışssın gibi konuşma lütfen. Ayrıca benim yaşadığım bölgede tinerciler yok yani yazptıgın genelleme yanlış. [Bu mesaj Absolut tarafından 30 Temmuz 2005 00:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: Absolut, 30 Temmuz 2005 00:05 tarihinde demiş ki: Pirvan baban seni sokak köpeklerinin ortasına bıraktı mı hiç? Bırakmadı, bırakmazda bu yüzden konuşma lütfen. Farkında isen ama farkında değilsin konumuz sokak köpekleri. Ev veya sahipli köpekler ile alıp veremediğim yok ayrıca bacanağımın oğlunu kayınpederin doberman dişledi /ısırsaydı zaten ölürdü çünkü 2 yaşındaydı) yani dunyada tek sen varmışssın gibi konuşma lütfen. Ayrıca benim yaşadığım bölgede tinerciler yok yani yazptıgın genelleme yanlış. [Bu mesaj Absolut tarafından 30 Temmuz 2005 00:07 tarihinde değiştirilmiştir] Sokak köpeği dediğin varlık genleriyle oynanmış, şeytan bir tür mü oluyor? Yani böyle dişlerinden salya kan falan akıp etrafta "röearh" diye dolaşan farklı bir ırk mı bunlar? Sen söylemişsin işte, kayınpederinin köpeği dişlemiş bak sahibi olan köpek. Sokak köpeği de köpek, ev köpeği de. İnsanı ısırma ihtimalinin tek sebebi hastalık taşıyor olması. Ve bu da binde bir görülen birşey. Babam beni sokak köpeğiyle bırakmadı ama ben 5 yaşından beri yanıma gelen her kediyi köpeği sevdim, hiçbiri de yemedi beni. Hala da gelip bacağına sürtünür oyun oynarsa severim sonra gidip elimi yıkarım. Tinerciler senin yaşadığın bölgede yok diyorsun, bilmiyorum belki abdnin 41.bölgesinde falan yaşıyorsun ama türk halkının yaşadığı her bölgede, her mahallede sokakta bir tinerci,dilenci, boyacı çocuk görmek mümkün. Ha bir de "şef"ciler var mesela mendil falan satmaya çalışıp üstüne saldıran. Devlet ödeneği, bütçe gibi mevzularda tedirginliği bulunan arkadaşlarımızsa batık yurtbank/dışbank davasındaki rakamlara bir bakıp, kaç tane türkiye dolusu sokak hayvanının o paralarla kurtarılabileceğinin hesabını yapabilirler.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes!
HellHound Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 benim istanbulda evimizin oldugu mekanda (ki bagdat caddesinin 2 paraleli oluyor dagda diil yani) tinerciler sokak kopeklerinden daha buyuk tehlike arz ediyorlar... 10larca sokak kopeginin oldugu yerlerde bulunmama ragmen biri bile bana zarar vermemisken, oglen saatlerinde, acik acik, etrafta insanlar, hatta birak insanlari 100 metre otede dagilmakta olan bir ilkogretim okulu varken kendi sokagimda bicak cekildigi, soymaya kalktiklari oldu... o zaman siz nasil kopeklerin katlini isteme hakkinda sahipseniz bende ayni tinercilerin gebertilmesini (hatta aci cekilerek boyle iskenceyle falan...) isteme hakkina sahibim yani? hatta o ilkogretim okulunda okuyan cocuklarin velileri toplu mezar falan kazmaya hemen baslasin... heh canlilari oldurmek ne zaman kabul edilebilir cozum oldu anlamis degilim[signature][hline]"ÜRKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!" [Bu mesaj HellHound tarafından 30 Temmuz 2005 00:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Tinerciler sokak kopeklerınden daha fazla tehlıke arz ederler dogrudur. Ama onlar insan, Biz neyiz bizde insanız. Onlar köpek. Açayım biraz, Tinercilere eğitim zart zurt iyi imkanlar verirsen hem verdiğine değer [yararlı bir birey olurlar] hem bunları yapmazlar. Köpeğe istediğin kadar eğitim ve anca sopa kapar getirir,sahibini korur vs vs..Değmez yani harcadığın paraya,hem çabuk olurler 12 yılda olcek bişi için okadar para harcanmaz [eğitim masrafından soz edıyorum]. Hayır anlamıyorum hepiniz vejeteryanmısınız?Hiçmi hayvan öldürülmüyor sizin yüzünüzden?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Sokak köpeği ile ev köpeği aynı şey mi? Evet diyorsan zaten tartışmanın anlamı yok. İnsanı hastalık taşımadan da ısıran birçok köpek duydum birkaçını da bizzat gördüm. Köpeğin ısırması için hastalık taşıma gerekmez. İçgüdüsel olarak gerektiğinde ısırır köpek. Senin bacağına gelip oyun oynayan köpekle tabi ki oynarsın derdim daha öncede dediğim gibi oyun oynayanlar ile değil. Bunu hala nasıl anlamadınız inanamıyorum. Gayette ankaranın OrAn şehrinde yaşıyorum ve burda 6 senedir tek tinerci daha görmedim. Belki alkollü gençler olur bardan çıkan falan ama tinerci henüz görmedim. Buraya ulaşım zor belki o yüzden yoktur. Batık bankalardaki paralar ile hayvanları kurtarmadan evvel kurtarılacak birçok insanımıza yararlı bişiler yapılmasını tercih ederim. Ama olamayacak şeyleri yeni fikir üretmiş gibi söylemenin bir anlamı yok. Tinerciler değil konumuz ama bir insanın öldürülmesini hatta pardon bütün tinercilerin öldürülmesi isteyen bazılarımız lütfen bana çıkıpta hayvan öldürmek isteyen cani diye konuşmasınlar önce kendi insanlıklarına baksınlar. Hatta birde işkence çeksinler acı çeksinler diyip sonrada köpekler için yırtınmak ne yazık ki manasız kalıyor. Canlıları öldürmeyi sorun eden kişilerin tinerci konusundaki örneğinden sonra ciddiyetini düşünürüm.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
HellHound Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 sokak kopeklerinin kisirlastirilmasini, barinaklarda korunmalarini falan utopik buluyorsunuz ama tinerci, kapkacci gibi tayfalarin egitimle topluma kazandirilmalari utopik diil yani sizin gozunuzde... ha vejeteryan diilim, ama iki sorumsuz ebeveynin cocuguna bir heves ile alip sonra bakamayip sokaga firlattiklari hayvancaazlarin yine ayni ebeveynler tarafindan "ay bunlar kuduz ayol!" diye oldurulmelerine karsiyim... ha bu arada tinercilerin hepsi gebertilsin diye bir kampanyam yok. yanlis anlasilmasin... igneleme vardi orda ama sanirim forum ortamlarinda [sarcasm][/sarcasm] tag'i koyulmadan igneleyemiyoruz milleti... 8 senede ogrenmis olmam gerekirdi benim hatam cok ozur dilerim! *!"yukardaki paragrafa tag koysam mi acep?" diye dusunur... sonra usenir*[signature][hline]"ÜRKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!" [Bu mesaj HellHound tarafından 30 Temmuz 2005 00:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Zor belki ama ütopik diil, Hem topluma kazandırılan 1 birey binlerce kopekten iyidir bence.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Okuyup adam olan tinerci çocuklar var ama okuyup adam olan birtane sokak köpeği kedisi yok. Hayvan sevgisi ile başıboş hayvanların kısırlaştırılması veya öldürülmesini kıyaslamayın lütfen. Adı üstünde sokak köpeği yani sokakta yaşayan başıboş köpek bir nevi sizin tabilirinz ile acı çekerek öldürülmesini istediğiniz tinercinin köpek cinsindeki versiyonu :) Ama tinerci olunca kesin doğrayın köpek olunca "AYOL yazıktır günahtır" :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: Absolut, 29 Temmuz 2005 23:16 tarihinde demiş ki: Absolut çocuğu için mantığını bir kenara bırakmıyor aksine çocuğunu bir köpek ısırmadan evvel tedbirini alıyor. hiç kasma absolut wendigo benim ayıkken söyleyemediğimi söylemiş. özgür değilsin sen artık hareketlerin, yaptıkların, düşüncelerin de özgür değil. kırdıysam özürdilerim ama öyle.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 heh ona bakarsan kim özgürki?herkesin bir sevdiği yokmu?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 :) ne demek özgür değilsin? Sokaktaki köpeğin tehlikeli olabileceğinin bilincinde olmak için hepinizi evlendirip çocuk sahibimi yapmak lazım :) Güldürdün gece gece :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 ne mutlu bana güldürebildiysem. :D (ama söylediklerim doğru kendi babam için de annem için de sorumluluğu olan herkes için.)[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Sorumluluk duygusu olmayanlar mı hayvan korur? Gene güldüm :) Yanlış konuda kasıyorsun bence hala ayılmamışsın :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Aha şu an gene başladılar karşılıklı ulumaya köpekciklerimiz :) 8 gün içerisinde bebeğimiz doğacak ve bu havlamalar yüzünden ikinci bebeğimiz gene geceleri uyanacak. İlkinde belediyeyi aramamıştım ama bu sefer aramayı düşünüyorum çünkü değişen birşey olmadı bu süre zaafında. Biliyorum havlayan köpeğe sus demek ağlayan bebeğe sus demekle aynı etki yaratır çünkü ikisi de anlayamaz ne dediğinizi. Ama bebek büyüyecek ve laftan anlayacak ama o köpekler gene havlayacak sokakta geceleri fink atacaklar. [Bu mesaj Absolut tarafından 30 Temmuz 2005 01:05 tarihinde değiştirilmiştir]
HellHound Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: Absolut, 30 Temmuz 2005 00:50 tarihinde demiş ki: Okuyup adam olan tinerci çocuklar var ama okuyup adam olan birtane sokak köpeği kedisi yok. diyorsun ki okuyup adam olan tinerci var ama koruma altina alinip sonra "kendini isteyen" bir aileye kavusan, sakin huzurlu bir hayat yasayan tek bir hayvan bile yok... bunun ornekleri hic gorulmemis dunyada bir tarafimizdan fantaziler uretiyoruz... "peki!" demekten baska bir sey diyemiyorum said: ...sizin tabilirinz ile acı çekerek öldürülmesini istediğiniz tinercinin... cidden [sarcasm] tag'i koymaliymisim emote ile falan aciklik getirme bosa gitmis... iste pati halki usengecligin sonu boyle cevaplara ve cevap hakki dogumlarina yol aciyor... siz usenmeyin tagliyin![signature][hline]"ÜRKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Ben sana koruma altina alinip sonra "kendini isteyen" bir aileye kavusan, sakin huzurlu bir hayat yasayan tek bir hayvan bile yok... demedim adam olan bir tane köpek yok dedim :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 silem bari [Bu mesaj Suark tarafından 30 Temmuz 2005 01:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar