Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Melee Shaman

TheFury

Öne çıkan mesajlar

Shaman üzerine eminim sayısız konu açılmış, üzerine çok tartışılmıştır. Benim anlatacagım olay ise çok daha degişik bir bakış açısı olacak. Neden melee shaman? Serverda gördügüm 100 shamandan sadece 4 veya 5 tanesi melee geri kalanların hepsi elemetal agırlıklı.Melee shamanın mantıgı nedir? Shaman ne kadar mana pool u olursa olsun mutlaka melee kombata girmek zorundadır. Kullanacagı lightning shield, her türlü
şok, totemler ekstra damage saglar yani kombatımızın temelini melee oluşturur.Pvp based olarak öncelikle 1v1 de 10 k mananızda olsa adama 10 k mana kullandırmazlar.. Bana diyebilirsinizki fury 3655 mana ile shamanmı olunur? Olunur çünkü karşımdaki manasının tamammını kullanamıcak
bende.. Karakterimin 4.5k hp 3655 manası var(Shieldsiz) Attack power:412 Damage:264-368.Pvp yaparken melee shamanın yapacagı şey hiç mana harcamamak. Meleesi kuvvetli oldugundan elemental gibi ekstra aralarda şok vurmasına gerek yok.Tek yapacagı şey criti ve winfduryi beklemek.Karaterimin %22 kritik şansı var bu ne işe yarar? Bir kritik shaman'a %30 attack speed verir(flurry=Son 3 attack için attack hızı %30 artar)Bu flury benım windfury şansımı ve kritik vurma şansımı arttırdı.Bir windfury vurdum çünkü yuzde 30 hızlı vuruyorum birde kritik geldi yine 30 hızlı yine kritik şansı yine windfury şansı vs vs sonsuza kadar gider. Elimde Arcanite Reaper var ve melee bir shaman olarak zatenyapılacak tek şey en agır siahı alıp ınstant ıkı ekstra vuruşu beklemek. Manamı sadece ve sadece heal ve şok için kullanıyorum o yüzden
pvpde asla manam bittigi için yenildiğim olmadı.Şimdi vs classlara karşı 1-2 birşey söylemek istiyorum..

Paladin:Soc'u sürekli purgelarım asla üzerinde barındırmam.Paladin bana sadece melee bir vuruşta 150-300 dmg verirken benim windfury şansım
sürekli var.Plate giyen classlara (warrior ve paladin)Windfurysiz 350-400 windfury ile 600-700 arası crit vuruyorum ama bu fixdir çok kez
deneme fırsatım oldu.Böyle birbirimizi yoklarken gelecek bir wf minimum 700'dür.Her zaman ilk healı paladin atar çünkü bana ilk healı attırıcak kadar damage veremiyo. Eger akıllıysa divineyi açınca consecration atar dot için oda 2 sn etki gösteriyo her türlü bandaj atarımkendime.Şimdi ben heal atmadım bandaj yaptım mana hala full ama paladin heal için mana harcıyo eger divine favor yoksa..Eger paladin agır
dmg verirse zaten ınstant heal atarım kendime 1.5k ekstra hp..Eninde sonunda paladin olmeye mahkum çünkü üzerinde hiç buff yok ve healatmak zorunda olan o.kaldiki Ben paladinin üzerindeki olumlu buffları kaldırıyorum o kendi üzerindeki olumsuzları..Ben onun healinibozabılıyorum o benımki bozamıyor. Zaten birden fazla gelicek her turlu wf direk ggdir.Kaldıkı 4.5k kendı canım 1.5k ınstant heal 1v1 de
benım olmem için bana 6 k damage vermesilzım.Melee olarak yapacak tek şey hp azalınca heal atıp rakip castarsa buyusunu, melee veya huntersa canını azaltmak için şok geriye bir tek melee kalıyor ki tekrar tkrar vurguluyorum.

Mage:Grounding atıp üzerine koşarım ilk sheep denemesi immune oldu. İkinciyi denerken earth shock atarım.üçüncüyü denerkende war stomp.Çok büyük bir aksilik olmazsa war stomp u yer genelde mage ve sonra tekrar groundıng ve earth shock şansım var ordan alırım.Eger
silence yersem direk ınstant heal basarım emınım buyuk bır dmg alırım sona yıne aynı sey farketmez silence fazla..Burdada dikkat edilecek şey ben manamı harcamıyorum bır tek sok attım mage'e orda manam gitti.
Eger ilk mage görürse o alır..
Eger ilk ben görürsem ben alırım
Eger aynı anda bakışırsak yine ben alırım.

Warrior:Shield ile 5.2k armorum oldugundan 2H'li bir warrıorla aynı armora sahibim.Hp olarakda aşşa yukarı birbirimiza yakınız ama ktek fark varben kendime heal atabiliyorum.Lightning shıeld, earth shock, searing totem, melee dmg en kısa sürede öldürmeye çalışırım warrioru.Genelde
warrior kesiyorum bir tek mortal strike ı iyi zamanlarsa kötü oluyo o zaman war stomp atıp uzaklasıyorum.

Bu üç classı yazıyorum çok yoruldum daha sonra yazarım gidişata göre..Son olarak şöyle söyleyim caster olarak mage melee olarak warrior zorlar
geriside illa zorlar ama o kadar degil..Tabiki yenildigim pvpler olmuşmudur olmuştur Her zaman kazanırım diye bir şey yok genelde
1v1 de pek kaybetmem grupta iyi degilim nedeni manamı kendime göre ayarlarım amacım grupta heal atmak degil dmg vermek olmalı çünkü öyle
geliştirdim karakteri..Hata yanlış olabilir uslüplu bir dille uyarırsanız hem birbirimizi kırmayız hemde fikir alışverişi olur.Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Benımde 21 kusur agı şansım vardı agi/stam az str gıttım dmg yuksek yavas sılahla wf proclamasını beklerdım etc etc tıpkısının aynısı taktıklerımızde aynı sayılır.Ama 3 gun evvel element gıttım crıt veren abı ye kadar o dahıl + olarak shıeld kullanımına ve crtı chance lere 5/5 verdım gerı kalan 4 puanı healıng cast 0.4 dusurdum.Çok mutlu ve mesudum meleede guzel uzaktanta guzel cakıorum.Dmglerım arttı genel olarak dmg meterla yaptıgım kayıtlara gore :) kısaca element gercekten ıyı ama shıelde ve crıte verın suan 14 kusru crıtım totem atınca artıor guzel oldu suankı templedan daha memnunum.Bıde 2 h ne kullanıosanız dersenız soulkeeper 46 dps var dmg aralıgı yuksek wf proclayınca genelde 1 crıt kesın oluo dmgler sole oluo 200 250+ 300-450 arası crıtı oluo üstüne bide 11xx lık shocklarım falan :) üzülüolar..Nerfleyin bizi :>

Not: Dmglerde duzeltme yaptım cunkı sm dekı moblarda denemıstım lvl dusuk kendı lvl dengımı hesaba katmadım bu cıvarda suan

[Bu mesaj n3mrut tarafından 26 Temmuz 2005 13:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ek post olarak atcam
Piskolojik olarak staff meleede kullanılmaz olgusu var ınsanlarda.Staff caster işi die bellenmiş meleelerımızde ama inanın alakası yok bı cok 2h mace ve axe ten yuksek dps lı guzel statlı stafflar var ama kımse bunları meleede kullanmıo cok az kullanan var.Biraz garip kaçıo görüntü olarak ama dmgler en az axe ve maceler kadar guzel[signature][hline]h3xtermineytır
Sosyal ağlarda paylaş

walla shaman zati melee olur ama bu demek deildir ki elemetal almaz yani shamana enc mass yaparım + elemental alırım ohh mis gibi alırım wf girerim adama arada shocklarım gerektiginde geri çeker heal basarım ama dedigim gibi melee icin illa res + enc e gerek yok elemental + enc te olur ama enc mass yaparsan olur ben de oole yaptım zati :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de Ns + Imp. Lesser Heal var..
Ench treede de %5crit Imp. Ghostwolf verecek kadar puan verdim..
Flurry yi pek sevmedim gibi çünkü 0.7sn fln düşürüyor silah sallama hızını diye..
Artan puanlara Elemental den Clearcasting +Nova totem e ve shock büyülerine verdim 2 puan daha fazla verseler %100 crit dmg arttıracam ama vermiyorlarki :)[signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor
Sosyal ağlarda paylaş

valla lvl 60 a kadar element-ench gidin şöle yardırırım böle yardırırım diyin bu ok de, lvl 60 dan sonra neyse hadi mavi seti düzene kadarda kalabilir bu talent :) ama mc,onyxia v.s. başladıgında mana tide sız 1k nın altında lesser heal i olan bi shaman kolay kolay oralara gidemez bunuda bilin malesef.[signature][hline]EU - Burning Legion
OmeN
Sosyal ağlarda paylaş

bu talent konusunda benimde kafam karısık. millet hep elemet gidio.element mastry de en fazla kac damage vuruluo bunu bir soyleyebilirmisiniz. bir de siz genelde 2 handed mı kullanıorsunuz. nie sordum: cunku instant heal olacak kesin. yanına eger 1 handed kullanacaksam element daha mantıklı gozukuo. ama 2 handed da ii damage verio. bu olayı 50 kisiye sordum heralde bir 50 kisiye daha soracam:(
Sosyal ağlarda paylaş

Mad_wolf setimin temelini Dire mauldan düşen mail crit itemlri oluşturuyo.Elimde shield olarakda Sacred Protector var.İtemlerimin iyi birde enhancement'ın son talenti toughness var herseyden %10 fazla armor alıyorum.
OmeN ben karakterimden melee olarak zevk alıyorum ve bu halimle benim istedigim tek drop Crown of Destruction..O yüzden mc yi en sona bıraktım ve karaterımı sadece 1 ıteme gore yolendırmem yanı son ana kadar böyleyim.
Head Arcanite reaper melee bir shaman için gayet mantıklı çok agır bir silahla bir saniyede üç vuruş ve 811.3 ekstra attackpowerla gelecek crit gayet mantıklı.Kaldıkı 1400 critledigim oldu cloth gıyenlere.
Talentslar enhancement toughness a kadar restoration natural swıtfness e kadar.yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana.Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vayy bee.Benden daha iyi shaman oynayanlarda varmış:) Ben ench shamanım ve element de shock dmg ile shock mana düşürmeye verdim.gerisi ench de.Üzerimde iyi bir silah yok malisef ve itemlerde.Sebebi ise HK kasıyorum.Honor Kill sayesinde hem epic mount u 18 gold a alacağım hemde mavi champion setini ilk etepda tamamlıyacağım.Hedefim bu ve bu hedef in şans faktörünün yoğun olması gerektiği gibi instance kasmasına gerek yok.Biliyorsunuz instancelerde set itemleri şansa düşer ve sizde daha önce var olan bir itemde düşebilir.Ayrıca 3 veya 4 shaman instance girse sizle birlikte onlarda roll atacak.Ölme eşşeğim ölme.En iyisi Honor kill.mavi seti yap sonna epic set için ve silah için gir Molten Core a.Yada warlord kas.Son olarak Shaman her şeye dönüşebilir.Orta sınıf tank orta sınıf caster ve ranger olabilir.Paladinle kıyaslamalarda ise olay şudur.Paladin size herzaman daha fazla dmg vurur bu kesin ama mana kapasitesi paladinde düşüktür ve sprite de azdır.Olay trinketlerede bağlı neler kullandığınıza.Ama shaman ın ezemediği klas yoktur.Druid belki zorlar.Ayı formda iken nerdeyse hiç dmg yemiyor.Bölece manası da saklı kalıyor.Ama hiç bir zamanda yüksek dmg vuramıyor.[signature][hline]The Frozen Throne Gosu
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tartışma ciddi şekilde kafamı karıştırdı. Ben şuan lvl39 um. Hep elementalla res.e kastım. Ama bu yazıyı okuduktan ve kendi başımdan geçen bir kaç dueli daha dikkatli inceledikten sonra şuna karar verdim. Elemantel hernekadar çok iyi olsada 1v1 sonra benim manam yarının da altına iniyor. 2. bir kişiyle karşılaşsam ve onu yensem bile bir 3. kişiyele karşılaşmak için hiç manam yada canım kalmaz. Ama bir de işe elemental tarafından bakıyorum. Totemlein biri dışında verilen tüm talent pointlerini hak ediyor. Hepsi gerekli ve kullanılıyor. Ek olarakta şunu sormak istiyorum. Enchante talentleri shamanın mele vuruş gücünü gerçekten çok arttırıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheFury, 27 Temmuz 2005 14:18 tarihinde demiş ki:Head Arcanite reaper melee bir shaman için gayet mantıklı çok agır bir silahla bir saniyede üç vuruş ve 811.3 ekstra attackpowerla gelecek crit gayet mantıklı.Kaldıkı 1400 critledigim oldu cloth gıyenlere..

neresi mantıklı , henüz level 60 olmadı warriorum ama level 60 warriorun kullanabildiği en iyi silahlar arasında geçen bir silahı başka bir classın kullanmasına uyuz oluyorum.

neden yani amacı nedir , zaten adamların shocklar 1000+ vuruyor bir de windfury + AR ile vurdukları zaman instant kill.

sırf shamanlar kullanmıyor diye polearm gidicem o olacak ya
var mı bundan saçma bir şey.

nerf shaman demiyorum , sonuçta ben de kalite shaman indirebiliyorum ; ama yuh be arkadaşım. mage bile tek büyüsüyle 1000+ vuramazken (frost mageler cone of cold ile vurabiliyor sadece sanırım) , adamlar hem mail giyiyor , hem travel form , hem heal , hem windfury , hem attack power tavan yapıyor.

bunları gördükten sonra warriorun shaman yanında biraz sap kaldığını görüyorum ve bu benim motivasyonumu etkiliyor.

sonuçta bir adamı kovalayacakken shaman ghost wolf oluyor dağlara taşlara koşuyor , adamı kovalıyor. ben tabanvay devam ediyorum yoluma.

RFK yapacaktık corpsemaker düşürmek için , shamanın tekini aldık gruba , plz dont roll corpsemaker dedi direk.
soğuyorum oyundan , acaip soğuyorum.[signature][hline]valandil ownz j0o!
bana da kalp verin lan
WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Head, 27 Temmuz 2005 16:35 tarihinde demiş ki:
said:
TheFury, 27 Temmuz 2005 14:18 tarihinde demiş ki:Head Arcanite reaper melee bir shaman için gayet mantıklı çok agır bir silahla bir saniyede üç vuruş ve 811.3 ekstra attackpowerla gelecek crit gayet mantıklı.Kaldıkı 1400 critledigim oldu cloth gıyenlere..

neresi mantıklı , henüz level 60 olmadı warriorum ama level 60 warriorun kullanabildiği en iyi silahlar arasında geçen bir silahı başka bir classın kullanmasına uyuz oluyorum.

neden yani amacı nedir , zaten adamların shocklar 1000+ vuruyor bir de windfury + AR ile vurdukları zaman instant kill.

sırf shamanlar kullanmıyor diye polearm gidicem o olacak ya
var mı bundan saçma bir şey.

nerf shaman demiyorum , sonuçta ben de kalite shaman indirebiliyorum ; ama yuh be arkadaşım. mage bile tek büyüsüyle 1000+ vuramazken (frost mageler cone of cold ile vurabiliyor sadece sanırım) , adamlar hem mail giyiyor , hem travel form , hem heal , hem windfury , hem attack power tavan yapıyor.

bunları gördükten sonra warriorun shaman yanında biraz sap kaldığını görüyorum ve bu benim motivasyonumu etkiliyor.

sonuçta bir adamı kovalayacakken shaman ghost wolf oluyor dağlara taşlara koşuyor , adamı kovalıyor. ben tabanvay devam ediyorum yoluma.

RFK yapacaktık corpsemaker düşürmek için , shamanın tekini aldık gruba , plz dont roll corpsemaker dedi direk.
soğuyorum oyundan , acaip soğuyorum.

O dedigin 1000+ shock büyüleri sadece critik vurdugu zaman ve üstüne talent verdiysen oluyor..

O çok abarttıgın shock büyüsü ortalama 500-600 arası vuruyor ki 3. vurustan sonrası zaten resist mesist oluyor..

Hey allam ya her classın kaçmak için bişeyleri varken shamanların ghostwolfu neden bu kadar koyuyor size anlamıyorum..
Warr sın şarj yaparak mı yakalayamıyorsun ki ?

30 bin tane abilty si hayvan ötesi armor ve agresif defansiz gibi çeşit çeşit özelliği olan warrior'u shaman yanında sap buluyorsan biraz daha warrına ilgi göstermelisin bu kadar olmaz yani sırf shaman laf edilecek yya her ozelligine b.k atın..

Warr adamı yavaşlatıp kaçabiliyorken druid travel form basıp uzarken rog stun çakıp vanish lerken mage nova+blink ile ufukta kayboluyorken priest warlock fear atıp kaçarken yok illaki shamanın ghostwolfuna kafayı takıyorsunuz..
Shammynin stunı yada immune to slow effects fln lı travelımı var yada blinki novasımı var vanishimi var warr gibi clapi mi var?
Bu kadar laf ediyorsan biraz shaman açıp oynarmısın ? ozaman nelerinin eksik nelerinin tam oldugunu anlarsın belki

O kadar gıcık oluyorsan senin kullandıgın silahların başka bir class ında kullanmasına ozaman hunterlardan nefret ediyorsundur :) + peti de var :D

[Bu mesaj CapriceXante tarafından 27 Temmuz 2005 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Pembe sacli, kocaman yesil gözlü ve seker mi seker bi gnome kadin warrior seni öldürebiliyo güzel bi mortal strike ile, ve kuyrugun var.
Ben almiyim : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress
Cintonick, 27 Temmuz 2005 02:03 tarihinde demiş ki:
elaidi fake misin ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...