benim 3 kopeim 2 kedim var ve buna emin olunabilirki en sevdikleri sey kopeklerim icin kemik kedilerim icin cier bu kadar yani ;) kendisi vejeteryansa hayvanciklardan ne istio yazik ...
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
VEJETERYANLAR etçil haywan beslemelimi?
zynp, 18 Temmuz 2005 21:51 tarihinde demiş ki:
benim 3 kopeim 2 kedim var ve buna emin olunabilirki en sevdikleri sey kopeklerim icin kemik kedilerim icin cier bu kadar yani ;) kendisi vejeteryansa hayvanciklardan ne istio yazik ...
umarım çocuklara kemiği sürekli vermiyorsundur.
mideleri bağırsakları filan delinsin istemeyiz.dikkat et.özellikle tavuk kemiği kesinlikle verme.iğne gibi batar.
yukarıdada bahsettiğim gibi kediler ve köpekler zamanla evrimleşerek(evrimi tartışmayalım burda lütfen)hem etçil hemde otçul olmuşlardır.fakat bu demek değildir ki sadece.... beslenebılırler.
i....nek sütünde kı besın mıktarları kendı anne sutlerındekınden fazla olduğu ıcın bu yavrularda kanlı ıshale neden olur ve ölümlere varan sonuçlar doğurur.
yetişkin bir kedi veya köpek içinse en ideali 1/3 et(tavuk,böbrek,ciğer vs.)1/3 tahıl(özellikle pirinç,olmadı makarna)1/3 oranında da sebze(kabağı pek severler genelde)
pişirilerek verilebilir.bunlara ek olarak havuç,domates verilebilir.çabuk soğuması, lezzet vermesi ve kalsıyum ihtiyacı için yoğurtla karıştırabilirsiniz.
uzun lafın kısası sadece sütle hayvan ii beslenmez.
ayrıca vejeteryan arkadaşlara sunu sormak ıstıyorum.sadece merak ettiğim için şimdiye kadar hiçbir vejeteryandan tatmin edici bir cevap alamadım.tamam hayvanlar kesılırken kanları akıyor acı cekıyorlar vesaıre.bu sebeblerden dolayı yemıyorsunuz.pekı bitkiler canlı değil mi?diyelimki havuç yıyorsun.havucun koku yenır.sen bunun kökunu yıyınce bır canlıyı öldurmus olmuyor musun?tamam yapraklarını yadıklerımız tekrar buyuyor sorun yok ama oldurduklerımız ne olacak?birde benden kacanı ben yemem dıyenler var bıtkılerınse bızden kacma sansları bıle yok.....
bak arkadaşım...hayvanlar yaşadıklarının farkındalardır...güler oynar koşar coşarlar...hissederler...duyguları vardır...sen üzülürsen köpeğinde üzülür...ama senin depresyona girmen lahana için kuruma sebebi teşkil etmez...havuç yaşadığının farkında değildir ki öldüğünün farkında olsun...hatta havuç diye bi kişilikte yoktur...genel vejeteryan tavrı YAŞAMAK İÇİN ÖLDÜÜR dür...öldürmeden yaşıyorsan öldürme ...:)...amaaaa...ıssız adada kalır ölümle burun buruna gelirsen seni bile keser yerim...tamammı*...umarım anlata bilmişimdir...[signature][hline]dinler halkların afyonudur...
yanılgılarımız olduysa bile burjuva rejimlerinin yanılgılarıyla karşılaştırılınca çok insancaydı...
sürekli kemik verilmez tabii 8 yildir köpek besliorum yani ... ;) zaten iclerinden biri kangal..kangallara kemik verilmez öyle herzaman ;) np yani...
Vejeteryanlığın bir seçim olduğunu göz önünde bulundurarak konuşuyorum. İnsan nüfusunun tamamı vejeteryan değil. Yani bu bir seçim. Köpeklerde ise böyle bir seçim mevcut değil. Hayvan carnivore veya omnivore sınıfına dahilse yapacak bir şey yok. Doğal hayatta yediklerine yakın şeylerle beslemeliyiz sanırım. Sonuçta bitkilerden protein sentezlemek için gerekli donanıma sahip olmayan bir canlıyı buna rağmen vejeteryan bir diyetle beslemek hayvan için pek hoş bir durum olmaz. Belki soya eti bir çözüm olabilir, olmayabilir...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
vejeteryanlık bir seçim değil et yemek bir seçimdir...çünki insanlar toplu halde yaşamaya başlamadan önce hayvan ürünü olarak sadece yumurta ve leş yiyorlarmış...ve bilimsel bir açıklamaya göre (internette national geografik benzeri bir sitede okudum tam edres veremiicem) fil geyik avlayan ilkel insan gravürleri tamamenfantaziden ibaretmiş...yani bizim yapımız lakto-ovo vejeteryan....
www.vejetaryen.net[signature][hline]dinler halkların afyonudur...
yanılgılarımız olduysa bile burjuva rejimlerinin yanılgılarıyla karşılaştırılınca çok insancaydı...
www.vejetaryen.net[signature][hline]dinler halkların afyonudur...
Öne çıkan mesajlar