Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fat32 mi NTFS mi?

spompas

Öne çıkan mesajlar

diğeri fat diye buda fat oalcak değil.. hdd ni slave yap. windowsu başlat. bilgisayarımda çıkar hemen. ordan biçimlendir diceksin(zaten çift tıklayınca seni uyarır). ntfs seç. kolay gele..[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

ya siz spompas ın dedıgını yanlıs anlamıssınız.
2 tane harddıskı var
master olan fat 32 tahmınen 40 gb ve altı
yeni aldıgı ise ntfs .
adam herhangı bır sorun yaratırmı ıkısının farklı olması dıye konusmus ve ne yapmalıyım demıs..
suan ıcın bı sorun cıkmaz ama ilerde herhangı bir sorun cıkmaması icin 2sınıde ntfs yaparsan daha iyi olur..
Sosyal ağlarda paylaş

fat32 daha eski bir sistem.
winxp veya win2000 ntfs destekliyor.
eğer sonradan win98 veya dos felan kurmak istiyorsan fat32 yükle.
ama sadece winxp kullanıcaksan ntfs yeterli.

ntfs, büyük harddisklerde ve büyük dosyalarda çok daha performans veren bir sistem. 80gb, 120gb gibi harddiskler kullanıyorsan, düşünme ntfs'ye geç derim.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ben de eski sistem war birazcik :D 80 lik hard diski 32 lik olarak gosteriorum cunku makınam gormuor.. samsungun websitesine gore 80 lik hard'in 32 ye donusmesi halınde onu fat 32 yapın demekte ... ben ole yaptım vede icin doldurudm onu eskısıne donusturmem icin formatlamak gerekior tavsiyeleriniz icn tessekur ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

simdi oncelikle ilk soruya cevap veriyim biri fat32 biri ntfs olursa nolur demissiniz ntfs fat32 sistemini gorebilir ancak fat32 ntfs partitioni goremez yani diyelim harddiskinizi ikiye boldunuz birinde 98 birinde xp kurulu xp 98 in oldugu partitionu gorebilir ama 98 xp nin partitionini goremez

ntfs ve fat32 arasindaki farklara gelicek olursak:
Fat32:
*fat32 40gb alti disklerde daha hizlidir.(gerci cok farkedilir bir fark olmaz).Daha kucuk cluster alanlariyla daha hizli calismanizi saglar
*hdd nin duzgun kapatilmadigini anlar ve her hatali restartta scandiski devreye sokar.
*windows 98 kullaniyorsaniz fat32 veya 16 kullanmaya mecbursunuzdur.

Ntfs:
*buyuk disk kapasitelerinde cok daha performanslidir
*uzun dosya isimlerine izin verir
*scandisk ve chkdisk e fazla ihtiyac duymaz
*her kullanici icin sinirli disk kotasina izin verir
*dosyalarin sifrelenmesine olanak saglar

Ek bilgi olarakda fat32 dosya sistemini ntfs ye cevirmeniz mumkundur bunun icin dos ta
CONVERT sürücüadı(C: D: seklinde): /FS: NTFS
yazmaniz yeterlidir ayni sekilde ntfsdende fat32 ye donus gerceklesir ama ntfsden fat32 ye dondugunuzde veri kaybi daha fazla olacaktir.[signature][hline]Liars do not fear the truth if there are enough liars
Sosyal ağlarda paylaş

ntfs bence daha iyi. eğer ntfs tabanlı bir xp kurarsanız şifreleme ve güvenlik açısından baya bir artısı var. ama şöyleki eğer ntfs tabanındaki xp ada başka bir işletim sisteminiz göçerse belgelerinizden dolayı format atamıyorsanız ve tek çareniz yeniden windows yuklemek ise ve o arada windows cd niz bozulursa ntfs dosya sistemine binbir kufrür çeşitlerini saydırıveriyorsunuz. ntfs deki dos uzerinden hiçbir şekilde windows klasoru dışındaki bir klasore giremiyorsunuz. ulaşamıyorsunuz. eğer fat32 olsaydı tak başlangıç cd ni disketini taşı dosyalarını istersen aracı programlarda yukle.
keşkem ansızın bir göçme sonrasında ntfsde bir login olayından sonra aynen fat32 deki gibi tam kontrol edebilseydik dosya sistemini.

neyse sonuç olarak ntfs ve xp gayet guzel çalışıyor ve fat32 ye gore cok daha guvenli zırt pırt gocmuyor ama depolamalarınızıda mp3, video ve belgelerinizide fat32 uzerine başka bir surucuye kaydetmenizi tavsiye ederim.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
spompas, 26 Temmuz 2005 12:47 tarihinde demiş ki:
ben de eski sistem war birazcik :D 80 lik hard diski 32 lik olarak gosteriorum cunku makınam gormuor.. samsungun websitesine gore 80 lik hard'in 32 ye donusmesi halınde onu fat 32 yapın demekte ... ben ole yaptım vede icin doldurudm onu eskısıne donusturmem icin formatlamak gerekior tavsiyeleriniz icn tessekur ederim...

arkadaşimda da aynisi oldu , mainboard'un update edilmesi ile sorun çözüldü ( p2 makinada ... ) seninde oyle bişi ise git boardun sitesine en son firmware ini çekip update et boardunu[signature][hline]*Anime listem için PM atın , görüşelim...
*The Voice of RELAXOLOGY
*RELAXOLOGY @ GARAJ.ORG
Sosyal ağlarda paylaş

said:
vampirhuma, 26 Temmuz 2005 13:03 tarihinde demiş ki:
simdi oncelikle ilk soruya cevap veriyim biri fat32 biri ntfs olursa nolur demissiniz ntfs fat32 sistemini gorebilir ancak fat32 ntfs partitioni goremez yani diyelim harddiskinizi ikiye boldunuz birinde 98 birinde xp kurulu xp 98 in oldugu partitionu gorebilir ama 98 xp nin partitionini goremez

Neden sadece ntfs sürücülerini yüklemeyi denemiyorsun ?! (unoffical olarak var)
said:
vampirhuma, 26 Temmuz 2005 13:03 tarihinde demiş ki:
Ntfs:
*buyuk disk kapasitelerinde cok daha performanslidir
*uzun dosya isimlerine izin verir
*scandisk ve chkdisk e fazla ihtiyac duymaz
*her kullanici icin sinirli disk kotasina izin verir
*dosyalarin sifrelenmesine olanak saglar

chkdisk'e ihtiyaç duyar...
said:
mdma, 26 Temmuz 2005 22:47 tarihinde demiş ki:
ntfs bence daha iyi. eğer ntfs tabanlı bir xp kurarsanız şifreleme ve güvenlik açısından baya bir artısı var. ama şöyleki eğer ntfs tabanındaki xp ada başka bir işletim sisteminiz göçerse belgelerinizden dolayı format atamıyorsanız ve tek çareniz yeniden windows yuklemek ise ve o arada windows cd niz bozulursa ntfs dosya sistemine binbir kufrür çeşitlerini saydırıveriyorsunuz. ntfs deki dos uzerinden hiçbir şekilde windows klasoru dışındaki bir klasore giremiyorsunuz

NTFS uyumlu sürü ile DOS versiyonu var piyasa 1 tane'sini indirip diskete yüklemeniz yeterli. Atık DOS'!dan herşeyi görüyorsunuz..
Sosyal ağlarda paylaş

@Maleboge
fat32 uzerinden ntfsdeki dosyalarımı taşımak ve kontrol etmek için on takla attım en son ntfsdos diye bi program yukledim. bir klasorde cok fazla dosya varsa mesela bi mp3 klasorunu ele alırsak o klasore dır komutunu attığımda (dos yada windows98 içinde, ikisinide denedim) direk pcnin kitlenmesine neden oluyorlar. ayrıca aşırı guvenli olduğu için hiç bir dosyayı silemiyorsun ntfsde. belgelerine ntfs uzeriden ulaşmaya çalışırsanda sadece windows klasorune girip değiştirebiliyorsun. diğer hiç bir yere ulaşamıyorsun. belgelerimde, xp de windows klasoru dışında bilindiği gibi. yaklaşık 4 gundur bununla uraşıyorum :( bi sonuca varamadım

eğer bildiğin sağlam, fat32 uzerinden ntfsyi tam kontrol edebileceğimiz bi program varsa öğremnek isterim.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...