sharky Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 rpmfind.net[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 peki nedir bu library'ler? nerde dururlar, ne iş yaparlar?
sharky Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Onların ne iş yaptığını çok da bilmene gerek yok çoğu zaman. Gel gelelelim RPM ( Redhat Package Management ) gibi salakça bir paket yönetimi kullanan her Linux dağıtımının başına gelen problemdir bu. En azından sadece bu yüzden bile "Slackware" veya "Debian" kullanın.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
wastiee Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 kernelden software RAID-0 yaptim 2 harddiskime, super oldu; kernelden software raid konusunda yardim isteyen varsa sorsun :)[signature][hline]wastiee | PHPNotepad
Murk Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2005 Benim şöyle bir sorunum var. İşlemcimi nasıl underclock edebilirim Linux altında? Bir program var mıdır bunun için? Dizüstü makine kullanıyorum ve işlemci tam güç çalışınca maksimum 2 saat dayanıyor bu süreyi uzatmaya çalışıyorum. Şimdiden teşekkürler.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
wanderer Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 processor'un ne? M mi?[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore?
Murk Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Sorunu hallettim teşekkürler. Çekirdeği yeniden derleyip CPU Scaling desteğini ekledim ve pil ömrünü yaklaşık 1 saat daha uzattım.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 19 Ocak 2005 17:26 tarihinde değiştirilmiştir]
sharky Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 2.6 derledin herhalde ? Scaling onda vardı diye hatırlıyorum. Gerçi hayatımda enable etmedim o seçeneği Desktop kullanana kullana. 2.6 de FB kullanıyorsanız sadece VESA FBleri derlemeyi, BSD Style PTY leri derlememeyi ve eğer ki Laptop kullanıyosanız ( ki sen kullanıyorsun Murk :) ), mutlaka Laptop'un kernelde özel bir desteği var mı diye bakmayı ihmal etmeyin. Özellikle Sony VAIO lara ve Compaq Laptoplara falan bir sürü şey eklenebilior.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Murk Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Compaq için bazı ek özellikler var ama benim kullandığım model için yok. FB için Radeonfb derledim Vesafb yerine ve sorunsuz çalışıyor yoksa ben mi yanlış düşünüyorum? Ekran kartı olarak ATI Radeon IGP 340M var.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
sharky Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 NVIDIA kartım var.. >2.6.6 kernellarda Vesa FB dışında hiçbir FB yi kullanamadım. Gerçi vga=791 olarak seçili bende liloda. Hani belki daha düşük bir çözünürlük çalışabilir diyeceğim de, FB sonuçta bu. Çalışmıyorsa çalışmıyordur. Ne kadar güzel Linux kullanan biri ile konuşabilmek ya.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Murk Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 VMware'e alternatif open source bir program var mı bildiğiniz?[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
sharky Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Yok. :) Gel gelelim illa bir "Virtual Machine" gerekmiyorsa, sisteme yuklenmeden wine ve turevleri de ( winex, crossover wine ) gayet isini goruyor insanin.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Murk Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Wine WoW çalıştıracak olsa zaten Mikroşofta ihtiyacım kalmayacak ama bu konuda oldukça başarısız. WineX bildiğim kadarıyla paralı bir program ama VMware'den daha ucuz olduğundan son çare başvurabilirim ona. Olmadı kendiminkini yazarım. ;-)[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
sharky Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 WineX veya Crossover Wine i mutlaka dene. WoW u bir sekilde calistirirsin kesin, fakat ayni performansi beklemek hata olur. VMware ile calisma sansi bence daha dusuk, cunku tam olarak ekran kartini kullanmiyor. VMware `in virtual driverlarini kullaniyor direk.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Murk Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Hmmm peki sağolasın.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2005 cedega 4.2'nin WoW desteği var. bissürü screenshot gördüm, mis gibin çalışıyo. www.transgaming.com dürüst bi şekilde satın almak istersen ayda $5 bi ücret alıolar, ama gıcıklıkları minimum üyelik 3 ay. para vermek istemezsen benim gibi torrent'lere başvurabilirsin, ya da en kötü ihtimalle CVS'sini bulup kendin compile edersin. CVS ve how-to'su: http://www.linux-gamers.net/modules/wfsection/article.php?articleid=45
sharky Mesaj tarihi: Ocak 20, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2005 Oooo WoW destegi varsa süpermiş ya. Hemen çekeyim ben de bir yerlerden. Daha önceden üye olmuştum, çok bir supportlarını görmedim.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 20, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2005 city of heroes, half-life 2 ve modları, wow falan baya popüler oyunlara desteği var artık.
Murk Mesaj tarihi: Ocak 20, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2005 Keşke ekran kartım ATI olmasaydı dedim Cedega yüzünden. Oyunları çalışıtıryor ama benim kullandığım modelin Linux altında desteği olmadığından buna tam anlamıyla çalıştırmak diyemiyorum.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2005 Samba da bir türlü windows makineyi görmesini sağlayamıyorum. ADSL modem zaten network kuruyor ne yapacağım? (RH 9)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 tcl/tk ile yazılmış programlarda türkçe karakter problemi var. mesela tcl/tk kullanan amsn'de ş, ı ve ğ harfleri çıkmıyor. çıkmıyor derken, ben o tuşa bastığımda input yokmuş gibi davranıyor, algılamıyor. ama başka yerden copy/paste edersem gayet güzel çıkıyor ve başkalarının yazdıklarını da sorunsuz görebiliyorum. inputta sorun var sadece. nasıl bir çözüm getirebileceğim ile ilgili fikri olan var mı?
sharky Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 keymap ten olmasin problem ? ya da kullandigin font un turkish destegi var mi ? ben windows fontlarini yukledim kde 3.3. e super problemsiz calisiyor hersey.. Hatta bir ara 1-2 screenshot yollayacagim oraya buraya.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
LethE Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 selam.. ben merak ettim de bu linuxü kurdugumda windowsum ve hddm gidicekmi? yoksa acılısta secimmi cıkıcak sadece? öyle kursam sonra silsem bilgisayar kızıp bozulurmu? linux de windows gibi pencereli birşeymi yoksa dos gibi mi? (ben gördüm bi google da resim yoktu şu yoktu.. explorer gibi ama resim yok. kutucuk var sadece yazı var.. çok ..ee.. itici gözüküyodu.. hepsi öylemi?.. mesela forumda önerdiğin slackware?. not: öm yi c/p yaptım sınavdan geldim de kusura bakmaıyn lutfen :D[signature][hline]Fire is the universal language
sharky Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Hayir gitmeyecek elbetteki. Gel gelelim Linux ayri ( en az ) 2 partition ister duzgun calisabilmesi icin. Eger ki diskiniz tek partitionsa, tabii belirli programlarla bunu bolmeniz gerekecektir ( orn: partition magic ? fdisk, cfdisk, etc. ). Bunun disinda Linux`un, gorunum olarak Windows gibi kullanilan bir cok pencere yoneticisi mevcut.. Bunlardan en populerleri Gnome ve KDE.. Bu bolumdeki OS/Theme Screenshots adli topicte, KDE 3.3.2 `nin Screenshotlarini gorebilirsin. Kullanim olarak Windowstan cok bir farki yok.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 26, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2005 said: sharky, 24 Ocak 2005 15:13 tarihinde demiş ki: keymap ten olmasin problem ? ya da kullandigin font un turkish destegi var mi ? ben windows fontlarini yukledim kde 3.3. e super problemsiz calisiyor hersey.. Hatta bir ara 1-2 screenshot yollayacagim oraya buraya. windows fontlarını ben de yükledim, KDE 3.2 kullanıyorum. internetten bayağı bi sörç'tüm, her yerde tcl/tk yüzünden yazıyo. ama hiç çözüm yazmıo. fontumun desteklediğinden eminim. zaten dediğim gibi copy/paste edince karakterler çıkıyo, sadece inputu algılamıyo. neyse.. biraz daha araştıriim ben.
Öne çıkan mesajlar