diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Mandoo, 19 Temmuz 2005 00:50 tarihinde demiş ki: ilerde bir zamanda geçmişe dönüş olayı başarılsaydı şu anda çoktan bundan haberimiz olurdu..kesin bişiler yapmak için gelirlerdi.. ama bence imkansız..zaman bizim kafamızdaki bir kavram...zamanın geri dönmesi vs. gibi bir olay yok.. zamanın geri dönmesi zamanın ileri gitmesi gibi kavramlar var. Takiyon lar var mesela zamanda geriye giden ama sadece bir varsayım ayrıca uzay-zaman vardır.Yani uzay bükülmesinde zamanda bükülür.Bu yüzden bükülen yerlerde zaman genişler ve orda geçireceğin 1 saat burda geçireceğin 30-40 saate eşit olur bu tam olarak zamanda dönme gibi sadece zamanda ki genişlemeden kaynaklanıor
amon Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 olmaz olamaz...eğer bikere bile geriye dönülürse bu gün gelecek olur ve gelecek gelmediğinden geçmişe dönüldüğünün haberinde olunmaz olunsa bile kelebek etkisi nedeninden dolayı zaman manikesi tekrar icad edilmez olur ve bu her bağlamda bir paradoks olur....her ihtimalde kısır döngüye girilir...beaaaaaaaaaaaaaaaaa...nıııııaaaaa......anlatamadım...[signature][hline]dinler halkların afyonudur... yanılgılarımız olduysa bile burjuva rejimlerinin yanılgılarıyla karşılaştırılınca çok insancaydı...
PederRamirez Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Zaman yolculugu ile ilgili değilde şu takyonlarla ilgili bişey söylemek isterim.1-2 mesajda daha görmüştüm takyonlar (ışık hızını geçen parçacıklar).Bu var olduğu düşünülen parçacıklar sadece teori düzeyinde.1960-70 lerde ortaya atıldı(tarih doğru olmayabilir).E=mc2 ye göre bi parçacığı ışık hızına ulaştırmanın sonsuz enerji gerektiğini için takyon teorisini ortaya atanlar parçacıkların kendiliğinden ışık hızı üzerinde bulunduğunu düşündüler,ondan sonra birçok deney yapıldı ama böyle bi parçacık bulunamadı.(halada devam ediyor sanırım).Zaten e=mc2 ilede çakıştığı çok basit şekilde görülebilir.E=mc2 terimini altında birde kök içinde 1-(v^2/c^2).Eğer V>c ise kök içindeki terim negatif çıkar buda karmaşık sayı demektir.Enerjininde karmaşık çıkması hoş birşey değil fizik için :).Tabi bu veriler kesinlikle olmayacağını göstermez şayet varsa einsteinın meşhur E=mc2 modifikasyona uğrayabilir :). Daha geniş bilgi için googleda "Do tachyons exist?" diye aratıp birçok başlık bulabilirsiniz.(başlıklardanda okuyabileceğiniz gibi genelde görüşler takyon gibi parçacığın olmayacağı yönünde)
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 hangi kanalda olduğunu bilmiyorum izlemişti belgesel vardı ve yüksek yerlerde çok belirli bi şekilde farkedemesekte zamanın daha yavaş veya hızı ilerlediğini söylemişti zaman yolculuğu ile ilgiliydi belgesel bi sürü örnek vermişlerdi[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır
Sovereign Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: sinanural, 16 Temmuz 2005 11:08 tarihinde demiş ki: Zaman yolculuğu teorik olarak mümkün,hatta bunun için ciddi bazı teoriler var,ama yapılması için inanılmaz miktarda enerjiye ve teknolojiye ihtiyaç var, yani pratik olarak "imkansız".Aslında zaman yolculuğu iyi gibi gözüksede ben açıkcası istemezdim,kim neyi değiştireceğini nerden bilebilirki? aynı şeyi dicektim.. Tamamen olası.. İMKANSIZ DİİL. Ama ACAYİP zor yapması.. Bu nedemek? İlerde gelişmiş teknolojimizle yapabilme şansımız var demek.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Maleboge Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Sovereign, 19 Temmuz 2005 15:20 tarihinde demiş ki: said: sinanural, 16 Temmuz 2005 11:08 tarihinde demiş ki: Zaman yolculuğu teorik olarak mümkün,hatta bunun için ciddi bazı teoriler var,ama yapılması için inanılmaz miktarda enerjiye ve teknolojiye ihtiyaç var, yani pratik olarak "imkansız".Aslında zaman yolculuğu iyi gibi gözüksede ben açıkcası istemezdim,kim neyi değiştireceğini nerden bilebilirki? aynı şeyi dicektim.. Tamamen olası.. İMKANSIZ DİİL. Ama ACAYİP zor yapması.. Bu nedemek? İlerde gelişmiş teknolojimizle yapabilme şansımız var demek. Eğer ışık hızına çıkmanız gerektiğini düşünürseniz böyle, çıkmazsanız imkansızda olmaz...[signature][hline]Home Page Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide.
Bleeding Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Zaman değiştirilemez çünkü soyut bir kavramdır..[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron That makes me Bleed - Angel Dust This is our little secret Tornado Of Souls
Tcpip Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 konu bi yere kaydımı bilmiyorum okumadım yorumum sudur Geçmişe gidip tarihi değiştirmek imkansızdır. Niye mi Eger geçmişe gidip tarihi değiştirmek için bir şey yaparsanız zaten sizin gelecek zamandaki siz bunu yapmıs olmalıdır. Biraz karmasık ama demek istediğim su değiştirmek için bir işlem yaptınızda bunu zaten yapmıs olmanız gerekmektedir. büyük bir ikilem gibi ama son derece basit. geçmişe dönmek bence imkansız aklım yatmıyor ama gelece gitmek mümkün ama gidince yine dönüşü yok.[signature][hline]Günlük Münlük Chaos Web Tasarım
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Bleeding, 19 Temmuz 2005 19:34 tarihinde demiş ki: Zaman değiştirilemez çünkü soyut bir kavramdır.. İşte burdanda kader'in varlığı ortaya çıkıyor, siz zaman'ı deiştirdiğinizi zannedersiniz ama siz zaten zaman içerisinde zamanı deiştiricektiniz yani aslında zamanı deiştirmiyorsunuz o yaptığınızda zaten olucak bir şey burda paradox'a giriyor siz çıkartırsınız artık... :lol:[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Arkadaşlar cok özür diliyorum hepsini okuyamadım üşengeclikten :D ama yolculuk derken paralel evrenlerden bahsediliyo bence yani uzay-zaman 3D deil 4D biz sadece 3D olarak görüyoruz.Yani aralarda milimetrik belki de nanometrik boşluklar var.Yani ol evrenler gidice ama o zaman zamanımız ve uuzayımız da değişecek olay bundan ibaret.BENCE :D[signature][hline]Pati Ebook Unofficial geliyo
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Peki sorucak olursanız bunu niye yapalım derseniz nedeni: Herşey bir gün duracak.Elektronlar dahil herşey giderek soğuyoruz(Küresel ısınma ne diyeceksiniz ben genel olarak evren anlamında konuşuyorum)Soğumak demek kinetik enerjimizin azalması demektir.Kinetik enerji maddenin hızının karesiyle doğru orantılıdır.(yanlış hatırlamıyosam ½.m.v.v)Yani herşey duracak bundan kurtulmak icin paralel başka evrenlere akmak :D lazım.Bunun icinde kurt deliği acmak erek ki bunun da yöntemleri var bi tanesi galiba belli koşullarda iki metal levhayı 3 atom uzaklığında yerleştirmek gerek.Ama olay deliği acmakla bitmio , delikten gcilebilir mi radyasyon var mı icinden gecen hücre hayata devam eddebilir mi koşullar nasıl?Evet oraya ilk olarak nanorobotları göndermek akıllıca onlar ortamı sağlasın sonra oraya giden donuk bir embriyolardan nanobotların yapacağı anne rahmini taklit eden yapıda gelişecek ve tata ordayız.[signature][hline]Pati Ebook Unofficial geliyo
cenin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 http://www.pbs.org/wnet/hawking/mysteries/html/kaku1-1.html Girin okuyun ve paradoks yığınına gömülün. :D[signature][hline]you know we Ain't gonna die!
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 arkadaşlar geçmişe dönüpte mağara adamlarına cep telefonu ver me ya da onu alığ buraya getirme bunların hepsi çok ve .ok saçma. yalnızca ihtimal var ama ihtimal derken dahi saçmaladığımı zannediyorum.olmaz böyle sey[signature][hline]
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 peki gelecekte toplu halde gecmise donup piramitler vs yapmamiza, daha sonra olusan yeni irkin enerjisi tukenmis eski irki yoketmesine, sonrada bu yeni irkin, ilerde tekrar zaman makinesiyle gecmise donup piramitleri yapmasi dongusune ne dersiniz? daha inandirici oldu mu?[signature][hline]Tulahr
Sethlor Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Bundan bi kaç sene önce hürriyetin arka sayfasında okumuştum ordada genelde böyle ilginç haberler yazar rakamları tam hatırlamadığım için sallıcam ama olay şöyleydi amerikada bi tane küçük trene benzer bişey yapmışlar resmi vardı rayda giden garip bi alet bunu ışık hızına ulaştırıp zamanda yolculuk yaptırmaya çalışıyolarmış bi denemelerinde trenin kalkış saati atıyorum 15.05ken başka bi noktaya varış saati 15.03 gibi bişeymiş Doğruluğu tartışılır tabi[signature][hline]
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Bi yerde bişey okumuştum Işık hızı 300.000 kmph değilde ışık zamanda geri atlamalar yaparak gidiyor demiş bilim adamının biri yani aslında siz göndermeden ışık oraya varmış oluyor ne kadar doğru bilemicem
Bleeding Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 bence şaka yapmış o bilim adamı .. O zaman 40m öteden gelen adam gelmeden önce önümüzde görünürdü[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron That makes me Bleed - Angel Dust This is our little secret Tornado Of Souls
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: Shadowcast, 23 Temmuz 2005 14:06 tarihinde demiş ki: Bi yerde bişey okumuştum Işık hızı 300.000 kmph değilde ışık zamanda geri atlamalar yaparak gidiyor demiş bilim adamının biri yani aslında siz göndermeden ışık oraya varmış oluyor ne kadar doğru bilemicem Biliosun ki ışık hızı kafadan sallayarak bir rakamla belirtilmedi adamın biri 300 000km/sn olsun demedi.Ölçülerek söylendi o rakıamlar.Yani demek ki bir hızı var ölçülebilior ama o bilim adamı da bence iyi düşünmüş
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: Bleeding, 24 Temmuz 2005 02:22 tarihinde demiş ki: bence şaka yapmış o bilim adamı .. O zaman 40m öteden gelen adam gelmeden önce önümüzde görünürdü iyide bu 3 saatlik bi zaman değilki.saniyenin milyonda biri gibi bişey. baya uzun bir yazısı vardı.anlamadım :)[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58: Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun. gay olduk geeey
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 cebinize bir kağıt koyun şimdi.Tarih atın 24 haziran 2005 saat 22 37 diye.Sonra yazın bu saatte yanıma gel. Etrafınıza bakın?gelen varmı? hehe tabi bu saçma,eğer icat edilcek bile olsa gelme ihtimaliniz cok dusuk ama kucukken hep yaparıdm bunu =). ışığın hızı var diye biliyorum çunku yavaşlatılıyor, en son baya yavaş bir hıza çekilmişti lazerler sayesinde.Yanlış hatırlamıyorsam tabi[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Haplo Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuya meraklı arkadaşar için 1-2 roman önereyim bari... Wells - Zaman makinası (her ne kadar farklı bir fikri olsada zaman yolculuğu işte) Asimov - Sonsuzluğun sonu (Baskısı varmıdır bulabilirmisiniz bilemeyeceğim ama merakınız varsa bu konuya kesin bulun bir yerden) Tim Powers - Anubis kapıları (daha aksiyonel ama oldukça hoş bir yaklaşım neden paradox olmayıp herşeyin yerli yerine oturduğuna ilginç bir cevap) 1-2 tane daha olacaktı ama şu an hatılayamıyorum. Kesinlikle bu konuya merakınız varsa bu romanlara bir göz atın...
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Tartışın tabi de yok böyle bir şey... İsterseniz tartışmaya ara verin ve okuyun relativite teorisi hakkında... izleyin theory of everything olarak lanse edilen string teorisi (m theory) Kütleli cismin ışık hızına çıkamayacağınıda beraber ispat ederiz isterseniz... (Lorentz dönüşümleri vs.) [yani dünyanın ters yönünde ya da dünya yönünde ışık hızına çıkma imkanımızın olmadığını gösterebiliriz.][signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 ya bişiyi anlamadım zamanda yolculuk için neden ışık hızına çıkmak gerekıyor?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Cunku ışık hızına cıktığın zaman gözle görülemeyecek kadar hızlı geçerek bir camın içinden bile camı kırmadan geçebiliyosun.Gama ışıması yaptığı için .. Işık hızı kadar büyük bir hıza ulaşırsan varsayımlara göre bulunan kadameler'i aşabiliyosun diye bir yorum getiriyorum.Doğruluğunu tartışırız[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş
Dagger Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 gelecğe dönüş filminin saçma olmayışı: 2010 henüz yazılmamıştır bu yüzden 2010 da 2005 e döneceksen eğer bu da belli değildir yani eğer 2010 da 2005 e dönersen o zaman 2005 de 2010 daki halini gördüğün yazılır[signature][hline]geyk.net mizah sitesi - www.geyk.net [email protected] MSN:[email protected]
Öne çıkan mesajlar