sharky Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Bu konu başlığı altında Linux 'ta neyin nasıl yapıldığını soruyorsunuz.. Gel gelelim bazı kuralları var bu başlığın.. Örneğin bir soru sordunuz Soru : Linux'ta .exe dosyaları nasıl çalıştırırım ? bu soruya Cevap 3 gün içinde gelmezse, zaten silinecek soru.. Gel gelelim bu 3 gün içinde, sizin Linux hakkına başka türlü sorularınız oldu.. Bekliyorsunuz.. Bu soruya cevap verilene kadar, yeni bir soru sormuyorsunuz. Kimse soruyu cevaplandırmak zorunda değildir. Sorularınıza cevap alamadığınıza debelenmeniz bir işe yaramaz.. Gerek ben olsun, gerek diğer Linux hakkında tecrübeli arkadaşlar olsun, eminim ki bu topic altında açılan sorulara yardım edeceklerdir.. Hadi hayırlı olsun efenim.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 sharky hiç bir bilgim yok linux hakkında hangisi ile başlasam iyi olur ?[signature][hline]ı was soldier ----------------------------------- 195.174.96.4 MHZ Radio Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Mandrake ile başlanabilir.. Ardından Debian ve Slackware e geçilebilir. Eğer ki gerçekten Linux 'a geçmek isteğindeysen ve ben sıkılmayacağım diyorsan, direk Debian ardından Slackware. Bana göre, direk Slackware le başlanmalı :) Ama işte Windows çocukları olarak çabuk sıkılıyor insanlar böle attraktif şeyler görmeyince. Soruları bana değil, genele soralım :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Bios ayarlarımda usb keyboard ve usb mouse enable. tek usb aygıt olarak klavye bağlı diğerini çıkardım fakat slackware 10 kurulumu yapamıyorum. dil seçmemi istiyor klavyeden giriş yaparak fakat klavyem o anda kitleniyor. kuramıyorum hiç bir şekilde. daha öncede açılmış bir konu yine ben açmıştım fakat bir çözüm bulunamadı. dolayısıyla "aramaya inanalım" şeklinde topstar olma hayaliyla yanıp tutuşan forum elemanlarını itinayla döverim :-p[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Şimdi araştırmalarıma göre ( hiç böle bir olayla karşılaşmadım ) bir kaç şekilde sanırım çözümü mevcut. En kolayı, bir PS/2 keyboard takıp kurup, sonra USB keyboard takmak :) Daha zoru, slackware 9.1 'in ( usb.i ) USB ile ilgili boot diski ve slackware 10 'un ( color.gz ) root disklerini hazırlayıp, sistemi o şekilde boot edip denemek.. Fakat burada dikkat edilmesi gereken noktalar var.. BIOS 'un USB Keyboard ( USB Legacy Support falan demiyorum ) desteği var mı ? Eğer varsa, açık mı ? Bu arada ilk ekranda Enter'a basıyorsun ve dil seçiminde mi sapıtıyor alet ? Slackware 10 ile USB Keyboard sorunu olan kimse yok sanırım. Herkesin 9.1 de bu problemi varmış, 10 da çözülmüş.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolmx Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Suse nasıldır bana bunu tavsiye ettiler bilginiz varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Ah be sharky. ps/2 klavyem olsa neden hem seni hem kendimi yorayım :) Evet bios'um bu klavyeyi desktekliyor ve açıp kapatmama izin veriyor. aynı sorun xp kurarkende başıma gelmişti ve bios'tan açmıştım bu özelliği. diğer anlattığını anlamadım yapabileceğim birşey değil sanırım. ya da ayrıntılı bir anlatıma ihtiyacım var.[signature][hline]ICQ#85889898 If you need a host, contact me. ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon... Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 @malcolmx; SuSE ile çok uzun soluklu bir tecrübem olmadı. En son bir hayli RedHatimsi bir durumdaydı.. Sonra Novell falan aldı SuSE yi.. Son durumu nedir bilemiyorum. Ben newbie ler için her zaman Slackware'i öneririm. @kavel; şimdi herhangi bir slackware ftp sitesine gidiyorsun. Oradan kendi Windowsunun türüne göre ( NT, 9x ) bir RAWRITE seçiyorsun.. Sonra 9.1 'in bootdsks dizininden usb.i 'yi, 10.0 ın da rootdsks dizininden de color.gz yi çekiyorsun.. Rawrite ile bunları birer diskete yazıyorsun. Bu işlemden sonra boot disketini takarak disketten açıyorsun boot ediyorsun bilgisayarını.. Sonra zaten senden root 'u isteyecek.. Orada tanırsa tanır :) Tanımazsa diğer USB klavyeler Slackware 10.0 installation da problem çıkarmıyor da, neden senin klavyen çıkarıyor diye bir araştırmak lazım.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Bilmem sarki izin verirmi ama butun geleneksel linuxculer gicik kapsada ben baslangic icin redhati oneririm. Redhatin internette inanilmaz bir tutorial kaynagi var. Yapmak istediginiz hersey yapilmis onunuze gelen her error daha once birinin basina gelmis cozulmus durumda. O yuzden her ne kadar devami olmasada redhat 9.0 la baslayin sonra fedoraya gecersiniz ama bence redhat baslangic icin en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Biri bana 10.1 mandrake de düzgün calısan ,speedtouch 330 (mor renkli) adsl modem için ,bir sürücü soylesin . sourceforge demeyin ne var ne yok denedim orada. İnternetin de envai çeşit yerindeki sürücüleri dahil.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez. Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 E abi speedtouch 'un Linux Kernelinde kendi driver i var zaten ? /sbin/modprobe speedtouch ? mmm tabii eger module olarak derlenmemisse, tekrar kernel derlemen gerekebilir. [signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. [Bu mesaj sharky tarafından 22 Kasım 2004 22:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 IIh , olmiyor nihayetinde modem i taniyor ama , gel gelelim ki ,Net e bağlanmiyor.Zaten başta yüklerken Microcode soruyor, neyse microcode veriyoruz mgmt.o ,(audsl.sys ,.bin ) da gene olmiyor , yaptığım net araştırmasında özellikle bu yeni version mandrake de bir cok kulanıcı aynı sorunla karşılaşmış.(aynı modemle) Kernel hatası mı diye düşünmeye başladım , ne hitkmetse 9.2 de sorunsuz.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez. Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Baştan kernel derledin mi ? Belki 9.2 iki de compiled şekilde geliordur speedtouch.. Yani diyorsun ki 9.2 ile bağlandım ve 10.1 ile bağlanamadım ?[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 zoom 5510 usb calistirmak mumkun mu peki[signature][hline]Chemical, pokemon_RIZA'ya 21 Kasım 2004 22:41 tarihinde demiş ki: ya harbiden pokemonmuşsun lan sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 şarki bana linux kur, şarki bana kernel derle, şarki bana kde kur, şarki beni lilo yap boot'un olayım, şarki root diyor bu ne diyor, şarki MAN diye bişey varmış muhteşem olacak, şarki nasıl oyun kurucaz buna, şarki modemi tanıtamıyorum, şarki mouse'u görmedi, şarki start tuşunu bulamıyorum, şarki linux'u nasıl silicem, şarki linuxu sildim lilo hala çıkıyor, şarki liloyu sildim windows gitti allahsız napıcaz, şarki imdak! Ben özetledim, arkadaşlara zahmet olmasın diye.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW: Narcosis, Qui[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 zoom 5510 usb nin nasıl çalıştırılacağı hakkın en ufak fikrim yok, hiç denemedim. http://www.google.com/linux ise yarayabilir.. @Qui, lol.. Teker teker sorulduğu zaman cevaplandır paticik ahalisi elbette. Bu arada neden bütün sorular sanki bana soruluyor gibi bir his var içimde ? Koca paticikte tek Linuxcu ben miyim yahu ?[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 shky, görünen o ki tek tecrübeli adam sensin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Tek sabırlı derdim ben buna :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 unix makinelerde alias liste nası ulasabilirim? sanırım bunlar ".alias" adlı bir dosya da tutuluyor ancak bu dosya PATH icindeki directorylerde yok.. herhangi bi komutu var mı bari?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 linuxun windowsdan farkı ne?[signature][hline]Siamonun Resimleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 said: CEDAY, 30 Kasım 2004 14:07 tarihinde demiş ki: unix makinelerde alias liste nası ulasabilirim? sanırım bunlar ".alias" adlı bir dosya da tutuluyor ancak bu dosya PATH icindeki directorylerde yok.. herhangi bi komutu var mı bari?? root@mainframe:~# alias alias d='dir' alias dir='/usr/bin/ls $LS_OPTIONS --format=vertical' alias ls='/usr/bin/ls $LS_OPTIONS' alias mc='. /usr/share/mc/bin/mc-wrapper.sh' alias v='vdir' alias vdir='/usr/bin/ls $LS_OPTIONS --format=long'[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 said: Siamon, 30 Kasım 2004 19:15 tarihinde demiş ki: linuxun windowsdan farkı ne? Ehm.. Bunu anlatmak sanırım sayfalarca sürer.. Ama şöyle ilk aklıma gelen ve fazla low-level terminolojiye sahip olmayan 2-3 şeyden bahsetmek gerekirse, Linux, az kaynak yer.. Bu daha düşük bir donanımla, daha yüksek bir performans almanız anlamına gelir. Ama bu Unreal Tournament 'ı Linux 'ta çok daha hızlı oynarsınız anlamına gelmez.. Fakat evet daha hızlı oynarsınız, eğer Linux sürümü varsa.... Mmm.. Linux stabildir.. Öyle bıraktığınızda kendi kendine saçmalamaz. Ya da bir programı çalıştırıp da, 2 gün sonra o programın RAM kullanımına baktığınızda gözleriniz yerinizden fırlamaz.. Linux size özeldir. Çekirdeği istediğiniz gibi modifiye edip, tamamen bilgisayarınıza özel, optimize bir işletim sistemine sahip olursunuz. mmm.. Linux 'ta gerekli gereksiz bir çok program bulabilirsiniz. Eskiden Windows için bunu diyorduk, artık biraz saflar değişti.. Mm ayrıca bilinenin aksine, Linux, Windowstan daha çok donanımı destekler ( son zamanlarda ).. Fakat bu Windows için spesific olarak yapılmış ve şu anda piyasada satılan bazı donanımları tanıyacağı anlamına gelmez.. Linux güçlüdür.. Bazı basit şeyleri yapabilmeniz için ekstra program aramanıza gerek kalmaz Windowstaki gibi. Kendiniz rahatlıkla biraz kafayı çalıştırarak o programların yaptığı şeylerin zaten olduğunu veya kolayca yapabileceğinizi farkedersiniz. Linux için onlarca pencere yöneticisi vardır.. Yani onlarca Desktop ı vardır.. Çeşit çeşit.. Enlightmentindan tutun da, KDE sine, Gnome 'una.. Looking Glass'ına, fluxbox'ına, blackboxına.. etc....etc.... Canınız pek görsel olarak sıkılmaz, çünkü Linux 'un görselliği ile uğraşan arkadaşlar gerçekten çıldırmış derecede iyiler.. Linux ta bir problem yaşadığınızda, fellik fellik aramanıza gerek kalmaz.. Karşılaştığınız hatayı ( hatta direk error outputunu c/p yaparak ) www.google.com/linux 'a paste ettiğinizde, sizden önce o problemle karşılaşmış onlarca insan olduğunu farkedersiniz. Evet Linux alışması zor bir seçimdir.. Bu aynı DOS tan Windows'a geçtikten sonraki alışma sürecine de benziyor. Ya da DOS zamanında, çoğu insanda Win3.1 varken, bunun hiç kullanılmaması falan gibi.. .Linux görseldir, DOS gibi değildir.. Çok kolay kullanımı olan ( hatta XP nin aynısı bir pencere yöneticisi var, bir süre anlayamıyorsunuz Linux mu XP mi kullandığınızı ) pencere yöneticileri mevcut. Kurup kurmamak size kalıyor. Daha o kadar çok şey var ki.. Linux için o kadar çok program var ki.. Detaylı şekilde rate edilmiş, açıklanmış, yorumla yapılmış... vs... başınız pek sıkışmaz. Ama sanırım en önemlisi.. Linux kullanmaya başladığınızda, artık siz de Özgür Yazılım Komunitesinin içinde olmuş olursunuz.. Bu hiç beklemediğiniz şekilde, insanların size yardım etmek için uğraşacağı ve sizin dumur olacağınız anları yaşayacağınız anlamına gelir.. ve elbetteki, eğer çok armut piş ağzıma düşçüyseniz, RTFM ( Read the fuckin' manual ) cevabını da çok göreceğiniz anlamına.. Denemekte yarar var.. Alışamayacaksınız.. Windows size eviniz gibi gelecek bir süre.. Ama ne zaman ki bir süre Linux kullanacaksınız, Windows'a geçtiğinizde eşşekten düşmüş karpuza benzeyeceksiniz. O kadar kıt, o kadar sınırlı ki.. Sadece oyun oynayabiliyorum, ha bir de Office :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 said: sharky, 30 Kasım 2004 21:32 tarihinde demiş ki: Linux stabildir.. Öyle bıraktığınızda kendi kendine saçmalamaz. Ya da bir programı çalıştırıp da, 2 gün sonra o programın RAM kullanımına baktığınızda gözleriniz yerinizden fırlamaz.. Bİraz açarmısın ? Yani ICQ gibi abuk yazılımlardaki Memory Leaklar oluşmuyor mu ?? Memory Leaklı programlar yazılamıyormu ? (laf atmak için değil gerçekten merak ettiğimden soruyorum) 2... 1 eklemede bulunayım MS Office'nin patentli+ bazı uygulamalı pskoloji bölümleri ile beraber geliştirilmiş GUI'ini gördükten sonra acaba OpenOffice'yi yazanlar kullanabiliyor mu diyecksiniz :) :) 3... genede Linux şeker bişiii [Bu mesaj Criminal2 tarafından 01 Aralık 2004 13:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 said: Qui, 23 Kasım 2004 23:59 tarihinde demiş ki: şarki bana linux kur, şarki bana kernel derle, şarki bana kde kur, şarki beni lilo yap boot'un olayım, şarki root diyor bu ne diyor, şarki MAN diye bişey varmış muhteşem olacak, şarki nasıl oyun kurucaz buna, şarki modemi tanıtamıyorum, şarki mouse'u görmedi, şarki start tuşunu bulamıyorum, şarki linux'u nasıl silicem, şarki linuxu sildim lilo hala çıkıyor, şarki liloyu sildim windows gitti allahsız napıcaz, şarki imdak! Ben özetledim, arkadaşlara zahmet olmasın diye. qui yarıldım bu mesajına.. ek olarak bende yazıcamda favoriyede almamışım ne zaman girsem soru kalmamış bana. şimdi alıyom. bende cevaplamak istiyorum banada bırakın uleyn...[signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mandrake 10.0 kurulu. Samba, drakwizard ve linneighborhood kurulacak mandrake 10.0 her yerde 3 cd ama üsttekileri kur deyince 4. cd yi istio. Dosyaları tek tek bulabilirmiyim internetten ki bulamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar