khalad Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 2005 yılındayız insanların cinsel tercihlerine saygı duymalıyız avrupa birliginede giricez :D[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 evet evet bunlar gay kesin. "arkadaşlar kıçımızla sıçarız" bu işe yarar.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 eheh şikayet bile etmicem sizi ya, çok tatlısınız, bi yanak versenize?[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 sir sen gay sin dimi? 7 sayfa olmuş topic yeni anladım. ismime verin.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 daha hala anlamıyosun ki, dilimde tüy bitti, dön en başa tekrardan oku hadi, hata bende bi de ironi filan yapıyorum şöyle kişilere..[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaDeSs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 api komiksinis ya adam(ole dıjem artık sen kendını nasıl kabul edıorsan ole al ve sakın kabalık olarak karsılama)sız le bı sey paylasmaya calısıo bole bole bı sorunum var dıo sızde adamın topıc ının altında sen gaysın yoq ben gayım tartısması yaıosunus ayıp ...[signature][hline]TaN|2ıNıN BıLe Bı|2 ceHeNNemI wa|2dıR bu o'NuN ıNsaNLa|2a oLaN sevgIsıdı|2... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 türkçe yazsan da anlasak[signature][hline]valandil ownz j0o! -G.I.Joe head stomp- WoW - Kelvin , Archmage of Nerull/Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 lol Güzel yaklaşım olmuş bu kadar abuk mesajın üstüne sir. =] Ben de ısrarla bu "hastalıktır da, iğrençtir de hede de hödö de" yaklaşımına anlam veremiyorum. Bu kadar ciddi bir fobiye sahip olmanın nedeni nedir ki? Ben de hoşlanmam iki erkeğin yakınlaşması fikrinden, çünkü bana estetik olarak çok itici gelir herşeyden önce; ama bu benim fikrim ve benim tercihim. Aynı tercih hakkını herkesin kullanabilmesi gerektiğine de inanırım. Tabii ki nasıl bir kadın ve bir erkekten oluşan çiftin özel hayatlarını özellerinde yaşamaları gerekiyorsa aynısı iki erkekten oluşan çift için de geçerlidir, iki kadından oluşan çift için de. Gelgelelim özellerini özellerinde yaşadıkları sürece eğer kendimle ilgili bir şüphem yoksa niye rahatsız olayım ki cinsel tercihlerinden? Eşcinsellik günümüze özgü, yozlaşmanın getirdiği birşey değil ki. Kendinizi kandırmayın, yeni ortaya çıkmış bir durum değil bu, binlerce yıldır varolan bir konu. Insanlığın bilinen en eski eserlerinde bile örnekleri vardır eşcinselliğin. Sümer efsanelerinde de yeri vardır, Homeros destanlarında da. Hatta toplumdışı kabul edilmesi veya ahlaksızlık olarak algılanması bile erkek egemen tek tanrılı dinlerin ruhban sınıflarının baskısından sonra ortaya çıkmıştır ağırlıklı olarak. Eşcinselliği tercih değil aşağılık birşey olarak görmek ile kadını ikinci sınıf olarak görmek arasında da pek bir fark yok ve zaten ilkini yapanlar ikincisini de yapıyorlar bence. Insan insandır; cinsiyete göre değerlendirme yapmaya kalktığınız zaman akıldan mantıktan uzaklaşmak kaçınılmaz oluyor işte. Neyse, konu bu değil ama bu noktaya dönmüş anlamsızca. Konuyu silme veya kitleme olayına karşıyım; buraya açılan her topic açtığınız andan itibaren sizin değildir, dolayısıyla sadece açan kişi istediği için bu topici kitlemem burada tartışan diğer insanlara saygısızlık olur. Soruya gelirsek de bence ilk yapman gereken rol yapmayı bırakmak. Bilmiyorum, bana ters geliyor. Açıkçası yakın bir arkadaşımın cinsel tercihinin farklı olduğunu seneler sonra öğrenmek beni kızdırırdı sanırım. Tercihi nedeniyle değil; ama bana karşı dürüst olmadığı için kızardım herhalde. Üstelik seni cinsel tercihin nedeniyle reddedecek veya senden uzaklaşacak insanlarla zaten sağlıklı bir iletişim kuramaz, rahat olamazsın ki. Sorunlarını en yakınındakilere anlatamayacaksan ne anladım ben o işten. Yurtdışı falan da gerekli değil bence, nasıl istiyorsan öyle yaşa; ama bence herşeyden önce kendine karşı dürüst ol ve mutlaka bir uzmana danış. Tercihin bir rahatsızlık olmayabilir ama hem psikolojik hem de fiziksel rahatsızlıklara yol açması çok mümkün; çünkü herşeyden önce sen kendinle barışık değilsin anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 bazen bana da geç düşüyo jeton :) dikkat et sana da bi takım yakıştırmalarda bulunabilirler![signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 nefr, herşeyi tavsiye etmişsin, anlatmışsın gerçekten güzel. Şu arkadaşı doktora gönderme fikrini destekleyen yokmu? GAYET NORMAL olarak mı görüyorsunuz? Gitsin doktora. bu herıf babamın oğlu degıl benım, bende belkıde onun iyiliği için olur diyorum. Doktora gitsin, anlatsın. Az çok yararı olacaktır. sir'in mesajını okudumda, acba nefr de mi onlardan :D lol [Bu mesaj Spastik_Serce tarafından 23 Temmuz 2005 12:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 @sir; ehe mesajı atarken tereddüt etmedim desem yalan olur aslında =] @spastik; mesajımın sonunda önermiştim aslında bir uzmana danışmasını zaten, hala da ısrarlıyım gerekliliği konusunda. ama dediğim gibi tercihi bir hastalık olduğu için değil; tercihinin yol açması muhtemel olan rahatsızlıklar için ve herşeyden önemlisi kendisini bulması, kendinden emin olması için öneriyorum ben senden farklı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 işte diyoruz ki, bu arkadaş durumundan rahatsızsa, bu şekilde devam etmek istemiyorsa gayet tabii gitsin doktora, ama her gay'in doktora gitmesi gerekmiyor, hallerinden gayet memnun olanlar var. of be.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 hastalık işte o, anlatamadım. neyse inşallah doktora gider arkadaşımız.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 sir, sen ondan bundan zıplıyıp konuscana, konuyu degistirecegine suna cevap ver. "Gaylere saygı duyuyorum" ne demek? Nesine saygı duyuorsun ? Türkçe mi bilmiyorsun ? "Kişinin kendi tercihidir, saygı duymak gerek" Show tv spikerleri gibi bellemişssin bi kelime, sağdan soldan duyup burda yazıyorsun. "Saygı duymak" ile "beni ilgilendirmez" arasındaki farkı anlatayım mı sana ? Gayler, lezbiyenler neler yaptı sana da saygı duyuyorsun ? "İnsanların cinsel tercihidir, sana zararları yok sa karışamazsın" Aha bak yazdım yukarıya. O cümlenin doğrusu bu. Papağan gibi cümle ezberlemekten vakit kalırsa ne söylediğine, yazdığına bi dikkat et.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki: Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 gaylere saygı duyuyorum demek, gay oldukları için onları heteroseksüel insanlardan ayırmıyorum demektir, keşke daha dikkatli okusaydın yazdıklarımı. gaylerin hepsine saygı duyulmalıdır, hepsi olağanüstü aşmış varlıklardır gibi şeyler söylemedim. onlar da senin benim gibi insan, bunu demeye çalışıyorum en başından beri. kimseyi cinsel tercihlerinden dolayı ayırmam, kimseye aşağılık muamelesi de yapmam-sizin yaptığınızı yapmam demek istiyorum kısacası, saygı duymak bu demek, insana sırf insan olduğu için saygı duymaktır bu. insanların cinsel tercihinin sana bir zararı olamaz zaten. topluma bütün zararı; sapık, abaza, saygısız, kişiliksiz insan müsveddeleri verir. konuyu en başta değiştiren ben değildim, topik'i açan kişiye cevabımı en başta verdim. konuyu değiştirenler gaylerle ilgili saçma sapan genellemeler yapanlardı. seni ilgilendirmeyebilir, pekala , seni ilgilendirmeyen konularda da tek kelime yazmazsın olur biter, ama ona buna sataşmaya, senin gibi düşünmeyen insanları etiketlemeye veya ayrımcılık yapmaya hiç hakkın yok.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 [edik: @navy tabii ki, arada sir yazmış bile cevabını] Iyi de yazdığı doğru zaten, anladığım kadarıyla demek istediği o. Homoseksüel, biseksüel ya da heteroseksüel olmasına bakmaksızın her insana öncelikle insan olduğu için saygı duymaktan, kişisel fikirlere ve tercih özgürlüğüne anlayış göstermekten bahsediyor. Bunu anlamakta bu kadar zorlanmanızı hayretle izliyorum =] Dolayısıyla haklısın, seni anlaması zor biraz; ben de anlayamıyorum mesela. Lakin "Türkçe bilmek" konusuna fazla hızlı bir giriş yapmışsın. "İnsanların cinsel tercihidir, sana zararları yok sa karışamazsın" ile "Insanların cinsel tercihlerine ve verdikleri kararlara saygı duyuyorum" cümlelerinin anlamlarını aynı sanıyorsan ciddi bir yanılgı içerisinde olmanın yanısıra büyük bir -anlayış değilse bile- Türkçe eksikliği içerisindesin. [Bu mesaj Nefr tarafından 23 Temmuz 2005 14:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Ben öyle yazmak, istedim, sen böyle anladınları geçeceksin. Ne demek istiyorsan onu yaz. Ayrıca gaylar, maylar suç işlemedikleri sürece beni hiç ilgilendirmiyor dediğin gibi.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki: Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 eheh sorularının cevabını aldın demekki :) ayrıca herkes suç işliyor, gayi, lezbiyeni, zengini, fakiri,güzeli, çirkini..gay'in suç işlemesi, heteroseksüelin işlemesinden farklı mı?[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Yahu nefr, yapma Allah aşkına, "adamin gay olmaya karar vermesi" saygı duyulacak bişeymi ? Hay eğer saygıyı başkalarını rahatsız etmekten çekinmek olarka kullanıyorsan bi nebze.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki: Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 onun kararı ise evet.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 bak şimdi saygı kavramını karıştırıyorsun. biz Atatürk'e saygı duyarız mesela, nedenleri belli, büyük bir adam, ülkemizi kurdu, milletimizi kurtardı, ona karşı büyük saygı duyuyoruz. bir de şu var, adam "ben gay'im" dediğinde biz "oof be adam gay, helal olsun, büyük adammış" demiyoruz, ama saygı duyuyoruz, çünkü onun gay olmaya ve "ben gayim, böyle yaşıyorum" demeye hakkı var, istediği şekilde yaşamaya da hakkı var, herkesin bağlı olduğu kuralları çiğnemeden, ve kimsenin onu bu tercihi yüzünden aşağılamaya, hor görmeye, "hastalıklı, iğrenç" gözüyle bakmaya hakkı yok. kısacası, insan hak ve özgürlüklerine duyduğumuz bir saygı bu.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Saygı: Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram. TDK böyle diyor, bende 3 aşşa 5 yukarı böyle biliyorum Şimdi; bu gaylerin hepsi 70 yaşında kuantum fiziğinde dünyada arana şahıslar olup aynı zamanda yurdumuzda binlerce kişiye iş sahası açmış, ve hatta bununla yetinmeyip 40 kere hacca gitmiş insanlar da benmi bilmiyorum ?[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki: Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: navyamphs, 23 Temmuz 2005 11:58 tarihinde demiş ki: said: Shadowcast, 23 Temmuz 2005 11:37 tarihinde demiş ki: @navy tecevüzemi uğradın gayler tarafından ? iğrenç olan onlar değil bu kadar insanlık dışı mesajlar atman Gaylerle içli dışlı olan ben değilim sensin :) Sen daha iyi bilirsin, artık aranızda anlaşın kim kime napcaksa. 3. sınıf laf dalaşınamı giriceksin benle nerden biliyosun ne kadar içli dışlı olduğumu? hangi lafımdan çıkardın içli dışlı olduuğumu? olsamda rahatsızlık duymam zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:16 tarihinde demiş ki: özenli, ölçülü davranmaya sebep olan dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Neyse, ben erkeklerin akşam kimle yatacaklarına yada popolarını ne amaçla kullancaklarına karışmıyorum.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki: Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar