Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasa & CPU & Isı & Ses

KahnX

Öne çıkan mesajlar

Biliyosunuz yazın ortasındayız ve burda (istanbulda) havalar çok sıcak.Benim pc her zamanki gibi aşırı ses çıkartıyo.Sanırım aşırı ısındığından.Kasada bi tane fan var power supplyın orda öbür fan çalışmıyo.Bi de cpu nun üstündeki var.BIOS a girdiğimde bilgisayarı yeni başlatır başlatmaz 65 C olduğu yazıyo.Arada bir 67-68 olup düşüyo.Bugün gidip ***dan bi kasa aldım.

Foxconn marka Diabolic serisinden Minotaur.Ya anlayan biri varmıdır illa termaltake falanmı almak lazım ses ve ısıyı azaltmak için.Isıyı azaltmak için hurricane falan alırdım ama bu sefer ses yüksek.Aldığım kasayı yarın monte edicez.Başka bişey mi alsaydım sizce iyimi yaptım kafam karıştı ya..CPU nun ısısı neden bu kadar yüksek hem de başlangıçta.Çok oyun oynayan biriyim MMO oynarım habire oyun oynarken bu ısı en az 5 derece artıyodur ve CPU kesin zarar görmüştür.

Sistemi de yazıyım
P4 2.8ghz
1024mb ddr-ram
Radeon 9600
adsl 256
Realtek 97'AC ses kartı(onboard)

Şimdi sorularım: Sizce iyimi yaptım? Ekran kartım yeni oyunlar için eskidimi sizce çünkü pro diil xt de diil ? Yazın sıcağı yüzünden 65-66 olması normalmi ?Kasa değiştirerek iyi mi yaptım...
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım işlemcin prescott. 70C sınır, ama işlemciye yüklendikçe işlemci ısınır, boştayken soğuktur yani. İşlemci soğutucunu değiştir. Kasayı değiştimresende olurdu ama olsun. Ksanda önde ve arkada iki fan olsun en az.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
Sosyal ağlarda paylaş

yeni kasa monteyi falan hallettik şuan memnunum sıcaklığı BIOStan başka nerden öğrenildiğini bilmediğim için şuan söyliyemiycem ama sessiz ve çok ısınmadan çalışıyo.Sanki 128ddrramdan 1gb rame çıkmış gibiyim acayip farketti birden.Demek yakmaya yaklaşmışım :)

Şimdi 12 cm fan var arkada, PSda var normal, CPU fanı var bakır üstüne,bide kasanın yan tarafında ızgara var ona bide giderek açılan hunimsi bişi koymuşlar cpuya hava gitsin diye süper bişey.Kasada boynuz falan da var:P

şimdi sorum şu, ben CPUyu satmak istiyorum.Beraberinde anakartı da satmak zorundayım.2.8 lik sistem biliyosunz.Aynı fiyat civarında bi AMD alsam sanırım çok daha iyi bi performansı olucak daha az ısınıcak ve oyunlarımı çok rahat oynıyabilicem.Hangisini önerirsiniz hangi anakartı hangi amd yi fln. yrdmcı olurmusunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Makaveli, 21 Temmuz 2005 12:26 tarihinde demiş ki:
zaten 70'i gectigi vakit islemciyi yakarsin.
Tehlike sinirina geldiginde reset atar, kendisini kapatir vs, kaldi ki "yakmak" gibi ciddi bir olay anca 100'lerde olur. Ayni islemciyi 2-3 kere birkac saniyeligine 90-100'lere cikartmistim ben, fani yanlis monte ettigim icin, direk kendisini kapayip yirtmisti.

Thermaltake Tower 112 kullaniyorum tek opsiyonel fanla, ihtiyac halinde iki taneyle de kullaniliyor, 3.36ya oc'li 3.2 cpu zorlandiginda bile 50'yi zor goruyor bu aralar, memnunum. Fazla agir ve uzun ama, kasaya sigmayabilir ya da kusurlu montaj anakarta zarar verebilir, ayrica montaji icin anakarti yerinden sokmek bile gerekiyor. En iyi alternatifi bence Zalman CNPS7700-CU. Onun bir onceki modelini (7000) kullaniyordum daha once, yaninda gelen devir ayarlayiciyla sessiz ya da normal devir secmek mumkun. Overclock edilmiyorsa veya ortam cok sicak degilse sessiz mod bile bir hayli yeterli sogutma icin, tam sicaklik degerlerini hatirlamiyorum ama.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...