Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En faydalı spor

Arndiol_Vampir

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar farkındayım son zamanlarda bayagı kilo aldım..Fazladan bi 5-7 kilom fln var ve bunları vermek istiyorum..Ama çeşitli sporlar kişisel gelişimi engelliyor..şnav çeksem boyumun uzaması yavaşlar (yaş 17)..Bende buna göre bir spor arıyorum..Ama fazla vakit ayıramayacagım..Yardımcı olursanız sevinirim :P[signature][hline]Buraya kadar senle geldik
Burdan sonrasında da senleyiz..
Canımızı Ugruna veririz...

[b]KARŞIYAKA..[b]

Sosyal ağlarda paylaş

şınavla boy uzamasının durması mantık lı geliyor mu sana, herşeyden önce

faydalı sporlar yüzme+basketbol
vücüt geliştirme de iyidir eğer boy uzatma diye yazılırsan faydası oluyor.

zayıflamak için enerji harcamalısın; düzenli beslenmelisin.

dışarsı bayar, evde bişeyler yapcam diyosan;

kültür fizik hareketlerinden sonra; mekik şınav işte çeşitli ataksiyonlar yap
asılcak bir sopa bul, bütün ağırlını vererek asıl, boy uzatır
ufak bir pota al 30dk -1 saat basket oyna evde.

tatile git orda yüz, bisiklete bin, açık alanda çatlayana kadar basket oyna.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle fastfoodu birak kolayı bırak. Alkol cok kullanma. soraa ketcap ve mayonez yeme mesela ban bu sekilde baya toparladım. bide spor sart yanına. sınav mekik biraz kos. sonucta ter atmadıkca kaslarının yandıgını hissetmedikce olmaz.
Vede gercekten basketbol iyi gelir.[signature][hline]www.olcayozkan.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arndiol, 06 Temmuz 2005 10:37 tarihinde demiş ki:
Şınav boy uzamasını önlüyor..boy için gerekli enerjinin çoğunu kendi için kullanıyor vücut.

boyun uzaması kemiklerle alakalıdır. kemikler içinde gerekli olan mineraller, vucud un enerji üretimiyle alakalı değil.
yürürken, uyurken bile enerji harcasın.

enerji harcamadan nasıl faydalı bir spor yapmayı düşünüyorsun.

son olaark 20 şınavla harcayacğın enerji, çok ta kayda değer bişey değildir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış bir kanıdasın. Şınavın boy uzamasını engellediğini hangi kaynaktan öğrendin? Bilinenin aksine halterde boy uzamasına engel teşkil eden bir spor dalı değildir. Bizim haltercilerin ufak tefek olmasından yola çıkılarak yaratılmış hurafelerdir. Sanırım sende bundan etkilenerek bu düşünceye vardın. Benim ergenlik dönemim yaptığım sportif faaliyetler nedeniyle şınav çekerek geçti(özel bir ilgimde vardı şınava). Boyum ise 1.91...

Hiçbir spor dalı "kişisel" gelişimini engellemez(sanırım "fiziksel" demek istedin).

Ayrıca kilo vermek için spor yapacaksan, yardım istemeden önce aldığın kiloların vücudunun hangi bölümünde yoğunlaştığını belirtmende fayda var. Şınavın göğüs, sırt ve omuz bölgesini çalıştırdığını göz önünde bulundurursan, şınav çekmek zaten pek işini görmez.

Aklında bulunsun mekik herşeyin ilacıdır. Fazla zamanını almayacak ve evde pratik birşekilde yapacağın birşey. Sana en etkili stilide kısaca anlatıyım.

Sırtüstü minder(evde halı) üstüne uzan. Bacaklarını kırıp, topuklarını popona kadar çek. Kollarını çapraz bir şekilde göğsünün üzerinde kavuştur. Bu hareket esnasında ayaklarını yere sabit tutman ve topuklarının kalçalarından uzaklaşmamasını sağlamak için, ayaklarını koltuk, kanepe, yatak gibi destek alabileceğin bir nesne altına koyman yada 2. bir kişinin ayaklarına basması lazım. Bütün hazırlıkları yaptıktan sonra mekiğe başlamadan önce kalçanı havaya kaldıracaksın(ayaklar yere sabit, dizler kırılmış, kollar göğüste, kafa yerde). Kalçanı yere indirdikten sonra ise yarım mekik çeker gibi öne doğru yaklaşık 30 derecelik bir açıyla kalkacaksın ve tekrar uzanırken kalçanı kaldıracaksın. Hareket şekil itibariyle beşiğe benziyor. Diğer mekik stillerinde olduğu gibi kollarını başının arkasına dolaman yada tam doğrulman(nizami mekik dedikleri), boyun kaslarını ve omuriliğini zorlar. Yaklaşık 20'şerden günde 4 5 set çekersen ve her hafta +5 koyarsan her sete, karın bölgesinde oluşan yağları en etkili ve faydalı biçimde eritmekten de öte kasa çevirirsin.

Fazlalıkların muhtemelen(tahminimce erkeksin) karın bölgesindedir. Eğer kalçalarında oluşan yağlar varsa yine bu hareket işini görecektir(kalçalarında kasılmasını ve çalışmasını sağlıyor). Halk arasında "can simidi" dediğimiz yan karın kaslarına gelirsekte; evdeki elektrik süpürgesinin borusunu al kollarını etrafından dolayarak sırtında tut ve sağa, sola doğru yorulana kadar fazla zorlamadan dön. İlerleyen haftalarda bu dönüşlere açı kat ve çapraz yap.

Bunların yanısıra evde yapabileceğin ve bacaklarını çalıştırabileceğin bir başka yöntem: Herhangi bir spor mağazasından 3 kiloya kadar(bacaklarının gücüne ve kilona göre) kum ağırlıklardan al(tabi ki 2 tane[2 ayağa]). Bunları ayak bileklerine taktıktan sonra aerobik programlarındaki müziklerden birinide koy ve önünde step tahtası varmış gibi dizlerini 90 derece kırarak adımlar at. Hem eğlenceli hem de çok faydalıdır. Hatta hatta 250 gram ile 1 kilo arası birer kum ağırlıkta el bileklerine takarak, göğüs, sırt, kol, omuz ve tabi ki karın kaslarınıda geliştirebilirsin(fitness salonlarında kas yapıp geçici olarak şişmek yerine, atletik ve formda bir vücut sahibi olmak istiyorsan öneririm. Uzun vadede güzel işler çıkartırsın).

Başarılar...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.

[Bu mesaj Keyzar tarafından 06 Temmuz 2005 11:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

saçmalamayın şınav,body fln boy uzamasını engellemez,sadece ciddi anlamda halter sporuyla ilgilenirsen veya çok ağır body çalışırsan engeller yoksa bu kdr kolay değil
uzamasını engellemesinin mantığı da kıkırdaklar kemikleşiyormuş.[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seperate, 06 Temmuz 2005 14:00 tarihinde demiş ki:
saçmalamayın şınav,body fln boy uzamasını engellemez,sadece ciddi anlamda halter sporuyla ilgilenirsen veya çok ağır body çalışırsan engeller yoksa bu kdr kolay değil
uzamasını engellemesinin mantığı da kıkırdaklar kemikleşiyormuş.

katılıyorum..
bende body yapıyorum ama benim boyum ztn kısa oldugu için uzamıyo diyolar ama alakası bile yok uzun bodyciler de var yani..
sen kilo wermek istiyosan fitness tütü bişeyler yap derim daha rahat olur senin için..[signature][hline]- Aya inemiyoruz?
- Neden, modül mü bozuldu?
- Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış...
Sosyal ağlarda paylaş

en faydalı sporlar kesinlikle yüzme ve koşmaktır. koşmak derken basketboldan bahsetmıyorum , joggingden de bahsetmıyorum. aslında jogging yapar gibi başlıcaksın koşmaya , yavaş yavaş sonra iki hafta içinde kondisyonun arttığını göreceksin ve yüksek tempoda rahat rahat koşabileceksin.[signature][hline]FB Sailing Team
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arndiol, 06 Temmuz 2005 10:37 tarihinde demiş ki:
Şınav boy uzamasını önlüyor..boy için gerekli enerjinin çoğunu kendi için kullanıyor vücut.

Abi bu nasıl bi mantık ya şınav boy uzamasını önlemez ya karın ve yan adelelerin gelişimini sağlar..
Mekik çekerek göbeğini flnda eritebilirsin.[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
"..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
Sosyal ağlarda paylaş

O tv programlarındaki zayıflama üzerine söylenen ıvır zıvırlarıda dinliyorsan o kilolar hayatta erimez;)[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...