Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bozkurt ve Atatürk

LonelyWolf

Öne çıkan mesajlar

beyler ben zaten Türkiye'nin simgesi bozkurttur diye bir iddia da bulunmadım. Türkiye'nin ve İslam sonrası Türk milletlerinin simgesi ay-yıldızdır. Burada hilal bütün İslam alemini, yıldız iste Türkleri tasvir etmektedir. Ben sadece Türk milletinin simgesidir iddiasında bulundum. o zmn chp'de 6 ilkeyi benimsedi diye biz onlardan vazgeçelim. olur mu öyle şey. evet bozkurt siyasallaştırılmıştır, ve sömürülmektedir, aynı Atatürk gibi. bence iki tarafında bunları sömürmekten vazgeçip daha objektif olarak kullanmaları gerekir. MHP Türkçülüğü kullanır, CHP Atatürk'ü ve ilkelerini kullanır bu kadar basit.[signature][hline]Bunu yazan tosun, FORCE sizinle olsun...

Biliyorsan konuş ki sözünden ibret alsınlar, bilmiyorsan sus ki seni bir adam sansınlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Khas, benim belirttiğim simgeden vazgeçmek değil. Simge artık MHP'ye malolduğu için Türkiye'yi temsil etme yetkisini kaybetmesi. Aynı şekilde 6 ok da Türkiye'yi temsil etmez, çünkü aynı şekilde CHP'nin tekelinde, onunla özdeşleşmiş bir simge. Bu yüzden "Bozkurt" dediğin an insanların kafasında beliren imge "MHP", anlatabiliyor muyum?

Ama kırmızı beyaz ve ay yıldız öyle değil işte. Gerçi onu da bilahare bir parti kapıp kullanmaya uğraştı, ayrı....[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Cafein'e
Altı ok hala Türkiye'ye çıkış noktasını gösteren tek doktrin. Keşke bozkurtu Atatürk'e ve Türkiye'ye maletmemek için altı oku da arada silip atmasaydın. Her doktrinin-ideolojinin dejerene edildiği, yanlış uygulandığı ülkeler-sistemler var. Burada suç onu uygulayandadır, uygulananda değil.
Bu arada moderatörlüğünde de başarılar :).[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron, 31 Temmuz 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
Bende Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım ancak Bozkurttan hiç haz etmiyorum ve bağdaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.. Bence alakası yok Ayrıca Atatürk'ün de Kurt işareti falan yaptığını görmedim,okumadım,duymadım ..
Al bide burdan yak

Koçum sen onu şun siyasi bir anlam taşıdığı için sevmiyosun. Sen bide onu Türk efsanelerinin hemen hemen hepsinde yer alan efsanevi bir hayvan olarak görsen diyorum[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pirvan, 01 Ağustos 2005 00:51 tarihinde demiş ki:
CHP atatürk ü sömürmüyor, en azından CHP geleneğinde bu yoktur, ancak chpye dadanan entel liboş kesim, tutunacak dal bulamadıkları için bunu kullanıyor olabilir. Bunu bir kere kesinleştirelim.

Olum bukadar yanlılık particilik yapılmaz be. Kardeş ortada CHP Atatürk adı altında her kötü işi çevirsin sonra sen çık CHP öyle değil de. sana bundan sonra AT GÖZLÜKLÜ İNSAN desem[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bilge_Tonyukuk, 01 Ağustos 2005 15:05 tarihinde demiş ki:
said:
Pirvan, 01 Ağustos 2005 00:51 tarihinde demiş ki:
CHP atatürk ü sömürmüyor, en azından CHP geleneğinde bu yoktur, ancak chpye dadanan entel liboş kesim, tutunacak dal bulamadıkları için bunu kullanıyor olabilir. Bunu bir kere kesinleştirelim.

Olum bukadar yanlılık particilik yapılmaz be. Kardeş ortada CHP Atatürk adı altında her kötü işi çevirsin sonra sen çık CHP öyle değil de. sana bundan sonra AT GÖZLÜKLÜ İNSAN desem

1. O oğlum lafını iade ederim, hiçbir zaman oğlun olmaz. Dikkatli olalım.
2. CHP Atatürk altında çevirmiyor her işini. CHP, son kongresindeki kavgayı rezaleti mesela, atatürk adı altında yapmadı. Ama chp, siyasi olarak kemalist paralelde olduğu için, her laflarına altı ok'u, ya da türk devrimini sokmaları doğal karşılanmalıdır(doğrudur demiyorum) çünkü bu onların ideolojisidir.
3. 15 yaşındaki bir kardeşimiz olduğunu varsayıyorum, tartışma çıkarmayalım, bana ister at gözlüklü insan de, ister güneş gözlüklü de, bilmem.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

Bozkurt meselesini bu platformda bir daha gündeme getirmeye gerek yoktu. Çünkü daha öncede tartıştık ve büyük bir çoğunluğun bu konuda hem fikir olduğu belli. Khas'ın konuyu gündeme getirme meselesi bana göre Bozkurt ile ilgili bir ön yargıyı kırmaktı. MHP'nin bunu siyasi bir sembol olarak kullanmasına tepki olarak yazı yazı yazanlara verilecek en iyi cevap Komünist partiler neden sosyalizm gibi evrensel bir olayı siyasi araç olarak kullanıyor? Siyasi olayları baz olarak alıp gerçekleri yorumlayamazsınız. Artık öğrenin bunu.

Benim tanıdığım bir sürü insan vardır. CHP ye oy veripte Türklüğü kabarınca bozkurt işareti yapan. Bu bir sembol ve siyasetten ayrılan bir tarafı da var.

Konuya örnek olarak verilen kaynakları ben daha önce okumuştum. Kaynağın taraflı olmuş olması kaynağı yanlış yapmıyor. Çünkü kaynak var olan gerçeklerden derleme yapıp konmuştur. Bununla ilgili tarafsız kaynakların olduğunu ben biliyorum.

Olayın mitolojik boyutuna gelince. Diğer mitolojilerde kurda yer verilir ama temasını kurt oluşturmaz. Kurt o mitolojilerde araçtır. Türklerde ise bahsedilen sıradan bir kurt değildir Bozkurttur ve mitolojisinin temleni Bozkurt oluşturur. Mitoloji anlamında kurdu en etkin biçimde kullanan halk Türk halklardır. Çünkü inanşıa göre Türkler Bozkurtlardan türemiştir. Mitoloji konusunda da bu tartışıldı ve konu kapandı.

Benim anlamadığım neden okurken dikkat edilmiyor. Özellikle Victor bu hatayı en çok yapan sensin. Bu hatayı yapıyor ondan sonrada konu başka yerlere kayıyor. Özelliklede olaylara bir bütün olarak bakmanı öneriyorum. Bir dönem kaptılan tek parti CHP miydi? değildi tabiki.

CHP Atatürk'ü siyaset aracı olarak kullanmıyor. Bir kaç ay önce CHP'li millet vekillerinden biri "Biz Atatürk'ün kurduğu partiyiz." diyince CHP'nin üyelerinden adam tepki aldı. Atatürk Türkiyenin tarihi lideri ve siyasi araç yapılamaz. Bunun dışında Din, mitolojik, ideolojik düşünceler siyaset aracı yapılabilir. Siyasetin temelinde halkın desteğini almak için bazı semboler ve düşünceler ele alınır. Dünyanın her yerinde böyle. Bunu tartışamazsınız ve değiştiremezsiniz. Bu siyasi düşünce Etik olmayabilir. Ama bunu kaldırmak Demokrasiyi kırmak demek. Her düşünce kendini temsil eden birilerine ihtiyaç duyar çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada alti ok alti ok derken oradaki oklardan bir tanesi milliyetciligi temsil ediyor e hal boyle iken her milliyetciye fasist(Ne demekse) gozuyle bakan alti ok sempatizanlari oklardan bir tanesininde kendinlerine batirsalar da 2 kere dushunseler..[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
caferi, 01 Ağustos 2005 16:12 tarihinde demiş ki:
Komünist partiler neden sosyalizm gibi evrensel bir olayı siyasi araç olarak kullanıyor? Siyasi olayları baz olarak alıp gerçekleri yorumlayamazsınız. Artık öğrenin bunu.

şöyle bi durum söz konusu işte, çekiç ve orak neyi sembolize ediyor şu an? iki basit alet di mi, aslında hiç bi manası yok..ama çekiç orak tişörtü filan giyersen insanlar sana komünist der, bu artık yerleşmiştir.

bozkurt işareti de aynı şekilde, "ülkücü" adı verilen kişilerce çeşitli eylemlerde, meydanlarda, toplu yürüyüşlerde kullanıldığı için, o da yerleşmiş ve ülkücülerle özdeşleşmiş bir kavramdır. onlarla karışmamak, farklı ideolojileri savunduğunu söyleyebilmek için de bozkurt işaretini kullanmıyor solcu arkadaşlarımız, ve kendilerini temsil etmediğini düşünüyor. ben de öyle düşünüyorum. Türklerin sembolünün hilal ve yıldız olarak kabul edilmesi en mantıklısı bence de.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kdr tartışma başka yönlere kaymaya meyl etsede bunu engelleyen herkese tşk. ediyorum. ve cafein den konuyu kitlemesini rica ediyorum ki tartışma filan çıkmasın. ben sadece dalga geçen insanlara yanıt olsun diye açmıştım konuyu. tartışma çıkmadanda güzel güzel bitirelim...[signature][hline]Bunu yazan tosun, FORCE sizinle olsun...
If you talk to god, it is named prayer
If The God talks to you, it is named either prophecy or schizophrenia...
Sosyal ağlarda paylaş

Konu tartışılacaksa devam edelim, ben gerekli uyarıları yaptım. Başlıkla alakasız ve kişisel tartışmalar devam edilirse konu kilitlenecektir, bilginize.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.

[Bu mesaj Cafein tarafından 01 Ağustos 2005 18:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...