Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Insan yaratma projesi ve şartlandırma

reyou

Öne çıkan mesajlar

30 yasına kadar nası buyuyecek? bitkisel hayatta mı? sonucta bi hayalgücü var adam bitkisel hayattayken de eger biseyler goruyosa bu hafızasına yazılmayacak mı?
(hic anlamam böyle şeylerden yani merak ettim soruyorum)[signature][hline]chiptech.
Seni unutmicaz Windshade...
"Ölüm dediğin budur perde arkasından haber,
hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."

blog
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chiptech, 30 Temmuz 2005 08:21 tarihinde demiş ki:
30 yasına kadar nası buyuyecek? bitkisel hayatta mı? sonucta bi hayalgücü var adam bitkisel hayattayken de eger biseyler goruyosa bu hafızasına yazılmayacak mı?
(hic anlamam böyle şeylerden yani merak ettim soruyorum)

öylede denebilir, senin ona duyu organlarından gönderdiğin en küçük bir etki beyni çalıştırmaya başlar.

mesela azot içinde dondurulmuş insanları düşünün çürümeden yıllarca öyle kalabilirler, benim dediğim işe yıllarca hiçbir etkiye mazruz kalmadan uyuyor şeklinde büyümesi, hissetmeyen hiçbirşey hiçbirşey öğrenemez.

30 yaş olayına gelince insan zaten beyinsel gelişimini 22-25 yaşına kadar tamamlar o saatten sonra amaç öğrenilenleri unutmamaktır.
yani eğer mesela Atatürkün sahip olduğu birikim ona aktarılırsa herhangi bir sorun olmaz.

ha tek sorun nedir? yürüme, reflex vs gibi alışkanlıklar işleri omurilik soğanı tarafından kontrol ediliyor. ama oda zaten sinir sisteminin bir parçası olarak hatta beyinin bir parçası olarak görülüyor. sen o adama bilgiyi yükleyip uyandırdıktan sonra anlarsın zaten kolayca yürüyüp yemek yiyobiliyomu(deneyle tecrübe edilir tam olarak bende %100 bişiy demiyorum)
ama bu tip şeyler (mesela yürüme) neredeyse tüm insanların sahip olduğu eş bi özellik olduğu için kişisellikte büyük bir değşiklik yaratmaz onu öğrenir geçer. attığı adımın santimetresi yapacaklarındaki değşikliği fazla etkilemez, olasılığı artırmaz.

size söyliyeceğim şudurki;
yakında bilmek için öğrenmeye gerek kalmıcaktır
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlari tartismak uzun is ya.
Ama ben ruh diye biseyin varligina inanmadigimdan kisiligin de beyin araciligiyla aktarilabilecegine inaniyorum. Bu arastirmalardan önce ilk olarak beyin nakli falan sonuclarini arastirmalari lazim yani.

Benim insan yaratmanin tek kullanim alani olarak gördüklerim askeriye ve tip. Askeriyede durum belli, kimsenin öldüklerine üzülmeyecegi, ucuz ve duygusuz asker. Tipta ise, insan yedek parcasi olarak kullanilacaklar. Herkesin birer kopyasi küvözde yetistirilecek sonra diyelim karaciger eksikliginiz var karaciger nakli yapilacak ondan size[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress
Head, 27 Temmuz 2005 20:15 tarihinde demiş ki:
"orospu kırmızı"
"ben senin beni şikayet etme ihtimalini sevdim."
"nietzche ve çocuk kestiğinde" gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ana, adam beni Erol Tas yapti : ) Ne alakasi var bunun duygusuzlukla be[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
"orospu kırmızı"
Sosyal ağlarda paylaş

9 ay ana karninda tasinmis, yillarca beslenmis, büyütülmüs, okullara gönderilmis, sevinciyle sevinilip üzüntüsüyle üzülünmüs, nisanlisi veya esi olan, hayata dair beklentileri ve planlari olan insanlar mi ölsün yani?
Savas bir gercek, eh ölüm de öyle. O halde birileri ölecekse klonlar ölsün tabiki. Sonucta hayatlarini yoktan var eden insanlarsa, tanrilari biziz öyle degil mi, bizim istegimizle ölmelerinde sorun yok.

Yapay parca isini de üsttekine baglayabilirsin, onlari biz yaratiyorsak bize hizmet etmelerinde hicbir sorun yok. Onlara hayati biz verdik, almak istedigimizde hangi hakla hesap soracaklar ki? Ayrica, can vermeye bile gerek yok, tüplerde trans halinde yatarlar iste matrix misali[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
"orospu kırmızı"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Batou, 30 Temmuz 2005 02:22 tarihinde demiş ki:
Peki ruhun yoksa vucuda gerekli olan optimum davranıslar dısında baska seyleri neden arzuluyosun yada beynin mantığının yanlıs dediği seyi gidip koru korune yapıosun??
Ruh nedir ya?yok öyle bişey
irade o.
Tamamen beyinle ilgili[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58:
Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun.
gay olduk geeey

Sosyal ağlarda paylaş

insan kopyalamanin hic bir mantikli gerekcesini goremiyorum . gayet ahlaksiz bir is . tek kabul edilebilir gibi gorunebilecek sebep yedek organ olabilir ama onu da yukarda dendigi gibi kok hucre ile yapabiliyorlar zaten su anda . trafik kazasindan dolayı bacaginda ciddi doku kaybi olan bir arkadasim omur ilik sivisindan aldiklari kok hucre ile su anda ceylan gibi sekiyor - 1 sene gibi bir surede nerdeyse eskisi gibi oldu - . kalp ve karacigerde de gayet iyi sonuclar aliniyor artik .

ayrica bu genetik isi cok karisik en iyi ihtimal daha 1-2 yuzyil gerekiyor . dolly de bile genetik yas kendini kopyaya tasidi niye ve nasil hala anlamadi adamlar . dna kendi yasini kendi tutuyor gibi bir fikir var ama nasil oldugunun cevabi yok . genetik cok karisik is .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Heidestimmung, 30 Temmuz 2005 06:05 tarihinde demiş ki:
Negatif yaklaşıyorsun dikkatini çekerim . Benim yaklaşımım benim düşüncem.. Seni neden bu kadar sıkıyor ?

burda konu üzerinde tartışıyoruz, olay senin yorumunsa ''bence böyle bir şey olması çok zor inanmıyorum'' falan dersin ''hayır olmaz böyle bir şey'' dersen konu hakkında bilgin olduğunu yazdıgının tez değil kural olduğunu anlarız, sende açıklamak zorunda kalırsın bu durumda. burda kavga etmiyor kimse konuyu tartışıyoruz.[signature][hline]Voic3
arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem

Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel ama saçma .. böle bişi olabilmesi yok yani[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 30 Temmuz 2005 14:40 tarihinde demiş ki:
insan kopyalamanin hic bir mantikli gerekcesini goremiyorum . gayet ahlaksiz bir is .

Burda tartışma konusu olan kopyalamanın ahlaki açıdan doğru olup olmadığı değil, kopyalamanın öngörülen şekilde başarılı olup olamayacağıdır.

Zaten böyle bir teknoloji seviyesine ulaşılırsa kesinlikle gizli bir şekilde kullanılır. Sen kullanmazsan 'başkası' kullanır yani...
Sosyal ağlarda paylaş

reyou mantıklı yazmış[signature][hline]Sensible, 28 Temmuz 2005 17:37 tarihinde demiş ki:
Yeni gelenler bölümü kapatılsın yahu bu ne. Hale bak paticiğin yarısı daha mesaja bakmadan hoşgeldin yazıyo nedense. Post kasmaktan başka bi anlamı kalmamıış buranın

'yeni gelenler' kapatılsın!
Sosyal ağlarda paylaş

ruh olsun olmasın, her insanın doğası, kapasitesi farklıdır.
hayvanlar gibi önüne geleni önceki tecrübelerine göre yorumlayıp, tecrübelerinin gösterdiği şeçeneği seçmezsin. insan beyninin karar mekanizmasında, hayvanların aksine, birçok ve çoğu da bilinmeyen faktörler yer alır, aynı faktörler tüm insanlarda var derseniz de her insanın kapasitesinin, doğasının farklılığı devreye giriyor burada da.
iq, eq falan.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...