Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ogame nubiye yardım

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

bende yeni basladım ogame.com.tr den.Birkac sormak istiyorum.Yanlıs anlamadıysam kisisel saldırılar yasaklanmıs sadece ittifaklar birbirine saldırabilecekmis.Bu cok sacma degilmi sizce de yani ben hicbir ittifaga girmessem kimse bana saldıramayacak mı.Ayrıca kaynak transferleini de forumdan belirtmek gerekmiyormus bunu dogru anlamıs mıyım.Eger buda boylese yine cok komik bir uygulama.Son bir sorum daha olacak bugun evren 10 acılacak neden daha 9.evren in ilk haftası bitmeden yeni evren acılıyor bu acele nicin?[signature][hline]Power is Everything
Sosyal ağlarda paylaş

ittifaklar arası birbirine dalma diye bi olay değil.Kişisel SAVAŞ AÇMALAR yasak.İstediğine dalabilirsin yani.Öyle bişey değil.Birine kalkıp savaş açamazsın sadece ittifaklar birbirine savaş açabilir.

2. soruya gelince,günde 3 kez dalma diye bişey yok istersen 300 kişiye dal ama günde sadece 1 kişiye 3 kere dalabilirsin.
Şöyle bişeyde yapabilirsin ama,Örneğin adamın anagezegeni 2:20:5 buraya 3 kere arka arkaya dalabilirsin.Adamın birde sömürgesimi var burayada dalabilirsin.Adamın max 3 ayrı gezegenine dalabilirsin yani toplam 9 saldırı eder.
3 gezegen * 3 saldırı = 9 saldırı[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis biliyosun saldiri kuralini korax. her gezegene gunde max 3 defa saldirabilirsin, ama 30 dk icinde ayni gezegene yaptigin 3 saldiri tek bi saldiri sayilir. yani bi gezegene 3lu gruplar halinde gunde 9 kez saldirabilirsin. bi adamin 9 gezegeni varsa o adama gunde 81 kere saldirabilirsin.[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Sosyal ağlarda paylaş

evet enema dogru yazmis. Bir gezegene 24 saat icinde en fazla 3 saldiri yapabilirsin. Bunlar dalgali saldirilarda olabilir (bir dalga ilk saldiridan sonra 30 dk icinde yapilan saldirilardir). Sonda saldirilari saldiri sayilmaz. Gunde 3 kereden fazla saldirmak istersen savas ilan etmek gerekiyor. Savasida sadece ittifaklar ilan edebilir. Adminler tek tek kim kac kere saldirmis diye bakmiyor ama gelen sikayetleri degerlendiriyor. Yani oynamayan bir adama gunde 3 kereden fazla saldirsan buyuk ihtimalle kimse sikayet etmiyeceginden ceza almassin.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler, evren 7de ilk kolonimi attım da aklıma bir şey takıldı.

şimdi ben koloniye bilimsel araştırma labları atarsam, bu araştırmaların hızlı yapılmasını sağlar mı?

yoksa araştırmaları hep bilimsel labları kastığım evrede mi yapmalıyım?

bunun dışında, robot fabrikası heralde her sömürgede ayrı ayrı kurulmalıdır?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

1-araştırma laboratuarı seviyen nerde çoksa orda daha kısa sürer.seviyeye bakar.
2-robot fabrikası tabikide ayrı kurulmalıdır.

kolonilerin arasındaki tek ortak nokta,arada bilim adamlarının seyahat ettiğini farzet,araştırmalar.daha bismillah diyip 500 metal 500 kristalle ayak bastığın sömürgede bile ana gezegendeki araştırmalar mevcuttur.

liquid'im nubi dedik de biyere kadar be sen coştun haa..bilgi deposu oldun! :-)[signature][hline]Vatandaşa sorduk: Dream Theater NEDİR?
Roberha TEMO(½)
-Bence Drimtitır insanın kendine yakışanı giymesidir.dünyada bissürü grup var ama neden Drimtiytır çok tutuyo?çünkü onların hepsi gıcır gıcır ibanezler,tama lar,yamahalar,kurzweil ler giyiyolar.lan ben de giysem onları bana da verirler.para yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
enema, 06 Haziran 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
tatil modundayken maden artmaz

yanlışın var artar,ana gelirler(madenlerin getirdikleri dışındaki gelir) gelmeye devam ediyor.sadece madenler ve enerji santralleri çalışmıyor.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

ehoroy, bi soru daha

efenim, ben birine casus attım mesela ve bana madenlerini gösterdi. madenlerini gösterdi. peki ben bu adamın filosu olup olmadığını veya savunma gereçleri olup olmadığını nasıl anlayacağım?

yani şöyle diyelim, adamın casus seviyesi benden 2 yüksek ve haliyle hem filolarımı hem savunma gereçlerimi göstermek casus raporu. ama benim her ikisi de yoksa, bunu belli edecek bir şey söyler mi karşı tarafa? yani, göstermesi gereken şey o gezegende yoksa, bunu söyler mi? yoksa casusu atan ikilemde mi kalır?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

hayır şimdi 2. sömürgemi attım da, onu bi yan sistemde atmam gerekti. haliyle o sistemin ahalisi, yeni üyeyi görünce bi ton casus atmışlar bugün içinde. ancak orada şimdi 50-60k maden var, 1. sömürgem ve ana gezegenimden gönderdiğim. sürekli maden inşa ediyorum. şimdi birileri oraya saldırsa, bayağı bir şey gider ve casusluk seviyem de 4, fazla değil yani.

neyse efenim, cevapları bekliyoruz..[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

Sana bir casus raporu ornegi veriyim oyle anlatiyim.

Resources on Zerra [xxx] at 06-07 20:32:57
Metal: 1494 Crystal: 2527
Deuterium: 895 Energy: 627

Fleets

Defence
Missile Launcher 2

Burda gordugun gibi adamin filosu yok sadece savunmada 2 ra var. Senin sorun buysa adamlar savunma veya filonun olmadigini anlar tereddut etmez. Yok eger adamin casusluk seviyesi cok yuksek goremiyorum gibi birsey soruyorsan 1 den fazla sonda at, bu sayede adamin daha cok seyini gorursun ama casuslarin yakalanma ihtimali de cok artar.

Tam emin degilim ama yaptigin arastirmalarin hepsi hem gemilerin, hemde savunma araclarinin ozelliklerini artirir.
Sosyal ağlarda paylaş

adamda savunma ve saldırı olmasaydı

benim de casus lvlim adamdan 2-3 fazla olsaydı(yani en son savunma gereçlerini görecek kadar. bana böyle mi verirdi?

yani filo ve savunma gereçleri sekmesi olurdu da, altı boş mu olurdu; yoksa hiçbir şey olmaz mıydı altında? yani hiçbir şey yazmazsa, ben ne düşüneceğim? casusu lvlim mi yetmiyor, yoksa adamın bir şeyi mi yok?

yani özü şu: casusum en son savunmasını görmeme yetiyorsa adamın, ve adamın da ne savunması ne de filosu bulunmuyorsa, bunu ben anlar mıyım rapordan? yoksa lvlimin yetmediğini düşünebilir miyim? bir fark var değil mi arada?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

yok öyle bi fark. 50 tane yollarsan lv1 casusloukla lv20 adamınkini delersin. ha hepsi patlar sonra ama.....
şimdi sen adamın araştırması savunması malları hepsini grebilirsin.. admaın kordinatları al
filodan 4 casus sonradası seç. kordinatlara yolla. görev olarak da casuslugu sec.. bitti. 1 dakka sonra en geç ogrenisin herseyi..[signature][hline]sikeyim topunuzu
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca son asamada madenlerim nasıl olsun?

su an somurgelerimi 8lemeye calısıyorum. her birine de 15er kristal ve metal atıyorum. 9 kadar da deteryum.

en sonuncu somurgeyi de bu hale getirince, ana gezegenden baslayarak, hepsinin madenlerini arttırmaya baslıcam.

simdi solarenerji santrali kademesini en son 20 olarak düsünüyorum. buna göre 2690 enerji geliyor. bunun haricinde, diger madenler nasıl olmalı?

metal 18, kristal 16, deteryum 14 iyi midir? boyle olunca bi de fizyoenerjiyi 5liyorum, arta kalan 200-300 enerji oluyor sanırım. onunla da bi madeni yukseltebilirim.

siz ne onerirsiniz?

bunun bir sonu olmadıgını biliyorum ama siz en son 20 solarenerji olarak dusunun. ona gore bana ideal bir maden yayılımı verin lütfen, karar veremedim bir türlü.

solar uyduları hesaba katmayın ayrıca. füzyoenerji de gosterdigim gibi en fazla lvl 5 olabilir.(401 enerji)

[solaruyduyu hic hesaba katmayın demedim. mesela bir madenin kademesi bir yükselse daha iyi olur diyorsanız, geregi kadar solaruydu da ekletebilirsiniz. yani 5-6 tane filan en fazla..][signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

niye cok yapmiyim yahu, arastırmaları nasıl bitircem. ya da ilerde gemi nasıl yapıcam? (bazıları galiba deut da istiyor, o yuzden..)

bi de iyice gelistikten sonra pasif olarak, aktif konuma gecince ve gemi yapınca, o gemileri nasıl yürütücem?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

hmm evren 1 de oynamıyosan sana evren 1 deki accountu veriyim valla 4 acc fazla geliyo orda bi gör.. kurvazör 2k deut istiyo.. komuta istmiyo.. bunlar cogunlukla basacakların zaten...deutun fazla oldumu hedef haline geliceksin ayrıca.. sömürelerde biriktir geceler havalandır fln filan.. 150k deu vardı.. nereme koyayım?.. yok. harcıyamadım... sömürdüler..
deut öyle çok gerekli dğeil :) gerektiği kadar yap. bi kristali metali herzaman gemi yapmaya koyabiliyosun ama deut yalan.. (anca ilerde deli gibi solar uydu bascagın için gerekebilir)
evren1 deki accountu itermisin liquid? (4 kişilik bi ittifakta.. bi kaç komuta vardı geçen girdiler. bakamıyorum hepsine birden çok kötü oldu hepsi)[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...