Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara ile mücadela poster yarışmasına öneri


Golge-i_Khan

Öne çıkan mesajlar

yorumlar için teşekkürler : )
GEd aslında formatı a3, belki büyük olunca daha rahat okunuyordur. Buradaki hali normalinin 1/3 ü. Ama yine daha rahat okunması gerekirdi, çünkü ilk o yazıyı okunacak (uzaktan) birey yaklaşacak, o sırada üstteki küçük puntolu yazıyı okuyacak. Ben posteri tek zamanlı iletişim olarak değil, bir süreç olarak düşünmüştüm. Bu süreçde o duman kötü duruyor, yazıın içine girerek, onu düzletmek gerekirdi haklısın.

alexi, her zman kahramanımsın : )[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...


haklıdır anlamam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

golge anafikrin çok dolaylı ve etkisiz kalmış biraz. tamam kampüsde kullanılacak ama sonuçta kitlenin artısı arkasındaki şeyi görmek olacak, bu fikri almak değil.

elleri titreyen, alzheimer -böyle mi yazılıyordu-, ciğer kanseri gibi sigaranın bütün zararlarından nasiplenmiş ileri yaşta birisini sigaradan bir fırt çekerken gösteren bi görseli kullanabilirsin, etkili olur bence. ekstradan slogandı, başlıktı, simgeydi onları da amaca uygun yerleştirirsin ne kadar giderse, ps dan felan zerre anlamadığımdan laf yapmaktayım ancak :)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sigarayla cinselliği bağdaştırın bence.Millet bakacak performans düşmüş sigarayı azaltayım bari rezil oluyoz dicek. :D[signature][hline]Ardhath

"Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önelerinde mağlup olmamak mümkün değildir."

Napeleon BONAPART
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
montezaus, 07 Temmuz 2005 01:15 tarihinde demiş ki:
golge anafikrin çok dolaylı ve etkisiz kalmış biraz. tamam kampüsde kullanılacak ama sonuçta kitlenin artısı arkasındaki şeyi görmek olacak, bu fikri almak değil.

elleri titreyen, alzheimer -böyle mi yazılıyordu-, ciğer kanseri gibi sigaranın bütün zararlarından nasiplenmiş ileri yaşta birisini sigaradan bir fırt çekerken gösteren bi görseli kullanabilirsin, etkili olur bence. ekstradan slogandı, başlıktı, simgeydi onları da amaca uygun yerleştirirsin ne kadar giderse, ps dan felan zerre anlamadığımdan laf yapmaktayım ancak :)


İyi de amaç sigaranın zararlarını anlatmak değil amaç Pasif içicilere dikkat çekmek. O zaman kanser vs olmuş adam koymanın anlamı yok. O adamın kendine zararı. Burada öteki cinayet işlenilebilitesi olan araç gerecin yanına koyulmuş ki sigara sırf içenin kendine degil başkalarına da zarar verdigine dikkat cekilebilsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğru, atlamışım ama ilk söylediğim şeyler hala geçerli.

oldukça dolaylı bi gönderme yapılarak etkisi minimuma indirilmiş bence. daha 'işe yarar' olmalı bence bu tür dikkat çekme görevi üstlenmiş posterler.

ha benim fikrim bi önermeydi yalnızca yeni bi arayışa yöneltmek için, pasif içicilikse tema ona göre de bir şeyler üretilebilir ama bana konu sigaranın zararlarıymış gibi geldi, öyle söylenmiş yani. pasif içiciliğe değinmek posteri hazırlayanın seçimi sanki..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com


[Bu mesaj montezaus tarafından 07 Temmuz 2005 02:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pasif içicilik sigaranın bir zararıdır.

Her zaman dolaylı & sembolik anlatımdan yanayım ben. Bu kullanıcının, çalışma ile bir etkileşime girmesini sağlıyor. Geliyorsun, sana mesajı çok direk vermek yerine, bir dolaylama ile seni düşünce zincirine alıyor. Bu da ortaklaşma sağlıyor, birlikte bir çıkarım. poster birşey diuor, sizde birşey katıyorsunuz, "birlikte" sonuca ulaşıyorsunuz. İşte o zaman poster, size öğüt veren bir ebeveyn yerine, sizinle düşünen bir nesne oluyor.


Kopmuş kollar bacaklar, çürük ciğerler falan .... çok kullanıldı, yeni bir şey lazımdı bence. bu tip mesajlar gayet direk, ve basit. dediğim gibi "öğütleyici" bir tavır; gençlerin sevmediği bir tavır.


teşekkürler.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...


haklıdır anlamam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi fikrim var Golge begenirsen buyur kullan:

ustunde sadece gaz maskesi olan yari ciplak bir adam
beyaz background da, adamin bel ustu gozukuyo (yani ciplak oldugu varsayiliyo gaz maksesi disinda)

adamin her yerine her taraftan sigaralar geliyo (bunlar ister elle uzanir ister direk resimden cikar gelir)

altinda da, baskasina zarariniz bu degil, ama bundan daha fazla yazar

resmetmek icin bi model ve beyaz perdeli studyo ile yesil veya mavi perdeli bi studyo super olur hehe (ayni modeli kullanarak elleri sonradan eklemek babinda)

Post biraz kendi kafamda yaptigim dusunceleri duzenleme oldu, ama yaparim diyen baba yigit varsa buyursun yapsin, bence pasiflerin gordugu zarari anlatabilir[signature][hline]Let us march on
To the fields of sacrifice
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...