Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe Yazım Kuralları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Noktalama, eklerin yazılışı, bitişik kelimeler gibi Türkçe yazım kurallarını bulabileceğim bir site var mı? Bir ara sanırsam burda sticky halinde vardı ama bulamadım. Teşekkürler.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
Hmm komik ama oraya bak aklıma gelmemişti, bir bakayım sağol.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
gayet duzgun kullanıyosun işte mis =)[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
Türkçe kullanım öğretisi hazırlayın da tam olsun bari...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Mesaj tarihi:
Yazacağınız kelimenin doğruluğundan emin değilseniz TDK yerine Ekşi'yi kullanın, daha hızlı valla. Hem sitenin kullanımı daha kolay.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Mesaj tarihi:
ekşi?
aman yok kalsın. biri der "araba" biri der "arba" biri der "arab" bu sefer düşünürsün hangisi doğru.
espriden geçilmeyen biryer yerine tdk'yı tercih ederim, en azından kesin bir doğru içeriyor.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Tabi, Ekşi... Misal:
"Ben herşey bitşik mi ayrı mı yazılır bilmiyorum..." Bitşik yazarsın--> (bkz.: her şey) diye uyarır.
"Peki bir kaç?" --> birkaç başlığına yönlendirir.
"Herzaman doğruyu söylemez ama bu" dersin --> turkce'de bazi $eylerin ayri yazilmasi daha dogru oluyormu$ ben oyle duydum. (her zaman gibi mesela) der...

TDK'dan çok daha güzel ve eğlenceli kutsal bilgi kaynağımız. :D Ama sadece imlasında hata yapacağınızı düşündüğünüz kelimelerde çalışıyor.
Ayrıca TDK'nın sitesi ne garabet bir sitedir, tuşlar nasıl eğreti duruyor! Akıl sır erdiremedim valla. Devlette zevkli bir adam dahi yok sanırım!

Edit:Ehe!TDK İmla veya Güncel sölükte ne "herşey"i, ne de "her şey"i bulamadı.. Başka bir yere sokmuşlardır herhalde. Ama siteyi kullanmak zor ve göz yoruyor! Ben bulamadım valla :(

[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog

[Bu mesaj dasaaa tarafından 27 Temmuz 2005 22:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Her yazarsan, her ile yazılabilecek şeyler çıkar, sanırım tek kelime halinde yazmak daha iyi sonuç veriyor.[signature][hline]Beş Hececiler
  • Yeni Oluştur...