Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürkçülük (Kemalizm)


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Ataturkçülük Nedir ?

ATATÜRKÇÜLÜK (KEMALİZM); Türk Milleti'nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere ATATÜRKÇÜLÜK denir.

ATATÜRKÇÜLÜK; emperyalizmin düşmanıdır, anti - emperyalisttir. Tam bağımsız Türkiye'den yanadır. Özgürlükçüdür. İnsan Hakları savunucusudur. Hertürlü terörün karşısındadır. Yobazların, Vurguncuların, Çıkarcıların düşmanıdır...

ATATÜRKÇÜLÜK; yirminci yüzyılın yüz akı, ulusal direnişlerin temelindeki "tam bağımsızlık" harcıdır.

ATATÜRKÇÜLÜK; ulusal bağımsızlık demektir, ulusal kurtuluş demektir, antiemperyalist bilinç demektir!

ATATÜRKÇÜLÜK; aşırı sağa ve aşırı sola ödün vermeyen, kişi haysiyet ve onuruna inanan, ulusal, akılcı ve insancıl bir görüştür.

ATATÜRKÇÜLÜK; Atatürk'ü bütün yönleriyle ve eserleriyle tanımak, sevmek, benimsemek, tanıtmaya ve sevdirmeye çalışmaktır. Başka bir ifadeyle Atatürk'ün ideolojisini, ülkü ve eserlerini eksiksiz öğrenip tam olarak gerçekleştirmek, yüceltmek ve aynı yoldan Türk Ulusu'nu Çağdaş Uygarlık Düzeyine ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaktır, diyebiliriz.

ATATÜRKÇÜLÜK; siyasi bir öğreti değil, bir dünya görüşüdür. Türkiye'nin ve Türk Ulusu'nun gerçeklerine, gereksinimlerine ve yeteneklerine en uygun gelen, denenmiş başarılı sonuçları alınan bir öğretidir.

ATATÜRKÇÜLÜK; herhangi bir yabancı siyasal akım ya da ideoloji ile açıklanamaz. Atatürkçülük, Türk halkının ve Türk yurdunun tabiatından, tarihinden doğmuştur.

ATATÜRKÇÜLÜK; Türkiye'nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk Milleti'nin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür. Atatürkçülük, herşeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir. Atatürkçülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır. Atatürkçülük, modern bir toplum hayatı yaşama demektir.

ATATÜRKÇÜLÜK; "halkçılık", "laiklik", "cumhuriyetçilik", "devrimcilik", "devletçilik" ve "milliyetçilik" olmanın ötesinde, değişen nesnel koşullar karşısında, bu ilkeler çerçevesinde sürekli tutumlar takınmaktır. Atatürkçülük, kesinlikle salt ileriye açık bir ideolojidir. Atatürkçülüğü yorumlarken bazı farklı noktalara varılabilmesi olasıdır. Ancak Atatürkçülük'te olmayan şey; "tutuculuk" ve "statükoculuk"tur. Atatürk'ün düşünceleri nesilden nesile aktarılacak bir put değil; yönlendirici bir dünya görüşü ve dünyanın dinamik bir yorumudur.
Acaba günümüz "Atatürkçü"lerinden kaç tanesi 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'i Samsun'da karşılamaya giderdi? Kaç tanesi O'nun peşinden Ankara'ya gelirdi? Ve acaba kaç tanesi Galata Köprüsü'nde müttefiklere alkış tutardı?...


said:
"Yöneticilerin kişilikleri çoğu kez, siyasal düzenin niteliğine bağlıdır. Eğer bir toplum, ulusal kurtuluş savaşı yaşamışsa, bu toplumda yöneticilerin kişilikleri ulusal kurtuluş hamuru ile yoğrulmuş demektir. Bu kişilikler ulusal bilince dayanır. Her eylem, her davranış, bu ulusal bilinç ile şekillenir. Mustafa Kemal, bu tür kişilerin örneğidir. Mustafa Kemal'i Atatürk yapan bu ulusal onur ve bu ulusal bilinçtir. Bunun içindir ki, Mustafa Kemalcilik ulusal onur, Atatürkçülük ise ulusal bilinç demektir." ( Uğur MUMCU - Devrim, 16 Şubat 1971 )



KEMALİZM'İN TEMEL ESASLARI

Tam Bağımsızlık Yanlısıdır
Atatürkçülük emperyalist güçlere karşı, ilk kez başarıya ulaşan İstiklâl Savaşları'ndan sonra tam bağımsız ve milli Cumhuriyet kurarak dünyadaki mazlum milletlere örnek olmuştur. Atatürk, tam bağımsızlığı koruyabilmek için sosyo-ekonomik alt yapıda da halkın yararına değişiklikler yapmayı amaç sayar.


Halkçıdır, Demokratiktir, Sosyaldir ve Barışçıdır
Çağdaş uygarlık seviyesine erişmek için, sadece siyasal yüzeyde ve üst yapıda kalmayarak, sosyal ve ekonomik altyapıya yönelme ve bu yapıda halkı, halk için, halkın gücü ile kalkındırmayı amaçlar ve bunları da sınıf kavgalarına yol açmadan sosyal barışı gerçekleştirmek için, devletin yapıcı, planlayıcı, düzenleyici ve emredici rolünü ön planda tutmayı ve böylece az gelişmiş bir sosyal yapıdan kurtulmayı amaçlar.


Müsbet İlme ve Hür Duyguya Dayanır
Sanat ve bilim dallarında, bu yurdun gerçeklerine ve ihtiyaçlarına göre yaratıcı gücü harekete geçirir. Bunu, laik akılcı hür bir düşünüşle müsbet ilme ve hür duyguya dayanarak gerçekleştirir. Yalnız bu kaynaklara başvurarak araştırma ve denemelerini sürdürür.


Dinamiktir
Atatürkçülük, sadece fikir planında da kalmayarak, yenilik ve gelişme düşmanı tutucularla savaşmayı emreder. Bu bakımdan anti-emperyalist, laik, ilerletici ve yürüyüş halinde bulun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ataturkun ne dediginin arkasindan sunlari yapabiliyor musunuz diye sormanin amaci ne simdi ?

evet hepsini yapabilecegim desem ne diyeceksin .

senin soylediklerin %1 bile degil . ben %99 una katiliyorum .

ataturkculuk anti-ermperyalizm demek degil ama daha fazlasi . kafadan yattigin yaziya nasil bir yorum yapsam kavga cikar . bosver .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

copy/paste diye cikismak istemedim bu nedenle yaziyi yazani kendime muhattap aldim mesajımda zaten .

ben yazmadim ataturkcu adam yazdi diye cevap vermenin bir anlami yok kisaca .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ataturk didaktik degil, taktiksel bir anti emperyalisttir. ataturkun ulkede nufuz alani kurmaya calismis yabanci guclerin defedilmesi haricinde gosterdigi bir anti-emperyalist politika yoktur. soylem vardir oda 1920 lerin sonlarina dogru tamamen kesilmistir.

konuda hic bilginiz olmadan konusuyorsunuz. tam bagimsiz ulke diyerek, pazarlarini dis ulkelere kapatmis kapali kutu ekonomiyi anliyorsunuz.

IMF ooof of

artik kemalizm ekseninde degil turkiye cumhuriyeti. artil devletcilik yok. artik milliyetcilik yok. ataturk suan yasaydi bunlari yapardi diyecek yetkiyi nereden buluyorsun ya?[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neden bu konuda milliyetçilik yok??? Sanırım Türk milliyetçiliği konudan çıkartılmış ya da silmiştir.

Kemalizm Türk Milliyetçiliğidir. Kemalizm'in Türk Milliyetçiliği olduğu gerçeği atlanıyor ve nedense bunun üzerinde hiç durulmuyor! Bu durum farklı kesimlerin farklı bir Kemalizm yorumlamalarına da sebep olmaktadır!

Bugün artık ülkemizde klâsik sağ ve sol anlayışlar çökmüştür, esasen bu ideolojiler Türk toplumunun üzerinde bir iğreti elbise gibi durmaktadır! Kemalizm solun değil, tüm millicilerin ideolojisidir!..

Kemalizm demek emperyalizme karşı olmak demektir; sosyal demokrasinin özünde ise emperyalizm vardır. İşte bu sebepten Kemalist hem sosyal demokrat olunamaz; bunlar birbirinin zıddıdır! Ne var ki ülkemizde bir kavram kargaşası özellikle yaratılmaktadır! Çünkü emperyalist güçler ancak böyle bir ortamda her şeye hâkim olabilmektedir!


Batıda Sosyal Demokrat partilerin bulunduğu ülkelerin hepsi emperyalist ülkelerdir. Gelişmekte olan bir ülke solunun Sosyal Demokrat olmaya soyunması demek, emperyalist Batı'nın hizmetine girmeye talip olmak demektir ki herhalde hiçbir vatansever insan böyle bir durumu arzu etmez!

Kemalizm çağdaş Türk Milliyetçiliğidir. Milliyetçiliğine karşı çıkan bir insan Kemalist olamaz! Kemalizm'e karşı çıkan bir insan da Milliyetçi olamaz!

Milliyetçi yazar Necdet Sevinç de benzer bir düşünceyi savunuyor. "Atatürk'e rağmen Türk milliyetçiliğini geliştirmek nasıl aklen ve ilmen mümkün değilse, Atatürk'e rağmen bir vatanseverlik de mümkün değildir. Türklük şimdi son mevziye çekilmiş durumdadır! O mevzinin adı Atatürk'tür. Bu mevziden de sökülüp atılırsak hür ve şerefli bir millet olacak yaşamak hakkımız olmayacaktır." (Yeniçağ Aralık 2003)


Yine Atatürk'ün 1930 yılında söylediği şu sözler de açık açık Milliyetçiliği vurgulamaktadır: "Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri nek adar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ortalıkta tüm Türkiye örnek gerçek bir Atatürkçü varmı.

Yazı içinda sağol kendi PC me kaydettim güzel olmuş[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız]

[Bu mesaj Bilge_Tonyukuk tarafından 23 Temmuz 2005 09:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bilge_Tonyukuk, 23 Temmuz 2005 09:28 tarihinde demiş ki:
Abi ortalıkta tüm Türkiye örnek gerçek bir Atatürkçü varmı.

Yazı içinda sağol kendi PC me kaydettim güzel olmuş


aslinda bu soruyu kemalist yada ataturkcu gecinenlere sormak lazim ;kime ,hangi devlete ,hangi ulusa hangi ekonomik stratejik kabiliyetinizle ornek oldunuz yada isminiz gecti ?,cevap varmi yok ,siz devam edin devam ...

yazin bu arada basarisiz sayilmaz ,3-5 yil evvel buna benzer yazilar yazabilirdim ne bileyim biz soleyiz biz suyuz iste nezih turk irki die baslayip ne var ul.n die bitirebilecegim cumlelerle donatabilirdim ancak gordum ,gelistim,acildim mi desem yoksa 7 bin yıllık tarihimi yada kimligimi tek bir insan tek bir ideoloji yada tek bir mezhep altina sokamam mi desem ,aslinda bildigim cevap sizinde panzehiriniz olacak ama siz dedigim gibi devam edin ...[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 23 Temmuz 2005 00:36 tarihinde demiş ki:
Kemalizm demek emperyalizme karşı olmak demektir; sosyal demokrasinin özünde ise emperyalizm vardır. İşte bu sebepten Kemalist hem sosyal demokrat olunamaz; bunlar birbirinin zıddıdır! Ne var ki ülkemizde bir kavram kargaşası özellikle yaratılmaktadır! Çünkü emperyalist güçler ancak böyle bir ortamda her şeye hâkim olabilmektedir!

Batıda Sosyal Demokrat partilerin bulunduğu ülkelerin hepsi emperyalist ülkelerdir. Gelişmekte olan bir ülke solunun Sosyal Demokrat olmaya soyunması demek, emperyalist Batı'nın hizmetine girmeye talip olmak demektir ki herhalde hiçbir vatansever insan böyle bir durumu arzu etmez!

Kemalizm çağdaş Türk Milliyetçiliğidir. Milliyetçiliğine karşı çıkan bir insan Kemalist olamaz! Kemalizm'e karşı çıkan bir insan da Milliyetçi olamaz!

sen ki kemalizm'in ilkelerini adam akıllı yazamayan,''lütfen beni suçlamayın,internette araştırdım şimdi bi kaç ilkeyi karıştırmışım'' diyen bir kişi bize geçmiş kemalizm dersi mi veriyorsun?
ha ayrıca ''sosyal demokrasi emperyalizmdir!''demişsin senin siyaset anlayışının yörüngesine....neyse!!

sosyal demokrasi dediğimiz kavram ortanın solu olarak tanımlayabileceğimiz,yani ileri seviyesi sosyalizm olan bir kavramdır.solun içinde bulunan anti-emperyalist tavır nasıl oluyorda bir anda emperyalist tutuma dönüşmüş olabiliyor?
atatürk'te osmanlı devletine karşı bir tutum alıp küklü değişiklik gerçekleştirmiş,sosyalist ideojojiye sahip olmayan ama kemalizm olarak tanımlanan ideolojisiyle başlı başına anti-emperyalizmin dünya üzerindeki çok büyük seslerinden biri olarak tanımlanırken bunu sadece milliyetçiliğe indirgemek nasıl bir mantıktır?
atatürkte osmanlıyı yıkıp yerine kapı gibi T.C. yi kurmuştur,bu kurulu düzene karşı çıkmaktır,bu at gözlüklerinden sıyrılıp yeni bişeyler getirme çabasıdır.günümüzde hangi milliyetçi bu şekilde düşünüo?
kendi sığ fikirlerinizi kemalizmi,mustafa kemali kullanarak insanlara empoze etmeye çalışmayın,Mustafa kemal sizin düşündüğünüz gibi bir ''araç'' değildir,kemalizm bir ''amaç''tır.
senin soldan sosyalizm den anladığın şey ''yahudi oyunu'' demekten başka bir halt olmadığı için zaten mantıklı bir yorum falan beklemiorum...sol görüşü desteklemiebilirsin ama saçma sapan beyanlarda bulunmak zorunda da değilsin.
ha matsat insaların gözünde ''kak,bok kafalı solcular,hepiside yahudi,hepside emperyalist'' imajı verebilme kaygısı dimi?
işte türkiyedeki milliyetçi zihniyetin ilk çıkış noktası olan,CİA destekli kontr-gerilla hareketi olarak kurulmuş olmasının en bariz örneklerinden biri,günümüzde bile etkisi hala devam etmekte.

sosyal demokrasiyi batının yörüngesine girmek olarak tanımlayıp,milliyetçiliği yurtseverlik olarak tanımlamışsın.
sanki bu ülkeyi tek sever,bu ülkenin iyiliğini tek isteyen kişiler milliyetçiler gibi atıp tutuosun bunun yanında kemalizmi milliyetçilikten ibaret olarak göstermeye çalışıp,3-5 çapulcu,cebeliyetsiz,haysiyetsiz yazarların yazılarını buraya koyma gafletinde bulunuyorsun.
kendi görüşlerin hiçbir mantık çerçevesine girmiyor,''bu hep böle,bu şöyle'' die atıp tutuosun ama hiç bir kaynak yok ortada.

senden bunları anlamanı fan beklemiorum insanlık için kayıpsın zaten...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lol, yazında sadece 1 (yazıyla bir) yerde "Milliyetçilik" kelimesi geçiyor. Hani Mustafa Kemal zamanında ilkelerini kağıda yazmasaymış direk Millyetçilik yerine komunizm felan koycaktın. Bak ne demiş Mustafa Kemal Atatürk;

"Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de, o kadar kuvvetli olur."

Korkma o kadar. Bak ne kadar kolay söylemesi;

Ne Mutlu Türküm Diyene[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki:
Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah gene komunızt dedıelr bak asagıda ayrıca topıc actım ataturk marxıst degıldır dıye ayrıca ayzı benım elımden cıkma degıl ancak ataturkun mıllıyetcılıgıyle ılgılı en az 10 tane hıkaye yazabılırım buraya ıstıyen varsa madem bu kadar gucunuze gıttı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam sinir yapmayalım. Sosyal demokrasinin, solun, sosyalizmin, kemalizmin ne olduğunu bu kimselere anlatmak zordur. Komünist derler, sanki hakaretmişcesine. Komünist olsam ne olur? Nazım Hikmet komünist değil miydi? Suç muydu yaptığı, ya da sen ondan daha fazla şey mi bıraktın bu dünyaya? Daha fazla anadolu gencinin duygusuna mı hitap ettin, yoksa daha fazla ismini mi duyurdun vatanının?
Ben komünist değilim, aslında hiçbir siyasi görüşe nefretle bakmam, vatan ekseninde, vatan için çalıştığı sürece. Kemalizm, oluştuğu dönem itibari ile, devrimsel büyük bir açılım sunmuştu, belki de bütün dünyaya. Bu anlamda bir çok devlet türkiye cumhuriyetini örnek dahi almıştı ki o dönemde. M.Kemal, milliyetçidir, olması gerekliydi, ama sizin gibi bağnaz bir noktada ele almadı bunu, Lenin ile de iyi arkadaş olduğu bilinir, hani farklı görüştekilere saygısı vardı anlamında söylüyorum bunu. Bu gün gençliği ile kemalist düşüncenin temel farklılığı: okumak, tahammül sahibi olmak ve üretmek.

Sosyal demokrasiyi karalamak yapabilecekleri tek şey,hakaret etmek. çünkü ilimin, mantığın ve devinen dünyanın, bağnazlık ve gericilik karşısındaki en önemli silahı sosyal demokrasidir. Sosyalist demokrasi, ya da demokratik sosyalizm, her ne derseniz işte. :)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
said:
emperyalist güçlere karşı, ilk kez başarıya ulaşan İstiklâl Savaşları


O kadar uzun yazıdan gene ufak bir yere takılma hıyarlığını gene başardım.

Neyse efenim, Amerika'nın bağımsızlık mücadelesi de emperyalist güçlere karşıdır. Osmanlı'dan kopan Balkan devletleri de emperyalist güçlere (Osmanlı gayet emperyalistti mesela) karşı savaşmışlardır. Haliyle Kurtuluş Savaşı bu konuda bir ilk değildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kemalizm ders kitaplarında anlatıldığı şekliyle 30'ların ideolojisi ve bugün uygulama pratikliği yok. Vİktor'un yazdığı gibi bazı değerleri temel alarak; yeniden yorumlanması lazım. Resmi ideoloji olarak kaldığı sürece değişemez maalesef. Halbuki devrimcilik ilkesinden dolayı özünde dinamik-değiştirici bir özelliği vardı ama devletin çarkları arasında devrimcilik-inkılapçılığa dönüştü. Zamanında birleştirici bir unsur olan milliyetçilik bugün bölücü unsur haline geldi mesela. Amerikanvari bir tabir olsada bir Neo-Kemalizme ihtiyacımız var bence. CHP Kemalizmi çoktan öldü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birazdan çıkacağım, okula gideceğim de ondan uzun yazamıyorum. Yalnız özet olarak şunu belirtmek isterim, Kemalist Devrim bugün yeniden yapılsa ve sınıfsız toplumu hedeflemese yine başarısız olur.

Kemalizm'in adım adım çökertilmesinde Atatürk'ün ölümü ve sonrasında yapılanların çok büyük payı vardır kuşkusuz, fakat devrimler ne yazık ki devrimciler istedi diye değil, artık yaşamın devamı devrime sıkı sıkıya bağlı olduğu için gerçekleşir. Dolayısıyla bitişleri de hem gerici unsurlar, hem de devrime bağlanamayan yığınlar tarafından ortaklaşa gerçekleşir.

Sınıfsız topluma geçmeden, özel mülkiyeti denetim altına almadan Kemalizm'in hedeflediği noktaya varmasının mümkünatı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Kemalizm feodal düzenden, kapitalist düzene geçiş ideolojisidir sınıfsız toplum hedeflemesi falan olası değil. Solcuların nasıl Kemalizm'i benimseyebildiğine hep hayret etmişimdir. Özünde sağ bir ideoloji zaten; içinde milliyetçilik var.


* Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Kemalizm feodal düzenden, kapitalist düzene geçiş ideolojisidir..


Hayret ediyorum ne kadar "isabetli" özetlemişsin kemalizmi..

ombakkombak said:
Kemalizm ders kitaplarında anlatıldığı şekliyle 30'ların ideolojisi ve bugün uygulama pratikliği yok.


Kemalizm zaten kendi içinde kapalı ve yeniliğe karşı bir ideoloji değil ki? Bu yüzden 30ların ideolojisi diye nitelendirmek saçmalık..

Atatürk said:
Efendiler! Dünyada herşey için, yaşam için, başarı için en gerçekçi yolgösterici bilimdir, fendir. Bilim ve fennin dışında yol gösterici aramak aymazlıktır, cahilliktir, sapmadır. Yalnız bilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki aşamalarını, gelişmelerini algılamak ve ilerleyişini zaman içerisinde izlemek gerekir.

Binlerce yıl önceki bilim ve fennin diliyle çizilmiş yasaları şu kadar bin yıl sonra bugün olduğu gibi uygulamaya kalkışmak elbette bilim ve fennin içinde bulunmak değildir.


Bu düşünce biçimiyle oluşturulan bir ideoloji için nasıl tarih oldu denilebilir ki?

Zaten Kemalizmin temelleri köklü ve sağlamdır, fakat ucu bulunulan zamana göre yorumlanır.. Fakat kemalizmin temel değerleri göz ardı edip de neo-kemalizm şeklinde bir saçmalık halka dayatılmaya başlanırsa, işte o zaman bu ülkede kan dökmek gerekir diye düşünüyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...