Merlot Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Kardes cinde sosyal esitlik olmadigi halde adam gelismesini surduruyorsa burada sosyal acidan bir tartisma acmana gerek yok. Eger devlet sana 4000 yuan lik fatura yollayip (nerden geldigi belli olmayan) odemezsen de hapse atiyorsa burada insan veya insan haklarindan soz edemezsin. Demokrasiyle yonetilen bir ulkede bunu goremezsin ama.Gelismenin farki burdan geliyor.Herseyin devlet tarafindan kontrol edildigi bir ulkede olmaz bu. Asya blogu var demedim OLASI (illa benimde mi buyuk yazmam gerekiyor anlasilmasi icin?) asya blogunu tartisiyoruz dedim yukaridan takip et kardesim , ayrica bizim avrupayla olan savasimizda cinl bahsi gecen ulke arasindada gecmistir. Yani o savas baskaydi bu savas baskaydi diye birsey yok. Adamin ulkesine girip isgal ediyorsun. Biz 1919'da turkiyenin genc ve aydin kismini olduren adamlarla hosgoru icerisinde yasiyoruz da ; onlar yasayamiyor. I. Dunya savasini biraz daha arastir sen.Artik gelecek gecmise gore degil bu gune gore gelisiyor ; radikal islam ve siyonizm haric.[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 said: Merlot, 21 November 2003 12:31 tarihinde demiş ki: Kardes cinde sosyal esitlik olmadigi halde adam gelismesini surduruyorsa burada sosyal acidan bir tartisma acmana gerek yok. Eger devlet sana 4000 yuan lik fatura yollayip (nerden geldigi belli olmayan) odemezsen de hapse atiyorsa burada insan veya insan haklarindan soz edemezsin. Demokrasiyle yonetilen bir ulkede bunu goremezsin ama.Gelismenin farki burdan geliyor.Herseyin devlet tarafindan kontrol edildigi bir ulkede olmaz bu. Asya blogu var demedim OLASI (illa benimde mi buyuk yazmam gerekiyor anlasilmasi icin?) asya blogunu tartisiyoruz dedim yukaridan takip et kardesim , ayrica bizim avrupayla olan savasimizda cinl bahsi gecen ulke arasindada gecmistir. Yani o savas baskaydi bu savas baskaydi diye birsey yok. Adamin ulkesine girip isgal ediyorsun. Biz 1919'da turkiyenin genc ve aydin kismini olduren adamlarla hosgoru icerisinde yasiyoruz da ; onlar yasayamiyor. I. Dunya savasini biraz daha arastir sen.Artik gelecek gecmise gore degil bu gune gore gelisiyor ; radikal islam ve siyonizm haric.[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... haa bak kendin soylemissin, adam 4000 yuan fatura gonderiyor, odemeyince hapse atiyor. kendi icinde dahi sosyal sorunlari var. SOSYAL olarak stabil olmayan, yarin darbe mi olacagi fasizm mi gelecegi belli olmayan CIN, RUSYA, HINDISTAN, IRAN gibi kaynayan kazan ulkelerde ne yatirim yapilir, ne bunlarla muttefik olunur, ne de bunlar biribiri arasinda bunu yapar. sosyal esitlik olup olmamasi degil konu, sosyal olarak yapilarinin saglam olup olmamasi. dolayisiyla zaten ortada olmayan, ve aslinda OLASI ligi da oldukca dusuk, ne oldukca dusugu yok olan cin-rusya-hindistan-iran - su kombinasyonu gordukce samsiriyorum hepsi birbirinden psikopat ulkeler - blogu gibi bir blogun polemigini yapmak bos. biz 1919 da turkiyenin aydin kesimine taarruz eden kisilerle beraber yasiyorsak, cinliler cinde boyle taarruz eden kesimlerle birlikte yasamiyor, onlarin YONETIMINDE yasiyor. anla yani.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 :) diyorum ki eger 1.2 milyar insani boyle yasamaya mahkum eden bir ulke maneviyat olmasa bile meta olarak bir kere buyuk bir guctur. Ben farkindaysan hindistan iran fln yazmadim. Olasi bir asya blogu ihtimalinde cin tarafinin ne kadar guclu olacagini,turkiyeninde oraya katilma olasiliginin oldugundan bahsettim. Artik cin mao duzeniyle yonetilmiyor. Dolayisiyla bazi reformlar yapilmis durumda devlet yonetimi acisindan. Ha bu ne kadar boyle surer o tartisilir.[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 tamam ben de diyorum ki, cin komunist yonetimden daha liberal bir yonetime gecis sureci icerisinde. tarihte gecis surecleri her zaman sancili olmustur, ve surecin ne kadar zamanda tamamlanacagi, hatta sonucun ne olacagi, surec sirasinda da ne gibi problemler olacagi hicbir zaman kestirilemez. dolayisiyla cin, karislikliklar gecirecegi uzun bir donem icerisine girecek, bu donem icerisinde ulke icinde ne olacagi, ic savas mi cikacagi teror mu baslayacagi, yoksa baska dis ulkelerle sorunlari mi olacagini hic bilemeyiz. bu nedenle daha oturmamis bir ulke ile isbirligi yapmak, ya da heyecanla buyuk yatirimlara girismek bir kumardir. cin bir buyuk guc olabilir, ama yuz yil sonra. yuz yil sonrasina kadar dunyada nelerin olacagini kimse bilemez.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Merlot Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Bekleyip gorecegiz :)[hline]Ben kadinin Istanbul gibi olanini severim; Fethi zor , Fatih'i tek ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 diyodum ya bu sayilan ulkelerinin yarin ne mahiyette bi kimlige burunecegi belli olmaz stabiliteleri yok diye, iste buyur hindistanda radikal milliyetci parti genel secimlere istatistik teskil eden 4 eyalette cogunlugu almis. gelecek secimlerde psikopatlar iktidara gelebilir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2003 zaten iktidardaymis bunlar ezici cogunlugu kazanmislar yoresel secimlerde.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Valla topiğin bi başını bide son sayfasını okudum yani geneli okumadım.Ama Çin'in bu dünyadaki en büyük güç olması bence pek de güsel olmaz sadece amerika ile uğraşçaksa güzel olur ancak komunist bir rejim tüm dünya için tehlike demek.[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 yukarida ilginç bir asya bloğundan bahsedilmiş ... rusya , hindistan , çin , tr vs... ilginçtir bu saydiğiniz 4 ülkeden 2 si yani hindistan ve çin şu anda dünyanin en fazla nüfüsa sahip ülkeleri ...ikisinin nufus toplami 2 milyar insan dan fazla .... bu nedemek ?? bu şu demek .. olurda bu iki ülke bir çati da birleşip ortak hareket karari alirlarsa her 3 insandan 1 'i o çati altinda toplanmiş olacaktir... ilginç olur .. kesinlikle görmeyi isterim ... ozaman ne avrupa birliği ne birleşmiş milletler durabilir inatçi bir hindistan+ çin kombinasyonunda ( birde rusya desteğini ekleyin ..) aman aman diyim "new world order"[hline]Vanity is my favourite sin¹ ¹kibir en sevdiğim günahtır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 evet benzer bi new world order yapmaya calismislardi 33te.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 unity +1 direk olarak süslü sözler, eşitlik bilmemne falan bi kenara bırakılıp yalın gerçekle bakılınca, o malum blokun ne mok oldugu işte ortada. unity gayet güzel bir şekilde açıklamış. said: unity100, 07 November 2003 19:06 tarihinde demiş ki: said: fedaykin, 07 November 2003 17:09 tarihinde demiş ki: Çin bizim nerede işimize yarar, özellikle uygur konusu gibi siyasi problemleri çözüp kimi politikacılardaki Çin fobisini atabilirsek ileride AB'ye girmek yerine bahsi geçen Asya bloğunda birlikte yer alabiliriz. Asya Bloğu olarak Çin-Rusya-Türkiye-Hindistan-İran'ın adı çok sık geçmekte ve bu yönde düşünce grupları çalışmalar üretmekte. Belki hatırlarsınız üst düzey askeri yetkililerden birisi tek çaremiz batı değil şeklinde bir açıklama yaptığında (galiba 1 yıl önceydi) ortalık baya bir çalkalanmıştı. Benim kişsel kanaatimde gelecek 20 yıllık süreçte bu birlikteliğe çok daha sıcak bakılıp ilk adımlarının atılacağı yönünde. Kısaca ABD karşısında ileride sadece AB'yi değil, Çin'in başını çektiği bir Asya bloğunu da görebiliriz.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] aman abi oyle bloktan allah korusun. rusya dedigin mafyanin elinde, ara sokakta adam olduruluyor kimse yaklasmiyor bile, hindistan dedigin zaten pakistanla nukleer savasa girdi girecek, pencapi var puncapi var, cin dedigin kendi ulkesinde kendi vatandasini tank onunde eziyor. bu mu blok. boyle bir bloga yanasanin burnu poque den kurtulmaz. biz sukunet stabilite sureklilik ariyoruz onerdigin seye bak. ahaha simdi gordum arasinda iran da var IRAN. dunyanin bir numarali rejim ihraccisi ulkelerinden, icinde yapilan baskinin zorbaligin haddi hesabi yok. dini polisi var heriflerin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Düştüğünüz hata bu ülkeleri dünü ve bugünü ile yargılıyorsunuz, yarınına ve ulaşacakları güce bakmıyorsunuz.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 evet. rusyada mafya kgb baskanlarini prezidan sectirir, cinde komunist kalintisi sert bir parti iktidari elinde tutar, iranda pazar yerlerinde dini polis adam kovalar, hindistanda da asiri milliyetci parti secim sandiklarini supururken gelecekler hakikaten cook parlak gorunuyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Çinlilerin hepsi aynı anda gaz çıkarsa, kimyasal silah yerine geçer.[hline]A! Elbereth Gilthoniel! silivren penna míriel o menel aglar elenath Gilthoniel, A! Elbereth! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiercewind Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Sergen kusura bakmazsın dimi aniden çok komik geldi imza yaptım...[hline]Sergen, 06 November 2003 14:07 tarihinde demiş ki: Cinin basına piskopat bir adamın gecmesini bekliyorum. Yasasın Cin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Kısa boylular ve gözleri çekik! Ne kadar tehlikeli olabilirlerki![hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 said: BOccOB, 22 December 2003 21:35 tarihinde demiş ki: Ya zaten Amerika'ya tek başına kafa tutabilecek tek devlet Çin... Çin'in ordu bakımından tek eksiği nükleer denizaltılar. Bu da olsa eminim şimdiye Amerika'ya kafa tutardı. fantazi yapmayalim. cinin butun askeri malzemeleri ya sovyet mali fason uretimdir, ya sovyet mali tasarimlardan turetilmistir. daha yeni yeni kendi silahlarini tasarlamaya basladilar. kendi silahlarini uretemeyen guc birak super guc olmayi, herhangi bir savasta ambargo konsa kipirdayamaz. bakiniz turkiyenin kibris mudahalelerinde dustugu durum. hele hele teknolojik acidan adamlarin ellerindeki teknolojinin kaynaklandigi yer olan rus teknolojisini iyice gecmis teknolojilerle basetmek dusunulemez bile.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 tamam unity çin gelmiyor amerika tek başına yerinde oturuyor mutlu oldun mu :-P[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 realist olmak lazim. amerika tek basina degil. fakat cin de onumuzdeki 50 yil icinde daha adam olamaz. ondan once baska super guc adaylari var.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 asya blogu (cin-hind-iran-tr) oluşması türkiye-ermenistan blogu kadar imkansız[hline]www.fallenbishop.cjb.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 almanya sanayi devriminden zamaninda gecmis, kendi teknolojik ve uniter kulturel mirasini olusturmus bir devletti. etnik ic karisiklik sorunu da yoktu, ideolojik sorunlari vardi. cin icin ayni olay gecerli degil. teknolojik miraslari yok, dahasi etnik gruplar cok kalabalik ve cok sayida.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barasar Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 çin tarihi boyunca hiç dünyaya hükmetme sıkıntısına girmemiş ki şimdi böyle bir derdi olsun.çin seddi bunun en iyi kanıtı değil mi?[hline]Ne kaldı ki elimizde ümide dair.İsmini anmaktan başka........ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 cin seddi hukmetme sikintisinin degil ilk imparator chi nin psikopatliginin sonucu. ic ve distan gelebilecek her tur tehdide karsi kendi hukumranligini korumak amaciyla yaptirdi. cunku herif acaip bi sekilde sonsuza kadar yasayacagina inaniyordu. zaten olumu de kendisine sonsuz yasam ilaci hazirlasin diye tuttugu simyagerlerin yaptigi civali iksirlerden oldu.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barasar Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 benim söylemeye çalıştığım geleceği geçmişin belirleyeceği idi.sadece bu kadar[hline]Ne kaldı ki elimizde ümide dair.İsmini anmaktan başka........ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2004 çinlileri japonlar yapmış aslında biliyomuydunuz? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar