Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kene alarmi

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

said:
Lordum, 11 Temmuz 2005 14:10 tarihinde demiş ki:
BELİRTİLER
............
- Kenelerin bulunması
............

o_0[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Mr_Hand tarafından 11 Temmuz 2005 14:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çatal....
Olmadı tamam biliyorum.
Kenemi soksun canım yeterince kan var vucutta :p[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

Uf uf uf...Yav şöyle fotoğraflar koymasanız olmaz mı?Direk oturduğum sandalyenin üzerine fırlayıp etrafıma bakınmaya başladım.Dahası geçen gün ayak bileğim kaşınınca kaşımıştım.Minicik bir böcek varmış meğer,kan falan da çıktı.Böhüü şimdi kaç gün ömrüm kaldı?:([signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!"
Bruenor Battlehammer
Sosyal ağlarda paylaş

ne köpegi ya.
240 insan öldü diyoruz.[signature][hline]Valeron, 06 Temmuz 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
Ama vanil gibi adamlarin Town Watchliğine hayır ..

Raistin ,07 Temmuz 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
1 vanil eski bile sayılmaz daha 6 aylık, 2 daha adma akıllı ne bi postunu ne davranbışlıı gordum ,3 daha 1k emsajı biel yok o zaman bu kişi nasıl seçildi merake diyorum.. ki bayan olması buraya başka kuşkularıda getiriyor...

Sosyal ağlarda paylaş

Kene ısırıp kaçmaz. Kan dolduktan sonra düşer. Yani eğer bir hayvan ısırıp kaçıyosa kene değildir.
Kene nasıl sökülür
Keneyi cımbızla tutar alırsanız kenenin kafası dişleri içeride kalır. Yaşamaya devam eder. Bunun için
1.Üzeri vazelinle, yağla vs kaplanır Nefes alamayana kadar 30dk 1sa beklenir deriden ayrılan kene "nazikçe" alınır. Kenenin şişkin karnı patlatılmamalıdır. Patlarsa etrafa saçılan kan iltihaplanmaya sebep olabilir. Dahası karnında yumurtaları vardır. Etrafı kene sarar.
2.Koter le çıkarılır. Koter basitçe bir çeşit neşter. Kene tuttuğu deri işle beraber kesilip çıkarılır
3.Kenenin üzerine kızgın demir değdirilerek bölge dağlanır. Daha sonra yaranın içi de dağlanır (CISSSSSSSSS)

Keneler envayi çeşit humma, ensefalit (bi çeşit beyin iltihabı), Lyme Disease vs gibi çeşit çeşit genelde sinir sistemi kaynaklı hastalığa sebep olurlar. Kene falan görürseniz üzerinde hemen doktara gidin. O alsın. Kene cımbızı diye bişiler varmış ya da keserek alıyorlarmış. Nemli bölgelerinizi temiz tutun, kıldan, tüyden falan arındırın biraz. Ormanlık alanlarda gezerken çizme gibi bişiler giyin veya şort yerine pantolon vs giyin. Hayvanlar hakkında yorum yapamıyacağım... Bilgim yok.
Ha bu arada bu hastalık Avrupa da var Türkiye de yok diye sevinmeyin bizde de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı mevcut...
Eheh artık epey bilginiz olmuştur Keneler hakkında :D Sağlıcakla kalın[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

kene tırnakla ezilerek ya da yakılarak öldürülür, bazıları gri ve oldukça büyük oluyorlar, fakat ufakları da oluyor hiç merak etmeyin. benim eski köpeğimde vardı ordan biliyorum.[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cavanagh, 11 Temmuz 2005 23:40 tarihinde demiş ki:
bu gece kenelerle ilgili bir araştırma arenada yayınlanacak
kanal d'de olucak gece...

arena kanal D de değil

Cnn türk te
ve orada yayınlandı :P[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron, 12 Temmuz 2005 10:47 tarihinde demiş ki:
ya allah aşkına bi böcek nasi öldürüo ya .

Okumya inanıp bir sayfa önce yazdığımı ve diğerlerinin yazdıklarını okuyorsunuz bir zahmet. (Yok hayvan beklerken ölmüyor)
Ha tırnakla sıkma olayını da yazdık.. Sıkın sıkın tırnakla sıkın... Ooohh içindeki bütün bok püsür ve kenenin yüzlerce yumurtası geçsin üstünüze... Bi de o elleri ğzerinize sürüp ne biliim kokoreç falan yiyin siz.. Afiyet bal şeker olsun efendim. Yarasın... Sağlığınıza[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...