Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigaradan Alınan ÖTV Arttırıldı

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

ben sigara içiyorum ama içmeyenlerin,küçük çocukların fln yanında içmğyorum,ahataısz etmiyorum insanları saygı gösteriyorum,ah içmeyenlerde bana saygı gösterse,ama yok.geberelim biz.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
İçin dostlarım benim için
için için...
Sosyal ağlarda paylaş

Bazen sokaktayken sigara içerken yanimdan geçenler bile rahatsizlik verebliyor bana. O dumanin kokusunu aldigimda burnum kasiniyor, akiyor. Hele bir de fazla dumana maruz kalirsam hapsirmaya basliyorum.
ise bir de mali yönden bakarsak(verecegim sayilar tahminidir); Bir paket sigara yaklasik olarak 2ytl ve bu sigarayi içen kisi günde 1 paket içerse ayda 60 ytl yapar. Bu para içilen miktara ve sigaranin paket fiyatina göre degisebilir. Söyle bir düsünün, çoluk cocugunuzun rizkini sigaraya harcamis olmazmisiniz. Dilediginiz gibi yapabilirsiniz ben sadece fikrimi söyledim. Nihayetinde herkes kendi yaptigindan kendi sorumludur.

Not: Her ne kadar bir kimseye laf atmamissam da ne olur ne olmaz diye bunu belirtmek istedim. Yazimda kimseye bir lafim yoktur.[signature][hline]Kuzgun'dum ben...
innkeeper, 23 Temmuz 2005 17:50 tarihinde demiş ki:
nick bi yere gitmedi, ip adresim degişti, ip adrerime giriş izni verilince karakediyim yine. şimdilik kedi rpsi yapıom.
Sosyal ağlarda paylaş

demokrat olma gomlegini uzerlerine giyen muhafazakarlarin(eski şerri-akrobatlarin) bu tip farz, sunnet ,haram, helal tavirlarina cidden hastayim :) ama hic degilse yasaklamiyolar buna sukur densin cunki yasak zihniyetin eksik olmadigi bir demokrasi gecmisiz var... acikcasi simdi bu bize cok dogal geliyo nerdeyse aferin diecem .[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec
Sosyal ağlarda paylaş

@lolipop: resimleri çıkartma bana.

sigaraya ölüm.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha da zamlanabilir, söylemedi demeyin. Bunun helal-haram, AKP politikasıyla alakası yok. Hükümet vergi koyduğu zaman, genelde talebin hemen kaçamayacağı, vergi kondu diye almaktan vazgeçemeyeceği şeylere çakar ki vergiyi, parayı toplayabilsin. Örneğin bugün ekmekten ÖTV toplamaya başlasalar paşa paşa toplarlar çünkü hemen herkes ekmek alır yer. Buna koyamazlar çünkü fakir isyan eder.

Bu durumda, sigara ve alkol gibi toplumca "zararlı" görülen ve "bağımlılık" yaratan şeyleri vergilendirmek en iyi alternatiflerden biri. Kullanıcıları bağımlı olduğu için ürünü almaya devam ederler, hükümet de vergiyi toplamış olur, kullanmayan kesim de destekler(fiyatı yükseldi kullanamazlar diye, bakınız bu konuda uç örnekler olmuş, gebersinlere varmış iş).

Sonuçta ne oldu, sigara kullanan arkadaşlar "Haydi pamuk eller cebe, ödenecek borçlar var, faiz zor ödüyoruz, IMF yakamızda" denerek vatana millete biraz daha katkıda bulunmaya "teşvik edildi".

Yalnız, sigara içmememe rağmen, bu "Gebersin, beter olsun, sürüm sürüm sürünsünler" olayı bana bile ağır geldi. Ne yani, şimdi benzine zam gelse, "Araba kullananlar gebersin, kemikleri kırılsın" falan mı diyeceksiniz? Sonuçta araba, sigaraya göre daha zararlı bir alet çevre için de insan için de. Aman yani...

Neyse, kısa ekonomi haberimiz bittiğine göre, ben Cafein, Paticik Haber Istanbuldan bildirdim, hepinize iyi geceler![signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır ben bi hosters fln bulacam,var tanıdık,freeshopaa abanacam,kaybeden devlet,bi sürü insanda benim gibi yapacak,bi sürü insanda kaçak alacak,kaybeden devlet,nereeye kadar zam?

sgarayı bırakasım olsa bile bık bık sigarayı bırakın bık bık die vıdı vıdı yapanları gördükçe dahada içesim geliyor dahada,biz sanki bilmiyoruz zararları,biz sanki aptlaız,kendileini tekrarlıolar habire bık bık bırkaın bırakııın hebeee

ben dikkat ediorum kardeşim etrafımdakileri rahatsız etmemeye,sen yoldan gecerken yüzne vuran dumandan(sonucta ne kadar vurabalirki doğrudan yüzüne üflmedikçe) rahatsız oluosan kolpacısın,yapıcak bişiyim yok o zaman.

[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
İçin dostlarım benim için
için için...

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 29 Temmuz 2005 10:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 29 Temmuz 2005 10:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hala geberin patlayın tarzı mesajlar ya.
tam çocuk zihniyetinde. insülin kullanan adam zam geldi diye bırakır mı? bu da öyle bişey işte. devletin aptallığı kendine olan talebi azaltıyo. tezgahlardan hiç mi haberi yok?[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key*
http://opethized.blogspot.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 28 Temmuz 2005 22:02 tarihinde demiş ki:
said:
wussy, 28 Temmuz 2005 18:21 tarihinde demiş ki:
ya biz içmeyenlere laf sölüomuyuz??
içenlerin içmeyenlere,içmeyenlerin içenlere laf sölemesi dogru diil..kimse kimseye karısamaz.sonucta sizin 'geberin,oh iyi olmus' gibi laflarınıza maruz kalarak sigarayı bıkramamızı mı bekliosunuz??

sigaranızın dumanı bize zrara veriyor ama

sigaralı ortamda bulunmicaksın o zaman arkadasım madem rahatsız oluyosun..yada içen arkadaslarımı da cok sewiyorum ayrılamıyorum yanlarından diyosan katlanıcaksın o dumana o zaman..baska cozüm bulamadım senin için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...