geffen Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 :([signature][hline]mahsun ibo izzet alişan özcan!! benlen poleniğe girmeyin!...[/i] kalhiae G3NK-Ster paradayz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: turkuaz, 21 Temmuz 2005 22:52 tarihinde demiş ki: yani diyosunki bunu yapanların herhangibir amacı yok canları sıkıldığından öldürüyolar insanları.. dediklerimden bu sonucu çıkarmışsan, ne kadar yazsam da bir işe yaramıycak demek ki.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuaz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: Bonecrusher, 21 Temmuz 2005 23:22 tarihinde demiş ki: dediklerimden bu sonucu çıkarmışsan, ne kadar yazsam da bir işe yaramıycak demek ki. konuşmaya gerek yok dicene açıkla ozaman bağlantıyı anlat bana...[signature][hline]where's my mind?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 üstteki adama quote yapılmaz.[signature][hline]mahsun ibo izzet alişan özcan!! benlen poleniğe girmeyin!...[/i] kalhiae G3NK-Ster paradayz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: turkuaz, 21 Temmuz 2005 23:29 tarihinde demiş ki: konuşmaya gerek yok dicene açıkla ozaman konuşmaya gerek yok demedim, bak yine yanlış anladınız :) ne kadar yazarsam yazayım işe yaramıycak dedim :) ilk başta en baştan anlatmaya çalışıyım o zaman. 1. dünya savaşı veya 2. dünya savaşı çok çok önemli hadiseler üzerine çıkmadı. Belirli bir birikim vardı, ama ufak olaylar yüzünden patlak verdi. Yanlışsam düzeltin bu kısmı :) Bizim başımıza benzeri olay gelse "ölenlerin yakınlarına başsalığı dilemek"le yetinceğimiz bir olay ABD'nin başına geldi. Neydi bu? 11 Eylül. Ölenler için törenler düzenlenip bitirilebilecek bir olaydı. Ama, ABD'nin damarına bastıkları bir olaydı bu. Bu yüzden ABD öfkesini Usama Bin Ladin'den ve Saddam'dan çıkardı. Ama Irak'taki olaylar peşini bırakmadı. Ancak, asıl önemli şey, 11 Eylül olayı, özellikle Amerikan halkının müslümanlara karşı antipati yaratmasına neden oldu. Öteden beri gelen bir önyargı vardı zaten, 11 Eylül ise nefreti körükledi. İşte bu noktada demek istediğim şu, İngiltere'de sürekli bombalamalar ve terrörist faaliyetler gerçekleşiyor. Günlerini rahat rahat geçinen halk, her sabah uyandığında farklı bir bombalama olayıyla karşılaşır hale geliyor. Hem kaos arttırıyor, hem de müslümanlığa karşı tepki yaratan olaylar bunlar. İşte bu yüzden, "Kesin 3. Dünya Savaşı çıkacak, amaaniin! kaçın kaçın füzeler geliyor" tarzında bir tavır takındığım yok. Ancak, böyle bir risk olabileceği korkum olduğunu söylemeye çalıştım. Çünkü 1. ve 2. Dünya Savaşları da bir günde çıkmadı, belli bir birikimin sonucu olan hadisedir. Bu terrör olaylarının da böyle bir birikime neden olacağını düşünüyorum. Hadi hepsini geçtim, pasif pasif "halkımızın başı sağolsun" desinler dursunlar sizin dediğiniz gibi. Bir 3. Dünya Savaşını körükleyecek etken olmasın. Peki kabul. Ama bu sefer de Terrörist eylemlerin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Buna seyirci kalacağımızı pek zannetmiyorum. İkinci bir 11 Eylül saldırısı daha mı olsun diye bekliyoruz? Ya da İstanbul'da patlamalar olmuştu, İngiltere konsolosluğuna felan saldırılmıştı sanırım, haftalar boyunca bu olayları konuşmuştuk. Hatta internet sitelerinde, gazetelerde felan terrörü lanetlemek için karabant takılmıştı o günlerde. Benzeri bir olay daha yaşanabilir. Bir süredir Şehit olan Askerler hakkında haberler görüyorduk zaten. Ancak son günlerde bombalama olayları, tatil şehirlerine kadar yansıdı. Sivil halk artık daha çok tehdit altında. Türkiye PKK ile uğraşırken İngiltere El-Kaide ile uğraşıyor. Kimsenin gündelik huzur dolu yaşantlarına bu kadar tehdit dolu eylemler getirmesine hoş baktığını sanmıyorum. Bundan dolayı Devletlerin buna çözüm bulması şart. Ancak tekrar söylüyorum, korkum, daha karışık şeyleri tetiklemesi.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuaz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: geffen, 21 Temmuz 2005 23:32 tarihinde demiş ki: üstteki adama quote yapılmaz. kusura bakma yanlışlık olmuş araya sokmasan kötü olurdu zaten:)[signature][hline]where's my mind?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuaz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 söylediklerinin herbiri hakkında bende aynı şekilde düşünüyorum.. ikimizde farklı yönlerini açıklamaya çalışıyoruz ama konunun hararetinden heralde zıt şeylerden bahsettiğimizi düşündük.. son nokta: 1) birileri kendi emelleri için insan yaşamını hiçe sayıyorlar 2) evet bu konuda birşeyler yapılması lazım!!![signature][hline]where's my mind?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 konunun sapması vs. bişi demiyorum da bi mod su baslıgı düzeltse. bu ne be[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: Infeqted, 21 Temmuz 2005 16:15 tarihinde demiş ki: hristiyanlikta bi yanagina tokat yersen diger yanagini uzatirsin. islamda ise sende karsindakine vurursun. Demek bu yuzden atom bombasini atanlar, dunyadaki en buyuk soykirimlari (yahudiler, kongo, cezayir, amerika yerlileri vb.) yapanlar, koleligi en yogun ve yaygin bicimde (Afrika, Guney Amerika, Karayipler, vb.) yapanlar hep hristiyan. hepsini gectim, WTC'de 3-4bin kisi oldu ona cevap olarak Irak ve Afganistan'da en az 50-60bin kisi oldu. cogu da sucsuz siviller ve daha da isin basindalar. o nasi yanak oyle? [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 22 Temmuz 2005 00:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turkuaz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 ayrıca islamda sende vurursun diye bişey yok.islamda da tokat atana karşılık verilmez. hiçbir kitapta sana kötülük yapana sende kötülük yap denmemiştir.[signature][hline]where's my mind?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 @demirbilek: Onlar Yahudi. Yok yok masondu onlar. @ turkuaz: İslam'da kısasa kısas mantığını anlatır o tokat atma meselesi.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." [Bu mesaj Werewolf tarafından 22 Temmuz 2005 00:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: Werewolf, 22 Temmuz 2005 00:44 tarihinde demiş ki: @demirbilek: Onlar Yahudi. Yok yok masondu onlar. @ turkuaz: İslam'da kısasa kısas mantığını anlatır o tokat atma meselesi. bana bi sey demissin ama anlamadim? sen benim yahudiler veya masonlar hakkinda tek bir kotu sozumu bulamazsin bu forumlarda, iyice bir ara bakalim. evet yaklasik 6milyon yahudi 2nci dunya savasinda savunmasiz ve silahsiz olduklari halde toplama kamplarinda olduruldu. Bunu yapanda biz degildik. Engizisyonlara falan hic bakmiyorum bile. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 22 Temmuz 2005 01:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Daha acik soylemem gerekirse werewolf, sen ister kabul et, ister etme, 6 milyon savunmasiz ve silahsiz yahudi, o 'obur yanagini uzatan'lar tarafindan olduruldu. Srebrenica'da kilerin silahlarin toplayanlarda onlardi, daha sonra gelip topunu katledenlerde. Engizisyonlar da onlar tarafindan kuruldu. Amerika kitasi'da onlar tarafindan yok edildi. Atom bombasi da onlar tarafindan atildi. Cezayir (1,5 milyon) ve Kongo (10milyon) soykirimlari da. Kambocya'da 'carpet-bombing' yapan da bu arkadaslar. Afrika kitasinin 1/3 ini kole yapip yeni dunya'ya tasiyanlar da bunlar. Ama istersen biz Turklere barbar diyelim anlamasi daha kolay? 'Gocebe' olmak ve sadece savas meydaninda savasmak bu yukardakilerin yaninda ne kadar buyuk bir suc degil mi? Ya da 'tokat yiyince, obur yanagini uzatirlar'a inanmaya devam edelim? ;) [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 22 Temmuz 2005 01:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: demirbilek2, 22 Temmuz 2005 01:34 tarihinde demiş ki: said: Werewolf, 22 Temmuz 2005 00:44 tarihinde demiş ki: @demirbilek: Onlar Yahudi. Yok yok masondu onlar. bana bi sey demissin ama anlamadim? sen benim yahudiler veya masonlar hakkinda tek bir kotu sozumu bulamazsin bu forumlarda, iyice bir ara bakalim. orda dalga geçmiş sanırım gönderme yapmış. benim anladığım kadarıyla yani :)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar