Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 bir de okuduklarını anlasan...[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: mayfer, 11 Temmuz 2005 16:28 tarihinde demiş ki: atatürk'e sadece "DÜŞMANI ÜLKEMİZDEN DENİZE DÖKTÜ, KAHRAMAN, BÜTÜN DÜNYA ONA TAPMALI" şeklinde bakamazsın. asıl yanlış bu olur. mesela şöyle düşünün, bazı insanların ailelerinde bir çok kişi atatürk yüzünden öldü. türk'lerden bahsetmiyorum, düşman taraflarından bahsediyorum. mesela onların herhangi bir şekilde "ah tabi adam ülkesini kurtardı, bu ne şeref, oğlumu öldürmesi benim için bir onurdur" demesi beklenemez. bu sadece bir örnek. Tabii ki bütün dünya O'na tapacak. Bugün dünyanın 1 numaralı liderleri arasında neden var zannediyorsun? Olaya düz mantıkla bakarak hata yapmışsın mesele "ailelerin çocuklarını öldürmek" değil. Yurtta barış olursa dünyada barış olacağını söylemiş tek lider Yüce Atatürk'tür. Sen hangi yüzle o savaş şehitleri Atatürk yüzünden ölmüştür diyebiliyorsun ki? Savaşın ne demek olduğunu 5-6 yaşındaki çocuklar bile bilir.. O dolaylı katil dediğin adam bütün barbar dünyaya evrensel bir barış kavramının gelmesinde en büyük söz sahiplerinden biridir. said: mayfer, 11 Temmuz 2005 16:28 tarihinde demiş ki: işte bunun gibi bi konumda olan gencin teki çıkıp düşüncelerini söyleyince (haklısınız ikinci tip küfretmiş ayıp etmiş o kabul edilemez, ben burda düşünce özgürlüğünden vs. bahsediyorum) herkes onların iğrenç birer insanoğlu olduğuna karar verdi. bunun müslüman olmayan birine saldırmaktan pek farkı yok heralde. Pardon Norveç'te gurbetçi yaşayan bir Anadolu gencinin kendi atasına ettiği küfre ve hakarete nasıl bu değerlendirmeyi yakıştırabiliyorsun anlamakta zorlanıyorum. Bugün senin bahsettiğin şikayetçi ve sorunlu kafa yapısına sahip insanlar Anzak toplumunda bile yokken konuyla alakasız Allah'ın Norveçli gurbetçisi gelip atana küfrederken sen nasıl kendini sorgulamıyorsun? Konuyu bir de faşizme getirmişsin, Yazık. said: mayfer, 11 Temmuz 2005 16:28 tarihinde demiş ki: kişisel düşüncemi söyleyeyim, atatürk çok büyük adam. cahil dinciler dışında herkesin saygısına sahip olan bi adam. koskoca ülkeyi kurtarmada çok büyük rol oynadı. eyvallah, ama bazı şeyler unutuluyo/abartılıyo. mesela ismet inönü atatürk'ün yanında olmasaymış adam belki ülkeyi batıracakmış. atatürk çok hata yapmış. halkın isyan etmesine çok kez sebep olmuş. düşünsenize, bi anda bi adam çıkıyo karşınıza "bundan sonra fes, sarık yasak. şapka takıcaksınız. şalvar da yok. sokakta fesle görünenler tutuklanacaktır." diyo. şimdi biri çıkıp bana zorla fes taktırsa ne düşünürsem, halk da aynen onu düşünmüş. bunun gibi nerdeyse faşizme kaçan bi çok iş yapmış atatürk. uzun vadede tabi ki olumlu sonuçlar elde etti, ama daha iyi olabilirdi. ama bunları mesela ders kitaplarında görüyor muyuz? hayıııırrr.. ilkokulda "muzaffer türk askerleri", "ulu önder kemal paşa" diye beyinlerimiz yıkanıyor. (hatta atatürk'ük tek olumsuz yanı içki ve sigaraydı dediklerini hatırlıyorum.. tanrı yapmışlardı resmen.) bunun sonucu da atatürkçülük, bir anda dincilikle aynı kıvama geliyor. atatürkçülüğü anlamak, onu övmek değildir. illa atatürk'ü anlamak istiyorsan okuyacaksın, araştıracaksın düşüneceksin. çevreden duyulanlarl, ortaokul kitaplarıyla olmaz. (atatürk hakkında olumsuz düşüncelerim var zannetmeyin, herkes zaten olumlu yönlerini biliyor, ben olumsuz yönlerine ufak örnekler verdim sadece.) "ama bunlar daha iyi olabilirdi" bittim bu yoruma. bu kısma yorum bile yapmak istemiyorum. ilkokulda beynin yıkandığını iddia eden biri ancak bir bölücü olabilir. Herkesin olumlu ve olumsuz yanları olabilir. Herkes birer insan. Genele ve sonuca bakacaksın. O adam sayesinde sen bugün buraya yazı yazabiliyosun. Her harfinde O'nun için Allah'a dua et.. Atatürk'ün olumsuz yönleri yok değil; ama bu onun tüm dünyada saygı görmesini engellemez koçum. Sonuca bakacaksın..[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 yeri geldiğinde o edebiyatı yapmasını da biliriz, hiç merak etme. o karar seni bağlamıyorsa hukuk devletine inanmıyosun, ya da devletin hukuk sistemine inancın kalmamış demektir. bu durumda yapacağın şey nedir?bu edebiyatı unutmamız mümkün değil, doğduğumuzdan beri heryerde her an karşımıza çıkıyor, gerekli gereksiz heryerde hatırlatılıyor.hala tanımadığın insanlara karşı ithamlarda bulunmaya, onları etiketlemeye ve senin gibi düşünmeyenleri dışlamaya devam ediyosun, ülkemiz işte en çok bu zihniyetten çekiyor.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Ceday, 11 Temmuz 2005 19:56 tarihinde demiş ki: vatan elden gidio da bizim mi haberimiz yok.. iki cocuk kendi aklınca munzurluk yaptı die bu kadar abartı yorumları nası yapabilionuz anlamıyorum. bi tanesi bayrak yaktı, gene tüm türkiye ayakta. en ufak birşeyde vatan elden gidio die, dısarda "vatan millet sakarya" nidaları atmanın alemi yok.. vatan elden gidiosa, bizim insanımız bu tür şeylerle haftalarca hatta belki de aylarca boş boş vakit geçirmesinden gidio. türkiye'de ne kadar 18 yaş altı varsa toplayalım ve bayrak yaktıralım anıtkabire götürelim o zaman ne dersin? Bu tip konularda dalga geçilmez.[signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 11 Temmuz 2005 21:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Bloodless, 11 Temmuz 2005 20:31 tarihinde demiş ki: Ulu önderimize yapılan hakaretler bile affedilir oldu ben boyle kanuna tukururum be!!! allah belalarını versin ne diyeyim! aynen öyle.[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: sir, 11 Temmuz 2005 20:52 tarihinde demiş ki: yaşadığın ve bu kadar sevdiğin bu ülkenin hukuk sistemi, avukatları, yargıçları, bunu yapanların serbest bırakılmasına karar verdi, sen napabilirsin peki başka?daha ne renginden, ne tarafından bahsediyosun? tamamen hukuki bir mesele, ve karar verildi, herkes kendi düşüncesini ortaya koydu ama kimse senin kadar "vatan millet sakarya" edebiyatı yapmadı gördüğün gibi. yapmadığı için yarın da aynısı olacak. Nereye kadar sence?[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 yeri gelince kanuna tükürebiliyosunuz, ne güzel.. 007, bence fazla yaptığı için yarın daha fazlası olucak.. [signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. [Bu mesaj sir tarafından 11 Temmuz 2005 21:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: sir, 11 Temmuz 2005 20:52 tarihinde demiş ki: tamamen hukuki bir mesele problemin burda işte. [Bu mesaj -007- tarafından 11 Temmuz 2005 21:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 bi yere kadar değil, biz her olayda bu kadar alevlenirsek, birbirimize düşersek, "ben daha atatürkçüyüm, ben vatanımı daha çok seviyorum, sen hainsin" gibi saçma sapan söylemlerle vakit kaybedersek..sence nereye kadar? hukuk devletinde yaşıyoruz, milletimiz bir hükumet seçiyo, hükumet kanun yapıyo, mahkemeler kararı uyguluyo. şimdi hata varsa nerde?ona göre konuşalım.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 20:43 tarihinde demiş ki: said: Ceday, 11 Temmuz 2005 20:39 tarihinde demiş ki: sen benim dedigimi anlayacak kapasitede degilsen o senin sorunun. benim söylemedigim lafları benimmiş gibi yansıtma.. orda fiili birşey yok, düşünce özgürlügüne verilen bi ceza var ki, tamamen komik ve tamamen siyasi bi karar..demişsin. Eğer Ataya sövenlere verilen cezayı komik buluyorsan senin görüşün belli.Vatan sever atayı seven biri olsan komik demezsin. o lafı isvecteki ermeni meselesinde yaşanan olay için dedim. bütün yazılanları bu şekilde okuyarsan zaten boşuna yazmısız onca şeyi.. Bu ülkeyi sevmek ve korumak, Atatürk'ün degerlerini savunmak ve yüceltmek, orda burda "asarız, keseriz" nidalarıyla maalesef yapılmıyor. Sizler Atatürk'ün Türk gencligine emanet ettigi Cumhuriyet'i muhasır medeniyet seviyesine olaylara bu sekilde sogukkanlılıktan uzak tamamen popüler bir yaklaşımla tepki vererek getirebilceginizi düşünüosanız cok yanılıyosunuz.. Mümkün olsaydı da kendisi şimdi, birşeylere köresiye inanan, içinde bulundugu konumu ve olayları hiçbir şekilde tartmadan robot gibi aynı seyleri söyleyen bir Türk gençligi görseydi karşısında, acaba ne düşünürdü?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: sir, 11 Temmuz 2005 21:29 tarihinde demiş ki: bi yere kadar değil, biz her olayda bu kadar alevlenirsek, birbirimize düşersek, "ben daha atatürkçüyüm, ben vatanımı daha çok seviyorum, sen hainsin" gibi saçma sapan söylemlerle vakit kaybedersek..sence nereye kadar? her olayda alvlenelim demiyorum. Bu olay o iki çocuğun ağır bir ceza almasını gerektiriyor. Mesele budur. Ki bu tip alevlenmeler iyidir, kimse kimseye sen hainsin demez, adalet yerini bulur. Milletin sözü geçer ve demokrasi olur. Demokrasi ancak bu tip zamanlarda ve seçimlerde olur. Bunu da bil. said: sir, 11 Temmuz 2005 21:29 tarihinde demiş ki: hukuk devletinde yaşıyoruz, milletimiz bir hükumet seçiyo, hükumet kanun yapıyo, mahkemeler kararı uyguluyo. şimdi hata varsa nerde?ona göre konuşalım. 1. hukuk devletinde yaşamıyoruz. 2. millet hastalıklı 3. devam etmeme gerek var mı??[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 1- demokrasi milletin sözünün geçmesi değildir. 2- şu forumdaki bazı kişiler, kendileri gibi düşünmeyenlere her türlü yakıştırmayı yaptılar, ben bundan bahsediyorum, birbirimize düşüyoruz o yüzden de "bu tip alevlenmeler" hiç de hoş değildir. 3- hukuk devletinde yaşamadığımızı düşünüyosun, o zaman nasıl bir devlette yaşıyoruz? 4- bu millet nasıl ve ne zaman hastalandı? 5-bence boyundan büyük laflar ediyosun, daha devam edeyim mi?[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: sir, 11 Temmuz 2005 21:43 tarihinde demiş ki: 1- demokrasi milletin sözünün geçmesi değildir. 2- şu forumdaki bazı kişiler, kendileri gibi düşünmeyenlere her türlü yakıştırmayı yaptılar, ben bundan bahsediyorum, birbirimize düşüyoruz o yüzden de "bu tip alevlenmeler" hiç de hoş değildir. 3- hukuk devletinde yaşamadığımızı düşünüyosun, o zaman nasıl bir devlette yaşıyoruz? 4- bu millet nasıl ve ne zaman hastalandı? 5-bence boyundan büyük laflar ediyosun, daha devam edeyim mi? 1. gerçek demokrasi milletinin sözünün geçmesi gerektiğidir. 2. alevlenmelerden kastım forum tartışması değildir. Atatürk ilkesi olan milliyetçiliktir. 3. sence? 4. konu bu değil. cevabı önemsiz.. 5. ben tolga boyum 1.76 kilom 74 asl?; etmeli misin?[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: -007-, 11 Temmuz 2005 21:40 tarihinde demiş ki:Milletin sözü geçer ve demokrasi olur. said: 2. millet hastalıklı kilitlendik?...[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Sufi, 11 Temmuz 2005 21:50 tarihinde demiş ki: said: -007-, 11 Temmuz 2005 21:40 tarihinde demiş ki:Milletin sözü geçer ve demokrasi olur. said: 2. millet hastalıklı Atatürk ilkeleri ve dolayısıyla milliyetçiliğin uygulanması da bu hastalığın ilacıdır. başka bi bakış açısıyla da zamanında millet hastalıklı olduğu için böyle bir karar çıkmış mahkemeden. Dolaylı olarak. [signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 11 Temmuz 2005 21:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 arkadaşım, konu tam olarak bu! bütün kavramları birbirine karıştırıyorsun. atatürk milliyetçiliğini de demokrasiyi de anlamamışsın. bi laf ediyosan neye dayanarak böyle konuştuğunu açıklamak zorundasın, bu kadar sevdiğini söylediğin vatanında yaşayan millete "hastalıklı" gibi bir yakıştırma yapıyosun, bunu neye dayanarak söyledin? ha ayrıca, komik değilsin.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 sir'e şu hastalık konusunda katılmamak mümkün değil tabi ki. millete "hastalıklı" etiketi yapıştırmak kimsenin haddi değildir.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: sir, 11 Temmuz 2005 21:54 tarihinde demiş ki: arkadaşım, konu tam olarak bu! bütün kavramları birbirine karıştırıyorsun. atatürk milliyetçiliğini de demokrasiyi de anlamamışsın. bi laf ediyosan neye dayanarak böyle konuştuğunu açıklamak zorundasın, bu kadar sevdiğini söylediğin vatanında yaşayan millete "hastalıklı" gibi bir yakıştırma yapıyosun, bunu neye dayanarak söyledin? ha ayrıca, komik değilsin. bence sen beni ve konuyu anlamamışsın.. çık sokağa bikaç insanla bindiğin taksicinin psikopat taksicisiyle konuş anlarsın o zaman millet neden nasıl kafayı yemiş. Sen sosyete misin yoksa? hani şu televolelerde çıkanlardan :)[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Sufi, 11 Temmuz 2005 21:56 tarihinde demiş ki: sir'e şu hastalık konusunda katılmamak mümkün değil tabi ki. millete "hastalıklı" etiketi yapıştırmak kimsenin haddi değildir. ben millete hakaret etmek anlamında söylemiyorum. Yazık milletime bu yönetimler onu ne hale getirmiş. Doğru anlayın.[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 sorduklarıma cevap veremediğin gibi, söylediklerimi de anlamamışsın, neyse ben daha fazla yoramıcam kendimi, beni anlayan anlıyor ne de olsa.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 doğru anlamamızı istiyorsan açık yaz lütfen. "millet hastalıklı" sözünden, şu yukarıdaki anlamı çıkarmak için epey uğraşmak gerekiyor. anlatmak istediğin şu açıkladığın idiyse onu yazman gerekir, doğru anlayın diye paylaman değil.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 sir'e her dediğinin cevabı verildi konuyu kişisele kaydırma.[signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 11 Temmuz 2005 22:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Sufi, 11 Temmuz 2005 22:00 tarihinde demiş ki: doğru anlamamızı istiyorsan açık yaz lütfen. "millet hastalıklı" sözünden, şu yukarıdaki anlamı çıkarmak için epey uğraşmak gerekiyor. anlatmak istediğin şu açıkladığın idiyse onu yazman gerekir, doğru anlayın diye paylaman değil. sufi bu tip konulrda çok açık konuşmak iyi değildir beni anlıyo musun?[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 tamam onu kabul ederim de çok da açık açık söylenemeyen şeyler değil artık bunlar :)[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wuchstein Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 sonra memlekete laf söleyince nebiçim türksün derler. ulan bizim ülkemizi yaratan en buyuk atamıza laf söyleyen bi memleket bi milletimiz var sen nası seversinki böle bi milleti. *!* [signature][hline]Just the way I'm feeling.. //Private //Private Design[Bu mesaj Wuchstein tarafından 11 Temmuz 2005 22:27 tarihinde değiştirilmiştir][Bu mesaj Wuchstein tarafından 11 Temmuz 2005 22:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar