spompas Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 arkadaslar yeni hard disk aldım... o nun dosyalama formatı NTFS... ama dier yani master hard disk fat32 bu yeni aldıgımı da fat 32 yapmalımıyım...? nasıl yaparım? simdiden tavsieleriniz icin saolun:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 bu konuyla ilgili 230418237 topic acilmisti ama olsun,NTFS kullanman daha iyidir uzun vadede ve performans acisindan.(80 gblik sabit diskler)[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 winme ve aşağısını kullanmıyorsan ntfs kullan[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 diğeri fat diye buda fat oalcak değil.. hdd ni slave yap. windowsu başlat. bilgisayarımda çıkar hemen. ordan biçimlendir diceksin(zaten çift tıklayınca seni uyarır). ntfs seç. kolay gele..[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maddoq Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ya siz spompas ın dedıgını yanlıs anlamıssınız. 2 tane harddıskı var master olan fat 32 tahmınen 40 gb ve altı yeni aldıgı ise ntfs . adam herhangı bır sorun yaratırmı ıkısının farklı olması dıye konusmus ve ne yapmalıyım demıs.. suan ıcın bı sorun cıkmaz ama ilerde herhangı bir sorun cıkmaması icin 2sınıde ntfs yaparsan daha iyi olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 fat32 daha eski bir sistem. winxp veya win2000 ntfs destekliyor. eğer sonradan win98 veya dos felan kurmak istiyorsan fat32 yükle. ama sadece winxp kullanıcaksan ntfs yeterli. ntfs, büyük harddisklerde ve büyük dosyalarda çok daha performans veren bir sistem. 80gb, 120gb gibi harddiskler kullanıyorsan, düşünme ntfs'ye geç derim.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ben de eski sistem war birazcik :D 80 lik hard diski 32 lik olarak gosteriorum cunku makınam gormuor.. samsungun websitesine gore 80 lik hard'in 32 ye donusmesi halınde onu fat 32 yapın demekte ... ben ole yaptım vede icin doldurudm onu eskısıne donusturmem icin formatlamak gerekior tavsiyeleriniz icn tessekur ederim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampirhuma Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 simdi oncelikle ilk soruya cevap veriyim biri fat32 biri ntfs olursa nolur demissiniz ntfs fat32 sistemini gorebilir ancak fat32 ntfs partitioni goremez yani diyelim harddiskinizi ikiye boldunuz birinde 98 birinde xp kurulu xp 98 in oldugu partitionu gorebilir ama 98 xp nin partitionini goremez ntfs ve fat32 arasindaki farklara gelicek olursak: Fat32: *fat32 40gb alti disklerde daha hizlidir.(gerci cok farkedilir bir fark olmaz).Daha kucuk cluster alanlariyla daha hizli calismanizi saglar *hdd nin duzgun kapatilmadigini anlar ve her hatali restartta scandiski devreye sokar. *windows 98 kullaniyorsaniz fat32 veya 16 kullanmaya mecbursunuzdur. Ntfs: *buyuk disk kapasitelerinde cok daha performanslidir *uzun dosya isimlerine izin verir *scandisk ve chkdisk e fazla ihtiyac duymaz *her kullanici icin sinirli disk kotasina izin verir *dosyalarin sifrelenmesine olanak saglar Ek bilgi olarakda fat32 dosya sistemini ntfs ye cevirmeniz mumkundur bunun icin dos ta CONVERT sürücüadı(C: D: seklinde): /FS: NTFS yazmaniz yeterlidir ayni sekilde ntfsdende fat32 ye donus gerceklesir ama ntfsden fat32 ye dondugunuzde veri kaybi daha fazla olacaktir.[signature][hline]Liars do not fear the truth if there are enough liars Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 vampir kardeşim ; fat 32 yada ntfs birbifirni görür yada görmez diye bir şey söz konusu değil.Söz konusu olan 98 ve me nin ntfs bölümleri görrememesi yoksa xp ve 2000 ntfs de olsa fat32 de olsa görürü okur yazar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ntfs bence daha iyi. eğer ntfs tabanlı bir xp kurarsanız şifreleme ve güvenlik açısından baya bir artısı var. ama şöyleki eğer ntfs tabanındaki xp ada başka bir işletim sisteminiz göçerse belgelerinizden dolayı format atamıyorsanız ve tek çareniz yeniden windows yuklemek ise ve o arada windows cd niz bozulursa ntfs dosya sistemine binbir kufrür çeşitlerini saydırıveriyorsunuz. ntfs deki dos uzerinden hiçbir şekilde windows klasoru dışındaki bir klasore giremiyorsunuz. ulaşamıyorsunuz. eğer fat32 olsaydı tak başlangıç cd ni disketini taşı dosyalarını istersen aracı programlarda yukle. keşkem ansızın bir göçme sonrasında ntfsde bir login olayından sonra aynen fat32 deki gibi tam kontrol edebilseydik dosya sistemini. neyse sonuç olarak ntfs ve xp gayet guzel çalışıyor ve fat32 ye gore cok daha guvenli zırt pırt gocmuyor ama depolamalarınızıda mp3, video ve belgelerinizide fat32 uzerine başka bir surucuye kaydetmenizi tavsiye ederim.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 said: spompas, 26 Temmuz 2005 12:47 tarihinde demiş ki: ben de eski sistem war birazcik :D 80 lik hard diski 32 lik olarak gosteriorum cunku makınam gormuor.. samsungun websitesine gore 80 lik hard'in 32 ye donusmesi halınde onu fat 32 yapın demekte ... ben ole yaptım vede icin doldurudm onu eskısıne donusturmem icin formatlamak gerekior tavsiyeleriniz icn tessekur ederim... arkadaşimda da aynisi oldu , mainboard'un update edilmesi ile sorun çözüldü ( p2 makinada ... ) seninde oyle bişi ise git boardun sitesine en son firmware ini çekip update et boardunu[signature][hline]*Anime listem için PM atın , görüşelim... *The Voice of RELAXOLOGY *RELAXOLOGY @ GARAJ.ORG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ntfs :) kullanıyorum.[signature][hline] Life Of Legends - RunUO Yeter artık bitsin rüyam hadi git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Yarısı NTFS yarısı FAT32. Fat32 geri dönme açısından avantajlı.[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 said: vampirhuma, 26 Temmuz 2005 13:03 tarihinde demiş ki: simdi oncelikle ilk soruya cevap veriyim biri fat32 biri ntfs olursa nolur demissiniz ntfs fat32 sistemini gorebilir ancak fat32 ntfs partitioni goremez yani diyelim harddiskinizi ikiye boldunuz birinde 98 birinde xp kurulu xp 98 in oldugu partitionu gorebilir ama 98 xp nin partitionini goremez Neden sadece ntfs sürücülerini yüklemeyi denemiyorsun ?! (unoffical olarak var) said: vampirhuma, 26 Temmuz 2005 13:03 tarihinde demiş ki: Ntfs: *buyuk disk kapasitelerinde cok daha performanslidir *uzun dosya isimlerine izin verir *scandisk ve chkdisk e fazla ihtiyac duymaz *her kullanici icin sinirli disk kotasina izin verir *dosyalarin sifrelenmesine olanak saglar chkdisk'e ihtiyaç duyar... said: mdma, 26 Temmuz 2005 22:47 tarihinde demiş ki: ntfs bence daha iyi. eğer ntfs tabanlı bir xp kurarsanız şifreleme ve güvenlik açısından baya bir artısı var. ama şöyleki eğer ntfs tabanındaki xp ada başka bir işletim sisteminiz göçerse belgelerinizden dolayı format atamıyorsanız ve tek çareniz yeniden windows yuklemek ise ve o arada windows cd niz bozulursa ntfs dosya sistemine binbir kufrür çeşitlerini saydırıveriyorsunuz. ntfs deki dos uzerinden hiçbir şekilde windows klasoru dışındaki bir klasore giremiyorsunuz NTFS uyumlu sürü ile DOS versiyonu var piyasa 1 tane'sini indirip diskete yüklemeniz yeterli. Atık DOS'!dan herşeyi görüyorsunuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Eğer 4GB'dan büyük tek bir dosya ile çalışmak durumunda kalırsan FAT32 ile bozuşursun. 4GB'dan büyük dosyada FAT32 kusar. Çünki oluşturamaz o dosyayı.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 ntfs[signature][hline]SupeRock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huntercik Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Ntfs çoğu açıdan fat32'den daha iyi. Ntfs'nin hoşuma gitmeyen yanı elektrik kesintilerinde bazen windows uçabiliyor : )[signature][hline]swift,silent,deadly mercenary Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 @Maleboge fat32 uzerinden ntfsdeki dosyalarımı taşımak ve kontrol etmek için on takla attım en son ntfsdos diye bi program yukledim. bir klasorde cok fazla dosya varsa mesela bi mp3 klasorunu ele alırsak o klasore dır komutunu attığımda (dos yada windows98 içinde, ikisinide denedim) direk pcnin kitlenmesine neden oluyorlar. ayrıca aşırı guvenli olduğu için hiç bir dosyayı silemiyorsun ntfsde. belgelerine ntfs uzeriden ulaşmaya çalışırsanda sadece windows klasorune girip değiştirebiliyorsun. diğer hiç bir yere ulaşamıyorsun. belgelerimde, xp de windows klasoru dışında bilindiği gibi. yaklaşık 4 gundur bununla uraşıyorum :( bi sonuca varamadım eğer bildiğin sağlam, fat32 uzerinden ntfsyi tam kontrol edebileceğimiz bi program varsa öğremnek isterim.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar