sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Dışardaydım, kız kardeşim beni aradı bilgisayarımdan ambulans sirenine benzer sesler geldiğini söyledi kapatmasını söyledim. Her neyse eve geldim. Açtım bilgisayarı, ram'i saydıktan sonra, IDE drive'ları bulmakta zorlandığını ve bunu 15 saniyede falan yaptığını farkettim ve ayrıca bios'ta aşağıda yazan voltajlarda da VDD'nin karşısında kırmızı olarak 1.45 yazıyordu. Bilgisayar açıldı ve 10 saniye sonra kendiliğinden reset attı ve açılmadı, ambulans sirenine benzer sesi yine çıkardı. Burda anlamadığım şey harddisk'imde mi bir sorun var? yoksa power supply'ım mı harddisk'ime yeterli voltajı veremiyor (gerçi bilmiyorum VDD harddisk voltajı mı) merak etmeyin harddisk'imin güç girişini falan kontrol ettim düzgün olarak takılı herşey. neden IDE drive'ları bulmakta zorlanıyor vs vs? ayrıca bilgisayarı açınca max 2 dakka kullanabiliyorum, sonra ya takılıyor ya da reset atıyor kendi kendine...[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ps cortlamis galba?[signature][hline]· Chillin Killin Billin · If you havin girl problems i feel bad for you son I got 99 problems but a bitch ain't one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 riske girmek istiyorsan (pek risk sayılmaz ama) hardiske başka bir ide, ve guc kablosu takarak setupdaki o kırmızı yazıyı kontrol et. eğer yapabilirsen başka bir power supply dene derim. bu şekilde sorunu çözebilirsin belki. başka bir ihtimal (bi arkdaşımın başına gelmişti) power supplyındaki yandıktan sonra garanti kapsamında tamirden gelince 2 hdd ve 2 cdreader takınca pcde sorun çıkıyordu arada açılmıyordu sapıtoyodu pc. 1 cd okuyucuyu çıkarınca daha az hata vermeye başladı. 1 hdd ve 1 cd ile normale yakın çalışıyordu.yani powerden az guc geliyordu. sendeki pc dede boyle sorun olabilir belki.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 bişi daha dediğin vdd tam nedir bilmiyorum ama powerın uzerinde genelde kaç voltluk çıkışlarının olduğu bir kağıt olur. ordan çıkış voltlarını kontrol edebilirsin.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jesperian Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Power supply inda sorun olması muhtemel. Ortalama P4 işlemcili bir bilgisayar 300W a yakın bir beslemeye ihtiyac duyuyor fakat piyasadaki power supply ların saglam markalar harici olanları gercek 300W olmuyor ve belli bir süre akım gectikten sonra üzerlerinden bozuluyorlar.Tarif ettigin seyleri yasadım hepsi power supply yeterli calısmadıgı icin gerceklesti baska bir power supply ödünc edinebiliyorsan önce onu kontrol et ve bozukluk ondaysa da biraz parana kıyarak iyi sayılabilecek bir power supply satın al derim cünkü sistemindeki parcalar hep risk altında olacaktır sıradan bir power supply ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 teşekkürler cevaplar için bu arada power supply'ım ElenVital. oldukça kaliteli bir psu yani. ama elimde başka kaliteli bir psu daha var. şimdi yatıcam, ilk işim psu'yu değiştirmek olucak. yine olmazsa bilgisayarcıya götürücem artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Bence de PSU ama % 100 PSU olacak diye bişey de yok. Yenisine para vermeden önce birinden bulup denemeni öneririm.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cyclone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Kimse Deyinmemiş Bu Konuya Ama Feci Bir virüste Girmiş Olabilir. Ama En Dogru Cvp galiba Power Sub[signature][hline]Semih a.k.a Cyclone www.msxturks.com www.stormuo.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 power supply'i degistirdim ayni problem devam ediyor. kisacasi büyük ihtimalle olay anakartta. yarin sabah ilk is götürüyorum bilgisayarciya. vdd voltaji da anakartin voltajiymis bu arada, bilginiz olsun diye söylüyorum...[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tora_ Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 aynisi bana olmustu calistirmayi denemistim bi kac kere daha sonra cat anakart yanmisti siyah siyah dumanlar cikmisti tavsiye etmem zorlamani gotur bilgciye:)[signature][hline] blackchaos, 04 Mayıs 2004 14:16 tarihinde demiş ki: Kaka manchestera bu sene geldi Hasselbaink de bu sene geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: _Tora_, 28 Temmuz 2005 21:41 tarihinde demiş ki: aynisi bana olmustu calistirmayi denemistim bi kac kere daha sonra cat anakart yanmisti siyah siyah dumanlar cikmisti tavsiye etmem zorlamani gotur bilgciye:) saol yavrum tavsiye için =) ne çıktı peki olay acep?[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Tora_ Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 valla ben gittim sansima sadece anakartla power sorun yasamis onlari degistirmistim dierleri kurtulmustu umarin seninde oyledir:)[signature][hline] blackchaos, 04 Mayıs 2004 14:16 tarihinde demiş ki: Kaka manchestera bu sene geldi Hasselbaink de bu sene geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mentalman Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 ruhuna el fatiha... format tek çare sana...[signature][hline]Lineage Geyikleri... -çinli: you sex ? -ben: what ? -diger çinli sanırım arkadaşına söyledi: she sex -ben: what the fuck are you talking about ? -çinli: sex HAHAH sex sex HAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 said: mentalman, 29 Temmuz 2005 11:13 tarihinde demiş ki: ruhuna el fatiha... format tek çare sana... herşeye format diyen zihniyet işte eauha açık açık power problemi var anakartta. verdim bugün bilgisayarcıya. yarın test edicek sonra da garantiye gönderecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lonely Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Ambulans sirenine benzeyen sesi %90 ihtimalle kısa devre varsa verir. (Bu kısa devre %70 PCI Slotuna takılı bir parçadan, %20 Anakarttan(north-south chipset, BIOS, onboard ses kartı veya ethernet kartı chipi vs.vs.) geri kalanı ise diğer parçalardan (AGP, PCIEx, SATA HDD, vs.vs.) kaynaklanır) Çünkü, anakartında kısadevre yapan herhangi birşey varsa PS'ten çıkan voltaj kısa devreden dolayı düşer. Voltaj düştüğü zamanda pc den o ses çıkar.. Bu PS'in bozuk olduğunu değil anakartındaki kısadevreden dolayı voltajın düştüğünü gösterir ve bu düşen voltaj genelde işlemci voltajı olur.. Diğer bir sebebi ise ram'lerin ters takılmasıdır (SDRam modellerinde) Ama böyle bişi olsaydı çıkan kokudan zaten hemen anlardın. Daha bir kaç sebebi daha var ama onları tarif etsemde şu aşamada bir faydası olmaz. Yalnız şunuda ekleyeyim. Bir ara benimde başıma bu olay gelmişti. Tamamen lamer bir düşünceyle CPU'yu çıkardım taktım ve arıza düzeldi. Belki bi işe yarar (Bozuk televizyonun tepesine vurup çalıştırmak gibi)[signature][hline]Game : Knight Online Character : Lively, Paladin, El-Morad @ Ares Fanaticism : Galatasaray SK & Snoop Dogg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 ya sd ramleri ters takmak için kırmak lazim. yada yarısının takmamak lazim ondan değildir. (bizzat denedim yani) kısadevre olayını tam bilemeyeceğim ama bilgisayarcıların %80 hatta %90ının anlamayacağından eminim. eğer kısadevre olduğunu bi şekilde öğrenseler bile tamir edilmez bu derler. ona gore buyuk güvenilir bir bilgisayarcıya git derim. ama daha oncesinde ekran kartını, ses kartını fln kendin deneyerek başka bi pcde kontrol yapabilirsin.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 said: Lonely, 30 Temmuz 2005 02:04 tarihinde demiş ki: Ambulans sirenine benzeyen sesi %90 ihtimalle kısa devre varsa verir. (Bu kısa devre %70 PCI Slotuna takılı bir parçadan, %20 Anakarttan(north-south chipset, BIOS, onboard ses kartı veya ethernet kartı chipi vs.vs.) geri kalanı ise diğer parçalardan (AGP, PCIEx, SATA HDD, vs.vs.) kaynaklanır) saolasin zaten sorun %90 anakartta. pci slotunda takili birsey yok zaten. vdd voltaji düsük gösteriyo bu da south chipset imis zannedersem.[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar