Nebuch Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Acaba bu bolumde Matrix ve felsefesi konuşma iznimiz var mı acaba. Cunku tartısabilecek insanlar arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 evet matrixle ilgili herşeyi konuşabilirsiniz. Hatta ben merak edenler için matrixde oynayan aktör ve aktrislerin yeni çıkacak filmlerini de açıklamak istiyorum, ilgilenen olursa tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 benim merak ettiğim bir şey var neden acaba world Record 'da sonunda hemşire buyuk annesini o kadar cok anlatıyor bir anagram veya bir gonderme olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 neyi anlattigini anlayamadim, animatrixdeki koşucu bölümünün sonunu mu diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2004 hemşireler genelde hastalarıyla konuşur o şekilde kendini yanlız hisssetmemesi için (filmlerde hep böyledir , severim hemşireleri) ama orda adama ne anlatıyordu tam hatırlamıyorum cd de kayıp.. matrix ile her tür muhabbeti yapalım aslında burada[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2004 Orada Hemşirenin anlattıkları önemli değil aslında Nebuch, konuşması tamamen bir arkaplan müziği görevi görüyor. Orada önemli olan Koşucunun yılmaması ve "kendini gerçeklemek" üzere yeniden ayağa kalkması ama ajanların onun kaslarını ikinci defa zedelemeleri... Bu anime içinde pek vurgulanmıyor fakat mantık ile çözülebilecek bir olay.[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Benim bu matrix ile aklıma takılan bişey var bu matrix eğer sonuç olarak insan yapımı bişeyse insanların bildiği şeylerden ötesini bilmiyor demektir değil mi? O zaman insanların normalde "bilinmeyeni keşfetmek" için uuraştığı meslekleri nasıl kotarıyo bu simulasyon? yani örneklersem karadelikleri araştıran bi astronom'u ne bekliyo??? filmde bu tür bişeyden hiç bahsetmiyo...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Burayı kimse okumuyo mu yaaaaaaaaa?!!!!!![signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2004 hatam olabilir ama matrix bildigim kadarıyla insan yapımı degil de robotların insanların huzur icinde yasamaları icin yarattıkları bir dunya.gercekten de asla soyut degil.tamamen hayatın kendisi.dusunen ve gelistiren bir yapı.[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Matrix insan yapimi degil. Insanlar düsünebilen makineleri yaratiyorlar. Iste savas basliyor. Günes enerjisiyle çalisan makineleri durdurmak icin atmosferi yogun bi gazla dolduruyorlar. Bu yüzden makineler insan vucudundaki enerjiyi kullanabilmek icin onlari matrix ile yasadiklarina inandiriyorlar.[signature][hline]Even a Jedi could LD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 animatrix in kesinlikle izlenmesi gerekiyor. bir cok sorunun cevabı orda var.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Animatrix de Va$oskilerinmi ? Mesela sw oyunlari çizgi romanlari vs gearge lucasin degil. Dolayisi ile filmlerle falan tutarsizliklar oluyor.[signature][hline]Even a Jedi could LD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 kardeş bence kasma çünkü gerrrrrrrrçekten matrix felsefesini anlayan bunu tartışan vbe tartışmak isteyen çok az insan var..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 star wars ta ne gibi tutarsızlık var merak ettim swg yi batırmaları dışında? unuttum herhalde ya da ben bilmiyorum.[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki: yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Cold, sw dedikleri anda damlamışsın :) Ama gerçekten de Episode 2 rezaletinden sonra sw nin eski tadı kaçtı. Özellikle şu anda aklıma gelen inanılmaz şeyler mesela: *Savaşın ortasında jediler ölürken anakinle kraliçenin " this is aggressive negotiations muhaha " tarzı muhabbeti. * Obi wan, anakin fuel cellerin üstünü vurun dedikten sonra " Good call my young padawan ", desen ne olur demesen ne olur, boşuna replik. * Kelebek gibi uçan arı gibi sokan Yoda + crap yoda animasyonu ( kukla olsa 10bin kat daha iyidir ) * Odun gibi elini uzatıp yıldırım atan Count Dooku, hani imparatorun bir estetik el tutuşu vardır elektrik atarken, ondan eser yok. * Kraliçenin Episode 1 deki kraliçe karizmasının yokoluşu ve bir britney spears havasında takılması. gibi şeyler ilk aklıma gelenler, o kadar deli oldum ki aklıma kazınmış scene scene hatırlıyorum. Yazık ettiler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 zaten matrixi ole 3 filmi izleyip de yorumlamıcaksın.filmde olmayan cogu sey animatrix de anlatılıyor.hatta felsefe kitabı bilem cıktı :D.aslında alıp okumak gerekiyor. en son filmde dikkatımı en cok ceken konu onceki sekilmis kisiler olmustu.halbuki bize filmin basında ole bi gosterildiki sanki neo tek gibiymis gibi :p.derin isler bunlar.[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 said: Foxx, 14 Haziran 2004 23:02 tarihinde demiş ki: Cold, sw dedikleri anda damlamışsın :) Ama gerçekten de Episode 2 rezaletinden sonra sw nin eski tadı kaçtı. Özellikle şu anda aklıma gelen inanılmaz şeyler mesela: *Savaşın ortasında jediler ölürken anakinle kraliçenin " this is aggressive negotiations muhaha " tarzı muhabbeti. * Obi wan, anakin fuel cellerin üstünü vurun dedikten sonra " Good call my young padawan ", desen ne olur demesen ne olur, boşuna replik. * Kelebek gibi uçan arı gibi sokan Yoda + crap yoda animasyonu ( kukla olsa 10bin kat daha iyidir ) * Odun gibi elini uzatıp yıldırım atan Count Dooku, hani imparatorun bir estetik el tutuşu vardır elektrik atarken, ondan eser yok. * Kraliçenin Episode 1 deki kraliçe karizmasının yokoluşu ve bir britney spears havasında takılması. gibi şeyler ilk aklıma gelenler, o kadar deli oldum ki aklıma kazınmış scene scene hatırlıyorum. Yazık ettiler... damlarım tabi foxx hehe :) günümüzde o tip şeylere daha çok ilgi gösterildiği için "madem parasız kaldım ve para için çekiyorum bu filmi bari birçok kitleyi toparlayayım" mantığı ile çekilmiş bir üçleme oldu bence bu 1-2-3. sonuç olarak yoda o hareketleri yapmasaydı neo>yoda geyikleri olacaktı ki bu da lucas ın işine gelmezdi :) ya da savaş sırasında şöle 'tatlı' espriler.. günümüz filmlerinde çok benzerleri var. sonuç olarak güzel yönleri, sahneleri de var. "master windu.. you have fought gallantly..." sahnesi mesela güzeldi. caine ile baya rp sini yapmıştık hehe :) ancak olay romanlarla, expended universe ile karşılaştırılacak olunursa pek fazla bir sorun yok swg dışında. şahsen zamanında 106 sayfa 10 punto ile yazılmış ingilizce sw ansiklopedisini okumuş biri olarak olaylar oldukça birbirine bağlıydı (manyak değilim) :) matrix ise bambaşka bir olay, tamamen religion-based bir technical film. bu arada bir spoiler olarak söyleyeyim içimden geldi. bilmeyenler vardır belki, matrix 1-2-3 ün gerçek sonu aslında 3. filmin sonu değil, 1. filmin neo ile trinity nin öpüştükten sonraki telefon kulübesi sahnesi. 3 filmi seyrettikten sonra o sahneyi izleyince neo nun tekrar dirildiği ve architect in barışı bozması üzerine(revolutions tan sonra barışı bozuyor) matrix te system failure verdirip(yani yıkıp) insanları serbest bırakması gerçek son oluyor. yani gerçek mesih insanlığı kurtarıyor. ;) bu arada beta tester lığa da başvurdum ama ultra ezik bilgisayarımla beni kabul edeceklerini sanmıyorum. :) neyse, uykulu biri olaraktan çok konuştum. sonuç olarak starwars > matrix diyorum ve kaçıyorum efendim :-P[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki: yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2004 abi bi ara eve online ile sidik yarışı vardı şimdi bizimle de girmeyin polemiğe ( biz olduk yanlız lol ). Böyle sw>matrix falan olayına girmeyelim hiç, evet matrix hristiyan konseptli bir film ama neo yu filmlerden çıkart geriye kalan kurulmuş simetrik sistem, makinaların egemenliği, ajanlar, sentineller falan benim çok hoşuma gitti. Sw ise in a galaxy far far away yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 sw dedigin nedirki ışıklı kılıç[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norton_Antor Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 said: Enginar, 14 Haziran 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Animatrix de Va$oskilerinmi ? Mesela sw oyunlari çizgi romanlari vs gearge lucasin degil. Dolayisi ile filmlerle falan tutarsizliklar oluyor. yoo gayet de tutarlıdır.expanded universe kitapları yazıldıktan sonra george lucas'ın kontrolünden geçerler.oyunların da hepsi lucas arts tarafından dağıtılır ve senaryolar star wars evrenin uymak zorundadır.gerçi jedi outcast'de uydurmadan desann diye bi dark jedi sokmuşlardı araya ama onun dışında falso vermez star wars evreni... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 beyler matrix e donsek[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Zamaninda lucas amcamiz çikip "expanded universe benim tasarladigim sw degildir, bana böyle seylerle gelmeyin!" tarzi bi açiklama yapti diye söylüyorum. Ha yoda=neo o ayri :p[signature][hline]Even a Jedi could LD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 animatrix aslında herseyi açıklamaz. animatrix tarihtir. biraz da atmosfer tamamlaması için hazırlanmıstır. animatrix teki karakter lerin coğu hangi matrix versiyonunda olduğu da bilinmemektir.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Bide filmlerde makineler agirlikli olarak 'kötü' olarak tanitildigi halde, animatrix de makinelere hak vermeye basliyorsunuz.[signature][hline]Even a Jedi could LD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2004 animatrix te yanlış olan ve matrixin tamamında yalnış olan bir nokta şu ki makinelerin duyguları yoktur. orda insanlar makineleri eziyor diye makinelerin ağlaması sonra da darbe yapması oldukça saçma. yani bir robot a "ah canıım yazık seni çok hırpalamışlar" diyecek halim yok :) küçük emraha çevrilmiş makineler animatrix te..[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Azmodai, 09 Haziran 2004 20:21 tarihinde demiş ki: yalakalik yapmak isteyenler ozelime pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar