Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Insan yaratma projesi ve şartlandırma

reyou

Öne çıkan mesajlar

1-mesela Atatürk ün aynısını yaratılmak isteniyor.

atatürk ün doğumu- ölümü arasında yaşadığı,gördüğü her an, farklı impulslar (sinir uyarıları) tarafından uyarıldı ve beyne kaydedildi. ve eğer bu impulsların aynısı yeni doğmuş bir insana(boş bir genç beyne yeterli ve gerekli koşullar altında verilirse (55 yıl yaşadığına göre 55 yıllık impuls birikimi demektir bu) aynı Atatürk meydana gelir.
ancak bir bebeğe bu verileri verilmesi saçma olacağında yaklaşık 30 yıl sadece vücutsal olarak büyüyen (bir kuvözde mesela) bir bedendeki beyne gönderilmesi daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkarır.

2- bütün insanların bir sonraki evrede yapacakları hareket aslında geçmişte görülen olaylar zincirinin ve yaşadıklarının bir sonucudur. yani yapacağınız her hareketi aslında siz değil çevrenizdekiler yapmış oluyor. buda aynı koşullar altında şartlandırılmış iki insanın aynı anda aynı hareketleri yapacakları anlamına geliyor. 3. maddede daha iyi açıklanacaktır.

3- örneğin tek yumurta ikizlerini ele alalım ( bütün dna, gen dizilimleri aynı olacak tabiki) bu iki insan farklı ortamlarda(birbilerini görmicekler) kesinlikle aynı koşullar altında 30 yıl yetiştirilsin. (sıcaklık, nem, uyuma vs.. herşey aynı olacak) ve 30 yıl sonra her ikisinnide önüne bir tabak pilav verilirse(tüm özellikleri aynı olacak tabiki). pilavı yedikten sonra kalacak pirinç tanelerinin dizilişleri ve sayıları aynı olur, yada bi badak suyu içtikten sonraki bardakta kalacak su gramajı aynı olur.

4-yine impuls hareketleri varsayılarak, mükemmel insanı yaratma şu şekilde gerçekleşebilir.
20 tane kopya insan deney koşulları altında herbiri farklı konular için kalifiye olarak yetiştirilir(tabiki beyinleri boş olacak yoksa impulslar farklı algılanır beyin tarafından) ve beyne giden her impuls kaydedilir. sonuçta bu 20 insana verilen impulsların hepsi tek bir boş beyne yine koşullar uygun olarak aktarıldığı zaman bu 20 konuda mükemmel eğitimli
"1 insan" ortaya çıkmış olur.

nasıl bilgisayara "1 ve 0" ları farklı kodlarla gönderince farklı olaylar ortaya çıkıyorsa. insan beyninede impulsların farklı gelimi farklı düşünce yapılarının ortaya çıkmasına yol açar.
içgüdülerin verdiği tepkileri saymazsak insan hareketlerinin tamamına yakını yaşanılan ana kadar olan 5 duyu organının aldığı etkilere bağlıdır.

şartlandırma ise bu mükemmel insanın kontrol altında tutulması için temel olandır. yoksa ona istediğinizi yaptıramazsınız.

bunlar benim düşüncelerim, düşünceleriniz?[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

3 de dedğinle 2 de dediğin zıt şeyler dikkat et :) bu olayın savunucularındanım bende ama kesinlikle zıt bu ikisi ;)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 30 Temmuz 2005 02:14 tarihinde demiş ki:
3 de dedğinle 2 de dediğin zıt şeyler dikkat et :) bu olayın savunucularındanım bende ama kesinlikle zıt bu ikisi ;)

yoo bence 3. örnek 2. yi tamamen destekler nitelikte, ne gibi bir zıtlık gördünki?[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

dralnu burda olaydı bize anlatırdı determinizmin neden geçerliliğini kaybettiğini.

kuantum fiziğini c+ yla geçmiş olsam bile, ortalama bir öküzün, bir trenin işleyişini bildiği kadar bilgim var o konuda [signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Batou, 30 Temmuz 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
ruh aynı olmadıgından aynı adam olması imkansız artı o aynı insan olsa bile olan olaylar hakkında aynı karakteri değiştirmeden surdurebileceğini nerden biliosun. yanlıs anlama bu da benim görüşüm

ruhun olduğuna kesin bir kanıt getirebilir misin bana?[signature][hline]Silent dance with death...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solonor, 30 Temmuz 2005 02:18 tarihinde demiş ki:
said:
Batou, 30 Temmuz 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
ruh aynı olmadıgından aynı adam olması imkansız artı o aynı insan olsa bile olan olaylar hakkında aynı karakteri değiştirmeden surdurebileceğini nerden biliosun. yanlıs anlama bu da benim görüşüm

ruhun olduğuna kesin bir kanıt getirebilir misin bana?

peki sen bu etki-tepki sonuşlarının doğru olacağını kanıtlayabilirmisin bana?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Cleglaw-, 30 Temmuz 2005 02:21 tarihinde demiş ki:
peki sen bu etki-tepki sonuşlarının doğru olacağını kanıtlayabilirmisin bana?

Doğru demiş miyim ki? Ama olabilitesi var.

said:
Batou, 30 Temmuz 2005 02:22 tarihinde demiş ki:
Peki ruhun yoksa vucuda gerekli olan optimum davranıslar dısında baska seyleri neden arzuluyosun yada beynin mantığının yanlıs dediği seyi gidip koru korune yapıosun??

En basit örnek hormonlar olabilir mi?[signature][hline]Silent dance with death...

[Bu mesaj Solonor tarafından 30 Temmuz 2005 02:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o senin dediğin şey alışkanlık oluyor, ki bunlar bazen beynin en büyük yardımcısı iken bazanda en büyük düşmanıdır.

hormonel salgılardır zaten beynin hayır diyipte senin yaptığın çoğu şey.

etki-tepki olayı ise halen şu anda denek olarak insanlar kullanılmadığı için insanlar üzerinde göremiyoruz (belki biyologlar yapıyolardırda haberimiz yoktur)

ama şartlandırma adı altında hayvanlarda görürüz, sen hayvana kemiği getirince yemek vereceğini alıştır, her hayvan bu etkilere aynı tepkiyi verir o kemiği getirir.

insanlarda bile yetiştirme koşulları birer etki-tepki prensibidir ve denilen gibi aslında yapacağın şeyler o ana kadar alınan sinir uyarıları ile belirlenmiştir.

ve sendeki o ana kadar olan beyindeki uyarıları alıp (beynin o andaki kimyasal,biyolojik durumu) senin yaşlarında olan boş bir beyne eklersen, o kişi senin kardeşini kardeşi zanneder senin yapacağın şeyleri yapar ama bir süre sonra çevre değişikliği sonucunda ileriki zamanlarda tepkiler değişir.

bunun gibi şeyler işte...[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

Allah ı bulma ihtiyacıda zaten içgüdüsel olarak insanlarda varolmuştur ve bunun gibi birkaç ince ayrıntı ile sınırlı kalmıştır.

içgüdüler sınırlıdır, bir insan bir hayvan içgüdüsüne sahip olamaz ama olasılıklar sonsuz denecek kadar fazladır bu yüzden bu kadar çok çeşit insan var.[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SoulCube, 30 Temmuz 2005 02:34 tarihinde demiş ki:
olm sen git bunu film yap :)
senaryo gibi bu be

zaten bununla ilgili başladığım bir film senaryosu var, ancak gerçektende kendi senaryoma biraz fazla kaptırdım kendimi galiba bu düşüncelere daldım, ama pek bi saçmalık bulamadım :)

bide sizin fikirlerinizi alayım dedim ama çok çok iyi bir ispat gelmedikçede dediklerimin arkasındayım![signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

said:

dediğime geliosunuz yavas yavas

yanlış anlıyosun, içgüdüler sınırlı sayıda ve çok azdır zaman zaman ortaya çıkan şeylerdir, ve insan tepkileri üzerine büyük bir etkisi yoktur zaten içgüdüsel olarak yapılan davranışların çoğu bilinmektedir. çözümü kolay.[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solonor, 30 Temmuz 2005 02:18 tarihinde demiş ki:
ruhun olduğuna kesin bir kanıt getirebilir misin bana?

kur-an da yazıyor diye biliyorum ben.en azından din ögretmeni bır ayet okumu$tu ı$te dunya var olmadan tum ruhlar bır yerde toplanmı$ bla bla dı.

said:
Solonor, 30 Temmuz 2005 02:28 tarihinde demiş ki:
Gerçi, bu saatte bu konuları tartışmayı pek uygun bulmuyorum, kafam çalışmıyo.

ne zmn calı$ıyor ki =P[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...