Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Irk kavramini kesinlikle sacma ve dünya barisina aykiri olarak görüyorum ben. Insanlari ellerinde olmayan bir kritere göre kategorize etmek bazilarina mantikli geliyor belki ama bana gelmiyor.[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere... Elandra, Night Elf Priestess Penthesilea, Night Elf Huntress Penth, Gnome Rogue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Yahu insan ne ise odur zorla insalari sen busun diye kafasina vurmanin ne alemi var.... Birak adam hede olucaksa hede olsun zorla yok ben biliyorum sen aslinda hede diil hodosun demenin.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 said: Penthesilea, 19 Temmuz 2005 02:17 tarihinde demiş ki: Irk kavramini kesinlikle sacma ve dünya barisina aykiri olarak görüyorum ben. Insanlari ellerinde olmayan bir kritere göre kategorize etmek bazilarina mantikli geliyor belki ama bana gelmiyor. E senin gorushun o. Saygi duyarim senin benim gorushume duydugun kadar (Sana degildi geneldi bu lafim)[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 evet farkli diller vardi ama bugunku bildigimiz anlamda milliyetcilik yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Sen Kurt'um diyorsam Kurt'sundur, beni rahatsiz etmez kardesim, sen kulturunu, degerlerini istedigin gibi sinirsiz yasa. Ve bunu Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icerisinde yasarsiniz umarim ve mutlu olursunuz. Isine gelmez falan demisssiniz, yok oyle bir sey. Anadolu insanidir esas olan, ve benzer kulturlerdir, bir arada da yasayabilirler. Zaten 1000+ senedirde bir arada yasanabildigi ispat edilmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 demirbilek benim karşı olduğumda şu nokta zaten bütün Kürtler PKK'lı gibi davarnlıyo bütün şerefsizlikleri sanki kürtler yapıyormuş gibi davranılıyor TÜrkiye TÜrklerindir gibi sacma bir laf söyleniyor.Ben Türkiye'liyim diyorum kimse'nin kafası almıyor. Yani ben Yapılan genellemelere karşıyım. Bi Terör saldırısı var genç kız ölmüş o bombayı patlatan adamın soyunu sopunu .. yok ötesi bunun ama bu adam pkk'li olabilir bu adam pkk'li diye bütün kürtleri aynı kefeye koymayak ne kadar doğru ? snra kürtlerin bir coğu eziliyor ve ezilende dağa cıkıyor işte cahillik eğtimiszlik ..[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Devrimciler Ölür ama Devrimler Durmaz Yürür... Devrim bir efsane,Özgürlük bir Ütopya DEĞİL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 said: Valeron, 19 Temmuz 2005 01:16 tarihinde demiş ki: said: Mandoo, 18 Temmuz 2005 19:20 tarihinde demiş ki: ülkemizde kürt yoktur..ülkemizde Kürt asıllı Türk vardır...kuzey ırakta kürt devleti kurulsa bile(ki kurulacak) ülkemizden tek bir insanın vatandaşlığını o ülkeye aldırmasını kabul edemem... Kürtler bizim kardeşimizdir...ama unutmamak gerekirki en kanlı kavgalar kardeşler arasında geçer... ya sen nediyosun ya kürt asıllı türk vradı nedmeek ya ? Kürt'ler Türkler orta asyadayken Kudüsü alan adamlar sen neyin lakırdısını yapıyosun hocam ya ? işte bende bu cevaptan korkuyodum... Allah aşkına bunu deme ya ..Salahadin Kürt değildi ...Buna objektif tarihçilerde katıldı,tartışıldı yok öyle bişey Herneyse...Yasalardan haberiniz yok heralde,Türkiye cumhuriyeti vatandaşıysan arkdaşın dediği gibi kürt,çerkez,rum kökenli türksün.. Atatürk bu ayrımcılığı önlemek için şunu söylemiştir:Ne mutlu Türküm diyene.. Kürtler "türkiyeliyim" lafını kullanıyo..bu ne ya ... Bu vatanın kim ekmeğini yiyosa ona sahip çıkması gerekir...varsa ona daha iyi bakacak bir devlet..onun kollarına gitsin o zaman..Kürdistan devlet olduğunda T.C 'den daha iyi bakabilecek mi halkına? eğitimi,adaleti,politikası ve ekonomisi daha iyi olabilecek mi? bence hayır! orda daha çok sürünecekler[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Yasalara göre deniyorda bu yasanın yanlışlığını vurguluyorum işte bende.Ayrıca Selahaddin Kürt diyorum cunku Anne tarafı olarak onun soyundan geliyoruz anlatamıyorum ben heralde ? Yani bu yasa yanlış onu ifade etmeye calışıyorum ben .. Bu ülkede 20 milyon kürt var nası bunu inkar ettiricen ki ? nasil Türk dedirticen hocam ? bak ben ne yazdım 1 sayfa önce Kürt'Üm ama bu vatan'In evldaıyım dedim Ama Türk değilim TÜRKİYE'liyim ben dedim. Anlatabildim galiba bu sefer.Yatcam artık yarın cevap veririm yazılarınza iyi geceler[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Devrimciler Ölür ama Devrimler Durmaz Yürür... Devrim bir efsane,Özgürlük bir Ütopya DEĞİL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pac Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 kürtlerde bizim gibi türk dür bunları ayırmanın ne anlamı var analamdım elhamdurüllah müzlümanız değilmi anti parantez kahrolsun pkk[signature][hline]ThuG_Life WEST SIDE IS THE BEST Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 insan insan olsun yeter bence.. Türkiye'liyim lafı biraz bölücü kaçıyo.. Burada bize dediğin gibi kürdüm dersin ...ben de senle gurur duyarım.. bu konular uzak gider ya.. askeri şeylerle değil,Eğitimle çözülecek bi olay bu.. öldürünce yenileri geliyo..insanlar cahil Kürt-Türk halkını bilinçlendirirsek bu sorun kalkar..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 1960 nufus sayiminda 6.75%'mis, daha sonra da bu soru kaldirilmis. Daha cok cocuk sahibi olduklari dusunulurse 8-9% civari olabilir diyordu aksam gazetesindeki bir yazar. Yani 20milyon rakami yanlis. Ya bu da onemli degil isterse 0.1% olsun, ister 40% olsun Ama isteyen istedigi dili konussun, egitimini yapsin, istedigi muzigi dinlesin, kulturunu yasasin ona hic karismayalim. Sonucta hepimizin ulkesi burasi ve tam birlik olmak icin herkesin mutlu olmasi lazim. Bilim derslerinin bazi okullarda ingilizce olmasi daha buyuk zarar bence, kurtce kurs verilmesinden. Ama dediginiz gibi karsilikli cahillik var, ve aslinda Turk insani da cok ezilmis bu ulkede, her ne kadar ismi Turkiye de olsa bu ulkenin, bi kere fakirlik-issizlik var, bence Turkiye'nin en buyuk sorunu budur. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 19 Temmuz 2005 05:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Mandoo, 18 Temmuz 2005 19:20 tarihinde demiş ki: ülkemizde kürt yoktur..ülkemizde Kürt asıllı Türk vardır...kuzey ırakta kürt devleti kurulsa bile(ki kurulacak) ülkemizden tek bir insanın vatandaşlığını o ülkeye aldırmasını kabul edemem... Kürtler bizim kardeşimizdir...ama unutmamak gerekirki en kanlı kavgalar kardeşler arasında geçer... kimse izin vermez gülüm size bide bişey sormak isterim. Kürdistan olursaki olmaz, hadi olsun tarih dersinde Aponun imralıya tıkanmasınımı anlatacaklar[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Selahattin Eyyubi nin ırkı Ataturk un tuttugu futbol takımı gıbı araplar arap,turkler turk,kurtler kurt der buraya gelıp yzude yuz emınım dıyıp ornek oalrak bır hollywood fılımı vermek kadar bır sacmalık olamaz Selehattın ın ırkı hala tarıhcıelr arasında sıcak bır tartısma konusu ıken kesın oalrak kurttur veya turktur dıyemeyız Yasalar bazında Turkıye Cumhurıyetı vatandaslarına Turk denir nasıl ıngılterede yasıyan afrıkalılara Ingılız veya Fransada yasıyan cezayırlıye Fransız denıyorsa buda aynı olaydır Turkıye cumhurıyetı yapısı bazında ırkları azınlık oalrak tanımaz ehrkesı Turk olarak kabu leder ve oyle muamele yapar Ataturk un deyımıyle alt kımlıkler ozel hayatta kalmalıdır yanı bır kısı gercekten bu vatanı sevıyorsa Turkum demelı ancak kendı hayatında ıstedıgı etnık okenını korumalıdır ortaya cıkıp ben Kurt ben yunanım ben yahudıyım hede hodo demek boluculuktur cunkı kımsenı nartık etnık kokenlere bakamdıgı bır ulkede etnık koken e cekmektır mıleltı mısal x kişisi kurt um dedıkce y kişisi bende rum um der z de ben yahudıyım der ve bu yayıla yayıla guruplasma olur sacma gelebılır ama boyledır bu dusunun kımse etnık kokenınden bahsetmese ınsanların etnık kokenelrı bır unsur oalrak kabul edılmese ve sadece ulke uyruklarına bakılsa ırkcılık dıye bır olay var olurmu veya ınsanlar uyruklarına gore guruplanırmı hem Turk dıyoruz Kurt dıyoruz allah aşkına kaç ırk bozulmadan saflıgını koruyor şu dunyada Turk dedıgımzıde Kurt Rum Yahudı Arap Slav kanı karışmış tarıhte karman corman olmuş msıal X kişisnin annesi ingiliz babası Fransız cocuk ıngılterede buyuyor fransızım dıyor mısal baba nedenıyle bır ıngılız kızla evlenıyor cocugu oluyor kendısı fransız kokenı oldugu ıcın cocukta fransızım dıyor ama cocuk yuzde 75 ingiliz kanı taşıyor komık ve saçma olabılır ama bu işler hep oyle donuyor yanı gunumuzde bır turkle dunyanın obur ucundakı bir japon ne kadar rahat evlenebılıyorsa ırk olayıda o kadar sacma demektır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Valeron, 19 Temmuz 2005 02:04 tarihinde demiş ki: Ged Selahaddin Kürt ve ben'im anne tarafı onun soyundan geliyor onu bliyorum. Monze ben'im bi cok yerde anlattığım kafamı söyleyeyim sana ona göre yorum yaz bunu cok yerde anlattım paticikte gene anlatırım sorun değil.Kürt'üm bununla Gurur duyuyorum ve ben ayni zamanda Türkiye'liyim bununlada Gurur ve Onur Duyuyorum.Bu Vatan için Canımı bile veririm.Ancak Ben'im Kürtlüğüm Kabul edilmelidir.Hoş edilsede edilmesede bu Vatan için CAnımı veririm saniyesinde cunku Anne tarafından dedem Kore Gazisi bir Subay Askeriyeye hizmet etmiş ve haliyle genetik olarak Vatan duygularımız kabarık. Uyandın mı ? benimle boşu boşuna benim dediğim şeyi savunarak tartışıyosun bi kaç topictir .. ben bunu şu bu türktü diyenlere söyleyince türk karşıtı, batı özentisi, 'onlar' tarafından beyni yıkanmış, asimile edilmiş, sanırım kürtlere söyleyince de türkçü -faşiste kadar gider herhalde- oluyorum, fakat buradaki olay şu, bahsettiğimiz dönem, kimliklerin değil coğrafyaların, ırkların değil, kültürlerin olduğu bir dönem, siz, ya da onlar, bunun içine kendinizi ırk, kimlik öğesi yerleştirip öyle sununca bunları, komik oluyorsunuz çünkü aslında bu, tarih bilimiyle, anlayış bakımından zerre ortak noktasınız olmadığını gösteriyor pekala. bir de burada söylediğimi de nereden kimlik tartışmasına getirdin anlayamadım, birkaç topic dediğin, tek bi topicti, başkasıyla karıştırıyorsun sanırım. onda da ırkla, soyla falan değil, senin tutumunla ilgili bir şey söylemiştim, anlamadıysan bu şekilde somutlaştırayım.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Genel olarak bazı yorumlar yapiyim. @Valeron ; Abi senle gurur duyarım. Çoğu kişinin yapamayacağı şeyleri yapıyosun. Tanıdığım ilk milliyetçi kürtsün. @Bilge ; Kursun devletlerini çıksın gitsinlerde.. Ne anlatır anlatsınlar Gitsin derken bölücüleri kastediyorum @Mandoo ; Tarih bölümüne mod oyla seçilirse sana oy atacam söz. Saygılar.[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | Bir Ba$kadır a$k palandöken'de Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 arkadaşlar, etnik kürtler de tıpkı etnik türkler gibi bu ülkenin asli unsurlarıdır. Bu ülke ne kadar bizimse o kadar da onlarındır. Bölücülük yapanlar kürtlerin içinden çıkıyor diye bütün bir halkı toptan yargılamak doğru değil. Unutmayın: Türkiyenin sahibi Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkıdır.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Valeron, 19 Temmuz 2005 03:08 tarihinde demiş ki: Yasalara göre deniyorda bu yasanın yanlışlığını vurguluyorum işte bende.Ayrıca Selahaddin Kürt diyorum cunku Anne tarafı olarak onun soyundan geliyoruz anlatamıyorum ben heralde ? Yani bu yasa yanlış onu ifade etmeye calışıyorum ben .. Bu ülkede 20 milyon kürt var nası bunu inkar ettiricen ki ? nasil Türk dedirticen hocam ? bak ben ne yazdım 1 sayfa önce Kürt'Üm ama bu vatan'In evldaıyım dedim Ama Türk değilim TÜRKİYE'liyim ben dedim. Anlatabildim galiba bu sefer.Yatcam artık yarın cevap veririm yazılarınza iyi geceler Bnde baba tarafından cengiz han soyundan geliom.Bööle bişe nası diosn ya?Yani cehgiz han anadoluya girdiinde büyük olasılıkla anadoluda bi soy karmaşası yaratmıştır.100bin kişilik erkek ordusu da kanıtıdır.Geçende national geographicte dünyada her 100 kişiden birinde cengiz han kanı wardır diodu. Bide selahaddin türkmendi.O sıralardaki egemen müslüman dewleti eyyubilerdi(romalılar gibi bişe)we onnar da orta asyadan weya selçuklu türklerinden türkmen çocuk alıp asker yapıolardı.Tabii zeki olanlarınıda komutan yapabiliolardı...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Maxuth arkadaşım her 100 kişiden birinde Cengiz Soyu vardır falan olayını bılemem sana sadece şöyle söylüyorum Anne tarafından dedem amcazadeleri falan Soyadları Hep Selahaddin'in soyadları yani öyle 150 kişiden 1'i Eyyubini soyundan geliyor değil Gerçekten soydaş olarak geliyorlar Ayrica ben Kürt olarak biliyor bundada Diretiyorum gerekli kanıtsal belgeleri görmediğim sürecede bu kararım değişmez ..[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Devrimciler Ölür ama Devrimler Durmaz Yürür... Devrim bir efsane,Özgürlük bir Ütopya DEĞİL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thestral Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Biji Bratia Gelon(Yaşasın halkların kardeşliği) , Türk-Kürt kardeştir bunu bozan kalleştir sözleriyle başlamak en mantıklısı. Emperyalizmin bazı örgütleri de kullanarak böyle bir sorun çıkardığını, bunu çıkarmasının da en büyük nedeninin türk ve kürt emekçilerinin örgütlenerek güçlerinin farkında olmasını engellemek olduğu görülmelidir.[signature][hline]?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 sen elınde gereklı belgeler olmadan eyyubı kurttur veya turktur hedehodo dıyemessın bende o zaman dıyorumkı napolyon turktu veya lenın azteklıydı hadı bakalım ne olucak bide şu soy meselesı vardır benım soyum osmanlı sarayına dayanıyor valla abı fılan dıyen o kadar cok kişi tandımkı oyle oszle olmuyor tarih bir şeyi ispatlamak için belgeler dokumanalr lazım o zamandan kalma helekı belgesız 800 sene onceye akdar aıle agıcını savunmak bende ıddea edıyorum buyuk buyuk buyuk dedem george washington du hadı bakalım kım curutucek[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Abi ben ırkçılık yapmıyorum, gerçekçiyim. Kürtler %99 olarak cahil ve devletimizin onları ezdiği galeyanına geliyor bölücü oluyolar oysa devlet TüRK lerden çok kürtlere sahip çikiyo. ben bu ülkede bölücü kalmasın diyorum ve viktor gibi kardeşlerimizede teşekkürlerimi sunuyorum.[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Bilge_Tonyukuk, 19 Temmuz 2005 14:29 tarihinde demiş ki: Abi ben ırkçılık yapmıyorum, gerçekçiyim. Kürtler %99 olarak cahil ve devletimizin onları ezdiği galeyanına geliyor bölücü oluyolar oysa devlet TüRK lerden çok kürtlere sahip çikiyo. ben bu ülkede bölücü kalmasın diyorum ve viktor gibi kardeşlerimizede teşekkürlerimi sunuyorum. ee o zaman bende rahatlikla sende cahilsin diyebilirim . dogudaki insanlarin yasam tarzini biliyor musun? ne sartlar altinda yasandigini? bi esitsizlik oldugu gercek turkiyenin dogusu ve batisi arasinda.ama cozum silaha sarilmak ,gaza gelmek ,doldurusa getirilmek degil.Turkiye'nin her yerinde cok esitsizlikler yasaniyor ,ama kimse kalkipda devlete bas kaldiran bir orgut kurmuyor.Ama sen kalkip devlet kurtlere daha cok sahip cikiyor deme burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: Penthesilea, 19 Temmuz 2005 02:17 tarihinde demiş ki: Irk kavramini kesinlikle sacma ve dünya barisina aykiri olarak görüyorum ben. Insanlari ellerinde olmayan bir kritere göre kategorize etmek bazilarina mantikli geliyor belki ama bana gelmiyor. Dünyadaki heryerde aynı kültür, aynı yetiştirme tarzı, aynı eğitim vs vs aynı olsaydı o zaman bu ırk olayı saçma olurdu.Ama böyle değil işte.Arapların farklı kültürü, bizim farklı kültürümüz, iniglizlerin farklı kültürü var.Bu da insanların bir arada rahatça yaşamasını zorlaştırıyor.Yani bende ırk kavramının ortadan kalkmasından yanayım ama kültür kavramı, din kavramı, dil kavramı falanda ortadan kalkmalı bunun için.Yani ırk elinde olmayan bir kavramda olsa, o ırktan çoğu insan benzeşiyor ve kategorize edilmeye yetecek bir benzeşme :) Ama gel görki bi insanı en fazla kültür olarak falan yargılayabilirsin ırkından dolayı.Kişiliklerini yargılamak kesinlikle kabuledilemez.(yok kürtler terörist, yok ingilizler emperyalit, yunanlar o.ç. yakalım hepsini falan gibi düşüncelere kesinlikle saygı duymam, kabul etmem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Kürtlerin %99'u cahil ve bölücü gibi istatistik yok. Tamamen Uydurma. Siyasi sebeplerden dolayı oralara yatırım yapılmadığı açık. Ordaki halk sorunu devletin yardımcı olmadığı ve bölücülerin bunun üzerinden siyaset yapıp Kürtleri arkalarına almaya çalıştıkları. Türkiyenin %15'inin Kürt kökenli olduğu sanılıyor. Bu kısmın %81 gibi bir rakamla birinci kimliği Türk olarak kabul ediyor. Diğer ufak bir kısmının neler düşündüğü açık. Marjinal düşünen bu Kürt gurup azınlıkta olduğu için her türlü siyasi içerikli mitinge katılıp boy gösterisi yapıyor. Maksat Türk halkının umudunu kırıp Kürt düşmanlığını körüklemek. Yazılanlara baktığıma göre bazılarınınz bu oyuna gelmiş bile çok yazık. Sayılarının az olması ve Avrupanın Türkiye'nin önüne engel koymak için bu guruplara Lobiler aracılığıyla destek olduğu açıktır. Abdullah Öcalan: "Biz kendi düşüncemiz için hareket ederken Türkiyedeki Kürtlerin bize destek olacağını sandık. Ne zaman bir Kürt köyüne gitsek bize ateş açtılar. Durumun ciddiyetini fark edince bizde onları öldürdük ve zorla militan yaptık." Türkiye'nin o dönemlerdeki sorumsuzluğu ve desteksizliği PKK terörünün artmasına sebep olduğu bilinmekte. Türkiye silahlı mücadeleye başlayınca ordaki köyleri boşaltıp insanları Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirler yolladı. Bu olay çok büyük sosyal ve ekonomik sorunlara neden oldu. Ama hiçkimse "Sen Kürtsün" ayırımını yapmamıştır. Etnik bakımdan Türkiyenin en büyük avantajıdır. PKK Köylüleri öldürünce ordaki köylülerin birlik olup iç işlerinin onayıyla gönüllü Köy korucusu oldular. Devletin yeteri kadar denetim yapmaması yüzünden bir kısmı eşkiyalığa başlamış daha sonraki yılar devlet denetimine girince eşkiyalık bitmiştir. Türkiyede yapılan yasal seçimlerde Dehap gibi Kürt milliyetçiliğini körükleyen Partilerin hiçbir zaman barajı geçemediğini hatırlatırım. Kürt halkı onlara destek vermiyor. En önemli Faktör ve Türklerle Kürtler arasında kültürel bir fark olmadığı kesin. Çünkü bu insanların soy isimleri Türkçe. Birçok devlet adamı, doktor, sanatçı, asker Kürt kökenli ama onlar her zaman Türk olduklarını vurgulamışlardır. Kürtler de aynı Orta Asya Türkleri gibi Türklerin ergenakondan çıkışını sembolize eden Nevruz'u kutluyor. Tabi bölücü zihniyet bunu siyasi bir araç olarak kullanıyor. Kürt bir ırktır. Kürtleri bölücü sınıfına koyarsanız bu ülkenin doğusunu onlara bırakırsınız. Düşündüklerinizi bir daha gözden geçirin. Çünkü bizler aynı kültürün ve vatanın evlatlarıyız. Türkiye vatandaşı olarak bizlerin kavgası bölücülük olmalıdır. Çünkü bölücülüğün ırkı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 said: GEd, 19 Temmuz 2005 14:41 tarihinde demiş ki: dogudaki insanlarin yasam tarzini biliyor musun? ne sartlar altinda yasandigini? bi esitsizlik oldugu gercek Ged abi bende doğuda yaşıyorum Yerim Erzurum. Bütün doğu ve güneydoğu illerini gördüm diyebilirim. Ne şartlarda yaşam olduğunuda pek ala biliyorum. Aşiret kavramından haberin varmı? Eminim aşiretler kadar zengin olan kimse yoktur batı'da. Haa ezilen yokmu var.. Ama izlenimlerime dayanarak söylüyorum. Batıdaki işsizlik kadar doğuda yok. Sadece eğitim farkı var. Doğudaki insan para kazanıyo hemde fazlasıyla ama eğitimi olmadığı için batıda ezileceğini düşünerek kabuğundan dışarı çıkmıyo. Çıkıp isyan edenler ise %70'lik kısım okuyan kesim. Çoğu üniversite öğrencisi... Beyinleri yıkanmış halde memleketlerinde cahil insanları kendilerine çeviriyorlar.[signature][hline]| Mail | | Msn | | Ultima Online | | icQ | Bir Ba$kadır a$k palandöken'de Ölüm Ölüm Dediğin Nedir ki Gülüm ; War'a Geç Resliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar