reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 sizce bir filmde hangisi daha önemli rol oynuyor? ben filmlerde sürekli yönetmenin ön plana çıkmasına gıcık oluyorum,(mesela gazetelerde filmtanıtımlarına bakın sadece başrol oyuncuları ve yönetmenin ismi yazar) bence bir filmde senaristin payı çok daha büyük gibime geliyo, yani herşeyi en ince ayrıntısına kadar yazan o değilmi? karakterlerin iç ve dış dünyalarını olayın nerde geçtiği falan hepsini senarist yazmıyomu? yönetmen senaryoya bakıp ona göre sahneleri kendi kafasına göre yorumluyo? doğru değilmi..başka ne meziyetleri var? açıklamalarınızda yönetmen ve senaristin neler yaptığını açıklarsanız sevinirim.. mesela yönetmen senaryonun bi kısmını beğenmeyip ordaki diyalogları falan kendine göre değiştirebilirmi?[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9... [Bu mesaj reyou tarafından 13 Temmuz 2005 10:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Geyik yapmak gibi olmasın ama aslında hepsi bir zincirin halkaları gibi. Biri iyi olmadan diğeri ne kadar iyi olursa olsun toplamda iyi bişi çıkıyo... Ama yine de bi sıralama yapcak olursam bence; Senaryo > oyunculuk > yönetmen (kurgu > cast > dekor)[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 senaryo iyi olduğu sürece yönetmen daha iyi iş yapar.[signature][hline]la petite ezique Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ya bu soru "terazinin dengesi sağ kefeye mi bişey koyarsan bozulur yoksa sola mı?" gibi bişey olmuş. ama şööle diim sıradan hikayeleri müthiş yapan yönetmenler de var, sıradışı hikayelerin içine eden yönetmenler de var. örnekleri ayrıca kendin düşünsen de rahatça bulabilirsin.[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ikisi birbirinden çok farklı. ikisinin de iyi olması lazım. tek başına biri iyi olunca yetmiyo mesela diyelim korkunç bir yaratık bir insanı kovalıyor. bu kovalamaca sahnesinde daha çok yaratığın korkunçluğunu mu yoksa insanın ne kadar korktuğunu mu göstereceğine yönetmen karar veriyor. bilmem anlatabildim mi[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 mr_hand ii demiş aynen[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar