Alis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Evet arkadaslar bir takim anlamadigim benim bilmedigim birseylerden dollayi gecici sure banladim ama ne yapip edip tjr actirdim neyse.. konuyu tkr yazmak zorunda kaldim.. Arkadaslar hic bir ultima sunucusunu nekadar data buyuk olursa olsun 1 saniyede save edebilcegini hic dusundunuz mu hemde hic ole ahimli sanli birsey gerekmeden..Yani yuzlerce milyon verip iyi makineler alacaginiza dusuk ozellikli makinelerde buyuk sunucular oynatmak nasil olurdu. Suanda Runuoda test olarak edilmis ve yapimi baslamis olan Save metohdu yakinda surume gececek bu save method nedir ne deildir neye yarar onu kisaca herseyi yazilim olarak ve degisiklik olarak detayli bir bicimde size anlatior Sole dusunun bu sistem Pagan sunucusunun suandaki halini 1-2 saniyede save edecektir .. Bunu idaa edioru cok basit bilgisayar terminolojisini object theory kullanrak bu verileri rahatca elde edebiliriz peki ya bu veriler yalnis diorsansiz ozmn affedersiniz bilgisayar codelamasi technigine yalnis dior olacaksiniz ... Bu yuzden dedigim gibi pagan gibi bir sunucu 1-2 saniyede save edecektir .. Bir baska technic ise save ederken dunyayi freeze etmemesi bu durumda hic bir sorun olmayacaktir .. Bu yazilimlar Runuo ailesi tarafindan teoricsel olarak kabul etmis bulunmusturlar .. Suanda runuo uzerindeki calismalarim bitior ama inaniorum ki sphere ve diger emulationlardada buna benzer techniz kulllanarak ayni seyi yapabilcegimi inaniorum eger ki bu konu hakinda daha detay ogrenmek istiorsaniz runuo forumlarda modification request bolumunu save core adli baslatigim konudan okyuup sistemi daha iyi analize edebilirsiniz UYARI bu duzenleme core icin yapilmaktadir bu bir script deildir ... Optum hepinizi Alis ..[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project;
Chernobel Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Runuoda ki yenilikleri okuyunca deliriyorum. sphere ne yapıyor anlamıyorum.. hala aynı versiyonlarla devam ediyoruz
Tcpip Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Sphere da yapıyor ama runuo kadar azimli değiller. Unutmamak lazım ki yıllarca sphere team sayesinde oynadık. 55i den sonra yapılanlar ve yapılma zamanları cok kötü olsa da umarım yeni sürümü cok güzel olacak. Elbette onunda sorunları olacak her emulatorun sorunları vardır her zamanda olacaktır. neyse fazla konustum :-) kısacası yapılıyor ama yavas[signature][hline]Günlük Münlük Sindarin Bulustur Bizi :-) Chaos Web Tasarım
Chernobel Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 ama çok yavaş. 55iden sonra neredeyse bi faaliyet yok.. zaten revision serileri de ayrılan developerlar sayesinde cıktı.. ama bu kadar beklediklerine göre gzl bişey geliyo heralde
thelegbra Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 ben bizimle paylaştığın bu bilginin pagan ile ne alakası olduğunu anlayamadım anlayan varsa bana da anlatsın.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Tcpip Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Örnek vermiş sanırsam pagan da save ler uzun mu sürüyor?[signature][hline]Günlük Münlük Sindarin Bulustur Bizi :-) Chaos Web Tasarım
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 said: bilgisayar codelamasi technigine teoricsel techniz 2 dakikada neler öğrendim heyt be. Sesli harfleri neden kullanmıyorsun?[signature][hline]Wind of change... ICQ: 714523 - MSNM: [email protected]
thelegbra Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 sonuçta yeni bir teknolojiden bahsetmiş, save'leri uzun süren sunucular diyebilirdi, pagan pagan diye yazılmasının sebebini ben gerçekten merak ediyorum. ayrıca pagan sphere sunucusu değil mi? ben gerçekten mantıklı bir cevap almak istiyorum. lütfen[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 yaw americadan geldim q klavye yok arkadaslar pagan paticige bagli deil mi ki uzun suredir yoktum ornek verdim .[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project;
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 ultima tr iste pagan ikisi bunlarin ayin deil mi yaw[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project;
thelegbra Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 ha sen pagan uo'dan değil nebula pagandan bahsediyorsun :) hayir paticik ile ilişkisi kesildi, pati uo idi bir zamanlar nebula bünyesine geçti, nebula paticik dostluğu ise silencerın community hakkında önyargılı kötü konuşması sonunda bitti.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 tamam ben bilmiorum yaw bir kizin ustune bukadarda gelinmez be kardesim :) ayrica arkadaslar bunu spheredede yapilabilir bunu runuo deil ben yapiorum yani bir turk habire bizle dalga gecenler yapior bu beni gururlandiror kimin ne oldugu ortaya cikior hehehe[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project; [Bu mesaj Alis tarafından 28 Temmuz 2005 01:57 tarihinde değiştirilmiştir]
taz Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 uzatmayın ya amacın reklam olmadığı belli gerçi arkadaşın yazdıklarından pek bişey anlamadım ama olcaksa öyle bir şey iyi olur bu arada nebula pagan runuo diye biliyorum ben
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Vallah arkadasim ben pagani taa buradayken bilirdim o yuzden ole yazdim ve eet benim zamanimda runuodu[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project;
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ultima online'mı kaldı :-p runuo'yu sevmiyorum fakat sphere'de uygulansa iyi olabilir.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 runuo tabi razora söliyim ben[signature][hline]hügolülülülülüüüüüüüü!!
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 yok be savelerin uzun sürmesi falan iyi bence gereksiz bi tecnique. hem save de donunca uzun uzun yazı yazabilion gerektiği zaman .g den yardım çağırıon vs vs.. kısaca u sak, uzun seyvler RrRulZz.[signature][hline]Madcat....--->Metket... BabacumMostors, 31 Ağustos 2004 15:32 tarihinde demiş ki: Kuku peşinden koşmayın ideallerinizin peşindne koşun (not: kuku bir ideal deildir)
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 madcat sana gore ole ama dunyada herhalde 1 milyonda 1 kisi senin gibi dusunur ehehe ama haklisin dogrusun[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project;
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 eğer gerçekse çok güzel bişey gerçekten 1dk-5dk arası değişiyor saveler[signature][hline]hügolülülülülüüüüüüüü!!
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Gercekse mi > ? . Runuo forumlarina bakarsan yazimi gercek olmadigini gorebilirsin olup olmayacaginida Devoloperlari soluyor :)[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project;
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Yani şimdi bi düşünüyorum nebulanın eski halinde save alındığında tuvalete gidip,ordan mutfağa geçip dolaptan kola alıp bilgisayarın başına gelebiliyordum.. haklısın aslında iyi bişimiş.:P[signature][hline]sahte yüzlerden kaçıp sevgini ararken ... çok uzaklardan onun sesini duyarken.... sana huzur veren gelir mi seslenirsen? sen de benim kadar yalnız ve ümitsizsen..... ağla ağla ağla...
Befounder Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 zippy runuo forumlarında olup olamayacağını sormamış, sadece bunu kendisinin de daha önce düşündüğünü, ancak şu anki save yöntemi kadar güvenli olmadığı için tercih etmediğini yazmış. Şöyle ki 300 kişiden 3 kişide out of sync olabilir ama runuo en son 7500+ kişi ile test edildi. 7500 kişide tahminim 1000kişiye kadar out of sync olabilir. Sync problemine bir çözüm gerekli. Dediğin delta savelerin servera ekstra yük getirmeden ana save ile merge edilmesi gerekli. Bilmiyorum ama büyük bir serverım olsa stabiliteyi tercih eder, paraya kıyıp ram'e ve xeonlara abanırdım :) ha phantom ilk posttan gol yemiş, sesı kısılmış, ondan tebrik ederim, büyük zevk aldım :) [Bu mesaj Befounder tarafından 28 Temmuz 2005 07:00 tarihinde değiştirilmiştir]
skyly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 said: Madcat, 28 Temmuz 2005 04:30 tarihinde demiş ki: Yani şimdi bi düşünüyorum nebulanın eski halinde save alındığında tuvalete gidip,ordan mutfağa geçip dolaptan kola alıp bilgisayarın başına gelebiliyordum.. haklısın aslında iyi bişimiş.:P e ne güzel işte tazeleniyosun :D[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
ultrAslan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 save'siz bir uo sunucusu kitapsız bir kütüphaneye benzer. iyi bağladım olayı.[signature][hline]"eski açık sarı desene" ultrAslan
skyly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Harbi iyi "bağlamışsın" :)[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Öne çıkan mesajlar