Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW tarihi (lan bu hordelar kötü mü lan? orc yeşil falan gibi sorulara cevap)

neverhood

Öne çıkan mesajlar

said:
Qui, 05 Temmuz 2005 18:25 tarihinde demiş ki:
Yani bu kadar insan yazdığı için burayı kitleyemiyorum ama hiçmi forum kültürünüz yok ya? Bir yerde bir konu tartışılırken neden yeni başlık açıyorsunuz inanılmaz bişey!

çünkü ben bir şey tartışmıyorum, aydınlatma amacıyla "wow tarihi" şeklinde bir başlık açılmasının yararlı olduğunu düşünüyorum, "hordedan druid mi olur" başlığının altına uzun uzun sayfalarca wow tarihi yazmanın gereksizliğini gördüm
buyur kitle istiyorsan , ben yazmaya devam edecem kitlemezsen

[Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 23:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

çorbada biraz bizimde tuzumuz olsun...
sunwell(güneş kuyusu)Quelthalasta hıhgelflerin kurdukları kuçuk kuyu(wcroc deki ki keltuzadı lich olarak dirilttiimz) heler kalimdordan kovulunca kael'in(wcftda illidanın b.elf komutanı)
büyük babası dathremar sunstrider önderliğinde lordereona gelirler drogan flıghtların yaptıkları büyüler sadece kalimdordaki elflere etkilediği için bunların ellerinde ne büyü kaynaği nede ölümsüzlük wardı bu yüzden byü kaynağı aradılar buldularda trisfal glades burya yerleştiler ama karanlık güçlerin burda ortaya çıkması ile daha kuzeye gittiler ve nihayetinde bir çok mistik enerji ile dolu olan quelthalasa yerleştiler ancak burası aynı zamnda trollerin bas kentiydi ve onlardan her bir elfe 10 troll düşüyodu böylece sihirli taslar yarattılar güçleri ile bunlar bir bariyer olusturdu trollerin coğu dısarda kaldı ama içerdekiler öldüler sonra buraya silvermoon capitalıni kurdular ama alan azdı human larla işbirliği yapıp(100 insana büyüyü öğrettiler) trolleri soykrımla neredeyse yok ettiler bariyerleri kaldırıp rune stoneları yani sihirli tasları toplayıp silvermoonun merkezinde bu taslarla bir havuz kurdular havuzu efsunladılar böylece sunwell ortaya çıktı well of eternity kadar olmasada işe yarıyodu onlara hastalıklara karsı direnç gençlik büyü gücü vs werdi ve uzun yasam verdi ölümsüzlük verecek kadar güçlü değildi ondan sonra 11 muhuha :) neyse orcların gelişine kadar mutlu mesut yasadılar(arada bir de blnin yeniden geleceğini bildikleri için trisfal guardians oluştu bir çok kişi guarddıan oldu en uzun olan ve en güçlüsü aegwynn ortalalma 800 yasında ve suada ölmüş değil en uzun yasıyan insan kendisi we hala yasıo sadece medivhle yaptığı düellodan sonra kaçtı saklanıo bkz wc kitapları son gardiyan)[signature][hline]Our fates has been written...
Only we can change our fates...
for the path of our wishes...
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel olmuş hele aradaki masaüstü muhabbetleri oyun içi diyaloglar güzel baya :D .[signature][hline]EU retail (BL) Kerbela Night elven Warrior 60 active and kicks ass ;D
EU retail( BL) Kara Gnome Warlock 51 resting
EU FB Daywalker Dwarf paladine 37 wiped
US OB Daywalker Human paladine 18 wiped

29 haziran 18.** Murtaza demişki :
" böyle özürlü gibi vurmaya çalışınca küfür ettim kapadım oyunu... Tavşan'ı öldüremedim sinirliyim "
Sosyal ağlarda paylaş

bence patideki Tarih bölümünde WoW kürsüsün başına geçsin bu tarihleri güzelcene yazanlar..

mesela neverhood "görsel wow tarihi" teziyle profluğu almış olsun :)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

yav bunları nerden buldunuz kitaplarında falanmı yazıyor bunlar. Nerden bulanilirim tam metnini veya kitapsa ismi ve yazarını alabilirmiyim saolsun[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

tam metnini bulamassın
Warcraft 1 + Warcraft 2 + Beyond The Dark Portal + Warcraft 3 + Frozen Throne oyna
Türkçe'ye üç hikaye kitabı çevrildi: Son Bekçi, Ejderha'nın Günü ve Büyük Şef. bunları oku
tam metni yok ancak böyle bölük pörçük hikayeyi izliyceksin, sonra bir araya getirip parçaları aklında toparlıycaksın felan[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

zaten 3. oyunu oynayınca hikayenin yarısından fazlasını kapıyo insan ama oynarken ee geçtim diye değil cinematicleri izleyerek yazıları okuyarak birazda aralarında bağlam kurarak oynaman lazım :) o kadar da zor değiil zaten oyuyn dediğin öyle oynanır :D[signature][hline]t3h d4rk s1d3 0f m1nd
Sosyal ağlarda paylaş

İnanilmaz guzel bir yazı butun kitapları okumus ve oyunları oynamıs olmama ragmen buyuk bir ilgiyle okudum ve cogu yerde koptum :D mesela "cat diye dikmisler lake of eternity" deidn orda basladi olay zaten:D bide en koptuklarimdan "(/w Modgud wanna duel m8? im gonna pwn u so hard omfg lololol n00b)" bu abi yerlere yattim resmen[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok güzel espriler var neverhood arkadaşımızı kutlar yanaklarından öperim
Ama kafama 1-2 şey takıldı...

1. illidan isimli bir manyak, bu lake of eternity nin sularını alıp mount hyjal civarına atmıştır ve oldu sana well of eternity
....Peki Illidan niye böyle birşey yapma gereksinimi duydu.

2. işte Druidler o yüzden hop saldırmış Malfurion Stormragein eşliğinde, gölü yoketmiş, portal açılmış Burning Legion dalmış hayvan gibi kadim savaşlar olmuş
...Kim kimle savaşmış neden savaşmış anlayamadım ??

3. Medivh'in İnsan Tarafı = İnsan, çocuk, gülüp oynuyor, belki de karınca yakıyor bardağın içinde, belki de kedi görüp yolda kuyruğuna teneke bağlıyor, ama kötülüğü ondan ibaret, gene iyi
... Peki bu elemana sonradan ne oluyor. ?

bunlarıda bir açılklarsan sevinirim...

[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again

[Bu mesaj Vicious tarafından 13 Temmuz 2005 08:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi her konu komik olabilir..Her konuda latife edilmesi hususunda rahatlık sağlanabilir..Ama ulusların bile çatı altında didinip savunduğu ''dogmatik'' kavramlarla bir karikatür edasi ile dalga gecilmesi kacınılmaz ''ukalalık''+cahilliğin sonucunda doğan=bir büyük boşlukta şuursuz bir yaşamdır..

Tarihini biliyorum lakin kişilere ve üyelere yaranılma cabası almış başını gitmiş..Bu yaranılma cabası hususunda ise din ve etik kuramlarında meze edilmesi hoş olmamış..

Eleştiri yapıldığı zaman yazı anlam kazanır..

Saygılarımla DPLMT.[signature][hline]Sırlar aldatır. AA
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soulbringer, 13 Temmuz 2005 10:41 tarihinde demiş ki:
Şimdi her konu komik olabilir..Her konuda latife edilmesi hususunda rahatlık sağlanabilir..Ama ulusların bile çatı altında didinip savunduğu ''dogmatik'' kavramlarla bir karikatür edasi ile dalga gecilmesi kacınılmaz ''ukalalık''+cahilliğin sonucunda doğan=bir büyük boşlukta şuursuz bir yaşamdır..

Tarihini biliyorum lakin kişilere ve üyelere yaranılma cabası almış başını gitmiş..Bu yaranılma cabası hususunda ise din ve etik kuramlarında meze edilmesi hoş olmamış..

Eleştiri yapıldığı zaman yazı anlam kazanır..

Saygılarımla DPLMT.

günaydın, henüz devam edemedim yazmaya, üşendim lakin böyle bir kavram bulanıklığı ve doğurduğu algılama sorunuyla karşılaşınca kendimi cevap yazmak zorunda hissettim.

şimdi 1. eleştiriniz "ulusların bile çatı altında didinip savunduğu "dogmatik" kavramlarla bir karikatür edası ile dalga geçilmiş" şeklinde bir önermeniz var

bence burda kişisel refleksiyonunuz olan "dalga geçme" ve "ukala tandansın var olması" (ki kaynakları tamamen sübjektif olan gözlemler bunlar) nin eksik olduğunu belirtmeliyim

burda Dünya tarihi, din mitosları, etik kuramı gibi şeylerle mizahi bir şekilde sağlanmış paralelliğin en önemli sebebi oyundaki ve bu tarz fantastik olma kaygısı içinde yaratılmış her hayali dünyayı söylemin (discourse, Foucault okuyanlara selam olsun) ve gerçek hayatın kavramlarıyla analojize ederek irdeleme merakın ironik bir yolla eleştirmekti
ikincisi de söylemden özellikle böyle piyasaya bir tüketim metası arz ederken çıkılamayacağının farkında olarak bunları kullanarak keyifli bir yazım yaratmaktı

ukalalık tamamen sübjektif bir algılama sonucu oluşmuş, bir "hissetme"den kimbilir belki de bazı noktalarda aşırı statükocu bir tutumdan kaynaklanmış yanlış bir algılamadır
bunun akabinde gelen
cahillik suçlamasına şurda uzun uzun cevap vermeyi gereksiz buluyorum, etik felsefesi , alman ekolünün etik felsefesine etkileri, hristiyan ve ibrani mitosları, fransız devrimi ve ulus-devlet hareketleri, 20. yüzyılda milliyetçilik ve ulus bütünlüğü fikri (ki burda o "ulusların dogmalaştırmak için çatı altında didinip savunduğu" tespitinizi daha sağlıklı formüle edebilirsiniz sanıyorum) gibi konularda aklınıza takılan bir şey olursa özel mesaj butonundan ulaşmanız mümkündür.

bunun dışında bir yazının içeriği sizi rahatsız edebilir, lakin hakaret-dalga geçme ile mizah arasındaki çizgiyi seçemiyor ve mizahtan hakaret algılıyorsanız o zaman kavramlarınızı, etik anlayışınızı gözden geçirmenizi dilerim
mizahi bir yazının yazılış amacını yalaksın b@b yalaklık bunun rötuşlanmış versiyonu olan "lakin kişilere ve üyelere yaranılma cabası almış başını gitmiş" şeklinde algılamış olabilirsiniz lakin birazcık tepkiselliği bir kenara bırakıp sağlıklı okuyunca böyle bir yazının yaratım sürecinin motorunu görebilirsiniz:
eğlenmek

saygılarımla

[Bu mesaj neverhood tarafından 13 Temmuz 2005 11:20 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj neverhood tarafından 13 Temmuz 2005 11:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vicious, 13 Temmuz 2005 08:10 tarihinde demiş ki:
evet çok güzel espriler var neverhood arkadaşımızı kutlar yanaklarından öperim
Ama kafama 1-2 şey takıldı...

1. illidan isimli bir manyak, bu lake of eternity nin sularını alıp mount hyjal civarına atmıştır ve oldu sana well of eternity
....Peki Illidan niye böyle birşey yapma gereksinimi duydu.

2. işte Druidler o yüzden hop saldırmış Malfurion Stormragein eşliğinde, gölü yoketmiş, portal açılmış Burning Legion dalmış hayvan gibi kadim savaşlar olmuş
...Kim kimle savaşmış neden savaşmış anlayamadım ??

3. Medivh'in İnsan Tarafı = İnsan, çocuk, gülüp oynuyor, belki de karınca yakıyor bardağın içinde, belki de kedi görüp yolda kuyruğuna teneke bağlıyor, ama kötülüğü ondan ibaret, gene iyi
... Peki bu elemana sonradan ne oluyor. ?

bunlarıda bir açılklarsan sevinirim...

1. Arcane denilen ham-vahşi büyü kullandıkça bağımlılık yaratan bir şey, lake of eternity'nin yani arcane'in kaynağının yok edilmesi ihtimali haroyinman Illidan'ı kendinden geçirdi ve lakeden bir miktar su alıp arcane'in varlığını sürdürmesini sağladı

2. Night Elf'lerin prensesi Azshara ve yandaşları (şimdi bi kısmı naga bi kısmı high-elf) arcane'e kendini çok kaptırmıştır, Sargeras bir sür sonra prensesin beynini ele geçirir portal açtırır portal'dan burning legion gelir, sargeras'ın ordusu
bunlar Night Elf'lerin içinde hala arcane'e kendini kaptırmamış doğanın yollarını izleyen Druid'lerle ve sonradan savaşa katılan Ejderha filolarıyla savaşırlar, geçtikleri portalı büyütüp Sargeras'ı dünyaya sokmaktır amaçları, portalı da gölde açacaklardır, o yüzden Druidler göle saldırır.

3. Medivh'in hikayesinin devamını vaktim olunca yazıcam

bu arada kaynak olarak bir kaç oyun içi text vs dışında tamamen www.worldofwarcraft.com u izledim, merak ederseniz story bölümünde bulabilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vicious, 12 Temmuz 2005 23:40 tarihinde demiş ki:
yav bunları nerden buldunuz kitaplarında falanmı yazıyor bunlar. Nerden bulanilirim tam metnini veya kitapsa ismi ve yazarını alabilirmiyim saolsun

WC tarihi

said:
Bonecrusher, 13 Temmuz 2005 01:22 tarihinde demiş ki:
tam metnini bulamassın
Warcraft 1 + Warcraft 2 + Beyond The Dark Portal + Warcraft 3 + Frozen Throne oyna
Türkçe'ye üç hikaye kitabı çevrildi: Son Bekçi, Ejderha'nın Günü ve Büyük Şef. bunları oku
tam metni yok ancak böyle bölük pörçük hikayeyi izliyceksin, sonra bir araya getirip parçaları aklında toparlıycaksın felan

inanilmaz senin gelismis search yetenegin yukardaki linki nasil bulamadi :P[signature][hline]RKÜTMEYIN ULAN VAKVAKLARI!"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...