Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Viktor, 11 Temmuz 2005 17:17 tarihinde demiş ki: oncelıkle nedır bu sol duşmanlıgı Sol nedir Komunist midir hayır Sag Sol kavramı dunyada temel kavramda.... kimin okuma kıtlıgı oldugu bellı oluyor eheh 3 post once demişim sol demek komunıst demek degıldır sol apayrı birşeydir diye acıklamışım sebeplerınıde okumadan sırf muhalefet olsu ndıye cevap yazmak ve antı emperyal dusunce ve sosyal devlet = komunızm sanan zıhnıyet sux[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 sol dusmani miyin ben sence ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Viktor, 11 Temmuz 2005 17:17 tarihinde demiş ki: Sag Sol kavramı dunyada temel kavramda Emperyalıst ve Anti Emperyalsıt seklınde ozetlenebılır said: Werewolf, 11 Temmuz 2005 20:19 tarihinde demiş ki: Sağ kavramı tutuculuğa karşılık gelir ve sol kavramı da ilerici görüşler ortaya koyan siyasal partiler için kullanılır. Yok ben pes ettim. Diretiyorsun anlamamakta.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 anti emperyal dusunce komunızm oldu dıyorsun sonrada kendı yarattgıın sacma bır tanımı bana gosterıyor anlamadım ıcın sıkayet edıyorsun asıl benım kafam karıştı Sol ılericidir diye bir kural yok yada sag tutucudur dıye bır kuralda senın dedıgın avrupada su an gecerlı olan muhafazakar ve liberal dusuncelerkı lıberal dusunce de muhafazakarlıkta sag a tekabul eder[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Anti-emperyal düşünce komünist olur diye düşüncem yoktu ama ben sen komünizme göre ayrım yapıyorsun sanmıştım bir an, mesajlarımda komünizmden bahsetmemin nedeni o. Sana saçma gelebilir o tanım ama gerçeği öyle.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 illa ugrastırıp gercek tanımı cevırtıceksınız bana Left Wing (Sol) genel dusuncesi Eşitlik, sosyal Adalet, Demokrasi, Kadın Erkek Eşitligi,Vatandaşlık Hakları,Işçi Hakları,Ticari Birlik, Gucsuzlere ve yoksullara karşı hem sosyal hemde devlet duzeyınde ilgi,Işçi sınıfının bagımsızlıgı (aşırı sol egemenlıgı olarak tanımlar),Tölerans ve Enternasyonalizm dir. Sol genellikle Ekonomi uzerınde sosyal kontrolu, Adil gelir Dagılımını benimser ancak sosyal hiyerarşiye,sınıflandırılmış topluma,ınsanalrın davranısları ve dusuncelerı ustunde otorıte kurulmasına,Geleneklere koru korune baglanamsına,Monokulture veZengınlere ozel haklar ve ımkanalar tanınmasına karşıdır Solcular genellıkle kendılerını ılerıcı olrak tanımlar Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_politics Right Wing (Sag) genel dusuncesi: Genel anlamda Sag Gelenekleri korumayı ekonomının serbest olmasını ve develtın mudahale haklarının kısıtlı olmasını savunur Sag dusunceye tarıhı arıstokratık dusuncenın bır yansıması olarak bakabılırız yanı guc zengınde kalmalı halkla ust sınıf arasında bır cızgı bulunmalıdır solun aşırısı komunızme kaydıgı gibi sag ın aşırısı ya Faşizm e ve Irtıcaya yanı aşırı muhafazakarlık ve adetlere aşırı baglantıya kayar. Sag yuyıllardır sure gelen guclu olan yonetır gerı kalanı kuralalra uyar prensıbının tek vucut olmuş halıdır Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing ulkemızdede bu durum degişmemektedir turkıyenın ılk sag partısı olan Demokrat parti pıyasaya cıktıgında kendını Sagcı oalrak tanımlamış ısmet Inonuye kendılerıne sagcı dıyorlar sız ne dıyorsunuz dıye soruldugunda kendısı onlar sagcıysa bızde solcuyuz demiştir kaldıkı ısmet ınonuye her zaman yapıştırılan faşist etiketiyle çelişmiştir bu gunumuzde ise Saadet Partisi,AK parti aşırı sag yanı muhafazakar kanada dahildir MHP aşırı sag aşırı mıllıyetcı (faşist demiycem olay cıkar gıne) kanada dahıldır Anavatan,dogru yol gibi partıler sag kanattadır DSP,CHP ve ırılı ufaklı bır suru sosyal demokrat partı sol kanata dahıldır TKP,İşçi Partisi gibi partıler ise aşırı sol yanı komunıst kanada dahıldır olay bundan ıbaret Sol genellıkle ezılen ın yanında oldugu gucsuzu gucluden korumayı prensıp yaptıgı ıcın antı emperyalıst karakter taşır zaten olayın kokenınde sol fransız ıhtılalınde dedıgınız gıbı devrımcılerın toplandıgı bolgedır ancak unutmayınkı Devrımcıler yada genel anlamıyla dunyadakı solcualrın vızyonalrı cok genıs oldugu ıcın bırbırlerı arasında habıre kedı kopek gıbı kavga eder ayrılırlar o yuzden sol parca pıncıktır.[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Yahu Viktor, genel kullanımdan bahsetmiyorum. Ama emperyalist düşüncede solcular da olabilir. Asıl tanım o yani, senin dediğin ise genel kullanım. Ne kadar boş bir tartışma yaptığımız da tartışılır :) Önemli olan genelde nasıl kullanıldığı zaten. Oha nasıl yan çizmişim öyle ben.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." [Bu mesaj Werewolf tarafından 11 Temmuz 2005 23:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 tutucu ve emperyalıst solcular olabılıcegı gıbı nasyonal sosyalıst dıye cıkan varlıklarda olabılıyor ancak ıstısnalar kaıdelerı bozmaz denilmiş dunyadakı gene kullanımı budur verdıgım lınkte ulkelere gore gosteren degısıklıkelrde yazıyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Victorun yazmış olduklarına aynen katılıyorum. Olayın Sol tarafına deyinecek olsaydım aynı şeyleri yazacaktım. Ama MHP boyutuna gelince katılmıyorum. Türk milliyetçiliği Faşizmi ve Şovenzmi kabul etmez. Başka yerden alıntı yapıp buraya koymak propaganda olacaktır. O yüzden o konuya girmeyeceğim. Geçmiş zamanda MHP farklı bir ideoloj ile mücadeleye girmiş olması onları Faşist yapmaz. Çünkü o ideoloji farklı bir ırkı savanmuyor. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin 1. kimliği Türktür. 1. kimlik Türktür demek kan bağı, kafatası, ortak kökenden gelme gibi tabirlerle alakası yoktur. Alt kimlik ise uyrukluktur. Milliyetçi düşüncenin mücadelesi uyruklukla değildir. 1. kimliği kabul etmeyen, bayrağa saygı duymayan, sol ideoloji ile hareket eden bir görünüp çizip ırkçılığı körükleyen, bölücü düşünceye karşı bir hareket. Kimse kaba etinden atıp tutmasın. Lazı, Çerkez'i, Arap'ı, Gürcüsü, Kürt'ü o sizin Faşist sembolü dediği, üç hilali elinde taşır. Ülkede verilmesi gereken kavga uyrukluk değil bölücülüktür. Dünya milliyetçiliği ırkçılıkla anılırken Türk milliyetçiği dünyadaki boyutu diğerlerinden kata kat üstün. Bu üstün değer malesef siyasi sebepler yüzünden zor durumdadır. Komunist parti meselesinde Victor yazmış. Katılıyorum. Günümüz devletlerinin siyasi anlamda olmaz olmazları sağ ve sol bu iki düşüncedir. Asıl olması gereken birinin ulusal bütünlüğe diğerinin ise sosyal haklara sahip çıkması olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: caferi, 12 Temmuz 2005 13:55 tarihinde demiş ki: Ama MHP boyutuna gelince katılmıyorum. Türk milliyetçiliği Faşizmi ve Şovenzmi kabul etmez. Başka yerden alıntı yapıp buraya koymak propaganda olacaktır. O yüzden o konuya girmeyeceğim. Geçmiş zamanda MHP farklı bir ideoloj ile mücadeleye girmiş olması onları Faşist yapmaz. Çünkü o ideoloji farklı bir ırkı savanmuyor. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin 1. kimliği Türktür. 1. kimlik Türktür demek kan bağı, kafatası, ortak kökenden gelme gibi tabirlerle alakası yoktur. Alt kimlik ise uyrukluktur. Milliyetçi düşüncenin mücadelesi uyruklukla değildir. 1. kimliği kabul etmeyen, bayrağa saygı duymayan, sol ideoloji ile hareket eden bir görünüp çizip ırkçılığı körükleyen, bölücü düşünceye karşı bir hareket. eh şunları ne zaman yazdıysam bu forumda ne ülkücü faşistliğim kaldı ne gerikafalılığım, o yüzden dilimde tüy bitti bu konuya da mesaj atmayayım dedim ama mesajını görünce katıldığımı belirteyim dedim.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjai Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: metboy, 12 Temmuz 2005 14:01 tarihinde demiş ki: said: caferi, 12 Temmuz 2005 13:55 tarihinde demiş ki: Ama MHP boyutuna gelince katılmıyorum. Türk milliyetçiliği Faşizmi ve Şovenzmi kabul etmez. Başka yerden alıntı yapıp buraya koymak propaganda olacaktır. O yüzden o konuya girmeyeceğim. Geçmiş zamanda MHP farklı bir ideoloj ile mücadeleye girmiş olması onları Faşist yapmaz. Çünkü o ideoloji farklı bir ırkı savanmuyor. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin 1. kimliği Türktür. 1. kimlik Türktür demek kan bağı, kafatası, ortak kökenden gelme gibi tabirlerle alakası yoktur. Alt kimlik ise uyrukluktur. Milliyetçi düşüncenin mücadelesi uyruklukla değildir. 1. kimliği kabul etmeyen, bayrağa saygı duymayan, sol ideoloji ile hareket eden bir görünüp çizip ırkçılığı körükleyen, bölücü düşünceye karşı bir hareket. eh şunları ne zaman yazdıysam bu forumda ne ülkücü faşistliğim kaldı ne gerikafalılığım, o yüzden dilimde tüy bitti bu konuya da mesaj atmayayım dedim ama mesajını görünce katıldığımı belirteyim dedim. :tebrikz:[signature][hline]ödü varsa düşmanın meydan açık hazırız;bu toprakta biz doğduk,biz yaşadık,biz varız... [Bu mesaj madjai tarafından 12 Temmuz 2005 15:15 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj madjai tarafından 12 Temmuz 2005 15:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circirbocugu Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Ordu kurucak lar ?? onların bıze faydadan cok zararı oluyor ıs mafya boyutuna sardı sana bı semı oldu gıt cek sılahla vur hepsı akılsız bınlerce gencı alsınlar ıclerını ıslerını yaptırsanlar vatan ıcın bılmemne vs ..Bundan yararlansınlar..Sorsak vatan ıcın olurmusuN.. olurum tabı der ama olmek kolay vatan ıcın yasaıp bısıler yapıcagına hıc bır dusunce olmadan ulku vs sacmalıkları...[signature][hline]MSN:[email protected] Bende uce kadar sayıyım belkı duzelır....Çoko rahat durmaz bilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 böyle birşey yok!!! bence aşırı solcusun veya kominist diyebilirim o yüzden bu tarz birşeye inanıyorsun.. not:kişisel fikirlerim ne olursan ol suçlamam kimseyi[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 aşırı solcu zaten komünist ile neredeyse eş anlamlı. demekki snde sağcısın ki böyle bişeyin olmadığına inaniosun. ''böyle bişe yok'' die orataya atlaman komik adam solcuysa zaten yok diyincemi fikrini değiştiricen ehe..[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 ne sagciyim ne solcu ,futbolcuyum futbolcu diyen bi arkadas vardi bizim lisede ,hakketen iyide top oynardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nukem_Verite Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 ne faşizm ne komunizm mühim olan erotizm derdi bizim bi arkadaşta, şahin di hatta ismi. nooldu sonra bilmiyorum[signature][hline]Mayhem, 13 Haziran 2005 23:15 tarihinde demiş ki: p.mye site adresini gönder, halledeyim siteyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 şahin k. idi tam ismi hatta[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Almanyada en iyi performans ödülü aldı o herif. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Ülkemizde bir tane ordu vardır hatta Alparslan Türkeş'te Emekli bir albaydı zamanında böyle bir şey yok.[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 THKOyu unutmiyalım lütfen... türkiye halk kurtuluş ordusu,peh peh...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: khalad, 18 Temmuz 2005 03:02 tarihinde demiş ki: Ülkemizde bir tane ordu vardır hatta Alparslan Türkeş'te Emekli bir albaydı zamanında böyle bir şey yok. İlla Türkiye'den alıcaksak Mustafa Kemal'de Osmanlı zabitiydi ama TC'yi kuran da o senin mantığına göre bu imkansız yani?[signature][hline]Hope Is The Denial Of Reality... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 İmkansız degil ancak Osmanlı zamanı ile Alparslan Türkeşin yaşadıgı zaman arasında hem teknoloji,hem fikir ve ordunun gücü farkı var o bakımdan sölemiştim.[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 yahu ben anlamadım.bu ordular basbaya silahlı ordu falan mı?fethe mi çıkacaz tüm dünyayı yeniden?:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar