Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hep osmanlı hep osmanlı, başka tarihleri de konuşalım..

Sam

Öne çıkan mesajlar

tarih bölümüne bakıyorum %50'den fazlası osmanlı tarihi, hayhay ama başka millet ve devletlerin de tarihlerine el atalım. aha böyle bir girişim:

mesela ben polonya tarihini merak ettim son günlerde, bilgisi olan azıcık anlatır mı yahut bir kaynak verebilir mi "şuraya bak gözün doysun" diyerekten? kastettiğim hani 14. yüzyıl 19. yüzyıl arası bir ara geniş bir devlet kurdukları dönem (osmanlı ile çok çekiştikleri dönemler bilhassa; hani podolya, yedisan için çok kapışılan vakitler)[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

evet simdi polonya ve litvanyanin tek tac altinda birlesmesiyle ayyuka cikan buyuk olaylar yaptiklari bir donemleri var bu polonyalilarin. fakat sonra once 30 yil savaslarinda isvecle tirtiklastiktan sonra guclenen rusya ve avusturyanin baskisiyla adim adim gerileyip paylasiliyor topraklari. askeri basarilarinda cok buyuk payi hafif suvari olayina verdikleri onem sayesinde kazaniyorlar. bu herifler atlarin arkasina kanat gibi bisey takiyomus.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com

- dark abi parasal sorunum var.

- sen kendini parasal soruna dusuruyosun olm al eline bi sarap, bi de kalem kagit acil sokaklara. yapicagin bu ekstra ordiner yolculuk, aslinda zihninde gerceklesek ve ic dunyani kesfetmende cok yardimci olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

sonra bir 100 yıl kadar kaboluyorlar ortadan işte. ilginç geldi bana, bir de bugünkü litvanya ile eski litvanya'nın coğrafyası çok alakasız geldi, bu adamlar oraya mı taşınmış sonradan acep? (fazla detay sordum be boşver)

bir de bunların töton şövalyeleriyle savaşları var. hah buldum, sen bilirsin kesin töton şvalyelerinin girdisini çıktısını.. :) zahmet olmazsa anlat biraz bakalım ben de sentezleyeyim kendi bilgimle..

ekleme: bu polonyalılara lehli mi diyorlardı bir de? lehistan diye geçiyor bizim kaynaklarda da.. ayrıca hafif süvarilerine de hussar mı deniyordu yoksa karıştırdım mı?[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001

[Bu mesaj Sam tarafından 26 June 2003 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Töton falan duymadımda aklıma gelmişken söyleyeyim buy malta şovalyeleri vardı bizim Osmanlı maltaya daldığında dağıtmışlar bizimkiler valla iyi savaşçılar olmalılar hellal yani bizi püskürtmek her baba yiğidin harcı deyil bu maltalı şovalyeler tam olarak nasıl savaşır taktik,rütbe ve yeminleri falan nedir bilen varmı ??
Sosyal ağlarda paylaş

malta şövalyeleri aslında rodos şövalyeleri de dediklerimizle aynıları sanıyorum, st john şövalyeleri diyorlardı galiba. bir de knights templar vardı ama onlarla ilgileri yok sanırım. kudüs'ü alma gayesiyle gidipp sonra doğudan kovulunca adalara ücra köşelere yerleşmiş olsalar gerek..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 26 June 2003 19:13 tarihinde demiş ki:
bkz : Aok lamer =) Heavy Teutonic Knight late rush =P[hline]Külliyen Yalan...

nesi lamer ya? ne zaman ben birşeyi beğensem oyunlarda böyle şeyler uyduruyor gavurlar.. :-p hastasıyım ben aok'takilerin, onlara merakımı başlatan ana sebep zaten aok'taki o birimdir :) şövalye değil panzer mübarek, wc3'teki gibi hızlandırıcı büyü gibi bişi yapabilsen yeniçeri harici herşeyi dağıtır..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 26 June 2003 19:03 tarihinde demiş ki:
sonra bir 100 yıl kadar kaboluyorlar ortadan işte. ilginç geldi bana, bir de bugünkü litvanya ile eski litvanya'nın coğrafyası çok alakasız geldi, bu adamlar oraya mı taşınmış sonradan acep? (fazla detay sordum be boşver)

bir de bunların töton şövalyeleriyle savaşları var. hah buldum, sen bilirsin kesin töton şvalyelerinin girdisini çıktısını.. :) zahmet olmazsa anlat biraz bakalım ben de sentezleyeyim kendi bilgimle..

ekleme: bu polonyalılara lehli mi diyorlardı bir de? lehistan diye geçiyor bizim kaynaklarda da.. ayrıca hafif süvarilerine de hussar mı deniyordu yoksa karıştırdım mı?[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001

[Bu mesaj Sam tarafından 26 June 2003 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]

hussar genelde hafif suvari olayina 19. yuzyil ve sonunda verilen ad. polonyalilarin suvarilerinin zamaninda yoktu bu isim. sen cossacks tan diyosun.

toton sovalyeleri hristiyan olmayanlara karsi kurulmus en uzun sure varligini surduren tarikatti. cok siki bir ic organizasyonu vardi. bugunun baltik cumhuriyetleri bolgelerinde yasiyorlardi. cok uzun bir sure de politik arenada her acidan bir guc oldular, fakat 15. yuzyilin ortasindan itibaren guclenen devletler nedeniyle silindiler. ama kulturleri buyuk olcude kaldi.

evet polonyalilara lehler de deniyordu. ama bunu polonya-litvanya birlesiminden olan herkese mi diyolardi onu hatirlamiyorum.

litvanyanin topraklari tam anlamiyla alakasiz. litvanya cok buyuk bir ulkeydi, ve ukraynanin kuzeyinden bugunku polonyadan rusya iclerine dogusuna kadar cok genis bir alani kapliyordu. vaktiyle litvanya buyuk, polonya kucuk olan krallikti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

- sen kendini parasal soruna dusuruyosun olm al eline bi sarap, bi de kalem kagit acil sokaklara. yapicagin bu ekstra ordiner yolculuk, aslinda zihninde gerceklesek ve ic dunyani kesfetmende cok yardimci olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 26 June 2003 19:10 tarihinde demiş ki:
Töton falan duymadımda aklıma gelmişken söyleyeyim buy malta şovalyeleri vardı bizim Osmanlı maltaya daldığında dağıtmışlar bizimkiler valla iyi savaşçılar olmalılar hellal yani bizi püskürtmek her baba yiğidin harcı deyil bu maltalı şovalyeler tam olarak nasıl savaşır taktik,rütbe ve yeminleri falan nedir bilen varmı ??

malta sovalyeleri kutsal topraklarda kurulan kontluklarda faaliyet gosteren tarikatlardi. bu topraklari yonetiyorlardi. buralar araplarin eline gecince once rodosa kactilar. rodos ele gecince maltaya kactilar. cok saglam o donem icin devrim sayilabilecek medikal imkanlar kurdular burada, kusatmadan pacayi kurtarmalarinda bunun cok buyuk katkisi var.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

"hussar genelde hafif suvari olayina 19. yuzyil ve sonunda verilen ad. polonyalilarin suvarilerinin zamaninda yoktu bu isim. sen cossacks tan diyosun."

hmm karıştırmışım, ama sanki buna benzer bir ismi vardı leh süvarilerinin..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

lehlerde 2 tip suvari var, biri kanatli, bunlar agir. bunlara hussar denilemez. olsa olsa cuirassier denir. fakat yine de bu iki terim de 19. yuzyila aittir, o donemin suvari duzenlenmesini anlatir, fransadan cikmis terimlerdir. butun ulkelerde gecerli olmustur o tarihten sonra. tabi o zaman polonya kalmamisti artik.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 28 June 2003 17:54 tarihinde demiş ki:
Bırak onları tanımayı falan onlar Osmanlıyı tanısın.

onlar osmanlıyı bizden iyi tanıyolar zaten merak etme.[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

Hospitaliers de St.Jean de Jarusalem=Malta Şovalyeleri=Rodos Şovalyeleri

sonra

Templiers=Tapınak Şovalyeleri diye bir tarikat var
ki benim bildigim bunun totön sovalylelerle bir alakası yok

Elimde onlar hakkında yeni aldıgım bir kitap var gerçi daha okumadım ama tatilde okuyacagim geniş bir bilgi sahibi olurum.

Her tarikatın başında bir tane Grandmaster yani Büyük Üstad Şovalye vardır.
St.Jean Şovalyeleri hala varlıgını sürdürmektedir,Malta'da.[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

One of the orders of knights serving crusades and crusaders in the Holy Land, the Knights Templars (defenders of the Holy Sepulcher in Jerusalem, whence their name) were accused of adopting perversions of the infidels and worshiping Baphomet. A synod at Paris condemned fifty-one knights to a horrible death by fire (1311), the order was dissolved by command of Clement V (1312), and the grand master was burned to death (1314). Their main crime seems to have been accumulating so much wealth as to create jealousy. None of the more recent Orders of the Temple, Templars, etc., are in any way the inheritors of the Knights Templar. Templars under torture confessed to being devil worshipers but the Grand Master Molay urged them to recant those confessions.[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...