Tifany Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 beyler bu script olayı nedır?yapınca ne olur bı yazın yardım edınde ıyıyse bende yapıyım. icq:163978671
Volumedblack Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 mesela sana bir item yazmayı göstereyim. [ITEMDEF i_] <-------- itemdef mecburi ID=i_ <---- mesela i_KATANA veya i_scimtar NAME=Item İsmi Şu anda bir item yazdık. Fakat hiç bir özelliği yok. Şimdi bunun altıne şunları ekliyoruz... ON=@CREATE ON==> -ında ekidir. @ işareti zaten olacak. create isi yaratmakdır. yanyana getirip okursan: yarat(tığ)-ında.gördüğün gibi. Onları anasayfadaki event eklemede de bulabilirsin. mesela bu ON=@DEATH de olabilir. Ölüğünde.(ama bu npc'lerde kullanılır) Neyse işte : ON=@CREATE COLOR= color ile itemimize bir renk verdik. Sonra biraz daha görsel olarak: ON=@DCLICK (yani itema çift tıklayınca) SRC.MESSAGE=Item'e cift tikladim. İşte burası farklı. (SRC).Kendim demek yani çift tiklayinca üstünde "Item'e cift tikladim" yazar. Eğer src koymazsan paperdoll'da silahın üstünde mesaj yazar. Bir şey daha yapabiliriz.Bu seferde silahın üstünde newbified gibi bir mesaj yapabiliriz. ON=@CLICK // dclick double click anlamında bu tek click. MESSAGE= [ilk itemim] Böylece silaha tek tıklayınca üstünde [ilk itemim] yazar. Böyle hayal gücüne dayalı çok şey yapabilirsin. Mesela adama vurunca ateşler çıkan silahlar falan. Bu ilk ders paticik de de vardı ama ben sıkılmıştım sıkıntımı giderecek bi şey buldum işte :)
Volumedblack Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Bir de biraz daha ileri giden bir konu var. Mesela itemi sadece (mesela) 90 magery olanların mı kullanmasını istiyorsun? İşte o biraz farklı. Yapman gereken silahın altına şunları eklemek. IF ( < 90) IF===> Eğer demek. src kendim demek biliyosun. src.magery >(küçüktür işareti) 90'da sayı değeri. Bunu okursak Eğer magery skillin 90'dan küçükse olur) altına da bunu eklersen olur. src.message= Magery'in yetmiyo. Bu item'i kullanamazsin. İşte böyle yapabilirsin. return olayını açıklayamadım edebiyatım yetmedi. Bunları şu adresten öğrenebilirsin. http://www.paticik.com/scripts/syf.php?id=13 Hadi hayırlı olsun...
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Src kendim demek degil, source demek. Spelleffect triggerinda src derseniz efekti yiyen kisi degil, buyuyu yapan kisidir mesela.[hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org L50 Elven Eldritch Officer of Soul Reavers, LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 bir de ufak bişi; i koysanız da olur koymasanız da olur..onlar sadece birşeyi tanımak icin..yani birisi bi script icinde birşey görünce ne oldugunu anlayabilsin die.. i item i_mt item mountable c char c_h char human c_m char monster e events .. .. bunun gibi..
Volumedblack Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2003 said: Baggio, 28 June 2003 20:44 tarihinde demiş ki: Src kendim demek degil, source demek. Spelleffect triggerinda src derseniz efekti yiyen kisi degil, buyuyu yapan kisidir mesela.[hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org L50 Elven Eldritch Officer of Soul Reavers, LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111 genelde src kendim gibi şeylerde kullanılır anlattığım yerlerde. senin dediğin yerlere girmek istemedim arkadaş belli ki daha yeni.
Öne çıkan mesajlar