Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara kalbe vuruyor..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Türk Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, kalp damar hastalıkları konusunda sigara içiminin Türkiye'deki en yaygın risk faktörü olduğunu belirterek, ''Günde 4 sigara içmenin, hatta pasif olarak içmenin bile kalp damar hastalığı riskini artırdığı kanıtlanmıştır'' dedi.

Tokgözoğlu, ''çağın salgını'' olarak nitelendirilebilecek kalp ve damar hastalıklarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de önemli bir sağlık sorunu ve erişkinlerde en sık görülen ölüm nedeni olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki ölümlerin yaklaşık yarısının kalp ve damar hastalıklarına bağlı olduğunu belirten Tokgözoğlu, ''Ülkemizde kanserden ölen her 1 kişiye karşılık 4 kişi kalp damar hastalıklarından yaşamını yitirmektedir. Trafik kazalarında ölen her 1 kişiye karşılık ise 30 kişi kalp damar hastalıklarından vefat etmektedir'' dedi.

Tokgözoğlu, Türkiye'nin diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında koroner kalp hastalığına bağlı ölümlerde kadınlarda ilk sıralarda, erkeklerde ise ilk beşte yer aldığını, bunun endişe verici olduğunu belirtti.

Kalp damar hastalıklarının en sık görülen türünün aterosklerotik koroner kalp hastalığı olduğunu ifade eden Tokgözoğlu, bunun ateroskleroza (damar sertliği) bağlı olarak kalbi besleyen damarların daralması sonucu oluştuğunu anlattı.

Sigara içiminin Türkiye'deki en yaygın risk faktörü olduğunu vurgulayan Tokgözoğlu, ''günde 4 sigara içmenin, hatta pasif olarak, yani bulunulan ortamda başkasının sigara içmesinin bile kalp damar hastalığı riskini artırdığının kanıtlandığını'' bildirdi.

Kalp damar sağlığının korunması için yapılması gerekenleri de anlatan Tokgözoğlu, ''Sigara kullanımı yoğun halk eğitimi ve caydırıcı politikalarla azaltılmalıdır. Çocukluk yaşlarından itibaren sağlıklı bir diyetin uygulanması, daha az hayvansal yağ, et ve tuz; daha fazla sebze meyve içeren bir beslenme alışkanlığının kazanılması gerekmektedir. Batı tipi diyet, 'fast food' ve işlenmiş gıdalar mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir. Her yaşta fizik aktivitenin artırılması desteklenmelidir. Halkın eğitimi ile kişilerin kendi kan yağları ve kan basıncı (tansiyon) değerlerini bilmeleri ve belirli aralıklarla kontrol ettirmeleri sağlanmalıdır'' dedi.[signature][hline]- Aya inemiyoruz?
- Neden, modül mü bozuldu?
- Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış...
Mesaj tarihi:
içmeyin kardeşim kendinize zarar etmeyin..
ya da için anasını satimm cigerleriniz bayram havasına bürünsün..[signature][hline]- Aya inemiyoruz?
Mesaj tarihi:
ben de bi ara içer gibi oldum anladım gereksiz yararı yok bana vazgeçtim.Alexi senide tebrik edeyorum muazzamsın.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
Sigaradan nefret ederek içiyorum son 3 hafta boyunca.[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Mesaj tarihi:
yaw benim anlamadıgım şey sigara paketlerinin üstüne sağlığa zararlıdır yazmaz mı her bakışımda fıttırıyorum o derece yani :D

sigara kullanıyorum ama azimliyim bırakacam[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3
Plutøn 2°°5
I Love =o=
Hadescik = Plutøn
Aşıkım!...

Mesaj tarihi:
alkol dışında hiç bi zararlı madde almıorm(alkolüde ölçülü şeklde alıorm) ayrıca sigaradan da nefret ederm.

bu arada edebiyt hocamn bi sözü geldi aklıma
"sigara içen b*k içsn"(kendiside içerdi ama:D)[signature][hline]Apeiron...
Mesaj tarihi:
said:
Apeiron, 21 Temmuz 2005 22:06 tarihinde demiş ki:
alkol dışında hiç bi zararlı madde almıorm(alkolüde ölçülü şeklde alıorm) ayrıca sigaradan da nefret ederm.

bu arada edebiyt hocamn bi sözü geldi aklıma
"sigara içen b*k içsn"(kendiside içerdi ama:D)

bencece alkol neyse de sigara da neyin nesi duman ya.. içki içenleri tebrik etmiyorum ama en azından sigaradan daha ii denilebilir..[signature][hline]- Aya inemiyoruz?
Mesaj tarihi:
Iluvatar +1

Bütün arkadaşlarım, takıldığım kızlar hepsi baca gibi içiyor anasını satayım.. İçme de diyemiyorsun ki..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Mesaj tarihi:
said:
Cintonick, 21 Temmuz 2005 21:03 tarihinde demiş ki:
ben de bi ara içer gibi oldum

içer gibi oldum nedir. içtim ama içime çekmedim gibi bişi mi? :)

Ayrıcana ben merak ediyorum, sigaranın yüzde yüz yararlı olduğu alanlarda vardır. Bunlar nedir diye merak ediyorum.

Yani zararı yararından çok, ona lafım yok, sigara bir bok, olursun 50 yaşında şok..

Yani konuya dönersek, yararlı olduğu alanlarda vardır fakat çekiciliği artmasın diye duyrulmuyordur eminim.
Nedir acaba bunlar..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 22 Temmuz 2005 03:53 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 22 Temmuz 2005 03:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Martin de get kardeşim sigaranın nasıl bir yararı olacak ki? Şahsen ben herhangi birşey düşünemiyorum.. 1.5 sene evvel bi yakınımızı akciğer kanseriden kaybettik (son günlerinde hala içiyordu).. Yararı falan olamaz yani..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Mesaj tarihi:
Ya ne biliyim örneğin tiroid bezinde hedeye yararlı geliyodur( sallıyorum, bu örnek üstünden gitmeyin)

yani ben de zararının kat be kat fazla olduğunu kabul ediyorum, zaten onu da belirttim bi önceki postumda şaka ile karışık, sadri alışık..

içimden bi ses, hatta iki üç ses, dur fevzi sen çekil, ohoo birlik oldunuz.
yani cıvıklaşmadan, bence bi yararıda vardır diyorum..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********
Mesaj tarihi:
sigara alkol hadi tamam da
sakın daha ilerisine gitmeyin..kaybettiklerinizi kazanamazsınız bidaha
ama sigarada öyle değil[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
  • Yeni Oluştur...