Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı için 256 bit mi? 256 mb mı?

Bone

Öne çıkan mesajlar

cons kesinlikle doğru söyülüyor 6600 gtlere bak anakart markanla iyi performans hangisi veriosa ona eğil derim geçen 6600gt li bi makina topladım gerçi güç kaynağınada güvenmen gerekiyor kart anakart harici ek olarak güç beslemesi kullanıyor o 4lü girişlerden[signature][hline]Fire in the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

mavi donanım'a baktım. 6600 gt'ler hep 128mb 128 bit ve 16x pci :)

hizli sistem'de şöyle birşey buldum:
http://www.hs.com.tr/urun_detayi.asp?urunkodu=VGA.SPAR.6600.04&altgrup_id=8
ancak depoda yokmuş.

ayrıca 256mb 128bit bu ekran kartı. oysa burda 128mb 256bit daha iyi demedik mi? :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 11 Temmuz 2005 10:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

6600gt tercih edilmesi gereken karttır. Eğer 400 dolar harcayabileceksen 6800gt de alabilirsin.

Şu mb/bit olayı da çok sinirlendiriyor beni yani. Çünkü 50 kere söylenmiş olması lazım Mb ram ile kartın performansı arasında bir bağlantı yok.

Sırf millete yutturmak için çıkartılan 256 mb'lık radeon 9550'ler en iyi örnekler. Hem normalde 128'liklerden yavaşlar hem de overclock'da çok kötüler. Nedeni de 128'lik kalite ram yerine 256'lık yüksek latency ram kullanılması.

Lütfen mb'a göre değil kartın chipset'i , pipeline'ı ve bit'ine göre araştırın. Mb'ı unutun.[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

mb değil bit daha önemliyse, o zaman benim 256 bit 128 mb ekran kartı yani powercolor 9800pro almam daha iyi olacak anladığım kadarıyla
said:
streamin, 11 Temmuz 2005 10:04 tarihinde demiş ki:
128mb 256bit 6600 gt ve alt serilerde kesinlikle dogrusu buydu

valla bak hizlisistem ve mavidonanima
128mb 128bit, 256mb 128bit modelleri var ama 256bit yok.

ha bir de 400 dolar veremem, dediğim gibi maksimum 200 dolarlık birşey istiyorum[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

overclock performansina hic deginmedim dikkat edersen ..256 mb ati yada powercolorun 9800 serisi bu konuda ciddi bir fark yaratiyo olabilir yani istersen bu o.c konusunda ayrica incele .. ancak 6600 gt de karar kıldıysan dusunmeden 128 bit 128 mb i uygun fiyata kapatmaya bak derim[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec
Sosyal ağlarda paylaş

Akıl ve mantık varsa 9800pro'dan yaklaşık olarak 2 gömlek üstte performans olarak da %20 ile %70 daha üstün sahip olan 6600gt alınır. ( ortalama %35 daha iyi )

Yani herhangi bir donanım sitesindeki benchmarklardan bu anlaşılabilir.

Bit'te herşey demek değil !! Önemli olan bütünü. Yani araştırmadan almak yok artık.

6600gt kendini kanıtlamış son zamanların en iyi orta ayar grafik kartı.

Asus-Msi seçilebilir.

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20050705/index.html[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdü, 128 bit 256 ram mı daha hızlıdır 128 ram mı ?

Buna direk cevap vermek hata olur. Araştırmanız gerekir. 256 mb olanın ram'ı diğerinden fazla olduğu için daha fazla texture yüklenecektir. Bu texture ler arası erişim aynı normal ramlar ve normal hdd deki veri iletişimi gibi olacağından asıl önemli olan ram'ın büyüklüğü değil erişim süresidir.

O yüzden ram'ın büyüklüğünden çok erişim süresi önemli. Kartın üreticisinin veya dağıtımcısının sitesinden bu bilgiye bakılması lazm.

Onun dışında tabiki imkan varsa 256 bit kart alınır.

Şu linki verilen tomshardware chartına baktım. Eskiden bayağı ilgimi çekmiş olan 5900 xt 3dmark 2005 te şu an bendeki 9600xt ye boyun eğmiş. Ancak iş oyunlardaki performansa gelince 5900xt çok daha iyi. Birkaç ay önce 9600 xt ortalama bir karttı. 5900xt ise lükstü. Şimdi ise 9600xt standart bir kart görünümü verior. 5900 xt ortalara düşmüş. İlginç geldi.

Ancak o chart'a bakınca, ya 6600gt, yada 6800 diorum.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

mb olayı çok yüksek detaylarda ve sağlam oyunlarda işe yariyor, mesela 256 mb 5200 olsun, en yüksek detayda bir işe yaramaz çünkü diğer özellikleri kötüdür.

128mb 128 bit gayet uyumlu ve yetiyor, tabiki yüksek olması kötü birşey değil 2sininde ama açıklamak bakımından;
uber ekran kartı almadıkça mb yüksek olması fazla bişey kazandırmaz,
yani mb yüksek olcaksa bunun mantıklı bir tercih olması için diğer özelliklerinde yüksek olması lazım
gine de fazla ram göz çıkarmaz yani zararı olmaz
o/c bakımından perf. sunmadığı için tercih edilmez genelde.

öncelikle psu sağlam mı, anakart hangi özellikleri destekliyor, monitör uber bişey mi, yüksek detay oynama merakın var mı, bencmark merakın var mı

gine de kolay bir tavsiye fiyat/perf olarak 6600 gt tabi ki[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartında fazla ram demek yüksek çözünürlükte daha çok texture demek. Yüksek çözünürlükte texture demek daha kaliteli görüntü demek. Bu kadar basit. Ayrıca 256 mb ramlı ekran kartı 1600x1200 çözünürlükte 128 ram lı ekran kartına göre daha rahat çalışır. Ancak hız konusunda dediğim gibi erişim süresinin çok önemi var.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...