PinkTelya Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 gorme hızı yoktur... çunku herkesde eşit olan şeyin hızı olamaz... düşünsene gozlerde sorun var diyelim... daha az hızla goruorsun :PPP[signature][hline]Albert Einstein: Ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kiddo Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Alkol al bi görürüm seni :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: PinkTelya, 21 Eylül 2004 22:04 tarihinde demiş ki: gorme hızı yoktur... çunku herkesde eşit olan şeyin hızı olamaz... oda güzel[signature][hline] the unnamable is the eternally real Names is the origin of all particular things. Free from desire,you realise the mystery..Caught in desireyou see only manifestations...This source is called Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 ya simdi 100 milyon yıl once sonmus bı yıldızın ısıını bız goruyosak ve aa yıldız falan dıyosak? gorus hızı daha yavas deılmıdır ısık hızından? annamam ben baane ya ısık daha hızlı daha gr@l bi olay.. :P[signature][hline]hasretinden prangalar eskittim.. çiptek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 neyi tartistiginizi bi daha dusunun, algilamayla isik hizini karsilastirmissin bi sure sonra. yani yok beyin diger cisimleri gorur sonra arkada olani algilar falan... bizim fizik hocamiz vardi, siyirmisti biraz; kafasina eser abuk ama saalam deneyler yapar baya da iyi sonuclar cikarirdi boole. bu gibi sorular sorardi arada. sonra sunu derdi: "only stupid people try to find the answer of stupid questions. it's a stupid question... The answer is 'stupid question.' " hakim olmadiginiz bi konuda tartisma yapmak birbirini kandirmaya calismaktan oteye gitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: PinkTelya, 21 Eylül 2004 22:04 tarihinde demiş ki: gorme hızı yoktur... çunku herkesde eşit olan şeyin hızı olamaz... düşünsene gozlerde sorun var diyelim... daha az hızla goruorsun :PPP biz buna relativity diyoruz. einstein dan esinlenip ;) baska bi hizla karsilastirip, yol/zaman'i oturtusan gayet de dersin. Sorun su ki gorme <> algilama. yani katedilen yol ayni. yol alan paketler ayni, o zaman gorme hizi = isik hizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Shock_The_Bizkit, 24 Temmuz 2003 19:57 tarihinde demiş ki: Işık hızı görme hızından daha hızlıdır bence. Işık göz merceğinden geçicekte sinirleri uyarıcak sinirler beyine haber yollıycakta görüntü ters olucak mercekten bilmemne sonra düzelicekte. Ölme eşşeğim ölme bu ne lan? :P[hline]ymumcuoglu bu dedigine gulmem disinda san soyle diyeyim. O lazare pilden güç gelecekte sonra oradaki ampulumsu sey ayanacakta ondana sonra mercek hedesinden duz olarak gececekte olme yani.[signature][hline][b]Bu posttaki içerik, yazarın kişisel görüşlerini belirtmektedir. lord_elvyn burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 hmm şimdi güzel konuya değinilmiş ancak sanırım ifade de hata var.. görme hızı ile kastedilen görme anı/zamanıysa fark eder. İzafiyet teorisine göre konuşursak eğer farketmek zorunda zaten.. Farklı referans noktalarına göre farklı zamanlarda görebilirsin ışığı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 başkası yazdımı bilmiyorumda birşey gördügünüzde onun bilgileri gözden beyne gittigi an işe yarar o süreç ışık hızından daha yavaş gerçekleştigi için ışık hızı daha hızlıdır derim ben[signature][hline]Grandmaster Hamburger fizban, 16 Eylül 2004 22:56 tarihinde demiş ki: beşiktaş zaten mahalle takımı. ama bunlar organize halı saha takımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 o zaman diyoruz ki it's a stupid question, farkli referans noktalarina gore degisecegi icin, karsi taraf asla sizin aldiginiz noktayi referans almaz, almak istemez, kabul etmez. gormekten kastiniz isigin goz mercegine ulasip beyne gitmesiyse, gorme hizi > isik hizi. [Bu mesaj riglous tarafından 21 Eylül 2004 22:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: Matthew, 24 Temmuz 2003 19:48 tarihinde demiş ki: Beyler sizce görüş hızımı daha hızlı, Yoksa ışık hızımı. Ornegın buradan göneşe ışıkmı daha çabuk ulaşır yoksa baktıgınızda ışıktan daha oncemi güneşi görürsünüz. ( Bunu 1,5 saat tartıştık ama kımse kımsenın fıkrını çürütemedi )[hline]:tebrikz: Bence de bu çok saçma bi soru. Eğer güneş doğduktan soora bu deneyi yaparsan; gönderdiğin ışının güneşe ulaşmasının 8 dakika süreceğini göreceksin ama güneş zaten doğduğu için(Yani güneş gerçekte 8 dakika önce senin görüş alanına ışınlarını yollamış, güneşin ışınları çoktan dünyaya, dolayısıyla senin gördüün bölgeye varmış) neredeyse güneşe baktığın anda da güneşi göreceksin.(Arada 0.12 saniyelik bir algılama payı olacaktır) Eğer güneş batmışken bu deneyi yaparsan, ki hiç bi mantıı yok, güneşi göremeyeceksin dolayısıyla algılayamayacaksın ama gönderdiğin ışın 8 dakika soora oraya ulaşmış olacak.. Buna rağmen "görüş" hızı diye bi kavram yaratmanız ve bunu ışık hızıyla karşılaştırmanız bence saçma. Sonuçta herkesin bildii gibi ışık olmadan görme olayı olmaz. Neyi tartıştığımız hala annamadım..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 ahanda klasik örnek sana ne tartışıldığı hakkında.. bir adet inek, bir adet vagon ve bir adet yolcumuz var elimizde... vagon un ön ve arkasında ışığa duyarlı bir kapı içinde tam ortada elinde ışık kaynağıyla yolcumuz durmakta.. İnek kardeş ise her zaman ki gibi treni (vagonu) izlemekte. Tren belli bir hızla giderken vagonun içindeki yolcu ışık kaynağını çalıştırırsa eğer ne olur? Kapılar açılır... Herşey burada kopuyor, peki dışarda otlayan inek ile içerdeki yolcu kapıların açılışlarını nasıl görürler? Yolcu ikisinin aynı anda açıldığını görür (izafiyet teorisi, her düzenli hareket izafidir ve dışarıdan referans alınmadan anlaşılamaz) Ancak ineğimiz ise arka kapının ön kapıya göre daha önce açıldığını iddia edecektir.. (arka kapı aışık kaynağından çıkan ışınlara yaklaşırken ön kapı uzaklaşmaktadır :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 said: -xception-, 24 Temmuz 2003 19:56 tarihinde demiş ki: Işık zaten güneşten yola çıkmış ve senden yansıyarak seni görünür hale getiriyor sadece senin yaptığın o gelen ışığa bakmak.. A noktasından B noktasına yola çıkan ışık ışını ve B noktasından A noktasına yola çıkan ışık ışınlarının hızları ise; yolu aynı sürede mi katederler ? A noktası güneş, B noktası Dünya cevap eşittir..[hline]Save me from the nothing i've become... [Bu mesaj -xception- tarafından 24 July 2003 21:58 tarihinde değiştirilmiştir] [spo1=Boşuna Bakmayın :)]+1001[/spo][signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 bu konuyu bilim teknik bölümünde yeniden tartışmak lazım[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Işık hızı > Görüş hızı Hepsini okumadığım için özürdileyerek başlıyorum :)= Görme,işitme vs kimyasal olaylar. Yani ışık gözüne ulaşınca gözün ışığı algılıyor ve öncelikle ışık göz sıvısı içerisine giriyor,kırılıyor ve reseptörler üzerine düşüyor. Reseptörler kimyasal olaylarla ışığı algılıyor elektrik olarak sinirlere iletiyor veriyi... Yani kimyasal olay yüzünden vakit kaybı var görme organının.. Ama abartılacak bir fark değil tabi (Aslında gözün görme hızı falan var yazılı ama siteyi bulamıyorum [Opera Notes pek bir kalabalık] Bulursam onu da yazarım tabi)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 abi arkadaşların sorduu soru farklı. adamlar gözün görme işini ışıktan bağımsız yaptığını sanıolar herhalde. güneşe baksan senmi daha önce görürsün yoksa ışıkmı daha hızlı gider gibi bir soru soran insanlar ve bunu saatlerce tartıştık dien adamlar!!! benim bi arkadaşımda dünyanın bi ucundan girip bi ucundan cıkınca nie tepe taklak çıkmıyoruz die sormuştu. abi ben bu ülkenin eğitim sistemine sıçiim...[signature][hline]Cenx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 cenx kardeşim bu kdr sinirlenme.emin ol yeterince bilgiye sahibiz.önemli olan arkadaşlara olayı anlatabilmek.[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
IllidanStormrage Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Zaten sen gözünden çıkan bişiy yardımıyla cisimleri görmüyosunki.Cisimlerden yansıyan ışınlar gözüne giriyo sen o sayede görüosun.Yani eğer gözünden püskürttüğün lazer ışınları filan yardımıyla görmüyosan görme hızı diye bişiy olmaması lazım.Işık gözüne ne hızla geliyosa sende o cismi okadar hızlı görüosun demektir. 7 sayfayı okuyamadım dediklerim önceden denmiş olabilir kusura bakmayın:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Abi neyi tartisiyosunuz isik gelmesse goremezsiniz zaten bu durumda tabiyiki isik hizi .. Bi seyi gormenizin sebebi ondan yansiyan isiktir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 tam illidan ın soylediklerini dicektim ben de. Işık gözümüze gelir ve beynimize iletilir.böylece görürüz. görme hızı diye bi şey yoktur. Görme hızı demek belki de ışığın göze geldikten sonra beyne iletilme hızı olabilir. ama bundan bahsetmiyorsunuz sanırım.[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Ben de tam anlamadım neden bahsettiklerini ama sizin dediğiniz gibi yorumlayıp anlatmaya çalıştım elimden geldiğince... Ama içi boş bir tartışma olmuş.. (ya biz FB 6s tartışması yapardık eskşden... millet neyin tartışmasını yapıyor.)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar