Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağır Zıhlar giymiş bir Warriorun,tüy gibi hafif ve çok çevik olan bir rogue'a vurma Oranı sizce nası

Fefe

Öne çıkan mesajlar

beyler, bütün yazılanları baştan sona atlamadan okudum, gerçekten muhteşem bi tartışm açıkmış ortaya geyiğiyle, bilgisiyle hepinizede teşekkür ediyorum :)

yanlız bişi sorucam, bunu WoW oynarkende görüyorum Thottbot'ta yorumlardada, burdada.. abi NERF ne ya?? ula bitürlü çıkamadım, imba mı yani? aşşalarmı, kızarmı severmi, çok takıldı aklıma valla.. gerildim burda..
Sosyal ağlarda paylaş

nerf, güçsüzleştirmek, orasını bulasını kırpmak, bazı özelliklerini zayıflatmak
buff, güçlendirmek, bazı özelliklerini arttırmak
anlamında kullanılıyor

nerf ve buff, oyundaki kurallar ve eşitsizlik üzerine kullanılabilinir.
Örneğin shaman diğerlerinden güçlü olduğu, eşitsizlik yarattığı söyleniyor. bu yüzden "nerf shaman" yani, "shaman'ın güçlü özelliklerini kısın" deniyor.

ancak buff, nerf'ten farklı olarak, aynı zamanda oyun içinde büyüyle diğer oyuncuları güçlendirmek, ability veya benzeri istatistik değerlerini arttırmak anlamında da kullanılıyor.

daha geniş, kapsamlı bilgi istiyorsan şu linkleri okuyabilirsin
http://en.wikipedia.org/wiki/Nerf_(computer_gaming)
http://en.wikipedia.org/wiki/Buff_(computer_gaming)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 22 Temmuz 2005 10:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet haklısın magelerde bu Dünyanın fizik kurallari içinde yaşıyorlar ama büyü ile hertürlü şeyi ypabilcekleri bbir dünyada yaşıyorlar.

Yani mage den bahsederken Uo'daki büyüleriyle mi,Wow'daki büyüleriyle mi,...,yoksa D&D kurallarıyla oynanna masaüstündeki büyüleriyle mi konuşuyoruz.

Bana göre insanoğlunun fiziki sınırları var.Bu kanıtlanmış bişi.Örnek olarak,İnsanoğlu 100 metreyi yanılmıyorsam 6.3sn altında koşamazmış.Fiziki yapı o kadara izin verebilirmiş.

Neden bunu söyledim,Warrior'da bazı kurallar içinde azmanlaşabilir.Haklısın eline alırsa mage i bi bardak suda da boğabilir ama bunu yapması çok zor bir ihtimal.

Bütün büyük oyunlarda,yanılmıyorsam Lordlar genelde caster özellikleri olan bireyler.Yan, 3 metre boyunda elinde balta taşıyan tipler değil.

Neyse doğrusuyla,yanlışıyla classlar arasi farklarin oldugunu ve bunların kapanamayacağını bilmek gerekir.Ama bu başlığı açarken ki düşüncemi yenilemek istiyorum;Bu kadar Dodge şansı olan hatta neredeyse %80 e yakın bir Dodge şanslı bir elemana,kalın zırhlar giymiş bir hantal Savaşçının çok zor vurmasi gerektiği !

Ama bu böyle olursa,Warrior sadece instanceslar için geçerli olur o da adaletsizlik olur i şekilde.

Rogue'un En Büyük Silahı,Warrior İçin En Büyük Avantaj Oluyor ! Saçma Olan BU !

Nerf Paladin konusuna gelince ise,Buff Paladin yeter sanırım :)[signature][hline]Sessizce sana yaklaştıktan sonra,göreceğin en son şey silahımdaki parlama,hissedeceğin en son şey ise iliklerine kadar işleyen zehirim olacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fefe, 22 Temmuz 2005 11:40 tarihinde demiş ki:
yanılmıyorsam Lordlar genelde caster özellikleri olan bireyler.

landlord'lardan bahsediyorsan
benim gördüklerimin hepsi knight modunda dolaşan tipler. toprağındaki köylülerin üzerinden geçinir, atıyla zırhıyla kılıcığıyla felan üstünlük sağlar. (derebeylik sistemi)

ha, ırkların liderlerinden bahsediyorsan, mesela WoW'da Cairne Bloodhoof var. Elindeki 3 metrelik baltayla dolaşan bir tip.
Lord değil de King olarak Conan var mesela.
Sonra Lord olarak değil gene King olarak Arthur var.
Aklıma gelen Lord Lothar var gene Warcraft'tan. Medivh'i öldürebilen (daha doğrusu dövebilen mi desek, neyse artık) bir şovalye bu adam.
vesaire vesaire

said:
Rogue'un En Büyük Silahı,Warrior İçin En Büyük Avantaj Oluyor ! Saçma Olan BU !

sanırım dodge yaptığında warrior'un vurabilmesinden bahsediyorsun.
o konuda da şöyle bir mantıklı açıklama getirebilirim.
o warrior, kendini geliştirirken, rakibi dodge yaptığında refleksleri sayesinde karşı saldırı yapıp vurabilme konusunda da kendini eğitmiş diyebiliriz.
farklı dövüş stilleri var, bu da onlardan biri diyebiliriz.
mesela, warrior kılıcını üstten savurdu, rogue bunu dodge'ladı sağa kaçtı. warrior ise, yılların verdiği tecrübe, eğitim ve refleksleri sayesinde, tam o tarafa doğru hamle yapıyor ve rogue'a kılıcıyla vuruyor.
diyebiliriz. [signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 22 Temmuz 2005 12:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bir mage ne kadar mistik şeylerde uzmanlaşsada her şeyin bir bedeli vardır.Büyü öyle spamlancak birşey değildir.Her sistem de her filim de her kitap da büyünün bir sınırı ve dahası engellenebilme olayı vardır.Hasar büyüleri yana atlanarak kaçabilir.Yada en basit örnek sheep bu bir vücut etkileme büyüsüdür o yüzden kişinin aslen iradesine bakar.O yüzden bütün oyunlarda resistancelar vardır.Hatta filim ve kitaplarda kişiler iradeleri ile büyülerden kurtulabilirler.Ne kadar mistik olursa olsun büyülerin de açıkları var.Dahası nasıl bir büyücü epic olup süper uber büyü atmaya başlarsa bir fighter da savaş hayatı boyunca maruz kaldığı büyüler yüzünden daha dayanıklı hale gelir.Dahası bir büyücü mistik sanatlara verdiği ekstra özen yüzünden zayıf bir vücuda sahiptir.Çabuk yorulur, darbeler ile çabuk ölür.

Göründüğü gibi büyü denilen şey aslında çok süper uber birşey değil.Eğer gerçekten uber süper büyü gücü diyorsanız lotr'a filan bakın.Fakat genel olarak( % 90) diğer bütün sistem vb. şeylerde genel bir denge vardır.

Ne kadar ben bir mage fanatiği olsam da ne yazık ki çoğu şeylerin bir limiti ve mantıklı şekilde bakıldığında bir dengesi var.
O yüzden bir fighter'ın mage'i yenememesi veya çoğu zaman eline alıp dönmesi gibi bir olay olmaz ve olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortaçağ Landlordlarından bahsetmiyorum.Orc Kinglerinden yada Dwarf kinglerinde veya kinglerden de bahsetmiyorum.

Lotr bir örnek olabilir.Kötülerin Lordu...

Genelde zaten filmlerde,Mageler mistik bir hava içinde 2. eleman oluyorlar ama kraldan daha kuvvetli durumda olurlar.Örnek;Kral Arthur-Merlin.

Bu aradasanırım Conan fanatiğisin,bu verdiğin 3. veya 4. Conan Örneği :)[signature][hline]Sessizce sana yaklaştıktan sonra,göreceğin en son şey silahımdaki parlama,hissedeceğin en son şey ise iliklerine kadar işleyen zehirim olacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blazefury, 22 Temmuz 2005 12:10 tarihinde demiş ki:
Raistlin de etten kemikten daha öldürebilen çıkmadı,tanrılara bile meydan okudu büyünün her sanatında uzmanlaşmış birine karşı kimse bişi yapamaz

Kan kusup öksürürken Caramon boğazını sıksaydı görürdüm ben onu.Ölüyomu ölmüyomu.Yada Caramon da başka bir tanrının chosen'ı olsaydı bi kösseydi yine görürdüm ölüyomu ölmüyomu.
Anlayın artık büyücü ne kadar büyü üzerinde uzmanlaşarsa bir savaşçı da onak karşı anti taktikler geliştirebilir.O yüzden bütün tanrılar büyücü değil.Ayrıca doğa üstü özellikleri savaşçılarda kazanabilir.Sadece bunu yapma gücünü kendi iradesinden çeker.Bu yüzden DnD'de extraordinary abilityler var.Eğer extraordinary ability olayını bilmiyorsanız zaten açıklamanın bir mantığı yok.

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 22 Temmuz 2005 12:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

songokuya tekrar katılıyorum :)

said:
Fefe, 22 Temmuz 2005 12:04 tarihinde demiş ki:
Bu aradasanırım Conan fanatiğisin,bu verdiğin 3. veya 4. Conan Örneği :)

yok canım o kadar da conan fanatiği sayılmam. ama baba bir elemandır orası ayrı :)

Arthur-Merlin örneğinde,
Merlin Arthur'un yanında çalışan 2. eleman rolünde değildir.
Merlin direk olarak kraliyet'e etki eden birisi de değildir.
Merlin sadece Arthur'a yol göstermiştir, Arthur ise ne yapması gerektiğini kendi seçmiştir.
Merlin kraliyet büyücüsü gibi bir konumda değildir, daha çok neutral takılan bir elemandır.

Ama tabii birçok "kraliyet büyücüsü" mevcuttur. Yalnız bunlar lord olmaktan çok 2. eleman rolü taşırlar.
o da sanırım songokunun dediği gibi yönetimden çok kitaplara ve araştırmaya önem verdikleri için :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Takishis'i dragonlance ile öldüren fighter şahıslar var dl'de.O yüzden merak etme raistlin de ulaşılmaz biri değil.Ki üstüne Caramon'da 3 tanrı ve fistandantilus tarafından lvl20 ye kadar pof poflansın görürdüm ben.Rasitlin bu 4 şahısın yardımı ile lvl20 gelirken caramon tek başına lvl15 oluyor.Senin rasitlin dediğin şahıs öyle çok süper biri değil.Başkalarının yardımı sayesinde lvl alıp sonra onlardan kurtulan biri.

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 22 Temmuz 2005 12:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

caramon tek başına 15 falan olmadı hepsi gruptular sonuç olarak. rasitlin akıllılık yapıp adamları kullandı buda zeka farkı olsa gerek. rasitlinle caramonun karşılastırılmasıda komik bence. caramon bi zavallı, rasitlin resmen kullandı adamı.

said:
ssj4songoku, 22 Temmuz 2005 12:55 tarihinde demiş ki:
Takishis'i dragonlance ile öldüren fighter şahıslar var dl'de.O yüzden merak etme raistlin de ulaşılmaz biri değil.Ki üstüne Caramon'da 3 tanrı ve fistandantilus tarafından lvl20 ye kadar pof poflansın görürdüm ben.Rasitlin bu 4 şahısın yardımı ile lvl20 gelirken caramon tek başına lvl15 oluyor.Senin rasitlin dediğin şahıs öyle çok süper biri değil.Başkalarının yardımı sayesinde lvl alıp sonra onlardan kurtulan biri.

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 22 Temmuz 2005 12:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi gerçekten türkçe dersi lazım.Ordaki tek başına kelimesinin yanında 3 tanrının torpili ve büyüsü bittiğinde büyü attıran bir fistandantilus olmadığını anlıycak kadar türkçe yani ana dilinizi bilmeniz lazım bence.Kusura bakmayın artık ama ne desem boş gözüküyor.

DL kitaplarının en çok Raistlin olan kısımlarını severim fakat bazı şeylere objektif bakmak lazım.Raistlin kadar herhangi bir fighterı torpilleyin o zaman arada çok fark olmuycağını görüceksinizdir.

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 22 Temmuz 2005 13:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...